Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A pajzsmirigyről
  2016-01-18 14:38:10, hétfő
 
   
  A szív és az agy közötti energiaáramlási útvonalak szabaddá tévője, a szervezet ritmusszabályozója, a neurohormonális rendszer egyik legfontosabb szereplője, a pajzsmirigy egyre gyakrabban mutatja a kimerülés jeleit. Ezen nem csodálkozhatunk, ha figyelembe vesszük, hogy ezt az életkedvet adó hormonokat termelő mirigyünket minden fizikai és pszichés megterhelés jelentősen igénybe veszi, ráadásul terhelhetőségét csökkenti a gyenge immunállapot is. A túlhajszolt életmód, az ennek következtében kialakult energiahiány és a szervezet önszabályozó képességének bénulása okozza például, hogy a pajzsmirigy-elégtelenség egyik gyakori oka, a Hashimotoféle ,,autoimmun thyreoiditis" a leggyakoribb autoimmun-betegséggé lépett elő, mindenekelőtt a ,,jól teljesítő államokban", az USA-ban és Japánban!

A pajzsmirigy alul működését (hypofunkcióját) általában nem a köztudatban forgó komoly tünetek jellemzik, mint például az elhízás, a vizenyőképződés, víz visszatartás, a puffadt arc, a hajhullás vagy a tésztatapintatú bőr. A napi gyakorlatban sokkal gyakrabban utalnak erre a kórképre olyan mindennapos jelenségek, mint a feledékenység, a koncentrációs képesség gyengülése, a fizikai és pszichés terhelhetőség csökkenése, a depresszió felé hajló pszichés állapot, a menstruációs rendellenességek, a félelmi állapotok, az alvási zavarok, emésztési panaszok, ízületi és izomfájdalmak. A laboreredményeknél általában azt tartják, hogy ha a pajzsmirigyet stimuláló hormon, a TSH értéke 2,5 felett van, akkor normál T3 és T4 értékek esetén is be kell már avatkozni!

A pajzsmirigyhormonok hiánya lehet fokozott fertőzésre való hajlam fenntartója is, éppen azért, mert a hormonrendszerben szoros összefüggések láncolata van, vagyis az agyalapi mirigy, a mellékvese és a petefészek hormonrendszere egymással csak harmóniában képes optimálisan működni. Az alul működés vezető tünete azonban a nehezen leküzdhető fáradtságérzés: a páciensek nagy része a legkisebb erőfeszítésre bekövetkező, nehezen uralható testi, szellemi fáradékonyságra panaszkodik, valamint több napig, illetve hétig tartó izomfájdalmakra. Az eredmény általában az, hogy ezek a betegek orvostól orvosig vándorolnak, és mivel semmi specifikus elváltozást nem találnak náluk, fájdalomcsillapítókon és élénkítőszereken élnek - ami természetesen az alapállapotot csak ronthatja.

A nem specifikus tünetek arzenálja különösen jellemző a Hashimoto féle autoimmun pajzsmirigy gyulladásra. Mint minden hypothyreoid betegségnél, itt is a táplálékok jódhiányos mivolta játszik nagy szerepet. A hölgyeknél a betegség tízszer olyan gyakran fordul elő, mint a férfiaknál. Minden ötödik betegnél az immunválaszok kaotikus rendetlensége miatt olyan kísérőbetegségek fordulnak elő, mint a vastagbélgyulladás (Crohn-betegség), hasmenés, cukorbetegség, a nyálkahártya-sorvadásos gyomorhurut, a pigmenthiányos bőr, a mellékvese-elégtelenség, a foltos hajhullás, a vérszegénység, a fájdalmas ízületi duzzanatok.

Az egyik főbűnös: a progeszteronhiány

Már 1912-ben, a betegség első leírójának, a japán sebész és patológus Hakaru Hashimotónak feltűnt, hogy az általa struma lymphomatosának nevezett kórkép nagyon gyakran terhesség után lép fel, de leginkább a változó korú nőknél jelentkezik, így mindenképpen a női hormonháztartás zavarával függ össze. Ma már tudjuk, hogy a lecsökkent progeszteronszint egyik komoly előidéző tényezője a Hashimoto betegségnek. A modern kutatások igazolták, hogy a pajzsmirigy nem csak a saját - T3 és T4 - hormonjai, hanem a D3-vitamin megkötésére alkalmas fehérjéket is termel, de ösztrogén- és progeszteronreceptorokkal is rendelkezik az ,,ösztrogénreceptor-alcsalád" részvevőjeként. Ez a magyarázata annak, miért tízszer gyakrabban sújtja ez a kórkép a hölgyeket, mint az urakat. A tények azt mutatják, hogy a női hormonstátusz megváltozása, esetleg a pubertás idején, nagyon gyakran a terhesség után, valamint a klimaktériumban jelentősen megnő a pajzsmirigy alul működés vagy a Hashimoto betegség előfordulási aránya.

További érdekesség, hogy a pajzsmirigy ösztrogén- és progeszteronreceptorainak működése a glutation nevű fehérje anyagcseréjével van szoros kapcsolatban. Amennyiben a glutation-S transzferáz nevű enzim és a glutation vérszintje lecsökken, az önmagában kiváltó oka lehet az ösztrogéntúlsúlynak, progeszteronhiánynak, vagyis kiválthatja a Hashimoto betegséget. Ezért lehetséges, hogy ebben a kórképben nagy dózisú glutation infúziójával is értek el igen jó eredményeket.

A klinikai megfigyelések azonban arra mutatnak, hogy az általános állapot romlása és a sokoldalú - például gyógyszerrel történő - környezetszennyezés miatt a férfiak körében is emelkedik a megbetegedések száma. A legújabb kutatások egyértelműen igazolják, hogy a progeszteronnak a férfiak élettanában nagyobb szerepe van, mint azt korábban gondolták, nevezetesen védő hatása van a jóindulatú prosztatatúltengéssel szemben.

Sok klinikai jel mutat arra is, hogy a Ha­shimoto betegség fontos rész oka a női terméketlenségnek, valamint megnöveli a vetélések esélyét is. A kivizsgáláskor sok esetben találnak ilyenkor kifejezett ösztrogéntúlsúlyt, inzulinrezisztenciát, amelyek nagyon gyakran együtt járnak a progeszteronhiánnyal. Meg kell jegyeznem, hogy legalább ilyen gyakori, amikor még csak energiahiányos állapotok vannak laboratóriumi elváltozások nélkül, és ezek helyrehozásával egyrészt megelőzhető a hormonális rendszer felborulása!

Az eredendő okok legfontosabbja: az energiahiány

A pszichoszomatikus energetika (PSE) segítségével azt az általános tapasztalatot lehet leszűrni, hogy az alapbajok a szervezet energiavesztésével kezdődnek. A lecsökkent energiaszint miatt a szervezetben általános pangás, elsavasodás kezdődik, aminek a következménye a sejtszintű gyulladás és a szervezet önszabályozó rendszerének felborulása. Ezért tapasztalnak az orvosok ennyire sokféle - elsősorban gyulladásos és hormonális - funkciózavart Hashimoto betegség esetén. A PSE szervtesztjeivel az is megállapítható, hogy a legtöbb esetben a problémák a stressz-szerv, a mellékvese kimerülésével kezdődnek. Nem véletlenül nevezik a neuro hormonális rendszer e katonáját a szervezet kazánjának. A mellékvese kortizoljának megfelelő szintje ugyanis elengedhetetlenül szükséges a pajzsmirigy T3 és T4 hormonjának előállításához is. A kölcsönösséget mutatja, ahhoz, hogy a mellékvese a szteroidokat előállítsa a koleszterinből, okvetlenül pajzsmirigyhormonokra van szüksége.

A kiváltó okok közé sorolják a fertőzéseket is, de lényeges tudnunk, hogy azok is az esetek túlnyomó többségében már következményei a szervezet leromlásának, energiahiányos állapotának! A Hashimoto betegséget mindenekelőtt energiaszegénységből eredeztethető csendes gyulladásnak foghatjuk fel, amelynek általában hosszabb ideje fennálló, egyéb szervekben, szövetekben jelentkező ,,valódi" gyulladásos előzményei vannak. Legtöbbször a herpeszcsaládból vagy az Epstein-Barr vírusból származó fertőzéseket találnak a háttérben. Emellett természetesen különböző fertőzéses gócok is jelen lehetnek (fogak, melléküregek, ízületek, reumás gócok stb.), általános immun deficit, nyomelem- vagy vitaminhiány is fennállhat, amit természetesen adekvát módon kell kezelni.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a környezetszennyezés szerepét a pajzsmirigybántalmak kialakulásában. Régóta ismert, hogy az ún. xeno ösztrogének - vagyis a külvilágból a szervezetbe bekerülő hormonszerű anyagok - blokkolják az ösztrogénreceptorokat és gyengítik az immunrendszert. Nagyon sok rovarölő szernek, valamint az állati eredetű zsíroknak van ilyen toxikus, ösztrogéndominanciát és következményes gyulladást kiváltó hatása, ugyanis a zsírszövetben halmozódnak fel nem csak a méreganyagok, de a nehézfémek is. A vizsgálatok szerint a xeno ösztrogének az állati zsírokban a megengedett 25-szörösére, míg a nehézfémek az elfogadhatónak 100-szorosára, sőt ezerszeresére is felgyűlhetnek!

Az alapvető okokat a pajzsmirigy-működési zavarok esetében is a finom energetikai rendszerben kell keresnünk, a fent említett okok legtöbbször csak következmények. Az általános energiahiány mellett az energiaáramlás zavarai a meghatározóak a betegségek kialakulásában. A pajzsmirigy az 5. csakra szerve, a kínai orvoslásban a tűz elemhez, vagyis a kiterjedéshez kapcsolódik. Ez az ,,érzelmek és kifejezés kapuja", amely vagy túlságosan beszűkül, vagy túl szélesre tárul.

A mínusz variáns esetében jellemző az érzelmi kiürültség, az élettraumák következtében bekövetkező apátia, visszahúzódás, amely során szinte a torokba fagynak az érzelmek és nem képesek kommunikáció útján a külvilág felé közlekedni.

A pluszvariáns esetében megint csak a kifejezés zavarával állunk szemben, csak itt a gondolatok rohanását nem képes követni a beszéd, az értelem elvész a szaggatott gondolatok között, és a beszélgető partner nem képes felfogni, tulajdonképpen miről is van szó, mi lenne a mondanivaló lényege? Így az ,,5. csakra beteg" úgy érezheti, ő állandóan a körülmények áldozata, ezért folyamatosan frusztrált, mintegy ,,dadognak az érzelmei és a gondolatai", esetleg persze a beszéde is.

Kezelési lehetőségek

Az 5. csakra ilyen jellegű pszicho vegetatív problémáira specializálódtak a rendkívül hatásos megfelelő homeopátiás komplexek, az ortobionómia és a finomtest-kezelések.

Mindenekelőtt azt kell figyelembe vennünk, hogy a betegségek megjelenése a finom energetikai mezőben történik, és az energiamező közvetítésével jelennek meg a fizikai testben, vagyis a csakrák nem csak a fizikai test részeit reprezentálják, hanem a tudatunk részeit is. Következésképp elsőrendű feladat a csakrában lévő blokkok felmérése és megoldása a PSE homeopátiás komplexeinek vagy egyéb manipulációs módszerek segítségével.

Molekuláris szinten viszont több anyag, fehérje pótlására lehet szükség. A pajzsmirigy betegségei - mint láttuk - a szexuál hormonok háztartását befolyásolják, s különösen a progeszteron bír ebből a szempontból kiemelt jelentőséggel. A progeszteronhiány ugyanis nem csak a menopauza körüli női korosztályt érinti, hanem már egyre több harminc körüli hölgynél lép fel hypo- vagy amenorrhea (gyenge vagy elmaradt menstruáció) és/vagy a libidó csökkenése, és ez elsődlegesen előidézheti a T3 hormon hiányát. A progeszteron pótlása mindenképp megfontolandó nyálból vagy vérből történő elemzés alapján. Azért is, mert ez egyrészről megemeli a testi és szellemi teljesítőképességet, másrészt normalizálhatja a pajzsmirigyellenes antitestek számát. A pótlás történhet kis hormontartalmú tablettákkal, a természeteshez hasonló növényi anyagokkal (pl.Yam gyökérből készült kenőcsökkel), speciális teakeverékekkel, tinktúraelegyekkel, illetve homeopátiás progeszteronkészítményekkel, de szigorúan egyénre szabottan!

Mint említettük, a neuro hormonális rendszerben a pajzsmirigy szorosan együttműködik a mellékvesével, s annak kimerülése a mai stresszes világban a mérések szerint sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. A hiányos vagy erősen emelkedett kortizol szint egyaránt akadályozza a T4 T3-má alakulását, így mindenképp pajzsmirigy-működési zavarokhoz (is) vezet. Támogatására nagyon alkalmas a mágnesmező-terápia, a teljes értékű táplálékok, valamint a mellékvese hormonokból készített nozódák, homeopátiás szerek. A leggyakrabban a DHEA (dehydro epiandroszteron) alacsony potenciálú (D4-6) készítményeivel vannak jó tapasztalataim, a DHEA ugyanis a mellékvesének sokoldalú szabályozó hormonja, amely a stressztűréstől a libidón keresztül az izom anyagcseréért és a kollagéntermelésért is tesz jó szolgálatokat.

Magának a pajzsmirigynek a működési harmóniáját enyhébb esetben ragyogóan helyre lehet állítani thyreoidea homeopátiás készítményekkel, a nátrium-jodátum, kálium-jodátum szintén alacsony potenciálú tartós adásával, de szükség lehet kis mennyiségű L-thíroxin pótlásra is.

A szubsztitúciós terápiák közül hazánkban különösen fontos a szelén pótlása, mivel Magyarország Európában az egyik szelénben legszegényebb ország. Régóta ismert, hogy a szelénhiány nagyon megemeli a Hashimoto betegség kialakulásának kockázatát. Ez a fémes elem erős általános antioxidatív hatású és szinergikus, azaz kölcsönösen erősítő hatása van a D3-vitaminnal, a redukált glutationnal és a progeszteronnal is a klinikai tanulmányok szerint.

A hypothyreozis és a béltraktus nyálkahártya-problémái, gyulladásai gyakran járnak együtt. A klinikai gyakorlatban sokszor ez vezet a vashiányhoz. A vas hiányos felszívódása szintén akadályozza a pajzsmirigyhormonok normális előállítását, úgyhogy már egyedül a szérum-vashiány pajzsmirigy alul működési tüneteket produkálhat, sőt a vasat a pajzsmirigyhez szállító fehérje, a ferritin hiánya már normális szérum-vas esetén is utalhat hypothyreozisra! A rossz felszívódás miatt ilyenkor hiába kap a páciens vastartalmú tablettákat, a probléma így nem oldható meg, hanem egyéb, komplex kezelésekkel kell a gyomor-bél traktust rendbe tenni.

Ez utóbbinak egyik fontos eleme a B12-vitamin, nevezetesen a hydroxokobalamin. A hypo­-
thyreozisban szenvedő páciensek gyakran szednek a népbetegséggé fajult ,,reflux" miatt gyomorsav blokkolókat, amely csak fokozza a B12- és vashiányt, így ennek holisztikus megoldása, esetleg a B12 pótlása is szóba jön.

A Hashimoto betegségben a nyálkahártya-gyulladások miatt egyrészt hiány lehet nyomelemekből és vitaminokból (szelén, cink, C- és B-vitamin, D-vitamin, kálium, magnézium, kalcium), így ezek pótlására is gondot kell fordítanunk. A bél nyálkahártya problémáit jó minőségű pro- és prebiotikumokkal is rendbe kell hozni.

A terápia fontos részét képezi az alvászavarok kezelése. Ezt a macskagyökér, az Avena sativa, a coffea vagy egyéb homeopátiás készítmények, tinktúrák segítségével oldhatjuk meg.

Rendkívül fontos tisztában lennünk azzal, hogy a neuro hormonális rendszer élénken reagál olyan pozitív környezeti tényezőkre, mint a tiszta levegő, a csend, a fények, a színek, valamint a ritmusos életmód, a stresszfaktorok csökkentése és általában az életminőség javítása.

Dr. Simoncsincs Péter


 
 
0 komment , kategória:  Egészség 2.  
Címkék: kísérőbetegségek, hydroxokobalamin, élénkítőszereken, rendellenességek, szervtesztjeivel, specializálódtak, herpeszcsaládból, prebiotikumokkal, progeszteronnak, készítményeivel, hormonrendszere, lymphomatosának, epiandroszteron, fáradékonyságra, teakeverékekkel, vizenyőképződés, helyrehozásával, energiaáramlási, terhelhetőségét, stresszfaktorok, tésztatapintatú, anyagcseréjével, neurohormonális, progeszteronnal, klimaktériumban, csodálkozhatunk, normalizálhatja, izomfájdalmakra, készítményekkel, hypothyreozisra, hormonháztartás, stressztűréstől, hypofunkcióját, immunrendszert, megállapítható, részvevőjeként, neurohormonális rendszer, kimerülés jeleit, túlhajszolt életmód, ennek következtében, szervezet önszabályozó, pajzsmirigy alul, köztudatban forgó, hajhullás vagy, napi gyakorlatban, koncentrációs képesség, depresszió felé, menstruációs rendellenességek, félelmi állapotok, alvási zavarok, pajzsmirigyet stimuláló, hormonrendszerben szoros, Hakaru Hashimotónak, Magyarország Európában, Simoncsincs Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Van egy óriási dolog az életbe...  Örültem a látogatásodnak, gyer...  Kislány kutyusokkal  Próbálok pozitív maradni  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kapkodjuk a fejünket!  Szép estét - jó éjszakát kívá...  Felelősségteljes élet  Horváth Piroska - Bábu vagy...  Mai harmónia kártyám  Törékeny alkonyat .  Ítélet a sikeres ember felett  Kislány kutyusokkal  3706 az új fertőzött, elhunyt ...  Szép estét - jó éjszakát kívá...  Facebookon kaptam  Árak  Facebookon kaptam  Felelősségteljes élet  Tulipàn fa  Mennyi olyan tett és gondolat ...  Gondolat.....  Jó éjszakát!  Tulipànok  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Felelősségteljes élet  Mai napi mosoly.....  Méltóságnak hívják  Kalkofyllit  Kellemes délutánt kívánok  Kislány cicával  Voltál-e már úgy  Png lufik  Oly szép a világod ember,  Facebookon kaptam  Png nő  Meghitt - áldott Vasárnapot kí...  Igaz ügyért való szenvedés  Hatvanfokos  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Lehet, hogy csak egy vidéki lá...  Facebookon kaptam  Szárnyalhatunk.  Jézus szeretete  Esély.....  Kiengesztelődés  Engedd, hogy a hited nagyobb l...  Árak  Facebookon kaptam  Jézus tanácsa  Tulipànok  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Látogatóimnak szeretettel ! .....  Igen, itt a félelem  Isten szeretete  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Png férfi  Natur arany  Remélem megértésre talál szava...  Azur andara kristály  A divatos világ........  Kellemes hétvégét kívánok!  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Mennyi olyan tett és gondolat ...  Kellemes napot kívánok!  Macikák......  Örültem a látogatásodnak, gyer...  A vallásos ember botránya  Facebookon kaptam  Délutáni mosoly.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt !  Facebookon kaptam  Oly szép a világod ember,  Igaz ügyért való szenvedés  Facebookon kaptam Krisztinától  G.Hajnóczy Rózsa tollából  Facebookon kaptam  A híres SZEGEDI szalámi......  Próbálok pozitív maradni  Facebookon kaptam  Horváth Piroska - Bábu vagy...  Lehet, hogy csak egy vidéki lá...  Facebookon kaptam  Folyvást rohanunk, soha meg ne...  A híres SZEGEDI szalámi......  Png csokor  Megelőző cselekedet  Kislány kutyusokkal  Kalkantil ásvány  Amint mozdulsz, a világ is moz...  Csodálatos előadás....... 
Bejegyzés Címkék
neurohormonális rendszer, kimerülés jeleit, túlhajszolt életmód, ennek következtében, szervezet önszabályozó, pajzsmirigy alul, köztudatban forgó, hajhullás vagy, napi gyakorlatban, koncentrációs képesség, depresszió felé, menstruációs rendellenességek, félelmi állapotok, alvási zavarok, pajzsmirigyet stimuláló, hormonrendszerben szoros, agyalapi mirigy, petefészek hormonrendszere, alul működés, nehezen leküzdhető, páciensek nagy, legkisebb erőfeszítésre, eredmény általában, betegek orvostól, alapállapotot csak, táplálékok jódhiányos, betegség tízszer, immunválaszok kaotikus, foltos hajhullás, fájdalmas ízületi, egyik főbűnös, betegség első, japán sebész, általa struma, változó korú, lecsökkent progeszteronszint, modern kutatások, saját &#8211, magyarázata annak, pubertás idején, terhesség után, klimaktériumban jelentősen, pajzsmirigy ösztrogén-, glutation nevű, glutation-S transzferáz, glutation vérszintje, önmagában kiváltó, kórképben nagy, klinikai megfigyelések, általános állapot, sokoldalú &#8211, férfiak körében, megbetegedések száma, legújabb kutatások, férfiak élettanában, vetélések esélyét, hormonális rendszer, eredendő okok, pszichoszomatikus energetika, általános tapasztalatot, lecsökkent energiaszint, szervezetben általános, sejtszintű gyulladás, orvosok ennyire, legtöbb esetben, mellékvese kimerülésével, neuro hormonális, szervezet kazánjának, mellékvese kortizoljának, kölcsönösséget mutatja, szteroidokat előállítsa, kiváltó okok, esetek túlnyomó, szervezet leromlásának, herpeszcsaládból vagy, szervezetbe bekerülő, állati eredetű, zsírszövetben halmozódnak, vizsgálatok szerint, xeno ösztrogének, állati zsírokban, megengedett 25-szörösére, elfogadhatónak 100-szorosára, alapvető okokat, finom energetikai, fent említett, általános energiahiány, energiaáramlás zavarai, betegségek kialakulásában, kínai orvoslásban, kiterjedéshez kapcsolódik, mínusz variáns, érzelmi kiürültség, élettraumák következtében, torokba fagynak, külvilág felé, pluszvariáns esetében, kifejezés zavarával, gondolatok rohanását, értelem elvész, szaggatott gondolatok, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 368 db bejegyzés
Összes: 30450 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2906
  • e Hét: 6892
  • e Hónap: 30382
  • e Év: 166652
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.