Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lelki eredetű
  2016-01-27 09:30:15, szerda
 
  Lelki, spirituális okok

A híres metafizikai előadó, tanító, Louise L. Hay szerint a pajzsmirigy problémák kialakulásának rendszerint két lelki eredetű oka van: a beteljesületlen érzelem és/vagy a megaláztatás.

Sosem érek rá, hogy azt csináljam, amit igazán szeretnék. Mikor jön el már az én időm? Ezek a kérdések, mondatok is megfogalmazódnak azokban, akiknek a pajzsmirigyük nem működik megfelelően. Louise L. Hay szerint ez azért van, mert nem tudunk világosan, nyíltan beszélni magunkkal, megfogalmazni magunknak azt, hogy mit is szeretnénk. Ezért a pajzsmirigyek megbetegszenek.

Richard Gerber, aki a vibrációs orvoslás témában könyvet is írt, azt mondja, hogy a nyaki csakrában kialakuló energiablokk is okozhat pajzsmirigy problémákat. Ez elsősorban annak tudható be, hogy nem harcolunk a magunk igazáért. Hagynunk kell ezt az energiaáramlást, hogy érvényesüljenek az érzelmeink, vágyaink, álmaink, meggyőződéseink, értékeink.

Caroline Myss, az Anatomy of the Spirit: The Seven Stages of Power and Healing könyv szerzője szerint az ötödik csakra, a torok csakrája, amely az akaratérvényesítés, a személyes szabadság, és az önmegvalósítás csakrája. És ha ezek nem érvényesülnek, ha nem fejezzük ki érzelmeinket, akkor könnyen pajzsmirigy problémák léphetnek fel.

A Hashimoto thyreoditis egy autoimmun betegség, mikor a szervezet antitestjei célba veszik a pajzsmirigyeket és megtámadják, jelezvén azt, hogy figyeljünk oda belső vágyainkra, igényeinkre, ösztöneinkre, halljuk meg szavunkat.

Iyanla Vanzant azt mondja, hogy a Hashimoto thyreoditis akkor alakul ki, mikor a kommunikáció megszűnik önmagunkkal, mikor nem értjük, nem fogadjuk el önmagunkat. Ennek következménye pedig a pajzsmirigyek megbetegedése, lelki frusztráció, fizikai feszültség. Rá kell találnunk az identitásunkra, hogy megvédjük magunkat mások manipulációitól.

A szégyenérzet is károsan befolyásolja a pajzsmirigyeket, és az a felfogás is, miszerint nem vagyok elég jó, én ezt nem érdemlem meg.

Érdekes, hogy a pajzsmirigy problémák leginkább a nőket érintik, és ez nem véletlen. Az évszázadok folyamán a nőket a “gyengébbik nemnek" titulálták, beléjük nevelték a szégyenérzetet, megfélemlítették őket, erőszaknak voltak kitéve, és sok kapcsolatban a nőnek csendben kellett maradni, nem szabadott kinyilvánítania a véleményét. Nem sokkal jobb ma sem a helyzet, csak gondoljunk arra, hogy legtöbb országban ugyanazért a munkáért egy nőnek kevesebb fizetés jár, mint egy férfinak.

A nők legfontosabb feladata tehát, hogy kifejezzék véleményüket, teret engedjenek a belső hangjuknak.

A pajzsmirigy betegek többsége rendkívül intuitív, de nem nyilvánul meg, nem fejezi ki a véleményét, mert igyekszik nyugodt maradni, másokkal jóban lenni - mondja Louise L. Hay és Mona Lisa Schulz.

A túltengő pajzsmirigy betegség azért alakul ki, mert a belső hangot magunkba fojtjuk. Egyszerűen nem engedjük ki, még olyan esetekben sem, mikor világgá kiabálnánk a fájdalmunkat. A rendellenességet ugyanakkor az önvádaskodás, a saját magunk hibáztatása is okozhatja.

Hogy enyhüljenek a gondok, ismételgessünk a következő mondatot, amely Louise L. Haytől származik: Túllépek a régi sérelmeimen, és szabad utat adok magamnak az önkifejezésre.

Meg kell jegyezni azt is, hogy szakértők szerint, akik pajzsmirigy túltengésben szenvednek, igyekeznek elmenekülni a problémák elől, kerülik a konfliktust más emberekkel, és ezért legtöbbször csalódnak önmagukban. Mindig elfoglaltak, mindig dolgoznak, valamit tesznek-vesznek.

Ha meg a pajzsmirigyek tevékenysége hanyatlani kezd, akkor alul működésről beszélünk, ilyenkor az illető szinte semmit sem siet el, látványosan lelassul, ráér mindenre.

A lényeg tehát, hogy mindig tudjuk azt, hogy mit akarunk, adjunk hangot érzelmeinknek, vágyainknak, így nem fog semmi sem a nyaki csakra energiáinak útjába kerülni, a pajzsmirigyek pedig zavartalanul működhetnek.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Címkék: rendellenességet, megfogalmazódnak, megfélemlítették, érvényesüljenek, meggyőződéseink, energiaáramlást, pajzsmirigyeket, beteljesületlen, kinyilvánítania, manipulációitól, kialakulásának, megbetegszenek, önmegvalósítás, identitásunkra, ismételgessünk, szégyenérzetet, megfogalmazni, pajzsmirigyük, pajzsmirigyek, megbetegedése, érzelmeinknek, következménye, önkifejezésre, érvényesülnek, túltengésben, szégyenérzet, befolyásolja, tevékenysége, kommunikáció, ösztöneinkre, fájdalmunkat, zavartalanul, önvádaskodás, megaláztatás, kapcsolatban, véleményüket, híres metafizikai, pajzsmirigy problémák, beteljesületlen érzelem, pajzsmirigyek megbetegszenek, vibrációs orvoslás, nyaki csakrában, magunk igazáért, ötödik csakra, torok csakrája, személyes szabadság, önmegvalósítás csakrája, autoimmun betegség, szervezet antitestjei, kommunikáció megszűnik, pajzsmirigyek megbetegedése, nőket érintik, Louise, Richard Gerber, Caroline Myss, Seven Stages, Iyanla Vanzant, Mona Lisa Schulz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Levél lány  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Kékfestőről pár szóban  Szép estét kedves látogatóimna...  Ratkós beszületései a szereplő...  Boldogság  Virágvasárnap: az élet és a re...  Képes idézet !  Maci az északi fény alatt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Apu  Szép álmokat!  Minden kedves látogatómnak sze...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Alvó baby  Odaadja  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Apu  Jó éjszakát  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Alvó baby  Virágvasárnap a húsvét előtti  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Amikor még kicsi voltál...  A nagy természet  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Rács mögé  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Ratkós beszületései a szereplő...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Sadhguru idézet  Rács mögé  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Nem hazudnak  Válaszok a halál után  Mi van, ha?  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Játékos kis cicák  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  képre írva  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária , 
Bejegyzés Címkék
híres metafizikai, pajzsmirigy problémák, beteljesületlen érzelem, pajzsmirigyek megbetegszenek, vibrációs orvoslás, nyaki csakrában, magunk igazáért, ötödik csakra, torok csakrája, személyes szabadság, önmegvalósítás csakrája, autoimmun betegség, szervezet antitestjei, kommunikáció megszűnik, pajzsmirigyek megbetegedése, nőket érintik, évszázadok folyamán, nőnek csendben, nőnek kevesebb, belső hangjuknak, pajzsmirigy betegek, túltengő pajzsmirigy, belső hangot, rendellenességet ugyanakkor, saját magunk, következő mondatot, régi sérelmeimen, problémák elől, pajzsmirigyek tevékenysége, illető szinte, lényeg tehát, nyaki csakra, pajzsmirigyek pedig, rendellenességet, megfogalmazódnak, megfélemlítették, érvényesüljenek, meggyőződéseink, energiaáramlást, pajzsmirigyeket, beteljesületlen, kinyilvánítania, manipulációitól, kialakulásának, megbetegszenek, önmegvalósítás, identitásunkra, ismételgessünk, szégyenérzetet, megfogalmazni, pajzsmirigyük, pajzsmirigyek, megbetegedése, érzelmeinknek, következménye, önkifejezésre, érvényesülnek, túltengésben, szégyenérzet, befolyásolja, tevékenysége, kommunikáció, ösztöneinkre, fájdalmunkat, zavartalanul, önvádaskodás, megaláztatás, kapcsolatban, véleményüket, energiablokk, legfontosabb, érzelmeinket, sérelmeimen, pajzsmirigy, legtöbbször, elfoglaltak, energiáinak, problémákat, elmenekülni, konfliktust, rendszerint, igényeinkre, metafizikai, működhetnek, spirituális, frusztráció, önmagunkkal, enyhüljenek, antitestjei, megtámadják, hibáztatása, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 501 db bejegyzés
Összes: 34512 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4900
  • e Hónap: 21581
  • e Év: 130225
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.