Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó tanács
  2016-01-27 14:48:57, szerda
 
   
  Másnap

Nyolc év távolából felidézem Orbán Viktor 2010. április 11-i köszöntő beszédét a választási győzelem után.

,,A kiérdemelt bizalmat meg kell tartani, ezért akármilyen elsöprő fölénnyel is győztünk a mai napon, a következő évek során számunkra a legfontosabb a szerénység és az alázat kell, hogy maradjon. És ennek a szerénységnek és alázatnak a jegyében mondom Önöknek, mondom Nektek, hogy bár mi nem rettenünk vissza a feladatok elől, fel is készültünk erre a munkára, de a következő kormány nem érhet el sikereket önállóan és egyedül. A következő kormány és én személy szerint is csak akkor érhetünk, érhetek el sikereket, ha mindig számíthatunk Önökre, mindig számíthatunk Rátok, ha Ti is mindig ott lesztek, és megteszitek a magatokét."

Látjuk, pontosan tudta, mi a feladat, mi helyes és erkölcsös, kiknek tartozik elszámolással. Eszerint cselekedett a kormány és Orbán Viktor?

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) magyar vonatkozásban 41 vizsgálatot végzett 2013 és 2016 között. ,,Aggodalommal jegyzik meg", hogy továbbra is igen magas, 36 százalékos az olyan közbeszerzések aránya, amelyekre egyetlen pályázó volt. Magyarország ezzel a második legrosszabb helyen áll az EU-ban. Sajnos sok olyan, közbeszerzésekhez köthető ügy van, amelyek bírósági ítélet nélkül is bűzlenek a korrupciótól. Az ugyanazon a számítógépen írt alternatív ajánlatok, az egyetlen cégre kiírt, más által nem megnyerhető pályázatok egyértelműek. Ugyancsak tagadhatatlan, hogy a letelepedési kötvények értékesítése jól kifundált pénzszivattyú, amely az államkasszának járó pénzt magáncégekbe juttatja.

Nem lehet ,,Nekünk Magyarország az első" szlogennel kampányolni, kijelenteni, hogy ,,szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk érte", arról beszélni, hogy meg akarjuk őrizni kereszténynek az országot, meg arról elmélkedni, hogy a kereszténység nem csak hit, hanem kultúrát is létrehozott, miközben szemérmetlenül meglopják az államkincstárat. A keresztény erkölcs alapja a tízparancsolat. A VII. így szól: Ne lopj! A X.: Ne kívánd felebarátod feleségét, ne kívánd felebarátod házát, se mezejét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát és semmit, ami a felebarátodé! - azaz, röviden: Mások tulajdonát ne kívánd!

A korrupcióban az is szörnyű, hogy a Fidesz és Orbán összes szavazóját és hívét bűntárssá teszi egy olyan bűnben, amit nem követtek el. Ugyanis nincs feltételes szavazás, nem lehet úgy Orbánra és a Fideszre szavazni, hogy rátok szavazok, de csak ha abbahagyjátok a lopást. A tömeges, ellenőrizetlen, ránk kényszerített migrációt magam is Európa jelenleg legnagyobb problémájának tartom, és támogatom a kormányt. De miért kell elfogadnom, hogy közben fosztogatják az államkincstárt és az Uniótól a felzárkózás elősegítésére adott pénzt?! A korrupció másik pusztító hatása a rossz példa követése. Minisztériumi, állami hivatali, önkormányzati tisztviselők ezrei gondolhatják, hogy ha a kormány ezt csinálja, akkor a hatalomgyakorlásnak ez az értelme és módja.

2019-ben önkormányzati választások lesznek. Az önkormányzati választáson a migráció már nem lesz téma. Miért kockáztatja a Fidesz, hogy elveszíti a települések vezetését a sorozatos leleplezések miatt?

Tartok tőle, hogy Magyarországon a hivatalosságok között sincsenek sokan tisztában azzal, hogy Amerikában mennyire fontos értéknek tartják a verseny tisztaságát, és mekkora diplomáciai, erkölcsi és üzleti hátránnyal jár, ha egy országot korruptnak tartanak. A kitiltási ügynek erős figyelmeztetésnek kellett volna lennie, de nem hatott. Miért várják meg a következő figyelmeztetést? Nem beszélve arról, hogy az Európai Unióban a magyar kormány ellenfeleinek is erős fegyvert adnak a kezébe, és csak politikai döntés kérdése, mikor élesítik ezt a fegyvert. Ha a kormánynak Magyarország az első, akkor miért kockáztatja a hatalmát - amivel megvédheti Magyarországot - a közpénz magánzsebekbe csatornázásával?!
Ezek nem moralizáló, hanem pragmatikus ellenérvek a korrupcióval szemben.

Remélem, senki nem akarja azt az ellenvetést tenni, hogy a nemzeti burzsoáziát csak így lehet létrehozni. Mi ebben a burzsoáziában a nemzeti? Mi haszna van belőle a nemzetnek? Biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását?

Simicska példáján látszik, hogy mit ér az ilyen ,,nemzeti burzsoázia". Zsarolható, vagy egyszerűen többet akar, mint amennyit kaphat, és átáll. Ki számol el azzal a pénzzel, amit Simicskának juttattak, de az Orbán-kormán megdöntése érdekében használta fel?

Annyi találékonysággal és pénzzel, amivel a ,,nemzeti burzsoáziát" igyekeztek kialakítani, a magyar kis- és középvállalkozásokat kellene támogatni. Ők valóban nemzetiek. Ha Magyarországon nem fideszes kapcsolatokkal, hanem teljesítménnyel, innovációval lehet majd boldogulni, ők lesznek a kormány legerősebb támasza.

A Fidesznek és a kormánynak nem a ,,nemzeti burzsoáziának" kell kedveznie, hanem azoknak az embereknek, akik az elmúlt napokban az utcákat rótták és bekopogtak az ajtókon, mozgósítva a Fidesz választóit. Nekik kellene megfelelni, rájuk kellene odafigyelni. A mi választókerületünkben tőlem is tanácstalanul kérdezgették, mit válaszoljanak, ha a felkeresett választók felvetik nekik a korrupciót vagy például a rémes káderpolitikát. Nem tudtam semmit sem mondani. A bekopogó aktivistáinknak viszont sokan mondták, hogy most utoljára szavaznak a Fideszre, mert elegük van az urizálásból és a nagyüzemi lopásból.

Rogán Antal, Semjén Zsolt és Kósa Lajos annyira ostobának és kapzsinak bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében. Említhetem még a magyarországi Microsoft kirúgott vezetőit: a Microsoft azért vált meg tőlük, mert állami hivataloknak, intézményeknek és kormányhivataloknak messze túlárazva adták a Microsoft-termékeket. Erre Sagyibó Viktor, a Microsoft kormányzati üzletágának volt vezetője miniszteri biztosi pozíciót kapott Lázár János mellett, Papp István volt vezérigazgató pedig a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez került. Akik megkárosították az államot, azoknak az állam kínál magas pozíciókat?! Milyen racionális és erkölcsös magyarázat lehetséges erre?

Szabó Zsolt államtitkárnak 1,2 milliárd forintnak megfelelő dollárja van egy belize-i offshore bankszámlán, és nem lehet tudni, miből.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter körül is vizsgálódott az OLAF. Egy uniós pályázaton elindult három vállalkozás egyaránt 10-10 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, majd mindhárom a miniszter ingatlanjában ,,vásárolt" magának helyiséget, valójában azonban egyikük sem költözött be. A három cég közül kettőt közvetlenül a pályázat beadási határideje előtt hozták létre. Az egyiket maga Seszták Miklós jegyeztette be a cégbíróságon, a másik alapító okiratát pedig a miniszter ügyvédtársa adta be, s egy ideig mindhárom cég tulajdonosi-irányítói posztját Seszták korábbi iskolatársa, Sándor Kornél látta el.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, a Seszták legszűkebb köréhez tartozó Szivek Norbert - aki barátja és üzlettársa Tiborcz Istvánnak - így beszélt a beosztottjával, aki akadályozta, hogy Szivek törvénysértő megállapodást kössön: ,,Komolyan mondom, te ne menj sehova komoly helyre dolgozni, úgy kib...nak, mint ahogy mi megtettük most. Tehát megmondom őszintén, te mire vagy alkalmas. (...) János, menj el taxisofőrnek, ne menj el komoly pozícióba. (...) Ennyire béna, f...sz menedzser vagy?"

Mit tudnak ezek az emberek, hogy mindezek ellenére rájuk van szükség?

A 2014-ben kinevezett III/III-as múltú belügyi államtitkár, Tasnádi Péter esete nem csak a rémes káderpolitikát, hanem a pártállami múlthoz való ambivalens viszonyt is illusztrálja. A Fidesz nem tett meg mindent a kommunizmus bűneinek, a rendszer működésének feltárására. A szándék ugyan megvolt, létrehoztak egy kutatóintézetet, a VERITAS-t, továbbá a Nemzeti Emlékezet Bizottságát, de valami vagy valaki visszafogta ezeket az intézményeket. A Bizottság törvényben biztosított jogköre, hogy javaslatot tegyen titkosított anyagok titkosításának feloldására. Ez például nagyon indokolt lenne azoknál az anyagoknál, amelyek a volt pártállami állambiztonságnál keletkeztek és még mindig a jogutódoknál vannak. Fel kell gyorsítani a még a titkosszolgálatok birtokában lévő dokumentumok átadását a levéltárnak.

Módosítani kell az ügynöktörvényt. A túlságosan megszorító jogi definíció miatt sok ember, aki a jelentéseivel ártott másoknak, ma nem nevezhető meg. Abszurdum, hogy Kárpáti György, a Nemzet Sportolója titkosíthatja a rá vonatkozó dokumentumokat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, mert a bíróság kimondta, hogy nem volt ügynök - annak ellenére, hogy nagyon sok irat utal az ellenkezőjére.

Örültem a Fidesz nagyarányú győzelmének, de nagyon tartok tőle, hogy a pártban és a kormányban lesznek majd olyanok, akik ezt újabb felhatalmazásnak tekintik az ország megkárosításának a folytatására. Tévednek, ha azt hiszik, hogy nyolc év propagandájával ki lehet ölni az emberekből a tisztességes kormányzás, az önzetlen politikusok iránti igényt. Nem, nem lehet. A jobboldali, konzervatív közönségre is elviselhetetlen lelkiismereti terhet rakna, ha tovább folytatódna, ami eddig volt. Új lapot kell nyitni!

Egy újabb Orbán-idézettel fejezem be írásomat:

,,Ez a mi hazánk, a mi életünk. Nincs nekünk másik, küzdenünk kell érte a végsőkig. Nem adhatjuk fel soha!"

 
 
0 komment , kategória:  Haza - otthon  
Címkék: felhatalmazásnak, találékonysággal, megkárosításának, figyelmeztetést, államkincstárat, vezérigazgatója, kutatóintézetet, teljesítménnyel, csatornázásával, megkárosították, elviselhetetlen, állambiztonsági, propagandájával, szolgálóleányát, aktivistáinknak, intézményeknek, káderpolitikát, beosztottjával, államkincstárt, magyarországon, miniszterelnök, tízparancsolat, államtitkárnak, ellenőrizetlen, kapcsolatokkal, magyarországot, szemérmetlenül, szenvedélyesen, dokumentumokat, hivatalosságok, titkosításának, ügynöktörvényt, közbeszerzések, államkasszának, jelentéseivel, önkormányzati, választási győzelem, kiérdemelt bizalmat, következő évek, alázat kell, jegyében mondom, feladatok elől, következő kormány, olyan közbeszerzések, második legrosszabb, egyetlen cégre, letelepedési kötvények, államkasszának járó, keresztény erkölcs, olyan bűnben, felzárkózás elősegítésére, korrupció másik, Orbán Viktor, Európai Csalás Elleni Hivatal, Nekünk Magyarország, Európai Unióban, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Kósa Lajos, Erre Sagyibó Viktor, Lázár János, Papp István, Nemzeti Befektetési Ügynökséghez, Szabó Zsolt, Seszták Miklós, Sándor Kornél, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, Szivek Norbert, Tiborcz Istvánnak, Tasnádi Péter, Nemzeti Emlékezet Bizottságát, Kárpáti György, Nemzet Sportolója, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Keddi üdvözlet  Domonkos Jolán versei  Virágos csendélet  Png rózsa  Barátság  Jó éjszakát  Az egoista ember legféltettebb...  Boldog hetet  Csinos nő - festményen  Ilyen hideg van  Facebookon kaptam  Emlékszel - e rá . . . ?  Legyünk mi is Jézuskák!  Mai harmónia kártyám  Téli kép  Te add!  Szeretni, csak önfeledt ember ...  Holdfényes szép estét  Girland  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelkembe beleégve kell horda...  Az egoista ember legféltettebb...  Szűz Mária szeplőtelen foganta...  Girland  Barátság  Gyerekek anno télen  Facebookon kaptam  Római emlékek 2000. augusztus  Png nő  Romantikus párok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Téli este  Emlékszel - e rá . . . ?  Karácsonyi gömbök  Téli kép  Egy nő és egy madár  Reményik Sándor: Ötvösmunka  Harangok  Kávé szünet  Színes rózsa  Angyalom  Sexy nő  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Pope Francis-Holy Mass for the...  Hóember kávés poharakból  Facebookon kaptam  Sexy nő  Hóemberek  Barátság  Oktatás  Római emlékek 2000. augusztus  Domonkos Jolán versei  Kellemes kávézást!  Havas fenyő  Egy nő és egy madár  Kislány hóemberrel  Romantikus szép estét  Áldott Adventi várakozást!  Facebookon kaptam Krisztina...  Barátság  Barátság  Viccek  Nő hegedűvel  Trojka  Kávéillatos derűs reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Legyünk mi is Jézuskák!  Facebookon kaptam Erzsikétől  Roráte a Sziklatemplomból R...  Barátság  Téli este  Reményik Sándor: Ötvösmunka  Újra-újra  Barátság  Verona  Hó a házak tetején  Barátság  Facebookon kaptam  Png rózsa  Nő hegedűvel  Facebookon kaptam  Téli kép  Facebookon kaptam  Jó reggelt , szép napot  Emlékszel - e rá . . . ?  Téli kép  Szèp napot kívánok!  Barátság  Facebookon kaptam  Oktatás  Téli kép 
Bejegyzés Címkék
választási győzelem, kiérdemelt bizalmat, következő évek, alázat kell, jegyében mondom, feladatok elől, következő kormány, olyan közbeszerzések, második legrosszabb, egyetlen cégre, letelepedési kötvények, államkasszának járó, keresztény erkölcs, olyan bűnben, felzárkózás elősegítésére, korrupció másik, rossz példa, önkormányzati választáson, települések vezetését, sorozatos leleplezések, hivatalosságok között, verseny tisztaságát, országot korruptnak, kitiltási ügynek, következő figyelmeztetést, magyar kormány, kormánynak Magyarország, hatalmát &#8211, közpénz magánzsebekbe, korrupcióval szemben, ellenvetést tenni, nemzeti burzsoáziát, miniszterelnök vején, nemzeti burzsoázia, ilyen &#8222, magyar kis-, kormány legerősebb, elmúlt napokban, utcákat rótták, felkeresett választók, korrupciót vagy, rémes káderpolitikát, bekopogó aktivistáinknak, nagyüzemi lopásból, ország vezetésében, magyarországi Microsoft, állam kínál, belize-i offshore, uniós pályázaton, miniszter ingatlanjában, pályázat beadási, egyiket maga, másik alapító, miniszter ügyvédtársa, ideig mindhárom, 2014-ben kinevezett, pártállami múlthoz, kommunizmus bűneinek, rendszer működésének, szándék ugyan, volt pártállami, jogutódoknál vannak, titkosszolgálatok birtokában, túlságosan megszorító, jelentéseivel ártott, bíróság kimondta, kormányban lesznek, ország megkárosításának, tisztességes kormányzás, önzetlen politikusok, újabb Orbán-idézettel, felhatalmazásnak, találékonysággal, megkárosításának, figyelmeztetést, államkincstárat, vezérigazgatója, kutatóintézetet, teljesítménnyel, csatornázásával, megkárosították, elviselhetetlen, állambiztonsági, propagandájával, szolgálóleányát, aktivistáinknak, intézményeknek, káderpolitikát, beosztottjával, államkincstárt, magyarországon, miniszterelnök, tízparancsolat, államtitkárnak, ellenőrizetlen, kapcsolatokkal, magyarországot, szemérmetlenül, szenvedélyesen, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 4092 db bejegyzés
Összes: 26721 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 3560
  • e Hónap: 15832
  • e Év: 477657
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.