Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Furcsa ünnepnap
  2018-09-26 12:48:47, szerda
 
   
 

Kohut Katalin: Furcsa ünnepnap


- Béééla! Képzeld, Mariska hatezer forintos díszt vitt ki a temetőbe, alig bírta magával cipelni!
- Minek, ellopni?! Rossz bele is gondolni, hogy a barbárokat egyre jobban szaporítják az egész világon. Talán még ennének is a sírokról, ha odahelyeznék nekik az ennivalót!
- Honnan is tudnák, drága Béla, mit is jelent a szívvel való életérzés!?
- Ezért barbárok! Lelopják a sírokról a virágokat és eladják másoknak. Meggyalázzák a halottakat is.
- Nem csodálkozom ezen, Béla, hiszen nem tudják, mit jelent emberként élni, pedig a százharminc éve ideözönlött legalacsonyabb kasztréteg már kilencven éve nemesedik. Mire mi kihalunk, talán emberré is válnak.
- Akkor majd, drága Vilma lehet tor-ünnepet tartani a temetőkben is, a túlvilági boldogság ünnepe, a Halottak napja is feledésbe merül.
- Visszajön az egész világon a kelták és régi népek ember áldozó halotti ünnepe.
- Igen, már a gyerekek is Halloweent tartanak az iskolákban. Nem is fogják fel, nem magyarázzák meg nekik, hogy ez az ünnep a sír és pokol népéé, ők jöttek ki a sírokból régen a Halottak napjára, hogy ember áldozatokat válasszanak maguknak.
- Kész horror! Nem véletlen szeretik az ilyen filmeket is, már nem riadnak vissza a vértől sem, sem a bűnözéstől. Most mindenütt az alvilág érvényesül és szedi az áldozatokat.
- Vámpírok, boszorkányok, démonok, mini szoknyás ördöglányok lejtik a dervis táncot a tisztesség és becsület előtt és rengeteg csápolójuk van. De előásták a halál népeit is, a sziklai eleven halottakat, a pincés népeket, s még felsorolhatatlan a berendezése a világ végének. Késik a megoldás.
- Nincs ki magyarázatot nyújtson az eseményekhez, megállt minden már majdnem hatvan éve, azóta tombolnak és hosszabbítanak.
- Most telefonált anyuka, hogy édesapám és öcsém sírját megrongálták. Olyan hatalmas lyukak lettek a sírkövön, melyek csak idegen kéz által jöhettek létre, mintha valamilyen eszközzel verné valaki szét a sírt.
- Nem is tudom, Vilma, mit tudnánk tenni, hová is forduljunk ez ügyben?
- A rendőrség tehetetlen. Mikor pár éve a temetőben jártam, minden fel volt dúlva és összelyuggatva, ismeretlen nevűek kerültek frissen eltemetésre nagymama sírutcájába. Valamikor az volt a gyermekek temetőrésze. Áhítattal és szomorúan néztem végig kislány koromban a gyereksírokat. Némelyik fölé angyalszobrot állítottak. Megnéztem a fotóikat, csodálatos gyerekek voltak. Nem értettem a halált, egészen addig nem szembesültem vele, ameddig apámat elveszítettem. Csak álltam a sír mellett némán és nem tudtam sírni, belém rekedt a szó, egy érzés kiszakadt a szívemből.
- Igen, a halál titokzatossága ismeretlen az élők világában. A régiek, drága Vilma általában végelgyengülésben hunytak el.
- Emlékszem, amikor az egyik gyerekkori beszélgetőtársam, Tulpa bácsi elaludt. Mentem át reggel boldogan, s Tulipán néni, ahogyan hívtam őket szájára tette a kezét és halkan súgta, hogy Tulipán bácsi elaludt. Benéztem a szobába és ott feküdt az általam csodált nagyapa az ágyon. Nem tudtam, hogy ez a halál.
- Igen, ilyen volt régen. Tudod, Vilmám, vannak véletlen balesetek is, de még több az italos állapotban és figyelmetlenül elkövetett, aminek az oka az egyén saját maga. Mindent meg lehetne előzni óvatossággal. Rengeteg a hirtelen halál, láthatod naponta, vagy hallhatod, ha még képes vagy arra, hogy megnézd a híradót.
- Nem nézem évek óta tudod, Bélám a televíziót, nem bírom feldolgozni a történteket. Azért nem vagyok vak és itt élek, szót kellene emelnem valahogyan, meg kellene értetni mindenkivel, hogy elég volt a szörnyűségekből!
- A balesetek mellett arat a szívinfarktus, az agyvérzés, a rák és különféle új betegségek, melyek régen nem léteztek. Nagyapáék korában a TBC vitte az embereket, az ország összes kastélyában tüdőkórházakat tartottak fenn. Micsoda pazarlása ez az életnek!
- Mindig a jók halnak meg, nem értem...
- Senki sem, drága Vilma és nekem nem magyarázat a túlvilági élet. Egyszer élünk és jogunk van ahhoz, hogy életünkben boldogok és elégedettek legyünk. Miért kellene szenvednie a jó embereknek, miért nem a gonoszoknak?
- Pedig az okkultista tanítás szerint a gonoszoknak kellene tisztulniuk, hogy egy másik dimenzióba lépjenek, szenvedéssel, előző életük tetteinek függvényében, visszakapva mindazt, amit mások ellen elkövettek.
- Külön kellene választani végre a sötétséget a fehérségtől, mert a kettő nem ugyanaz és nem élhetnek egy népként sem. A sötétség olyan erő, ami mindent feldúl, tönkretesz, gyilkosokból és fékezetlenekből, fajtalankodókból áll. Én bevezetném ismét a gyilkosok országát számukra.
- Jó messzire kerültünk a Halottak napjától és a kelták halotti ünnepétől. Lényegében mindkettő ember áldozatot jelent. Szó szerint értsd, a csodálatos föld olyan lakóhely lett, ahol az ember áldozat.
- Ezért nem tartok Halottak napját, mert a szeretteim a szívemben vannak, legalábbis, amíg én élek. Naponta velük kelek és fekszem, bennem léteznek tovább. Akkor megyek a temetőbe, amikor időm engedi.
- Nem helyes szó rá az ünnep, mert ebben a szóban a varázslatos csodavárás van jelen. Akkor lenne értelme a Halottak napjának, ha a világon minden megmaradt jó ember egymással kezet fogna az emberség és a szeretet jegyében.

2015. november 2.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: beszélgetőtársam, felsorolhatatlan, fajtalankodókból, fékezetlenekből, szörnyűségekből, tüdőkórházakat, legalacsonyabb, hosszabbítanak, titokzatossága, összelyuggatva, figyelmetlenül, gyereksírokat, szívinfarktus, angyalszobrot, elveszítettem, gyilkosokból, eseményekhez, függvényében, meggyalázzák, odahelyeznék, boszorkányok, magyarázatot, óvatossággal, szembesültem, megrongálták, szenvedéssel, fehérségtől, gonoszoknak, elégedettek, áldozatokat, ördöglányok, kastélyában, magyarázzák, tisztulniuk, csodálkozom, feldolgozni, barbárokat egyre, egész világon, szívvel való, túlvilági boldogság, sírokból régen, ilyen filmeket, alvilág érvényesül, dervis táncot, halál népeit, sziklai eleven, pincés népeket, világ végének, rendőrség tehetetlen, temetőben jártam, gyermekek temetőrésze, érzés kiszakadt, Kohut Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép napot kívánok  Elköszönt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png kutya  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Irgalom és ítélet  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Png csokor  Paul David Tripp Április 19  Mindig jusson idő nevetni  Irgalom és ítélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png cica  Adakozás  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png csokor  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Esti kép  Sokan azt tartják  Ágai Ágnes – Csendélet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Mindig jusson idő nevetni  Makszim Gorkij gondolata  Őrizkednünk kell...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Reggel van  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Mi lenne ha  Png telefon  Png rózsa csokor  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Boldog születésnapot a ma ünne...  képre írva  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png cica  Alázat 
Bejegyzés Címkék
barbárokat egyre, egész világon, szívvel való, túlvilági boldogság, sírokból régen, ilyen filmeket, alvilág érvényesül, dervis táncot, halál népeit, sziklai eleven, pincés népeket, világ végének, rendőrség tehetetlen, temetőben jártam, gyermekek temetőrésze, érzés kiszakadt, halál titokzatossága, élők világában, egyik gyerekkori, általam csodált, italos állapotban, egyén saját, hirtelen halál, balesetek mellett, ország összes, túlvilági élet, okkultista tanítás, gonoszoknak kellene, másik dimenzióba, sötétség olyan, gyilkosok országát, kelták halotti, csodálatos föld, ember áldozat, szívemben vannak, varázslatos csodavárás, világon minden, szeretet jegyében, beszélgetőtársam, felsorolhatatlan, fajtalankodókból, fékezetlenekből, szörnyűségekből, tüdőkórházakat, legalacsonyabb, hosszabbítanak, titokzatossága, összelyuggatva, figyelmetlenül, gyereksírokat, szívinfarktus, angyalszobrot, elveszítettem, gyilkosokból, eseményekhez, függvényében, meggyalázzák, odahelyeznék, boszorkányok, magyarázatot, óvatossággal, szembesültem, megrongálták, szenvedéssel, fehérségtől, gonoszoknak, elégedettek, áldozatokat, ördöglányok, kastélyában, magyarázzák, tisztulniuk, csodálkozom, feldolgozni, varázslatos, válasszanak, sírutcájába, történteket, temetőrésze, eltemetésre, mindenkivel, visszakapva, berendezése, százharminc, ideözönlött, szaporítják, embereknek, valamilyen, legalábbis, kasztréteg, szenvednie, dimenzióba, okkultista, halloweent, elkövetett, csodavárás, gyerekkori, állapotban, bűnözéstől, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 638
  • e Hét: 1787
  • e Hónap: 8028
  • e Év: 60294
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.