Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
H.Kohut Katalin: Állatkerti pagoda (Vilma-Béla párbeszéd)
  2018-09-26 12:58:32, szerda
 
   
  H.Kohut Katalin: Állatkerti pagoda

- Béééla, éppen a bolondok napján hívtál az állatkertbe?
- Igen, drága Vilma, szerettem volna beszélgetni Jónással, a vízilóval.
- Hogyan tudnál vele kommunikálni?
- Szerintem mindent ért. Volt már a pojáca népe közt mókamester, majd ajándékként galamb, utána Titus ión korban. Lám, ennyi maradt belőle.
- Azért hívják Bélám április elsején telefonhoz, mert mókamester volt valaha?
- Igen, azok, akik tudják, mi történt a kör közepén álló teremtőjükkel, meg az elvarázsolt népével. A többiek ki tudja, hol vannak.
- Szerintem Bélám, minden állat egy-egy ország szimbóluma lehet, kivéve a kígyókat, azok a dzsungellel függnek össze. Például a párducban én felismertem a guelfek jelét.
- Igen, drága Vilma, valamennyien egykor élt népeket szimbolizálnak.
-Az Ausztrál-ház King-gallérosgyíkja mi lehetett azelőtt?
- Szerintem özönvízzel elpusztult egykori birodalomból maradt vissza, ezért emeli fel az ernyőjét maga köré, amikor veszélyben van. A King név királyt jelent, vagyis mesebirodalom lehetett régen.
- A kengurukról mi a véleményed?
- Olyan népek éltek ott, amiket kényszerítettek párbajra egymással, a zsebük jelentheti a kisgyermeküket, így védelmezhették. Szerintem egy behódoltatott nép valamennyi ausztrál állat maradvány. Ilyenek a papagájok is. Legendában fenn maradt a négy nyelven beszélő, minden slágert, operettet, népdalt, áriát ismerő papagája a multiknak. Tante Clara akarta megvásárolni egyszer, olvastam a történetét. A papagájok természete megmaradt, barátságosak és kommunikációs tehetségek, mert egykor azok voltak. Annyira jellegzetes a papagáj Ausztráliában, mint a macska Egyiptomban.
- Kutyákat nem is visznek talán az állatkertbe, mert ezek háziállatok, a Jehova Isten népei, szeretik az embereket és a zenét. A vadkutyákat ellenük tenyésztették ki szándékosan, mai napig bántják őket.
- Vannak viszont farkasok, drága Vilma, ezekből rengeteg van, valamennyien egykori Napisten népeiként éltek Ázsiában, akár a rókák, turulmadár, varjú, sas, melynek aranysas jele mai napig fenn maradt, aranykort jelöltek vele. Piroska szintén teremtett szőke kislány volt, ezelőtt tizenöt évvel a médiája Borsodnak magán kívül ismételte az összes Piroska és farkas találkozót, de a Piroska helyett Vénuszt áldozták meg közösen.
- Mi a véleményed az afrikai elefántról, a vastagbőrűekről, Bélám?
- Az, ami látnivaló, hogy zöldellő faágakat és vizet keresnek, amióta a földöntúli hatalom erejével az időjárást befolyásolták, szárazságot műveltek az egykori afrikai emberek kihalatása miatt. Az elvarázsolt afrikai népek farkasa, elefántja adta a jeleket, hogy megtámadták a földrészt a börtönnel. Az afrikai farkasok vezére varázsló volt, sámán erővel bírt. Egy legenda maradt fenn tőlük, a Johanna nevű leányzóé, akit elvarázsolt a farkasok varázslója, hogy addig lesz farkaskutya, míg egy ember rá nem ejti három csepp könnyét, de csak mézédes szeretet-könny lehet, mert a félelem könnye sós, a panaszkodásé keserű.
- Tehát Afrikában már a farkasok varázslója idején is kevés volt az ember...
- Pontosan, drága Vilma! Johanna nagyon sokat kóborolt, míg csapzottan, kimerülten, éhesen egy öreg házaspár házába tévedt, akik ellátták a sebeit és meggyógyították. Johanna átváltozott az öregember szeretet-könnyétől aranyhajú énekessé. Ezek szerint a varázsolt világ mindig ott volt az emberek mellett, együtt számolták fel őket, csak a varázs-és mesevilág népét átváltoztatták.
- A tigris ezek szerint Görögország volt, Bélám?
- Igen, én is ezt sejtem, hogy a görög istenek és népek szimbóluma, akár a hattyú Mercuré, a csillagé. De visszatérve az ausztrál állatokra, érdekesség még a strucc maradványa az egykori politikusoknak, akik a veszély idején homokba dugták a fejüket.
- A medvékről mi a véleményed, Bélám?
- A medve mindig a kommunista kor szimbóluma volt Kata néven, ezért szereti annyira a természetet és a mézet. A méhkirálynő egykori Földanya szimbóluma, így is maradtak fenn a történelemben, hogy nektár volt az istenek eledele. Nektár volt az Istennő testében. A darazsak szintén japán harcosok voltak, az őskígyó ellen támadtak a legenda szerint.
- Tehát a kígyók a sátánnal kezdődtek?
- Pontosan, de rengeteg dzsungel kígyó is létrejött, az egykori törzsek és mágikus népek által. A fekete mágia ezeket az állatokat használja fel rontásra, elevenen megemészteni az ellenségeiket. Ez mindegyikre vonatkozik kivétel nélkül, ezek mai napig titkos praktikák, nem beszélnek róla, mint a halottak világáról, hogy hét fátyol őrzi őket, a halál világ közvetlenül érintkezik az élőkkel, körülöttük vannak.
- A majmok tényleg összefüggnek a darwinizmussal? Mert az iskolában élővilágból azt tanították, hogy mi a majomból származunk.
- Nem, drága Vilma, mindenkinek szinte más az eredete a világon, csak egyszer felül kell vizsgálni. Vannak teremtett népek, karmikus árnyéknépek, kígyófajzatok, viperák, denevérek, döglegyek, felsorolhatatlan állati népek, mint pókok, szörnyek, melyek emberi formában jelennek meg. A majom a világ-könyvtára részeként a Hunnia börtön elme országnak csak egyetlen egy kort jelent a kommunista medve kor után közvetlenül. A majom darwinizmushoz teremtett népek maradványa lehet, mint a jungistáké az aranysas, a freudistáké a róka.
- A mosómedvéről mi a véleményed, Bélám?
- Az, hogy a Józsefváros mosónő elméletét már többször ismételték, mivel Lenin, mint igazság bajnoka már régen benne van kutyaként a kínai horoszkópban. Mindig elölről kezdik ezer éve a szocialista iskolát a világ minden részén a tökéletes magyar nyelvvel, vár ige ragozásával, Vár-hegyekkel, melyeken hiába várják Jézust, még soha nem jött el. Most újra vártak, mint ahogy nem régen volt.
- Az oroszlán indiainak van írva...
- Pedig ó rosszal függ össze, vagyis Szaturnusszal, amikor a földre szállt a kommunizmusával. Király lehetett valamikor az egykori népe az Oroszország előtti birodalomnak.
- A sólyom valóban Egyiptomé?
- Igen, 1971-ben jártak a borsodiakkal az egyiptomi sólyom idejében, ekkor elnémították a hangját az áldozatuknak érthetetlen módon, pedig volt Sólyom Hunnia elme szereplőjük is. Érdekessége a jelen magyar népnek, hogy a honfoglalóknak énekelték meg a sólymot, három hegyen túl.
- A puputeve a sivatagé?
- Igen, ott éltek egykor a szorgalmas népek, melyből a hangya szorgalom maradt fenn és a hegyeket hátukon cipelő állatok, melyek bírják a száraz sárga homoksivatagot, ami fenn maradt az egykori Jehova birodalomból. A hatvanas években a kenyérvégeket pupunak hívták, akkor fejezték be a borsodiakkal az egykori sivatagi időszak korát.
- A lepkék?
- A pillangók és lepkék mind magas szellemiségű mágikus népeket jelentettek abból az időből, amikor tündérek éltek a Földön. Nem véletlen, hogy a lepkék bábozódnak, átváltoznak. De lehet beszélni a tengerek világáról is, mint a cápákról, melyek összefüggnek a bibliai avatárokkal. Nem régi a borsodi apokalipszis, amit egy családon hajtottak végre, s közvetítették a cserépkorát ismételve egykori Jeruzsálemnek Kelet népével, hogy három cápa van a sivatagban, azoknak kellett volna megmentenie az áldozatokat.
- A kagylóról mi a véleményed, Béla?
- Fáj nekik a homokszem szúrása, amiből kifejlődik az igazgyöngy. A kagyló egykori népek földönkívüli üzeneteit közvetítette a népek közül, így maradt fenn a telefonhoz hasonló név, ezért szenvednek örökké.
- Nekem nem is kellene olyan gyöngysor, mely fájdalomból jön létre.
- Így van, drága Vilma, nagyon sok fájdalom van az állatok birodalmában, ellenségekké tették őket örökké, mint elvarázsolt világát régi népeknek, tündéreknek, manóknak, vízi lényeknek.
- Mi a véleményed a medúzáról?
- Egykor a legnagyobb zeneszerző volt a világon, rengeteg háborút megélt, harcolt kegyetlenül az őt leigázó fekete mágusok által. Nagyon kár érte, róla szól mai napig a templomi orgona és valamennyi basszus kulcsos kottája az emberiségnek.
- Egyszer talán a vadállatok egymástól el lesznek választva, hogy ne legyenek ellenségek, senki sem bántja az elvarázsolt világot többé. Érdekes lehet, hogy ugyanazon szokásokat folytatják, ahogyan valamikor éltek, vagy bevégezték a létüket.
- Igen, ugyanott folytatták. Jó kis állatkerti sétánk volt, drága Vilma!
- Befejezzük otthon az állatok történetét, bár nagyon sajnálom őket, egyszerre fáj nekem az, hogy ők állatok lettek azzal, hogy az emberek világa csak élővilágban maradt fenn. Gyászom kimondhatatlan.

2017. május 8.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: felsorolhatatlan, meggyógyították, kényszerítettek, kommunizmusával, vastagbőrűekről, átváltoztatták, szimbolizálnak, politikusoknak, gallérosgyíkja, darwinizmushoz, darwinizmussal, védelmezhették, kisgyermeküket, kimondhatatlan, homoksivatagot, honfoglalóknak, szaturnusszal, behódoltatott, ausztráliában, ellenségeiket, jeruzsálemnek, mesebirodalom, kommunikációs, kígyófajzatok, teremtőjükkel, közvetítették, történelemben, tenyésztették, kenyérvégeket, befolyásolták, áldozatuknak, összefüggnek, birodalomból, szellemiségű, apokalipszis, valamennyien, bolondok napján, pojáca népe, elvarázsolt népével, dzsungellel függnek, guelfek jelét, ernyőjét maga, zsebük jelentheti, négy nyelven, papagájok természete, papagáj Ausztráliában, macska Egyiptomban, vadkutyákat ellenük, médiája Borsodnak, összes Piroska, afrikai elefántról, földöntúli hatalom, Kohut Katalin, Szerintem Bélám, Ausztrál-ház King-gallérosgyíkja, Tante Clara, Jehova Isten, Tehát Afrikában, Sólyom Hunnia, Jeruzsálemnek Kelet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A gyulladáscsökkentő és csonte...  Martin Buber, A haszidim meséi  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Borzasztó  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Robert Merle tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Alvó cicák  Tavaszi este  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Vannak emberek  képre írva  Facebookon kaptam  jó reggelt  Egy gondolat  Szép estét kedves látogatóimna...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Alvó kislány  Esterházy Péterre emlékezünk  James Allen  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  jó reggelt  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Anyák napjára  Szívek  Vannak emberek  Ady Endre - Mindegy átka  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A sorsod  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Krisztinától  Martin Buber, A haszidim meséi  Paul David Tripp Április 15  Vito Giaquinto gondolata  Erdei gyöngyvirág  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  39 ígéret  Latinovits Zoltán tollából  Töröld le  Egy gondolat  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Nem kell hozzá fürdőruhás  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Paul David Tripp Április 13  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Egy párkányon  Latinovits Zoltán tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  Zilahy Lajos mondta  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta... 
Bejegyzés Címkék
bolondok napján, pojáca népe, elvarázsolt népével, dzsungellel függnek, guelfek jelét, ernyőjét maga, zsebük jelentheti, négy nyelven, papagájok természete, papagáj Ausztráliában, macska Egyiptomban, vadkutyákat ellenük, médiája Borsodnak, összes Piroska, afrikai elefántról, földöntúli hatalom, időjárást befolyásolták, egykori afrikai, elvarázsolt afrikai, afrikai farkasok, legenda maradt, farkasok varázslója, félelem könnye, panaszkodásé keserű, öreg házaspár, varázsolt világ, emberek mellett, varázs-és mesevilág, tigris ezek, görög istenek, hattyú Mercuré, ausztrál állatokra, strucc maradványa, egykori politikusoknak, veszély idején, medve mindig, méhkirálynő egykori, istenek eledele, darazsak szintén, őskígyó ellen, legenda szerint, sátánnal kezdődtek, egykori törzsek, fekete mágia, állatokat használja, halottak világáról, halál világ, majmok tényleg, iskolában élővilágból, majomból származunk, világ-könyvtára részeként, kort jelent, kommunista medve, majom darwinizmushoz, kínai horoszkópban, szocialista iskolát, világ minden, tökéletes magyar, oroszlán indiainak, földre szállt, egykori népe, sólyom valóban, egyiptomi sólyom, áldozatuknak érthetetlen, jelen magyar, honfoglalóknak énekelték, szorgalmas népek, hangya szorgalom, hegyeket hátukon, száraz sárga, egykori Jehova, hatvanas években, kenyérvégeket pupunak, egykori sivatagi, lepkék bábozódnak, tengerek világáról, bibliai avatárokkal, borsodi apokalipszis, családon hajtottak, cserépkorát ismételve, homokszem szúrása, kagyló egykori, népek közül, telefonhoz hasonló, állatok birodalmában, legnagyobb zeneszerző, templomi orgona, vadállatok egymástól, elvarázsolt világot, állatok történetét, emberek világa, felsorolhatatlan, meggyógyították, kényszerítettek, kommunizmusával, vastagbőrűekről, átváltoztatták, szimbolizálnak, politikusoknak, gallérosgyíkja, darwinizmushoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 198
  • e Hét: 1327
  • e Hónap: 3686
  • e Év: 55952
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.