Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
H.Kohut Katalin: A hűség követei a földön
  2018-09-26 16:15:40, szerda
 
   
 
H.Kohut Katalin: A hűség követei a földön

Élt egyszer Sátoraljaújhelyen két gyerek, Brigitta és Bernadett.
Nagyon szerették a kutyákat, eltervezték, hogyha nagyok lesznek, kutyafarmot fognak üzemeltetni. Igen ám, de azt nem tudták, hogy vannak kutyák, akik nem földi eredetűek, hanem elvarázsolták őket.

Egyik nap édesanyjuk főzelékhez sütött bélszínrolót éppen, amikor arra tévedt az utcáról egy fekete szelíd kutya, aki kóborolt az utcákon . A gyerekek megszólították a kutyust:
- Merre jársz erre, szép kutyus, hol van a gazdád?
A kutya csak a farkát csóválta, könnyes szemekkel nézett, azt sugallta, hogy őt elzavarták otthonról.
A gyerekek bementek az albérleti lakásba, s hogy az anyjuk ne vegye észre, kiszedték az összes bélszínrolót a jénaiból és kivitték a kutyának. Az édesanya hívta ebédelni őket, s ekkor vette észre, hogy üres az üvegtál. Kiment a kapuba, hogy utánanézzen, mi történt, s látta, hogy Brigitta éppen az egyik bélszínrolót nyújtja át egy fekete csavargó kutyának. Nem dorgálta meg őket, behívta mindkettőt a kutyával együtt, örült annak, milyen jó szíve van a két gyereknek.
- Mi legyen a neve a kutyusnak, gyerekek?
- Legyen Buksi, anya!
- Jó, ezentúl minden reggel adunk neki a reggelinkből, este meg a vacsoránkból, vagyis amikor itthon vagyunk, gondoskodunk róla.
Attól naptól kezdve Buksi naponta megérkezett a családhoz, hajnalban, amikor már az anya szorgoskodott, készítette a reggelijét a gyerekeknek, megkapargatta az ajtót, úgy jelzett. Ekkor kapott maradékot a gyerekek reggelijéből, mint vajas kenyeret szalámihéjjal, már amire tellett. Buksin meglepődtek mindhárman, mert nem ette meg legtöbbször a kenyeret, hanem elásta az udvaron.
Azt hitték, hogy tartalékolja későbbre magának.
Telt, múlt az idő, egyszer csak arra ébredtek, hogy a Házi bácsi idegesen jár-kel az udvaron, mérges, hogy valakik a kamráját elfoglalták. Az anya kiment megnézni, mi a gond már megint, s ekkor szólt a szomszéd, hogy vinnyogó hangok jönnek a hátsó udvarról. Az anya együtt érkezett a Házi bácsival, s ekkor meglepődött, hogy Buksi, akit fiúkutyának gondoltak, tíz kiskutyával gyarapodott. A főbérlő fellapátolta a kutyákat és kivitte őket az utcára, bedobta mindegyiket egy akkor kiásott vizes árokba. Buksi magán kívül szaladgált az árok körül, nyüszített, a gyerekek vele együtt sírtak. Cigánygyerekek jöttek, kiszedték a kutyakölyköket, egy fehéret visszaadtak Buksi szájába. A kutya elszaladt féltve a gyermekét, elrejtőzött. Ekkor a család épített neki körbekerítve az udvari étkező asztalt egy biztonságos helyet. Buksi odavitte a megmentett kiskutyát, több, mint egy hónapig nem lehetett látni és hallani. Belestek az asztal alá, s megláttak egy nagyon gömbölyű, fehér cukiságot, a rengeteg emlőt Buksin, melyek hatalmasra dagadtak a tejtől, vagyis tíz kutya ennivalóját fogyasztotta az egy megmentett, akit Morzsinak neveztek el. A fehér kutyus a bal szemén megsérült, amikor az árokba lökték, ott egy nagy barna folt keletkezett. Amikor az anyakutya észlelte kutyája iránti kíváncsiságot, morgással felelt.
Már azt hitték, örökké így marad, féltve a kiskutyáját, elváltak útjaik, amikor egyik nap odatettek egy kis tányérban friss tejfölt. Buksi ekkor kiengedte Morzsiját, aki annyira mohón lefetyelt, hogy az egész pofácskáját összekente. Ez így ment napokig, tejet, tejfölt adva neki, míg egy napon Buksi ismét megkaparta hajnalban az ajtót.
Odaadta neki az anya a szokásos reggelijét, amit ismét elásott. Meglepődött a család azon, hogy ennyit képes éhezni, mert már a kiskutyájának tartalékolt, felkínálva neki szájából a vajaskenyeret. Morzsinak tejet adtak ismét, majd arra lettek figyelmesek, hogy az anyakutya eltűnt.
Morzsi ott maradt a gyerekekkel, mintegy harmadik gyerekként a családnál. Pár nap múlva megérkezett Buksi kutya, jelzett a lábával az ajtón, udvariasan várt arra, hogy a kutyáját a család odaengedje hozzá, megszagolgatta, megnyalogatta, majd ezt sugallta:
- Vigyázzatok a kiskutyámra, nekem el kell mennem, mert én nem élhetek a földön tovább számkivetve, éhen és otthon nélkül!
Az utcabeliek mondták, hogy Buksi kutya csavarog, kukázik, úgy él, mint egy hajléktalan. Az anya és a gyerekek megsiratták, de hiába keresték, többé nem találták meg.
Morzsi lett a család kedvence, éjjel-nappal az anyát kísérte a sötétben is az udvaron, olyan lett, mint egy hűséges lovag.

Ez a mese szóljon a hűség megtestesítőiről, akik olyanok, mint a szívvel rendelkező emberek. Minél több lelket sikerül szerető otthonba juttatni, annál több énekes tehetség születik a földön.

2017. március 30.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: megtestesítőiről, megszagolgatta, megszólították, kutyakölyköket, cigánygyerekek, szorgoskodott, megkapargatta, elvarázsolták, megnyalogatta, kíváncsiságot, vajaskenyeret, szalámihéjjal, kiskutyájának, tartalékolja, vacsoránkból, gondoskodunk, fellapátolta, bélszínrolót, fogyasztotta, reggelinkből, körbekerítve, reggelijéből, ennivalóját, elfoglalták, fiúkutyának, hajléktalan, számkivetve, megsiratták, kiskutyával, gyarapodott, meglepődött, utánanézzen, gyerekeknek, tartalékolt, pofácskáját, megérkezett, hűség követei, fekete szelíd, gyerekek megszólították, kutya csak, farkát csóválta, gyerekek bementek, albérleti lakásba, összes bélszínrolót, édesanya hívta, egyik bélszínrolót, fekete csavargó, kutyával együtt, anya szorgoskodott, gyerekek reggelijéből, kamráját elfoglalták, anya kiment, Kohut Katalin, Legyen Buksi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Erdőn  Hazára minden embernek szükség...  Erdőn  Jó éjszakát  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Png lepke  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Radikális szeretet  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete István - Akác  Png csokor  Szép estét  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png fotel  Mi lenne ha  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png kutya  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A boldog családok mind hasonló...  Garai Gábor - Takarítás  Garai Gábor - Takarítás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Nem számIt  Esti kép  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kutya  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  s immár én is felragyogva, ért...  Soha ne kedvezz...  Makszim Gorkij gondolata  Egy bizonyos határt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alvó cicák  A sors  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép álmokat!  Alázat  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy hatékony szolga  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hűség követei, fekete szelíd, gyerekek megszólították, kutya csak, farkát csóválta, gyerekek bementek, albérleti lakásba, összes bélszínrolót, édesanya hívta, egyik bélszínrolót, fekete csavargó, kutyával együtt, anya szorgoskodott, gyerekek reggelijéből, kamráját elfoglalták, anya kiment, hátsó udvarról, anya együtt, főbérlő fellapátolta, akkor kiásott, árok körül, gyerekek vele, fehéret visszaadtak, kutya elszaladt, család épített, udvari étkező, biztonságos helyet, megmentett kiskutyát, nagyon gömbölyű, rengeteg emlőt, fehér kutyus, árokba lökték, nagy barna, anyakutya észlelte, egész pofácskáját, napon Buksi, szokásos reggelijét, család azon, kiskutyájának tartalékolt, anyakutya eltűnt, család odaengedje, földön tovább, utcabeliek mondták, gyerekek megsiratták, család kedvence, anyát kísérte, hűséges lovag, mese szóljon, hűség megtestesítőiről, szívvel rendelkező, megtestesítőiről, megszagolgatta, megszólították, kutyakölyköket, cigánygyerekek, szorgoskodott, megkapargatta, elvarázsolták, megnyalogatta, kíváncsiságot, vajaskenyeret, szalámihéjjal, kiskutyájának, tartalékolja, vacsoránkból, gondoskodunk, fellapátolta, bélszínrolót, fogyasztotta, reggelinkből, körbekerítve, reggelijéből, ennivalóját, elfoglalták, fiúkutyának, hajléktalan, számkivetve, megsiratták, kiskutyával, gyarapodott, meglepődött, utánanézzen, gyerekeknek, tartalékolt, pofácskáját, megérkezett, figyelmesek, gyerekekkel, kiskutyáját, vigyázzatok, legtöbbször, meglepődtek, kiskutyámra, keletkezett, üzemeltetni, kutyafarmot, eltervezték, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 366
  • e Hét: 1515
  • e Hónap: 7756
  • e Év: 60022
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.