Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekes történet
  2021-08-03 09:07:43, kedd
 
  A háromlábú zongora, a cseresznyevirágos kalap, a kerti kispad és a rézfán fütyülő története.

Történt egyszer, hogy a rézfán fütyülő hetykén sétált a zsenge fűben, mert már igen csak elgémberedett a lába a fán álldogálva. Rá is kezdett mindjárt egy vidám dalra:
- az élet de csuda szép,
a kiskert is meseszép,
tele virágokkal, jósza..... - ekkor hirtelen abbahagyta a fütyülést, pedig ehhez értett a legjobban. Ugyanis meglátott a fűben egy cseresznyevirágos kalapot, amitől elakadt a lélegzete. Miután az ámulatból magához tért, elhúzta a száját előbb jobbra, aztán balra, majd homlokát ráncolta, és fejét vakargatva imígyen szólt:
- Hát ez a maskara hogyan került elém? Tán a szélsuhan repítette ide, vagy valaki egyenesen bedobta?
Na, nem kellett sok a cseresznyevirágos kalapnak sem.
- Micsodaaa ??? Hogy bedobott volna valaki? Tudod, teeee..., te rezesmicsoda, hogy ki vagyok én !!!???
- Tudni tudom, - pontosabban látom, - csak azt nem tudom, hogyan kerültél ide?
- Cöcöö, - mondta a cseresznyevirágos kalap, de csak nagyon finoman, hogy érezze az a rezes micsoda, hogy kivel van dolga. Aztán megpróbált olyan dámás hangon megszólalni, (Mit megszólalni, trillázni, fuvolázni!) - Tudod én olyan kalap vagyok, aki csuda szép dámák fején szokott díszelegni. Ezektől lesznek csak a hölgyek olyan igazi mesésen szépek, olyan dámás dámák! - riszálta magát jobbra, meg balra, amúgy igazán szexisen, ami kalapból lévén, igen csábítóan sikeredett.
Na, ettől megint zavarba jött rézfán fütyülő, mert nem igen tudta, hogy mi az a dáma? Eszik? Vagy isszák? De nem merte megkérdezni, mert akkor elárulta volna tudatlanságát, gondolta magában. Éppen meg akart szólalni, nehogy alulmaradjon a beszédben, amikor egy kellemes hang ütötte meg a fülét a kertben. Egy zongora volt az, mégpedig egy háromlábú zongora. Cseresznyevirágos kalap felvidult és egyből odalibegett, - olyan igazi nőcis módon, - majd hirtelen fenn termett a zongorán.
- Na, látod, én ezt is tudom, hogy micsoda! Fogadjunk egy piros cseresznyében, hogy te ezt sem tudod! - csicseregte, miközben fel s alá bögyösködött a zongora tetején, majd néhány piruett után csábos mosolyra húzta a masniját.
Így rézfán fütyülő mégsem mert megszólalni, és zavarában olyan piros lett, mint egy cseresznye, már ha lett volna ott, akkor cseresznye a kalapon kívül. Cseresznyevirágos kalap pedig a zongora tetején olyan kecses táncba kezdett, hogy nem csak a rézfán fütyülő, de a kerti pad is ámulva nézte. Mert hogy az is volt a kertben. Bizony, egy kopottas, pirosra festett kis kerti pad. Egyszer csak vége lett a zongorajátéknak, és cseresznyevirágos kalap úgy huppant le a padra fáradtan, mint egy vizes szivacs, ami ugye nemigen illett egy dámás kalaphoz. Kicsit szégyellte is magát, hogy a zongora tetején táncolva így megizzadt.
A kerti kispad kisvártatva megszólalt:
- Óh de bájos kiskegyed! Olyan kecsesen táncolt, hogy még én is megmozgattam a falábaimat, úgy izgalomba jöttek a kegyed táncától. Na de vigyázzon, drága cseresznyevirágos kalapocskám, bele ne üljön az én rozzant szálkáimba; nekem nem baj, de kegyednek talán ... - majd zavarában egy nagyot nyelt - ... már megbocsásson. És zavara egyre erősebb lett, a piros színe még pirosabbra váltott. Azt hihetné bárki, hogy bizony szerelembe esett. Rézfán fütyülő meg mindeközben csak meresztgette a szemeit, majd egy hirtelen gondolattól vezérelve elővette legszebb csalogány fütyülését és rákezdett egy érzelmes fütyülésre. Mert aki nem tudná, a csalogány nem csak dalol, hanem fütyül is.
Na, ettől meg a háromlábú zongorát kirázta a hideglelés, hiszen az ő játékához képest ez a rézfütyülő micsodázása igencsak hasonlított inkább egy varjú károgására. Nem is hagyta annyiban. Újra rákezdett egy szép dallamra, méghozzá arra a dallamra, amit már korábban rézfán fütyülő is fütyült:
- Az élet de csuda szép,
a kiskert is meseszép,
teli virágokkal,
jó szagú rózsával.
Erre a dallamra olyan vidámak lettek mind a hárman, hogy egy csuda kis előadást rögtönöztek nyomban. A zongora zongorázott, rézfán fütyülő fütyült, cseresznyevirágos kalap meg úgy pörgött, forgott, ugrált és csavargatta a masniját a zongorán, hogy öröm volt nézni!
A kerti kispad meg szerelmes pillantásokkal nézte az egészet, alig várta, hogy vége legyen a mulatságnak és végre cseresznyevirágos kalap megpihenhessen az ölében, ami be is következett egy táncórányi után.
Mindenki boldog és vidám volt legalább egy órácskára.
Szabó Éva
2014. július 24.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Címkék: zongorajátéknak, megpihenhessen, pillantásokkal, tudatlanságát, elgémberedett, cseresznyében, megbocsásson, meresztgette, megmozgattam, rezesmicsoda, alulmaradjon, bögyösködött, csavargatta, hasonlított, megkérdezni, micsodázása, megszólalni, mulatságnak, kisvártatva, következett, gondolattól, kalapocskám, odalibegett, mindeközben, pontosabban, rögtönöztek, csicseregte, zongorázott, díszelegni, abbahagyta, sikeredett, fütyülésre, rézfütyülő, megpróbált, virágokkal, fütyülését, háromlábú zongora, cseresznyevirágos kalap, kerti kispad, rézfán fütyülő, zsenge fűben, vidám dalra, cseresznyevirágos kalapot, ámulatból magához, száját előbb, maskara hogyan, szélsuhan repítette, cseresznyevirágos kalapnak, hölgyek olyan, kellemes hang, zongora volt, piros cseresznyében, Szabó Éva,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Magamnak  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  különleges  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Walter Chrysler mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Walter Chrysler mondta  Nagy és kis csodák  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Ismeretlen: Ikarusz monda  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Azért kaptad  A pitypang legendája  Walter Chrysler mondta  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Különleges  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 12  Előnyök, amelyeket a meditáció...  jó reggelt  Egyszerű  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Magamnak  Gebhardt Nóra versei II.  Annyira tisztelem a szabadságo...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Ott van  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Dóró Sándor: Embernek maradni  Nem kell hozzá fürdőruhás  Csend  Facebookon kaptam  Szép estét  Magyar költészet napja  Hamvas Béla  Alvó cica  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tavaszi este  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva 
Bejegyzés Címkék
háromlábú zongora, cseresznyevirágos kalap, kerti kispad, rézfán fütyülő, zsenge fűben, vidám dalra, cseresznyevirágos kalapot, ámulatból magához, száját előbb, maskara hogyan, szélsuhan repítette, cseresznyevirágos kalapnak, hölgyek olyan, kellemes hang, zongora volt, piros cseresznyében, zongora tetején, kalapon kívül, padra fáradtan, vizes szivacs, dámás kalaphoz, kegyed táncától, nagyot nyelt, piros színe, hirtelen gondolattól, érzelmes fütyülésre, háromlábú zongorát, rézfütyülő micsodázása, varjú károgására, szép dallamra, dallamra olyan, zongora zongorázott, táncórányi után, zongorajátéknak, megpihenhessen, pillantásokkal, tudatlanságát, elgémberedett, cseresznyében, megbocsásson, meresztgette, megmozgattam, rezesmicsoda, alulmaradjon, bögyösködött, csavargatta, hasonlított, megkérdezni, micsodázása, megszólalni, mulatságnak, kisvártatva, következett, gondolattól, kalapocskám, odalibegett, mindeközben, pontosabban, rögtönöztek, csicseregte, zongorázott, díszelegni, abbahagyta, sikeredett, fütyülésre, rézfütyülő, megpróbált, virágokkal, fütyülését, károgására, pirosabbra, cseresznye, szálkáimba, vakargatva, falábaimat, szerelembe, megszólalt, álldogálva, szégyellte, táncórányi, hideglelés, fuvolázni, zavarában, rákezdett, vigyázzon, szerelmes, csalogány, fütyülést, csábítóan, micsodaaa, egyenesen, háromlábú, kegyednek, repítette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 598
  • e Hét: 1727
  • e Hónap: 4086
  • e Év: 56352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.