Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Skarlátruhás asszony a bestián
  2009-08-24 09:50:52, hétfő
 
   
  "Darabokra hullik a Biblia széjjel" 1995. Fatimei Jóslat

Világirodalom Klasszikusai

Biblia
Válogatás a vizsolyi Bibliából

Fordította: Károlyi Gáspár 1590.
Kiadta: Európa Könyvkiadó 1986
Debrecen
Felelős szerkesztő: Király László


Jelenések könyve:

...Az hetedik angyal is kiönté az ő poharát az égre, és nagy szózat jöve ki a mennyei templomból, az királi széktől, mely azt mondja vala: Meglett!

És lőnek nagy zendülések, villámlások, mennydörgések, és lőn nagy földindulás, melyhez hasonló soha nem volt, miolta az emberek a földön vagynak, tudniillik ilyen nagy földindulás. És amaz nagy város három részre szakada, és az pogányoknak városi elesének, és az nagy Babilonról megemlékezék az Isten, hogy adna annak innia az ő haragjának poharából.

És minden sziget elmúlék, és az hegyek többé nem találtatának. És nagy kőeső, mint egy-egy talentum, szálla az égből az emberekre, és káromlák az Istent az emberek az kőesőnek csapásáért, mert annak csapása felette igen nagy volt.

Skarlátruhás asszony a veres bestián XVII. 1-18

És jöve énhozzám egy az hét angyalok közül, akinél a hét pohár vala, és szóla nékem, mondván: Jövel, és megmutatom tenéked az nagy paráznának kárhoztatását, ki az sok vizeken ül, mellyel paráználkodtak az földnek királi, és melynek paráznaságának borával megrészegedtek az földnek lakosi.

És mikor lélekben elvitt volna engemet egy pusztába, láték egy asszonyi állatot ülni egy veres bestián, mely bestia teljes vala a káromlásnak neveivel, melynek hét feje és tíz szarva vala. Öltözött vala pedig az asszonyi állat veres bársonyba és skarlátba, és megékesíttetett arannyal és drágakövekkel és gyöngyökkel, kinek kezében egy aranypohár vala, mely teli vala az ő paráznaságának utálatosságával és tisztátalanságával. És az ő homlokán ilyen név vala megírva: Titok, a nagy Babilon, ez földnek paráználkodásinak és utálatosságainak anyja.

És látám, hogy az asszonyi állat részeg vala az szenteknek és az mártíromoknak vérekkel, és felette nagy csudálkozással csudálkozám, mikor láttam volna az asszonyállatot.

És monda nékem az angyal: Miért csudálkozol? Én megmagyarázom tenéked az asszonyi állatnak titkát, és az bestiának, amely őtet hordozza, melynek hét feje és tíz szarva vagyon. Azmely bestiát láttál volt és nincsen, és az mélségből jő fel, és mégyen veszedelemre, és az földnek lakosi csudálkoznak őrajta (akiknek nevek nincsenek beírva az életnek könyvében ez világ fundamentomának felvetésétől fogva(, látván az bestiát, azmely vala és nincsen, noha láttatik lenni, hét fő jegyzi a hét halmot, melyeken az asszonyi állat ül. És királyok is heten vannak, az öte elesett, az egyik ugyan vagyon, és az másik még el nem jött, és mikor eljő, kevés ideig kell annak uralkodni. Az bestia pedig, azmely vala és nincsen, az a nyolcadik, és az hét közül való, és veszedelemre mégyen. Az tíz szarvak pedig, melyeket láttál, tíz királyok, kik még birodalmat nem vetettek, de vésznek hatalmat mint királyok egy órában az bestiával. Ezeknekk egy tanácsok vagyok, és az ő erejeket és hatalmokat adják az bestiának. Ezek az bárány ellen viaskodnak, és az bárány meggyőzi, mert uraknak ura, és királyoknak királya, és az ővéle valók hivatalosok, választottak és hívek.

És monda nékem: Az vizek, azmelyeket láttál, azholott az parázna ül, népek azok, sokaságok, nemzetségek és nyelvek. És az tíz szarvak, melyeket láttál az bestián, ezek meggyűlölik az paráznát, és ő magát hagyják mezítelen és eszik annak húsát, és megégetik őtet tűzzel. Mert az Isten adta azoknak szívökbe, hogy azt cselekedjék, azmi őnéki kedves, és hogy egy értelemben legyenek, és engedjék az ő birodalmokat az bestiának, míglen bételnek az Isten beszédi.

És az asszonyi állat, amelyet láttál, amaz nagy város, melynek birodalma vagyon az földnek királin.



 
 
0 komment , kategória:  "Darabokra hullik a Biblia..:"  
Címkék: utálatosságainak, fundamentomának, megékesíttetett, utálatosságával, asszonyállatot, paráználkodtak, paráznaságának, megrészegedtek, csudálkozással, mártíromoknak, világirodalom, megmagyarázom, kárhoztatását, drágakövekkel, mennydörgések, veszedelemre, választottak, csudálkoznak, skarlátruhás, megemlékezék, találtatának, birodalmokat, felvetésétől, klasszikusai, cselekedjék, nemzetségek, királyoknak, csudálkozol, csudálkozám, földindulás, villámlások, gyöngyökkel, pogányoknak, káromlásnak, meggyűlölik, hivatalosok, vizsolyi Bibliából, hetedik angyal, mennyei templomból, királi széktől, földön vagynak, pogányoknak városi, nagy Babilonról, hegyek többé, kőesőnek csapásáért, veres bestián, nagy paráznának, földnek királi, földnek lakosi, asszonyi állatot, káromlásnak neveivel, asszonyi állat, Fatimei Jóslat, Világirodalom Klasszikusai, Károlyi Gáspár, Európa Könyvkiadó, Király László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szimbólumok  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Kékfestőről pár szóban  A jó kedv a világon  Az erdőterápia egészségre gyak...  Humor is meg nem is szerinted?  Virág lány  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  virágvasárnap  képre írva  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Tibeti harangvirág  képre írva  Alvó baby  Leereszkedés és olvadás  Nem látom őket  Ködvirágok  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Karinthy Frigyes: Almafa  Az erdőterápia egészségre gyak...  képre írva  A jó kedv a világon  Virág lány  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Virág vasárnap  Havasi gyopár  Öröknek hinni . . .  Talppontok közérthetően  képre írva  Most - segíts meg Mária ,  Sadhguru idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Kinyílni egy beteg világban: v...  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó kutya  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  Paul David Tripp Március 25  Haja van  Ha nyitott vagy  Nem látom őket  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Varázskönyv  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Minden kedves látogatómnak sze...  Márciuzs 24.  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  képre írva  Alvó baby  Csak egy életed van....  Kövesd a vezetőt  Sárkány  Könyvek  A pálma a győzelem és a diadal...  Boldogság  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Apu  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Csak egy életed van....  Paul David Tripp Március 27  J. Donald Walters  képre írva  Most - segíts meg Mária ,  Szimbólumok  Isten . . .  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Varázskönyv  Mire jók ? 
Bejegyzés Címkék
vizsolyi Bibliából, hetedik angyal, mennyei templomból, királi széktől, földön vagynak, pogányoknak városi, nagy Babilonról, hegyek többé, kőesőnek csapásáért, veres bestián, nagy paráznának, földnek királi, földnek lakosi, asszonyi állatot, káromlásnak neveivel, asszonyi állat, aranypohár vala, nagy Babilon, mártíromoknak vérekkel, asszonyi állatnak, egyik ugyan, bestia pedig, tanácsok vagyok, bárány ellen, bárány meggyőzi, ővéle valók, értelemben legyenek, földnek királin, utálatosságainak, fundamentomának, megékesíttetett, utálatosságával, asszonyállatot, paráználkodtak, paráznaságának, megrészegedtek, csudálkozással, mártíromoknak, világirodalom, megmagyarázom, kárhoztatását, drágakövekkel, mennydörgések, veszedelemre, választottak, csudálkoznak, skarlátruhás, megemlékezék, találtatának, birodalmokat, felvetésétől, klasszikusai, cselekedjék, nemzetségek, királyoknak, csudálkozol, csudálkozám, földindulás, villámlások, gyöngyökkel, pogányoknak, káromlásnak, meggyűlölik, hivatalosok, birodalmat, tudniillik, zendülések, viaskodnak, azmelyeket, babilonról, haragjának, értelemben, paráznának, megmutatom, csapásáért, hatalmokat, szerkesztő, fordította, könyvkiadó, templomból, szenteknek, aranypohár, nyolcadik, poharából, bestiának, jelenések, könyvében, uralkodni, bibliából, darabokra, mélségből, válogatás, emberekre, megégetik, birodalma, sokaságok, nincsenek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 323
  • e Hét: 731
  • e Hónap: 12436
  • e Év: 51437
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.