Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Köszvény és magas vérnyomás, napi problémák
  2014-04-28 19:10:27, hétfő
 
   
  Ma befejeződött április 1-től a fél éves, éves orvosi ellenőrzésem. Lényegében a hét éve lábaim tönkre menésével kezdődött betegség sorozat diagnosztikája változatlan, hozzájuk jött a magas vérnyomás és a köszvény. Diétázni kellene, 1998. óta 30 kg felesleg van rajtam, december óta 5 kg-ot híztam. Nem örülök a köszvénynek, ez is karmikus betegség, mint a magas vérnyomás. Azt kérdezte az orvos, sok húst eszek-e. Üzemire járok - mióta nem tízezer forintból élek -, ritkán van kis darab hús. - Nassolni szokott-e? - Soha életemben nem nassoltam, sem süteményt, sem chipset, sem csokoládét nem szoktam enni, még soha nem költöttem ilyenekre. Megnéztem a köszvény jelentését. Az elhízás az egyik ok, amiért kezeimet már alig tudom használni, annyira meg vannak a szívem miatt dagadva. Alkohol fogyasztás és sok húsféleség, hal, fehérje a másik ok. Rendszerint vasárnap dobok össze valamit leves nélkül, mert arra nem nagyon telik, csak egy évben kétszer, Karácsonykor és Húsvétkor csirkefarhátra, zöldségre és levestésztára. Vasárnaponként általában zöldség-féleséget készítek. Nem tudok diétázni, kellene minden nap tízóraira, uzsonnára joghurt, kefír, olajos, paradicsomos hal, meg ehhez hasonlók. Még ilyenekre soha nem költöttem a reklámokkal ellentétben. Nekem nincsen Halak az ünnepi tortámon, esetleg romániai ágykacsa gyertyával.

Rájöttem, mi okozta a labor eredmény eltérést. Szoktam venni uzsonnára instant zacskós 80,-Ft-os húslevest, ez tilos, mert a leveskocka is tiltó listán szerepel. Tartok az izületi fájdalmaktól.

Ma a három hónapja vásárolt kínai fekete retiküllömben a kulcstartó cipzáros rész cipzárja elromlott. Megvan a jövő hónapi kiadásom előre, a táskás biztos, hogy elkér érte 1500-at.
Szétment a hat éves kék sportcipőm hátsó része, hullik a kérgéből a szivacs. Ilyen sportcipőt nem lehet venni a boltban. A cipész kb. 1200-ért fogja bestoppolni.

Ma elvittem a Sugárba a 2D mellé a múlt héten olcsón vásárolt vászoncipőket, melyeket azért vettem, hogy néha szoknyát is felvehessek, ha már a tönkrement lábaimra nem lehet cipőt vásárolni. Ortopéd cipőt nem lehet csak nadrághoz felvenni, s már az én lábaim örökre deformáltak maradnak kínai Ritoók könyv végrehajtása miatt és a két háromszög jeles korláti cigánytelep elmeosztálya végrehajtásában két háromszög alakú seb kezdetével a lábfejeim eldeformálásának. Mivel a sebészet nem gipszelte be a bokámat bokaficamkor, lesüllyedt mindkét bokám, teljesen formátlan, alig tudok lépni a lábfejeimen. Pénteken megnézték gépen hová helyeződik a súlyom, mennyire mentek tönkre a lábaim. Készítettek cipőbetétet is a maradék párezer forintomból a rezsik, ebéd, legfontosabb dolgok megvétele, kifizetése után. A betét miatt a vászoncipők kicsik lettek. Át akartam őket cserélni, még dobozban voltak, ahogyan megvettem őket, blokkal együtt mentem a boltba a Centrum mellé. A kínai bolt nem cserélte ki a cipőket egy számmal nagyobbra arra hivatkozva, hogy csak három napig cserélnek vissza árut.

Minden elromlik előbb-utóbb, jól tudom, de nekem havonta romlik el valami a lakásban. A mélyhűtő ajtó cseréjét már egy éve halasztom, mert 8700-ba kerül. Tavaly nyáron tört le az egyik része. A kiszállás is hozzájön. A múlt hónapban a vizes dolog 7000-be került. Lehet, hogy máshol is így van, de nekem nagyon megterhelő havonta az, hogy mindig elromlik valami.

Én vagyok a rendetlen az elmeosztály helyett, itt ismétlésben is, mert ide lettek berendezve Ganxtáék Malekékkel Halként a pszichografológia rendetlenjeként. Tisztaság mániás voltam, szerintem túlzásba is vittem a kéthetente történő ablak tisztítást, azt, hogy naponta éjjjel kettő körül fejeztem be a vasalást, főzést másnapra, takarítással együtt. Minden héten szőnyeget tisztítottam, padlószőnyeget, patyolat rend volt mindig nálam. Ez sem jó, már ötven fölött rájön az ember arra, hogy nem azért vagyok, hogy a lakást szolgáljam, hanem a lakás azért van, hogy otthonom legyen és jól érezzem magam benne. Elméletben a saját személyiségemet kellene tükröznie, de ez a csótány lyuk soha nem fogja, különösen nem erkély nélkül. Éppen tegnap néztem, hogy egy férfit sajnáltak, mert nincsen fürdőszobája, embertelen körülménynek tartva. Az embereknek 130 éve a borsodiak a börtönnel nem engedték a fürdőszobát, előlről kezdték vízöntő korral születésemkor a találmányokat, mint a televízió előtt a villanyt, a közvilágítást az utcákon. Apáék segítettek a villanyszerelési munkálatokban, akkor még volt szorgalmas segítője mindenkinek, minden ügynek. Talán ezért is gondolta Miskolcl városa Benedek Éva számvitelis Halak szülöttel, hogy az emberek nem pénzért dolgoznak.

Nem volt fürdőszobám Józsefváros helyett mosónőként Karcsán és az albérletben az Árpád utcán, mégis tiszták voltunk, bár kellemetlen lavórban mosakodni, cipelni a kútról a rengeteg vizet.

Itt fekete a nagyszoba tapétája, mivel túlzsúfolt, a bérházba nem lehet pakolni, soha nem lesz kifestve, s már nem tudok bánni a festőkkel sem. Nem nekem való. Csoda, hogy egyáltalán ki tudom már nyitni az ajtót, mert a börtön és nácik helyetti fóbiámmal nem tudtam 1990. óta beengedni senkit a kiliáni börtön tégla lakásba, sem én kimenni az utcára, boltba különösen nem.

Itt az 1995-ös megtámadásomkor ismétlésben is 1991-et és 1986-ot, születési évemet megmaradtak folyamatosan újítják a lakásaikat, jól élnek, autóval járnak, nem fóbiások, nem szédülnek, a szőkék sem. A Kiss Tábornok utcai szőkék vigyorognak, amikor meglátlak az utcán. A házmesterek, hivatalsegédek, mint apokalipszis kezdetei nyaralgatnak a világban, ahogyan a megmentett irigység, Fábry előadta.

Félek a köszvénytől, már a kezeimet nem tudom használni, hatalmasra dagadtak. Tornázni kellene, de fáj a gerincem és minden részem. Annyira szeretnék szabad lenni, emberként élni!
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Címkék: eldeformálásának, villanyszerelési, végrehajtásában, megtámadásomkor, rendetlenjeként, személyiségemet, hivatalsegédek, padlószőnyeget, diagnosztikája, vasárnaponként, csirkefarhátra, munkálatokban, találmányokat, vászoncipőket, közvilágítást, születésemkor, levestésztára, retiküllömben, nyaralgatnak, fürdőszobája, apokalipszis, fájdalmaktól, végrehajtása, körülménynek, bokaficamkor, karácsonykor, legfontosabb, befejeződött, ellenőrzésem, folyamatosan, tisztítottam, takarítással, paradicsomos, elmeosztálya, bestoppolni, köszvénytől, magas vérnyomás, köszvény jelentését, szívem miatt, évben kétszer, reklámokkal ellentétben, ünnepi tortámon, labor eredmény, izületi fájdalmaktól, három hónapja, kulcstartó cipzáros, jövő hónapi, táskás biztos, múlt héten, tönkrement lábaimra, lábfejeim eldeformálásának, bokámat bokaficamkor, Ganxtáék Malekékkel Halként, Benedek Éva, Kiss Tábornok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Elköszönt  Bounty krémes  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png fotel  Szép estét  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem tudhatod  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kislány  Png cica  Erdőn  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png kislány  Ami embereknek lehetetlen, az...  Minden harmadik...  Nem méltó hozzád  Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Lóhere  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Ne kapaszkodj magasabbra,  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png virág  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reménység és erő Krisztustól e...  Soha ne kedvezz...  Csak a fogyatkozás látható  Tanuld meg ezt a versemet  Ne kapaszkodj magasabbra,  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Bounty krémes  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem méltó hozzád  Png lepke  Reggel van  Fekete István - Akác  Idő  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Png férfi  Nem számIt  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png kislány  Adakozás  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte... 
Bejegyzés Címkék
magas vérnyomás, köszvény jelentését, szívem miatt, évben kétszer, reklámokkal ellentétben, ünnepi tortámon, labor eredmény, izületi fájdalmaktól, három hónapja, kulcstartó cipzáros, jövő hónapi, táskás biztos, múlt héten, tönkrement lábaimra, lábfejeim eldeformálásának, bokámat bokaficamkor, maradék párezer, betét miatt, vászoncipők kicsik, kínai bolt, számmal nagyobbra, mélyhűtő ajtó, egyik része, múlt hónapban, vizes dolog, elmeosztály helyett, pszichografológia rendetlenjeként, kéthetente történő, ember arra, lakást szolgáljam, lakás azért, saját személyiségemet, csótány lyuk, férfit sajnáltak, televízió előtt, villanyszerelési munkálatokban, rengeteg vizet, nagyszoba tapétája, kiliáni börtön, 1995-ös megtámadásomkor, megmentett irigység, eldeformálásának, villanyszerelési, végrehajtásában, megtámadásomkor, rendetlenjeként, személyiségemet, hivatalsegédek, padlószőnyeget, diagnosztikája, vasárnaponként, csirkefarhátra, munkálatokban, találmányokat, vászoncipőket, közvilágítást, születésemkor, levestésztára, retiküllömben, nyaralgatnak, fürdőszobája, apokalipszis, fájdalmaktól, végrehajtása, körülménynek, bokaficamkor, karácsonykor, legfontosabb, befejeződött, ellenőrzésem, folyamatosan, tisztítottam, takarítással, paradicsomos, elmeosztálya, bestoppolni, köszvénytől, vigyorognak, számvitelis, józsefváros, fürdőszobám, albérletben, rendszerint, kellemetlen, megmaradtak, reklámokkal, vászoncipők, elmeosztály, mindenkinek, ellentétben, ismétlésben, házmesterek, lábfejeimen, köszvénynek, készítettek, deformáltak, cigánytelep, fürdőszobát, felvehessek, cipőbetétet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 327
  • e Hét: 1476
  • e Hónap: 7717
  • e Év: 59983
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.