Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Hőség
  2015-07-06 18:21:03, hétfő
 
   
 

- Béééla! Harmadfokú riasztást adtak ki holnapra! Kérlek, ne menjünk kirándulni!
- Vilma, miért nem jó a hűs, kristálypatak partjánál, fenyvesek között?
- Addig is el kell menni valahogyan?
- Igen, légkondicionált autóval... Van ennél kényelmesebb? Még Buksit is magunkkal vihetjük. Igaz, nem fogunk tollasozni, focizni, csak pihenni az árnyékban és beszélgetni. Úgyis mindig az a bajod, hogy keveset beszélgetünk...
- Jó, akkor én magammal viszem a fényképalbumot és nézegetjük a gyerekek fotóit. Mégis nem lenne jobb a strandon?
- Negyven fok árnyékban, különösen a vízben! Nem akarok pecsenyére főni! És ott vannak a baktériumok! Ahányszor közös fürdőbe mentünk, mindig összeszedtél valamit! Tavaly is fél évig jártál a bőrgyógyászatra lábgombával.
- Ez igaz! Népfürdő! És milyen drága a belépő! Kettőnknek már tízezer forint és mellette még nem fogyasztottunk semmit. Nem irigylem a nagycsaládokat, meg akik tömegközlekedésen aszalódnak!
- Én sem, drága Vilma!
- Emlékszel, amikor megismerkedtünk? Előtte költöztünk ide a családdal a nagyvárosba. Furcsa volt nekem a busz és a villamos. Még a régi klasszikus divat szerint öltözködtem, szerettem a földig érő ruhákat, szoknyákat... Egyszer majdnem hanyatt vágódtam a buszra való felszálláskor, mert rátaposott valaki a szoknyámra. Majd folyamatosan tönkretették a cipőimet.
- Igen, úgy is láttalak meg téged, fekete-fehér szoknya volt rajtad és egy fehér csipkés fűzős blúzocska. Melltartó sem volt rajtad, csodálatos látvány tárult a szemeim elé! Két kis kerek dombocska között egy rózsaszínű völgyecske...
- Látod Béla, te is beigazolod azt az érzésemet, hogy a férfiaknak a látvány számít egyedül. Most gondolok vissza az érzéki csókokra. Én behunytam a szememet, te engem figyeltél...
- Minden férfi ilyen, drága Vilma. Míg ti nők átadjátok magatokat a szív-érzéseknek, addig nekünk az is fontos, hogy lássuk közben a szerelmes nő arcát, mert olyan élményben van részünk, ami feledhetetlen. Lefotózni nem lehet, amit olyankor tapasztalunk.
- Egyáltalán a borzongást érzitek, ti férfiak?
- Hogyne éreznénk! De bizonyára másképpen, mint ti asszonyok. Már nekem akkor is megdobban a szívem, amikor távol vagyok néha és levelet kapok tőled. Mi ez, ha nem szerelem?
- Azt hiszem, ma éjszaka csak mozdulatlanul fekszünk egymás mellett, miközben élvezzük a ventilátor hűsét a hőségben.
- Nem baj, szeretek veled lenni. Egyébként is csodálatosan áll rajtad ez a lenge fekete hálóing. Hófehér habmelleid fele kibuggyan, a látvány fenomális!
- Ne hozz zavarba, Béla! Egyébként tudtad azt, hogy a nők csak maguknak öltözködnek? Az a fontos egyedül, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, hogy tetszenek maguknak.
- Ez most miről jutott az eszedbe, Vilma?
- Arról, hogy a férfiaknak a látvány a fontos. El bírom képzelni, hogyan stikálnak most a strandokon. Az interneten meg adva vannak a könnyű lányok, akikkel kiélhetik kapuzárás előtti időszakukat, vagy a látványra szükség van?
- Nem Vilma, tudod, hogy én soha nem nézek ilyen videókat, filmeket, műsorokat. A hűséges férfi valóban nem néz idegen hajadonokra, különösen nem kislányokra.
- Akkor miért nézted meg a fotóját annak az asszonynak, akivel hivatalos levelezésben álltál évekig?
- Kíváncsi voltam arra, milyen az arca, amikor valamilyen siker éri. Az embereknél az arc a fontos egyedül, a személyiség, az ember nem testi beállítottságú. Nem értettem soha, miért fontos az asszonykának az emberi barátság, úgy éreztem, összekeveri a szerelemmel. De megnyugtatlak, soha egyetlen szóval sem biztattam és nem adtam jelét semmilyen emberi kapcsolatnak.
- Nem nyugtattál meg, Béla, mert nem is voltam mérges. Nem lehet cserben hagyni az igaz embereket.
- Ne beszéljünk róla, Vilma! Vége van, többé nem jelent gondot, szívem nem dobban meg, amikor valahol meglátom.
- Szüksége lett volna barátra?
- Igen, de nagyon beteg, reménytelen a helyzete. Leírtam örökre az ismerőseim közül is.
- Te voltál az egyetlen szalmaszál az emberek közül...
- Eljátszott mindent a kötekedésével...
- Dühös és tehetetlen...
- Ne beszéljünk róla. Szerelmem!
- Igen, drága Béla!
- Holnap hajnalban útra kelünk és megyünk a fedett pihenőkkel ellátott fenyveserdőbe kirándulni, ahol friss forrásvíz folyik. Nem főzünk, viszünk magunkkal szendvicseket.
- Jó, Béla, akkor legalább kiolvasom Madam Curie életét. Nagyon lassan haladok vele, pedig hetekkel ezelőtt bele kezdtem. Minden második oldal után leteszem, majd pár óra múlva ismét elolvasom, hogy mindent megértsek.
- Másképp nem is lehet megérteni a fizikusnő életét, a lengyel történelmi hátteret és a találmányok jelentőségét.
- Utána majd megnézem filmen is, hogy minden tiszta legyen előttem és össze tudjam hasonlítani, hogy másoknak is tudjam őket ajánlani.
- Jól teszed, drága Vilma! Látod, ezt is szeretem benned, hogy ennyire sokrétű vagy, minden érdekel szinte. Én is elviszem a könyvét Márai Sándornak. Mennyi bölcsességet írt, minden mondata maga a gyönyörűség, mégsem ismerték el akkor, amikor kellett volna.
- Általában így van ez a zsenikkel. Lázban égnek, a világért forr az elméjük, megtalálható bennük az ember szerelem és forradalmiság. Ez a kettősség jellemzi szinte mindegyiket.
- Látod, míg élünk tanulunk! Úgy érzem, soha nem fogom kiolvasni azokat a könyveket, melyek értékesek, hogy kevés rá egy élet. Rövid az idő nagyon, de remélem, szeretetünk a sírig elkísér bennünket.
- Én is ezt szeretném, drága Béla! Holnap akkor hűsölünk és pihenünk! Szerelmem! Minket a hőség el nem ér...


2015. július 6.


 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: megismerkedtünk, légkondicionált, bőrgyógyászatra, fényképalbumot, nagycsaládokat, beállítottságú, fogyasztottunk, kristálypatak, fenyveserdőbe, megnyugtatlak, felszálláskor, szendvicseket, kötekedésével, forradalmiság, mozdulatlanul, feledhetetlen, bölcsességet, kényelmesebb, asszonykának, csodálatosan, tapasztalunk, összeszedtél, levelezésben, jelentőségét, beszélgetünk, megtalálható, kapcsolatnak, folyamatosan, tönkretették, hajadonokra, beszélgetni, szeretetünk, kislányokra, nagyvárosba, személyiség, baktériumok, gyerekek fotóit, bőrgyógyászatra lábgombával, régi klasszikus, buszra való, fehér csipkés, rózsaszínű völgyecske, látvány számít, érzéki csókokra, borzongást érzitek, ventilátor hűsét, lenge fekete, látvány fenomális, könnyű lányok, látványra szükség, hűséges férfi, fotóját annak, Kohut Katalin, Látod Béla, Madam Curie, Márai Sándornak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Megváltó szolgálatában  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem tudhatod  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Png lepke  Szívem tiéd  Alázat  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sokan azt tartják  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy bizonyos határt  Alázat  Png lepke  Az engedelmesség miért nem vál...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png telefon  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Reggel van  Egy hatékony szolga  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nevem  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kövesd a cowboyt!  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 21  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  képre írva  A boldog családok mind hasonló...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  A televizió nem a kultúrát kép...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Sokan azt tartják  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png virág  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 20  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Éretlen vers  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell 
Bejegyzés Címkék
gyerekek fotóit, bőrgyógyászatra lábgombával, régi klasszikus, buszra való, fehér csipkés, rózsaszínű völgyecske, látvány számít, érzéki csókokra, borzongást érzitek, ventilátor hűsét, lenge fekete, látvány fenomális, könnyű lányok, látványra szükség, hűséges férfi, fotóját annak, fontos egyedül, emberi barátság, igaz embereket, ismerőseim közül, egyetlen szalmaszál, emberek közül, fedett pihenőkkel, fizikusnő életét, lengyel történelmi, találmányok jelentőségét, könyvét Márai, világért forr, ember szerelem, kettősség jellemzi, sírig elkísér, megismerkedtünk, légkondicionált, bőrgyógyászatra, fényképalbumot, nagycsaládokat, beállítottságú, fogyasztottunk, kristálypatak, fenyveserdőbe, megnyugtatlak, felszálláskor, szendvicseket, kötekedésével, forradalmiság, mozdulatlanul, feledhetetlen, bölcsességet, kényelmesebb, asszonykának, csodálatosan, tapasztalunk, összeszedtél, levelezésben, jelentőségét, beszélgetünk, megtalálható, kapcsolatnak, folyamatosan, tönkretették, hajadonokra, beszélgetni, szeretetünk, kislányokra, nagyvárosba, személyiség, baktériumok, lábgombával, mindegyiket, reménytelen, öltözködnek, gyönyörűség, öltözködtem, időszakukat, találmányok, szerelemmel, összekeveri, hasonlítani, egyáltalán, férfiaknak, borzongást, szoknyámra, strandokon, történelmi, beszéljünk, költöztünk, interneten, pecsenyére, kirándulni, szalmaszál, valahogyan, ventilátor, harmadfokú, rózsaszínű, ismerőseim, szoknyákat, eljátszott, völgyecske, habmelleid, aszalódnak, beigazolod, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1062
  • e Hét: 3384
  • e Hónap: 9625
  • e Év: 61891
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.