2015-10-05 19:15:22, hétfő
|
|
|
|
|
|
- Béééla! Ennek a gulyáslevesnek zsírszaga van! Mit tettél bele?
- Úgy készítettem, ahogyan az interneten felleltem a hagyományos gulyásleves receptjét...
- Vagyis? Van benne elég hagyma? Nem érzem az illatát...
- 30 dkg hagymát írtak, beletettem két hatalmas fejet apróra vágva, megfonnyasztottam, rászórtam a csemege paprikát, felöntöttem egy deci vízzel, abban is puhítottam a hagymákat, majd beletettem a sovány húst.
- De mitől van ilyen rossz szaga?
- El sem bírom képzelni, pedig hozzátettem egy doboz Knorr gulyásleves kockát is. Én sem érzem az illatát, csak a zsírnak egyedül.
- Zsírnak?! Mióta főzünk zsírral?
- Két kanál mangalica zsírt adtak meg a receptnél. Igazi gulyáslevest akarok főzni a lányunknak, hazajön éhesen a repülőtérről este.
- Ez minden, csak nem gulyás illat, ennek csípős zsírszaga van. Mutasd a dobozát!
- Két doboz zsír volt itthon. Amit tavaly vettünk, itt volt a munkaasztalon, megavasodott. Kivettem a másikat a hűtőből, azon nem éreztem semmit.
- Hol van?
- Tessék, nézd meg, hogy semmit sem érezni rajta!
- Béla! Ez 2013. december 30-án lejárt! Megmérgezel minket?!
- Vilma, ne haragudj, nem figyeltem a dátumot rajta. Már egy órája puhul benne a hús. Most mit tegyünk?
- Szaladj a boltba, vegyél egy nagy csemege gulyáskrémet! Addig én leszűröm és átmosom a húst. Nemsokára beérkezik a repülőgép, mindössze két óránk van addig.
- Megvetted, Béla?
- Igen, drága ez a gulyásleves nekünk. Ezer forintos Erzsébet utalvány a hús, külön a zöldség. Egy darab petrezselymet vettem kétszázötven forintért, s hol van a többi?
- Most azzal ne törődjünk, csak hogy időben készen legyünk. Jó lenne még pár palacsinta is mellé! Ha az ember külföldön van, vágyik az igazi magyar kosztra.
- Megmostad a húst, Vilma?
- Igen, többször szűrőben átmostam. Most csak egy fej hagymát vágtam apróra a recepted szerint elkészítve, beletettem a húst, az őrölt borsot, babérlevelet,őrölt köménymagot, paprikát, paradicsomot, sót, fokhagymákat, s most hozzákeverem a gulyáskrémet.
- Most már elégedett vagy?
- Még nem. Még mindig érzem rajta a csípős zsír ízét. Még főzöm hat óráig legalább a fűszerekkel a húst, hadd érjenek össze az ízek.
- Már hat óra! Tedd bele a zöldségeket és a burgonyát. Én addig elkészítem a csipetkének valót!
- Köszönöm Bélám, még van egy óra majdnem, addig meg kell puhulnia mindennek!
- Ne izgulj, drága Vilma, míg kicsekkol és hazaér a transzferrel, az majdnem két óra!
- Látod, Bélám, az egész délutánunk ráment a gulyáslevesre, remélem, hogy a lányunk nem veszi észre a zsír kellemetlen szagát a húson, ha majd eszi!
- Biztosan nem, Vilma!
- Egyszer bíztam rád a főzést, már annyiszor mondtam, hogy ne tárolj zsírt sem a hűtőben, sem másutt. Már elszoktunk mi régen a nehéz ételtől, nem való nekünk a disznóság. A kolbászt megvetted?
- Igen, olcsón letudtam. Privátot vettem, kétszáz forinttal olcsóbban.
- Mutasd! Hmmm, ennek nagyon rossz mellékíze van! Béla, mondtam neked, hogy minőségi parasztkolbászt vegyél!
- Megkérdeztem az eladónőt, puha és illatos-e, vagyis kolbász ízű. Igaz, hogy furán nézett rám, majd kijelentette, nem tudja, milyen, ő soha nem szokott ilyet venni.
- Borzalmas! Legszívesebben visszacserélném, de mire hivatkozzak? Nem romlott, csak mellékíze van.
- Majd lesütjük zsírban, drága Vilma, vagy készítesz belőle rakott burgonyát, paprikás krumplit.
- De annyiszor mondtam már neked, hogy a minőségi igaz, hogy két-háromszáz forinttal drágább, de megéri!
- Mindegy, már megvettem. Most az a fontos, hogy a lányunk biztonságosan hazaérkezzen. Már bent is van a repülő, siessünk a gulyáslevessel!
- Már puha a zöldség és a burgonya, szaggatom a csipetkét, pár perc és készen van. Gyorsan összekeverem a palacsinta tésztát, még van egy félóra, ha minden igaz, fejedelmi vacsorával várjuk az egyetlen kislányunkat!
- Látod Vilma, mégiscsak finom gulyásleves receptet néztem ki az internetről!
- Igen, nagyon finom és ennek már igazán gulyás az illata is! Soha többé nem felejtjük el a professzionális gulyáslevesedet, Bélám!
2015. október 5. |
|
|
0 komment
, kategória: Kohut Katalin |
|
Címkék: gulyáslevesedet, professzionális, visszacserélném, parasztkolbászt, legszívesebben, gulyáslevessel, gulyáslevesnek, gulyáslevesre, biztonságosan, petrezselymet, munkaasztalon, paradicsomot, babérlevelet, fokhagymákat, megavasodott, összekeverem, gulyáskrémet, hozzákeverem, gulyáslevest, transzferrel, repülőtérről, hazaérkezzen, kétszázötven, kijelentette, kislányunkat, megkérdeztem, fűszerekkel, felöntöttem, zöldségeket, gulyásleves, megmérgezel, hozzátettem, internetről, hivatkozzak, köménymagot, hagyományos, gulyáslevesnek zsírszaga, interneten felleltem, hagyományos gulyásleves, csemege paprikát, deci vízzel, sovány húst, doboz Knorr, zsírnak egyedül, repülőtérről este, dátumot rajta, órája puhul, nagy csemege, gulyásleves nekünk, darab petrezselymet, ember külföldön, igazi magyar, Kohut Katalin, Köszönöm Bélám, Látod Vilma,
|
|