Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Ablak (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-02-08 18:08:47, hétfő
 
   
 

- Béééla! Nézd csak, milyen csodálatos párkányos ablak van ebben a képesújságban!
- Szép, drága Vilma! Micsoda növényvilág!
- Igen, ezek egytől egyig egészséges növények, mint az aloe vera, a gyógynövények királynője!
- Igen, számtalan betegségre jó az aloe gél és tabletta, a legnagyobb vitaminforrás. De kevesen tudják, hogy a levelében található géltől meggyógyulnak a könyöklési kemény bőrkinövések is.
- Látok ott még zellert és petrezselymet is! Te szereted a zellert, Béla!
- Igen, a koleszterint csökkentésben jelentős szerepe van, de rendkívül jó hatással van a csontokra is, mellette kiváló vízhajtó.
- És a petrezselyem?
- Hólyaghurut, székrekedés, szájszag ellen nagyon jó a petrezselyem zöldje forrázva, de kiváló a lúgosító hatása is nyersen fogyasztva. Enyhe nyugtató, vizelethajtó és étvágyjavító.
- A bazsalikomot a zöldségek királyának nevezik, Béla. Tudtad azt, hogy a májat tisztítja, gyulladáscsökkentő és bakterializáló?
- Igen, ismerem, drága Vilma! Tüdőrák ellen is hatékony védelmet nyújt, valamint gyomorproblémák ellen is nagyon hatékony, a felfúvódás ellenszere, de szinte mindenre jótékony hatással van.
- Rendben tartja a vérnyomást és a szívet is, Bélám! Nem véletlenül kerülhetett be ez a növény is az ablak előtti párkányra.
- Régen úgy tartották, hogyha zsálya nő a kertben, minden betegségtől megmenekül a család, annyiféle betegség ellen véd.
- Például?
- Az ember által ismert valamennyi betegség gyógyítható ezzel a csodanövénnyel, drága Vilma! Kár, hogy hagyták parlagon ezt a drága növényt! Csersav tartalma miatt a szájüregi betegségek kezelésében is hatásos.
- Mit tudsz Bélám a gyömbérről?
- A gyömbér számtalan betegségre jó. Idegrendszer erősítő, fejfájás csillapító, immunerősítő, köhögéscsillapító, hangulatjavító, megfázásra is hasznos, méregtelenít, zsírt éget, vagyis fogyókúrázóknak is hasznos növény.
- És a rozmaring?
- Ősidők óta természetes gyógy- és fűszernövény. Jó hatással van az idegrendszerre, vizelet és szélhajtó is. Erősíti a hajat, a fejbőrt, megelőzi a kopaszságot, enyhíti az izomfájdalmakat, májvédő. Az anyagcserére jó hatással van, ezért a reggeli rozmaring tea fogyókúrásoknál nagyon eredményes.
- Tudod, Bélám, mi jut eszembe nekem az ablak szóról?
- Nem drága Vilma, meséld el!
- Mikor nem ismertelek még téged, szülővárosomban dolgoztam egy nagy cégnél ügyintézőként. Nem vettem észre soha, mikor férfiak néztek, vagy közeledni akartak. Nagyon távolságtartó voltam. Egyszer az egyik munkatársam udvarolni akart, de én ezen is átnéztem. Elnevezett ablaknak, rám ragadt ez a gúnynév.
- Milyen jó, hogy ablaküvegen át szemlélted az embereket, így bár magányos voltál, de megmaradtál olyan kincsnek, amiben most egyedül én gyönyörködhetem!
- De azért a jó tanácsok soha nem maradtak el, arra mindig felfigyeltem, hogyha valakinek baja esett, gondja volt. Olyan lettem számukra, mint egy pszichológus.
- Most is ilyen vagy, drága Vilma! Ma is háromnak ajánlottad a lenmag olajat és őrleményt. Mire is jók ezek?
- Csontépítő minden mag, Bélám. Naponta egy kanál lenmag őrlemény fogyasztása ajánlott joghurtban, vagy három deciliter folyadékkal. Mellette az emésztésben is nagy szerepet játszik. Ezért is ajánlom azoknak, akik kevés rostosat esznek.
- Ajánlottad a diót, tökmagot is, gondolom, ugyanilyen hatásuk van!
- Igen, akár a naponkénti mogyoró fogyasztásnak!
- A tegnapi beszélgetésed a tengeri halakról, drága Vilma?
- Nagyon fontos főleg idősebb korban a tengeri hal jótékony omega zsírsavja miatt, mely megakadályozza az elbutulást is.
- A szódabikarbónát is már sok mindenre ajánlottad másoknak!
- Igen, amit meghallok, szinte egyből tovább adom, mint minden ismeretanyagot. Tegnap olvastam arról, hogy a fém mosogatót tökéletesen ki lehet tisztítani szódabikarbónás vízzel, utána megszórni kevés liszttel és átdörzsölni vele, leöblíteni, majd kitörölni. Tudod, hogy a foltokat is szódabikarbónás, ecetes vízzel szoktam eltávolítani.
- Én viszont azt hallottam a régiektől, drága Vilma, hogy égés esetén elég az égett felületet lisztbe mártani, s enyhíti a fájdalmakat, mellette fertőtlenít.
- Látod, Bélám, egyetlen ablakról, mely előtt gyógynövényes láda látható, mennyi minden jutott az eszünkbe. Nekem függönyöm sem volt évekig, csak két oldalt drapéria,mert az ablakból szép zöld rétet és fenyőfákat láttam, nem volt szemben bérház.
- A németeknél is mindig divat volt a függöny nélküli ablak, de ők betartják azt a szabályt, hogy soha nem néznek be a másik ablakán. Nekünk dísz is a függöny, de legtöbbször azért tesszük fel, hogy ne lássanak be hozzánk.
- Igen, mert a kíváncsiságnak egyesek nem tudnak ellenállni!
- Nagy híre lenne itt a függöny nélküli ablaknak, meg is szólnák a ház népét! A rosszindulat és találgatások sorát nem lehet megállítani.
- Mi aztán most mindent érintettünk pár perc alatt, Bélám!
- A legfontosabb az, hogy te magad vagy az ablak, drága Vilma!

2016. február 8.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: szülővárosomban, fogyókúrásoknál, szódabikarbónás, gyönyörködhetem, szódabikarbónát, fogyókúrázóknak, izomfájdalmakat, gyomorproblémák, megakadályozza, csodanövénnyel, ismeretanyagot, kíváncsiságnak, idegrendszerre, hangulatjavító, bakterializáló, fogyasztásnak, beszélgetésed, csökkentésben, gyógynövények, ügyintézőként, meggyógyulnak, petrezselymet, vitaminforrás, távolságtartó, képesújságban, gyógynövényes, rosszindulat, idegrendszer, találgatások, felfigyeltem, koleszterint, eltávolítani, anyagcserére, bőrkinövések, fűszernövény, méregtelenít, aloe vera, gyógynövények királynője, legnagyobb vitaminforrás, levelében található, könyöklési kemény, koleszterint csökkentésben, petrezselyem zöldje, lúgosító hatása, zöldségek királyának, májat tisztítja, felfúvódás ellenszere, ablak előtti, ember által, drága növényt, szájüregi betegségek, gyömbér számtalan, Kohut Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  George Byron - Ahogy itt jár -...  A Megváltó szolgálatában  Lóhere  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png lepke  Png csokor  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Varga János Veniam - Fontos sz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png lepke  Png telefon  Reggel van  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Png ház  Albert Einsteinről  Jó éjszakát  Bertolt Brecht -től idézet  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Alázat  képre írva  Elköszönt  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Png telefon  Minden harmadik...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  Gonosz démon-álarc  Mindig jusson idő nevetni  Png cica  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mai harmónia kártyám  Png kislány  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Kaffka_Margit  Akarat  Png fotel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png csokor  Németh László tollából  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png férfi  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Szép álmokat!  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  képre írva  Akarat  Őrizkednünk kell...  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
aloe vera, gyógynövények királynője, legnagyobb vitaminforrás, levelében található, könyöklési kemény, koleszterint csökkentésben, petrezselyem zöldje, lúgosító hatása, zöldségek királyának, májat tisztítja, felfúvódás ellenszere, ablak előtti, ember által, drága növényt, szájüregi betegségek, gyömbér számtalan, reggeli rozmaring, ablak szóról, nagy cégnél, egyik munkatársam, lenmag olajat, kanál lenmag, naponkénti mogyoró, tegnapi beszélgetésed, tengeri halakról, égett felületet, ablakból szép, függöny nélküli, másik ablakán, kíváncsiságnak egyesek, szülővárosomban, fogyókúrásoknál, szódabikarbónás, gyönyörködhetem, szódabikarbónát, fogyókúrázóknak, izomfájdalmakat, gyomorproblémák, megakadályozza, csodanövénnyel, ismeretanyagot, kíváncsiságnak, idegrendszerre, hangulatjavító, bakterializáló, fogyasztásnak, beszélgetésed, csökkentésben, gyógynövények, ügyintézőként, meggyógyulnak, petrezselymet, vitaminforrás, távolságtartó, képesújságban, gyógynövényes, rosszindulat, idegrendszer, találgatások, felfigyeltem, koleszterint, eltávolítani, anyagcserére, bőrkinövések, fűszernövény, méregtelenít, immunerősítő, pszichológus, petrezselyem, bazsalikomot, legfontosabb, étvágyjavító, vizelethajtó, kopaszságot, legtöbbször, megállítani, kerülhetett, betegségtől, kezelésében, hólyaghurut, gyógyítható, székrekedés, érintettünk, természetes, folyadékkal, ablaküvegen, emésztésben, fogyasztása, megmaradtál, átdörzsölni, fertőtlenít, növényvilág, munkatársam, tökéletesen, fájdalmakat, ellenszere, véletlenül, ajánlottad, tisztítani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 114
  • e Hét: 482
  • e Hónap: 6723
  • e Év: 58989
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.