Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Idegesség
  2016-03-12 22:29:23, szombat
 
   
 

Megbénultam teljesen a mai napon. Nem volt erőm mosni, nemcsak azért, mert nincsen mosógépem. Átgondoltam sokszor, ahhoz, hogy nekem mosógépem legyen, át kellene alakítani a fürdőszobát, kicserélni a régi kádat, WC-t, arrébb tenni az átcserélt mosdókagylót, hogy hely legyen egy mosógépnek. Igen ám, de a használttól undor fog el, nekem a bevételemből soha nem lesz automatám, kölcsönt pedig nem adnak nekem. Ha fogságomból szabadulnék, akkor is gondot jelentene a tönkre tett lábaimmal különösen télen bármiféle munka vállalása. Én vagyok a mosónője a Józsefvárosnak, mert ők esernyővel védték magukat, meg a játékosuk szőke. Mai napig kézzel mosok, de bonyolult dolgokra nem is vagyok igazán képes, mert kitörlődik a fejemből minden, míg ilyen állapotban vagyok, csak elrontanék egy komplikált szerkezetű gépet.

Főztem uzsonnára három darab burgonyát a tegnap készített szójakockához, savanyú káposztával megettem. Örülök, hogy már telik zöldségre és gyümölcsre, egész életemben nélkülöztem, csak a gyerekeimnek vettem meg a legolcsóbbakat. Már este nem vacsorázok semmit, ha nagyon megéheznék, egy joghurtot. Szerencsére már két éve joghurtot is tudok venni. Nagyon nehéz volt idáig eljutni. Olvasom mások panaszkodását, akik ugyanennyiből élnek. Nem tudják fizetni a rezsijüket sem, egyre dühösebbek tehetetlenségükben. Én nem fűtök, elég a távhődíjat fizetni, meg a víz melegítését.

Nem volt erőm takarítani ma, ami általában törölgetésből, porszívózásból áll. A 19 év alatt alig tudtam takarítani, egész nap feküdtem összetekeredve. Tisztaságmániás voltam azelőtt, ma ez csak a ruha mosásban nyilvánul meg szinte. Régen két hetente ablakot tisztítottam, két hetente pontosan hűtőt mostam, hetente kitisztítottam a szőnyegpadlót, még a kilincset is fertőtlenítővel mostam le. Most sem térek haza úgy, hogy első utam ne a fürdőszobába vezessen, a kézmosás a legelső. De a hatalmas dagadt testemet már nem tudom áztatni a fürdőkádban órákig, meg már nem ingyenes a víz. Azelőtt naponta háromszor tusoltam, mondták is többen, hogy a testem természetes védekezőképességét is lesúrolom magamról. Ahhoz, hogy fel tudjam újítani a szobát, hogy valamennyire jól érezzem magam benne..., új szőnyegpadlót feltenni, meg a tönkrement bútoraim közül legalább a törött lábú ülőgarnitúra ágyát kellene cserélni két fotellel. Hiába számolgatom, mennyibe kerülne, több száz ezer forint kellene.
Tizenkilenc éve nem készítettem töltött káposztát, most, hogy ismét főzök, elölről kezdtem mindennek a tanulását. Igaz, hogy a főzés olyan, mint a gitár, meg a gyorsírás, vagy a gépírás, nem lehet elfelejteni. Még sem igaz a megállapítás, mert a gitár mollokat és dúrokat elfelejtettem, csak pengetni tudok már, a gyorsírás jeleken gondolkozni kell, az idegen nyelvek, magyar irodalmi ismeretek meg felejtődtek, hiába tanulom, olvasom, valami megakadályozza, hogy az új ismereteket berögzítsem. Most kivettem a múlt hónapban akciósan Húsvétra vásárolt fél kiló darált húst a hűtőből, szétszedtem egy szintén akciósan vásárolt kis fej káposztát levelekre, reggel meglátom, mennyi maradt a régi főző tudományomból.
Rosszul vagyok a főzőfülkétől. Soha nem gondoltam volna, hogy csótány és légy leszek rabságban egy gyufásskatulyába zártan. Egyik oldalra a falra polcot szereltettem, hogy elférjenek a dolgaim. A szekrény talán még a legelső kivitel, negyven éves, akár a gáztűzhely, melynek egy rózsája működik csak. Nem engedik gázra cserélni az ablak csere miatt, csak villanytűzhelyt lehet bekötni, áramkör kiépítéssel, arra meg soha nem lesz elég pénzem.
Ha pénzhez jutnék, amiből mindenre tellene, ami a legszükségesebb, sem szeretném ezt a panelt, mert kicsi és zsúfolt, annak ellenére sem férnek el a dolgaim, hogy a Máltaihoz kerültek a nehezen vásárolt kabátjaim, szép kinőtt ruháim, cipőimet elosztogattam, mikor a lábaimat tönkre tették, a könyveket az antikváriumba vittem, még mindig maradt jócskán. Tizennégy éves korom óta gyűjtöttem a könyveket, sorozatokat rendeltem. Ez apai örökség, apa hatalmas gyűjteményét halála éjszakáján a börtön bűnözők egyszerűen kidobták, mindenét széthordták. Nincs és nem volt az embereknek soha védelmük, sem törvény ellenük. Hihetetlen dolog történt az országban, hogy az emberek nehezen vásárolt tárgyait, dolgait életükkel együtt egyszerűen felszámolták, becsületességüket és halk hangjukat gúnyolva, kihozva belőlük a dühöt, a tehetetlenséget.

Reggel fél tíztől vírusirtózás történt a város laptopján, ami még délután is tartott, reménytelenül. Mivel nem használom, csak videókészítésre a laptopot, értetlenül álltam a számítógéppel szemben. Csak a levelezőt nyitom meg, mert odaküldöm a képeket és a zenét, de most azt sem sikerült, mert állandóan szerencsejáték oldalak, meg párkeresők jelennek meg, melyek ontják a vírusokat. Ideges lettem, mert nincsen bérletem, két út kell ahhoz, hogy elvigyem újratelepíttetni a rossz minőségű laptopot.

A két könyökömön olyan seb van, mint a kifekvés. Minden szék összetört alattam éveken keresztül, még a csővázas is, vasszéket kellett vásárolni. Mivel tanultam diszklexiás időmben írni, meg próbáltam uralni a fejemet, visszaszerezni a józanságot, órákon keresztül gépeltem könyvekből. A két könyököm szünetekben a szék karján pihent, így jöttek ki a sebek rajta. Már egy éve körbetekertem szivaccsal, de késő volt. Három éve kenem bőrgyógyász által felírt készítménnyel. Most elmentem hidrogénnel lefagyasztani a két kikönyöklést. Nem jöttek le egy fagyasztás után, jövő héten megyek ismét. Nem tudok az ágyból kikelni csak úgy, ha valamelyik könyökömre támaszkodom, nem tudok aludni, csak oldalon, vagyis valamelyik könyököm mindenképpen sérülni fog. Pár hónapja reggelre teljesen kimegy a vér a kezeimből, csak lógnak lefelé élettelenül. Ilyenkor nagyon megijedek, hogy ismét a melleim alatt ösztönösen óvó mozdulattal feküdtem.

Ennyi rossz tapasztalat után ideges lettem, azt hittem, ok nélkül, nem győztem eleget elnézést kérni azoktól, akikkel véletlenül éreztettem.
Aztán rájöttem, a valódi oka ismét Ő, akit négy éve a szívembe zártam, s aki lassan egy éve egyetlen pillanat alatt kitörölt a blogom és egy gátlástalan, engem megalázó tag miatt az életéből. Neki fontosabbak voltak mindig azok, akikhez érdeke fűződik. Hozzám, az én írásaimból semmi haszon nem lehet, hiszen az egész világ belőlem él születésem óta, amióta a könyveiken, szerepeiken mennek végig. Ezt megfogalmazni sem lehet, s a trianoniaknak kellett volna leleplezniük még 1986-ig, mielőtt a Főnix bárányos és a japán gésák helyetti áldozást elkezdik.

Tegnapelőtt újabb értékesnek gondolt tag miatt kitiltották (nem törölték, vagyis később visszatérhet) végleg az engem egy évig megalázó tagot. Már csak csodálkoztam azon, hogy az sem volt mindegy, hogy kit aláz meg, vannak nála fontossági sorrendek, értékeik vannak a tagoknak, gondolom aszerint, amit letesznek az asztalra, vagy ami a jövőben várható tőlük. Jól futnak ellenben az idetartozók, én halódom ismétlésben is helyettük. Én értéktelen voltam teljesen, hiszen én nem tudok bemutatkozni sehol irodalmárként, nincsen hangom, néha írok csak, s még mindig nem tudom megfogalmazni a velem történteket. Ugyanolyan értéktelen vagyok mindenütt, mint a médiának és a városnak, amikor az ember árát megszabták Szerelemre született helyett. Értéktelen volt minden munkám, hiszen a legkevesebbet kaptam minden munkahelyen, melyeket végig jártam az újhelyi rendőrök helyett 1986. óta. De már tizenöt éves korom óta ötszáz forintot kaptam fizetésként is három nyolcórás munkájáért.

Arra a megállapításra jutottam, hogy minden nehézség és kibírhatatlan, érthetetlen fájdalom és a város megalázása mellett a legfontosabb az a szeretet volt, amit beképzeltem magamnak. Minél többen megtudják az állapotomat, annál többen törölnek, vagy egyszerűen tudomást sem vesznek rólam. Titkon abban reménykedtem, hogy felköszönt a születésnapomon, mint ,,volt" embert. Nincs értelme semminek.

2016. március 12.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: újratelepíttetni, gyufásskatulyába, tehetetlenséget, fertőtlenítővel, tisztaságmániás, legszükségesebb, videókészítésre, villanytűzhelyt, születésnapomon, legolcsóbbakat, kitisztítottam, megakadályozza, megállapításra, összetekeredve, józsefvárosnak, visszaszerezni, porszívózásból, szerencsejáték, készítménnyel, törölgetésből, szőnyegpadlót, megfogalmazni, panaszkodását, elfelejtettem, tudományomból, ugyanennyiből, körbetekertem, lefagyasztani, trianoniaknak, számítógéppel, elosztogattam, legkevesebbet, kibírhatatlan, szójakockához, reménytelenül, antikváriumba, régi kádat, átcserélt mosdókagylót, használttól undor, bevételemből soha, tönkre tett, játékosuk szőke, fejemből minden, komplikált szerkezetű, tegnap készített, gyerekeimnek vettem, távhődíjat fizetni, ruha mosásban, fürdőszobába vezessen, hatalmas dagadt, fürdőkádban órákig, testem természetes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ady Endre - Mindegy átka  Pitypang szökőkút  Pitypang szökőkút  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam Krisztinától  A Magyar Költészet napja alkal...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  különleges  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Emlékezz  Facebookon kaptam  Anyák napjára  jó reggelt  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul David Tripp Április 14  Robert Merle tollából  Alvó kislány  Különleges  "Ez egy csoda"  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Alvó kislány  Minden tavaszból őrizz..  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Nagy és kis csodák  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép álmokat!  Tavaszi este  Szeretem ujjad karcsuságait,  "Ez egy csoda"  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egy barátság története  Jázmin  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  40 felett  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Önmaga ellenére  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Vidámság  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ott van  Az ember emlékekből áll  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Segíts neki dicsérni Téged  Paul David Tripp Április 14 
Bejegyzés Címkék
régi kádat, átcserélt mosdókagylót, használttól undor, bevételemből soha, tönkre tett, játékosuk szőke, fejemből minden, komplikált szerkezetű, tegnap készített, gyerekeimnek vettem, távhődíjat fizetni, ruha mosásban, fürdőszobába vezessen, hatalmas dagadt, fürdőkádban órákig, testem természetes, tönkrement bútoraim, törött lábú, főzés olyan, gitár mollokat, gyorsírás jeleken, idegen nyelvek, múlt hónapban, szintén akciósan, régi főző, gyufásskatulyába zártan, falra polcot, szekrény talán, legelső kivitel, rózsája működik, ablak csere, nehezen vásárolt, lábaimat tönkre, antikváriumba vittem, börtön bűnözők, embereknek soha, emberek nehezen, város laptopján, számítógéppel szemben, levelezőt nyitom, rossz minőségű, szék karján, sebek rajta, fagyasztás után, ágyból kikelni, melleim alatt, szívembe zártam, egész világ, trianoniaknak kellett, japán gésák, évig megalázó, jövőben várható, velem történteket, ember árát, legkevesebbet kaptam, újhelyi rendőrök, megállapításra jutottam, város megalázása, újratelepíttetni, gyufásskatulyába, tehetetlenséget, fertőtlenítővel, tisztaságmániás, legszükségesebb, videókészítésre, villanytűzhelyt, születésnapomon, legolcsóbbakat, kitisztítottam, megakadályozza, megállapításra, összetekeredve, józsefvárosnak, visszaszerezni, porszívózásból, szerencsejáték, készítménnyel, törölgetésből, szőnyegpadlót, megfogalmazni, panaszkodását, elfelejtettem, tudományomból, ugyanennyiből, körbetekertem, lefagyasztani, trianoniaknak, számítógéppel, elosztogattam, legkevesebbet, kibírhatatlan, szójakockához, reménytelenül, antikváriumba, irodalmárként, csodálkoztam, főzőfülkétől, tisztítottam, legfontosabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 49 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1045
  • e Hét: 2932
  • e Hónap: 5291
  • e Év: 57557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.