Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Nyári gondolatok
  2016-07-03 15:23:08, vasárnap
 
   
 

Hetek óta szemezek a dokumentummal, amióta fizikai fájdalmaim vannak. Azt írták nekem az állapotomra, hogy én patológikus eset vagyok. Valószínűleg igaza van az ,,okos" nőnek, hiszen egy beteg ember valóban érdekessége a kórbonctannak. Én viszont le vagyok győzve, az engem fogságban tartó erők meghaladják a halottkémek feladatait, de azt hiszem, minden hatalmasságét is. Mindenesetre különös elgondolás volt a patológia szó emlegetése a betegségekre.
Eltört a vállam már két hónapja. Magam előtt látok ilyenkor egy kerti növényt, mondjuk egy tököt, amelyik kúszóindáival kapaszkodik az életbe, s ha mondjuk, rátapos valaki, bizonyára elpusztul, nem forr össze, mert nem rendelkezik csontozattal. Az emberi test tökéletes, mint a természet, ha megsérül, gyógyítja önmagát. Persze, attól is függ, milyen jellegű az őt ért betegség, mert van gyógyítható és úgynevezett krónikus, mely esetben csak az állandó meglétét lehet diagnosztizálni. Most a szervezetem, a szívem ismét küzd a bárányhimlő-féle herpeszes idegeket támadó szövődménnyel, mely a legyengült szervezetet éri.

A tök példájánál maradva én úgy képzelem el az emberi lényt, aki összekötve van az édesanyjával, ő táplálja saját testéből, sugározza a szeretet-fényt, mely a boldog, kiegyensúlyozott élet alapfeltétele. Akit nem szeret az anyja, nem dajkál, ölel, csókolgat szerelmesen, az egész életére gyámoltalanná válik. A csodálatos emberi testet, szívet jobban kell törődni, ápolni, mint egy növényt, bár meg kell adni, hogy a tudósok szerint a növény is meghálálja a gondoskodást, sőt az állatokra is jellemző, hiszen szívvel éreznek ők is. A szív a szeretettől erőssé válik, a sérelemtől meggyengül.
A régi bölcsek szerint az anyag egy funkcióra képes, összehúzódik és tágul, a növény kettőre, mert hőt vesz fel és ad le, az állat háromra, mert szívvel rendelkezik, érezni tud, az átlagember négyre, mert az előbbiek mellett gondolkozni is tud, míg a művész ötre, mert intuícióval is rendelkezik.

Mikor kiszakad a gyermek, elvágják a köteléket láthatóan az anya és közötte, mert kialakult az élet saját gerinccel, szívvel és mindennel, ami az élet feltétele. A leválás fájdalommal jár, s onnantól a csöppség egyetlen dolga a megtanulása a test minden funkciója, s az emberség, melyhez jó példákkal elsősorban a szülők járnak elöl. Még nem láttam olyan tököt, mely ha leválik az indájáról, önálló életet képes élni. Nem rendelkezik az anyatest védelmében kifejlődött törvényével az emberségnek, az élet-energiát, a test működéséhez szükséges vér pumpáló szívvel. Mennyi merénylet naponta e tökéletes szerv ellen! Lehet szavakkal ártani, lehet ijesztgetéssel, de magunk is véthetünk ellene életerőt gyengítő káros szenvedéllyel.
Ha megsérül valamelyik testrészünk, a szív duplán végzi tevékenységét, mert oda is pumpálja az ,,életet", a vért. Felvállalja a betegséget, mert az a dolga, hogy egész életében szolgálja, életben tartsa az embert.

Tehát az anyától való leválás csak akkor lehetséges, amikor a magzati létforma emberivé válik, minden életfeltétel kialakul. Onnantól két szívben élnek egymás mellett, de külön. Ha megfelelő a szeretet, az erős kötelék a síron túl is megmarad.
A szív a legerősebb szervünk, lehetséges bármilyen súlyos patológiai betegség, létben tartja a tönkrement testet. Mikor leáll a működése, véget ér az életünk. Akkor leszünk olyanok, mint a példaként felhozott tök, minél nagyobb a forróság, annál hamarabb megindul a vér nélküli test ,,romlása", úgy is mondhatnám, hogy az állandóság, mely a létet jelenti, elhagyja a szívet, megszűnik a dobogása, megszűnik benne örökre a szeretet áramlása.
Szeressük a szívünket, legyünk hálásak neki minden pillanatért, amikor értünk dobog! Csodáljuk az embert, hogy képes a szerelem, barátság gyönyörű érzelmeire és méltányoljuk kellően azt a szívet, melyből egy kis szeretet felénk áramlik! Nincs felemelőbb és meghatóbb a szívnél, mely értünk pumpálja a vért, miattunk él!

2016. július 3.



 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: kiegyensúlyozott, diagnosztizálni, ijesztgetéssel, szenvedéllyel, alapfeltétele, szövődménnyel, kórbonctannak, gyámoltalanná, kúszóindáival, hatalmasságét, tevékenységét, dokumentummal, összehúzódik, gondoskodást, csontozattal, betegségekre, méltányoljuk, mindenesetre, valószínűleg, életfeltétel, édesanyjával, emberségnek, törvényével, működéséhez, testrészünk, rendelkezik, kapaszkodik, bárányhimlő, szerelmesen, intuícióval, gondolkozni, szeretettől, pillanatért, fájdalommal, úgynevezett, gyógyítható, beteg ember, engem fogságban, halottkémek feladatait, kerti növényt, emberi test, állandó meglétét, szívem ismét, bárányhimlő-féle herpeszes, legyengült szervezetet, emberi lényt, egész életére, csodálatos emberi, tudósok szerint, szeretettől erőssé, sérelemtől meggyengül, régi bölcsek, Kohut Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
különleges  Somlyó Zoltán - Orgonával  A hagyma antibakteriális hatás...  Anyámról való emlékek  Mindent de mindent visszakap  Azért kaptad  Vito Giaquinto gondolata  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép estét kedves látogatóimn...  Emlékezz  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Borzasztó  Somlyó Zoltán - Orgonával  Csend  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 15  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  IGEN így  Van néhány kérdés, amin gondol...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  jó reggelt  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Pitypang szökőkút  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A hagyma antibakteriális hatás...  Spenót fasírttal  "Ez egy csoda"  Nagy és kis csodák  Horváth Szilvia tollából  A sorsod  Reményik Sándor: Pierrot &...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  képre írva  Tavaszi este  Zilahy Lajos gondolata  Vito Giaquinto gondolata  Borzasztó  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szép estét kedves látogatóimn...  Otthon  képre írva  József Attila – Keresek ...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Nagy és kis csodák  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Nevelőszülőkhöz adták,  Emlékezz  ajándék, mellyel meglepem 
Bejegyzés Címkék
beteg ember, engem fogságban, halottkémek feladatait, kerti növényt, emberi test, állandó meglétét, szívem ismét, bárányhimlő-féle herpeszes, legyengült szervezetet, emberi lényt, egész életére, csodálatos emberi, tudósok szerint, szeretettől erőssé, sérelemtől meggyengül, régi bölcsek, funkcióra képes, növény kettőre, állat háromra, átlagember négyre, előbbiek mellett, művész ötre, köteléket láthatóan, élet saját, leválás fájdalommal, csöppség egyetlen, test minden, szülők járnak, anyatest védelmében, test működéséhez, szív duplán, anyától való, magzati létforma, erős kötelék, legerősebb szervünk, tönkrement testet, példaként felhozott, létet jelenti, szeretet áramlása, kiegyensúlyozott, diagnosztizálni, ijesztgetéssel, szenvedéllyel, alapfeltétele, szövődménnyel, kórbonctannak, gyámoltalanná, kúszóindáival, hatalmasságét, tevékenységét, dokumentummal, összehúzódik, gondoskodást, csontozattal, betegségekre, méltányoljuk, mindenesetre, valószínűleg, életfeltétel, édesanyjával, emberségnek, törvényével, működéséhez, testrészünk, rendelkezik, kapaszkodik, bárányhimlő, szerelmesen, intuícióval, gondolkozni, szeretettől, pillanatért, fájdalommal, úgynevezett, gyógyítható, szervezetem, halottkémek, megtanulása, szervezetet, kifejlődött, érdekessége, felvállalja, patológikus, állapotomra, meghaladják, fájdalmaim, csodálatos, átlagember, legerősebb, valamelyik, érzelmeire, lehetséges, összekötve, legyengült, patológiai, elsősorban, példájánál, tönkrement, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 49 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1045
  • e Hét: 2932
  • e Hónap: 5291
  • e Év: 57557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.