Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Idő (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-10-17 20:55:30, hétfő
 
   
 

- Béééla! Ismét nyugdíj lesz holnap! Felgyorsult az idő?
- Drága Vilma, lehet, hogy csak nekünk tűnik úgy, hogy rohan velünk, tudod, ötven felett már repülnek az évek.
- Igen, a gyerekek még sürgetik, hogy minél hamarabb felnőtté váljanak, aztán belekerülnek a mókuskerékbe, melyből nincsen kiszállás.
- Szívtelen az idő, elveszi a fiatalságot, a szépséget, az éveket.
- Mély nyomot hagy rajtunk, az biztos, az idő, kegyetlen pókszőttesét szövi szüntelen. Kitépkedi a hajszálakat, fogakat is.
- Vagyis ellenség az idő az idő szerinted, drága Vilma?
- Ahogy vesszük. Elméletben a hosszú és szép öregkort is teljes épségben kellene megélni az embereknek.
- Pontosan, legalábbis régen így volt, az emberek agg korukra is szépek maradtak. Az idő gravitációs erő, úgy hat ránk, mint Plútó ereje, a magneticizmus. Az egész világmindenség együtt forog vele, kilépni belőle csak keveseknek sikerült.
- Fogságban tart a tér és az idő, ugye Bélám? De egyszer azt olvastam, hogy kinn, a világűrben lelassul minden. Valamikor a Jupiteren olyan emberek éltek, akiknél egy év hétnek számított, pedig aránylag közel volt a Földhöz...
- Ugyanez volt a helyzet minden bolygón, a művészetekkel foglalkozó Vénusz lakóinál, mint a Mars katonáinál. A káosz költözik szüntelen a vallásaival a Neptunról ide, ez is annyira régi, mint a Föld történelme. Róbert atya volt az, aki a rendet a fekete kereszten hét vörös rózsával terjesztette a világűr utasainak.
- Mégis vannak akiknek az időt sikerült hatalmuk alá vonni. Gondolok itt a fénysebességgel közlekedő űrhajók utasaira.
- Igen, Bélám, egy pillanat alatt eltűnnek, s így kerülnek egyik helyről a másikra. Ők soha nem veszik fel a kapcsolatot a primitív lakosokkal.
- Igen, drága Vilma, a kezdet óta az Uránusz újításait és felfedezéseit ellopkodták idegenek és gonoszak, mindig rosszra használták fel, akár most a sötétség a mágiát.
- Gonosz embereket teremtenek lopott atlantiszi mágiából is, s mindig elölről kezdik a a Világ történelmét, összepakolva a könyvtárát, az alapján hozzák létre az egyre alacsonyabb rendűbb létezőket. Már talán nincs is olyan nép, ahol léteznének a régi élőlények.
- Honnan tudod, drága Vilma? Ez így van sajnos, a harcnak és háborúnak véget vetni így senki sem tud. Csapások.
- Azt is tudom, Bélám, hogy Atlantisz is a lopott fekete mágiától tűnt el, elnyelte a víz a titánok énekét. Azóta alig akad tiszta hang.
- Igen, míg az alvilág ördögei a zeneszerzők, mint a vízi táncsor, addig az áriások már a tömeg igényeket szolgálták, szembesítve őket a jellemtelenségekkel.
- A karakter ábrázolás megörökítette valamennyi kor képviselőit, ami közös volt az elmúlt ezer évben, az az emberség hiánya, melyet valamennyien kerestek.
- Én csak azokat a filmeket, regényeket szeretem, Bélám, melyek példát mutatnak, tanítanak mondanivalójukkal.
- Az ember helyzete a Földön válságosra fordult, megcélozták a méltóságot, az erkölcsöt, a szépséget, így kerültek az aljanép sötét fogaskerekébe, mely felőrli őket idő előtt.
- Az idő, mely őket szolgálta tapasztalatával, bölcsességével, évszakaival haszontalanná vált. Nem ők élvezik régóta a gyönyörűségeket, melyek látványára, hallására ujjong a szív.
- Drága Vilma, a Szaturnusz lakói is bölcsek voltak hajdanában, komorságukat egyedül a kislány ének űzte el. Furcsa elméleteket gyártottak, tőlük származik a szocializmus, melynek eszméit ma is féktelenek képviselik. Szaturnusz ura leszállt a Földre.
- Hogyan kerültek a bolygók lenyomatai az emberek kezébe ujjakkal, a tehetségek dombjaival? Hogyan lehet, hogy a bolygók mai napig hatással vannak a megszületett emberek külsejére?
- A Világ kezdete óta így van, drága Vilma! Régen a bolygók hatalmas erővel sugározták a jellemet, tulajdonságokat, jóvá tették a Földet. A nagy rossznak akkor a Szaturnuszt tekintették búskomor lelkével. A jó bolygó a Jupiter volt, lakosai mindenütt segítettek, iskolákat alapítottak, tanították még az időjárás tudományát is.
- Már értem, hogy a görög istenek hogyan képviselték az alvilág hatalmát. Keresik a régiek az idő kapuját, melyen átléphetnek az örök-jelenbe.
- Így van, ilyenek az óriás szellemei Egyiptomnak. A halhatatlanság az Idő-folyó utasaié. Elvesztették az öröklétet, mikor a gonoszság a féktelenekkel csapásként megszületett. Most ünneplik az ország megszüntetését harminc éve.
- Bélám, úgy felpörgött az idő, mint egy kerék, mely sodorja magával a földlakókat. Villámgyorsan futnak a percek, a pillanatok lényegét megfogni lehetetlen.
- A Föld lerázza magáról a terhet, akár egy óriási életfa, melyet megtámadtak a kártevők. Utána ismét nyugovóra tér, s teljes pompájával szolgálja az emberiséget.

2016. október 17.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: fénysebességgel, tapasztalatával, gyönyörűségeket, tulajdonságokat, megszüntetését, bölcsességével, világmindenség, halhatatlanság, magneticizmus, megörökítette, haszontalanná, művészetekkel, villámgyorsan, fogaskerekébe, féktelenekkel, felfedezéseit, mókuskerékbe, pókszőttesét, összepakolva, komorságukat, belekerülnek, szocializmus, terjesztette, elvesztették, megszületett, valamennyien, hajszálakat, egyiptomnak, szembesítve, évszakaival, kapcsolatot, képviselték, alacsonyabb, fiatalságot, zeneszerzők, megcélozták, egész világmindenség, világűrben lelassul, helyzet minden, művészetekkel foglalkozó, káosz költözik, fekete kereszten, világűr utasainak, időt sikerült, fénysebességgel közlekedő, pillanat alatt, primitív lakosokkal, alapján hozzák, egyre alacsonyabb, régi élőlények, lopott fekete, titánok énekét, Kohut Katalin, Drága Vilma,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Játékos kis cicák  Az erdőterápia egészségre gyak...  Sok ember olyan,  Ne hagyd  A nagyhét eseményei  Devecsery László - Húsvét  Nem jár  Szívet megérintő . . .  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az izmaink nem csak testmozgás...  A nagy természet  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  A máj egészségét biztosító és ...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Paul David Tripp Március 27  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  A jó kedv a világon  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Esti kép  Színház az egész világ,  Válaszok a halál után  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Nárcisz  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Esti kép  Idővel az ember megérti, hogy ...  Egy hét kihagyás  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A haj állapotának javítása egy...  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Szép estét  A jó kedv a világon  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Kékfestőről pár szóban  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mire jók ?  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Az angyali üdvözlet  Jó éjszakát  Alvó kutya  Odaadja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Heltai Jenő: Március 
Bejegyzés Címkék
egész világmindenség, világűrben lelassul, helyzet minden, művészetekkel foglalkozó, káosz költözik, fekete kereszten, világűr utasainak, időt sikerült, fénysebességgel közlekedő, pillanat alatt, primitív lakosokkal, alapján hozzák, egyre alacsonyabb, régi élőlények, lopott fekete, titánok énekét, alvilág ördögei, vízi táncsor, tömeg igényeket, karakter ábrázolás, elmúlt ezer, ember helyzete, aljanép sötét, kislány ének, bolygók lenyomatai, emberek kezébe, tehetségek dombjaival, megszületett emberek, bolygók hatalmas, időjárás tudományát, görög istenek, alvilág hatalmát, óriás szellemei, féktelenekkel csapásként, ország megszüntetését, pillanatok lényegét, óriási életfa, fénysebességgel, tapasztalatával, gyönyörűségeket, tulajdonságokat, megszüntetését, bölcsességével, világmindenség, halhatatlanság, magneticizmus, megörökítette, haszontalanná, művészetekkel, villámgyorsan, fogaskerekébe, féktelenekkel, felfedezéseit, mókuskerékbe, pókszőttesét, összepakolva, komorságukat, belekerülnek, szocializmus, terjesztette, elvesztették, megszületett, valamennyien, hajszálakat, egyiptomnak, szembesítve, évszakaival, kapcsolatot, képviselték, alacsonyabb, fiatalságot, zeneszerzők, megcélozták, tekintették, szaturnuszt, történelmét, elméleteket, átléphetnek, képviselőit, gravitációs, vallásaival, földlakókat, alapítottak, felgyorsult, megtámadtak, ellopkodták, emberiséget, keveseknek, méltóságot, elméletben, könyvtárát, felpörgött, lehetetlen, sugározták, lenyomatai, szaturnusz, léteznének, világűrben, lakosokkal, foglalkozó, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 210
  • e Hét: 972
  • e Hónap: 12677
  • e Év: 51678
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.