|
2015-05-20 17:20:10, szerda
|
|
|
|
|
|
A torta receptje:
6 tojás
6 evőkanál cukor ( vagy ennek megfelelő édesítő, nálunk Stevia alapú édesítőszer)
2 ek liszt
8 dkg mandula darálva
2 ek kakaó (cukrozatlan)
1 cs sütőpor
Ebből kavarunk tésztát - a tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját a Steviával keverjük ki.
A liszt-mandula-kakaó-sütőpor keveréket kanalanként bedolgozzuk a kikevert sárga krémbe.
A habot szépen aláforgatjuk, hogy ne törjön össze és sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába tesszük.
30 perc alatt sül át légkeveréses sütőben, 160 fokon. A tortát kihűlés után két lapba vágjuk.
Krém:
1 doboz cukrászhab
25 dkg mascarpone
1 habfix
1 kg eper
3ek cukor vagy édesítő
20 dkg epret összeturmixolunk (a legszebb szemeket már ekkor kiválogatjuk - ebből lett a díszítés) és hozzákeverjük az édesítőt.
A cukrászhabot felverjük, habfixet és az eperturmixot hozzákeverjük, majd a mascarponet is.
A torta összeállítása:
A kapcsos tortaforma keretét rátesszük egy tortatartóra és beletetesszük az egyik tésztalapot.
Erre kerül a krém 1/3 része. Összevágjuk a maradék eper felét apróra és rászórjuk a krémre, majd kicsit belenyomkodjuk. Erre kenjük a krém második 1/3-át, majd rátesszük a másik tésztalapot. A tetejére kerül a maradék krém.
A torta tetejét szépen kidíszítetjük a maradék eperszemekből vágott lapocskákkal.
Erre kerül még egy zselatin réteg - hidegen kikeverhető tasakos zselatin fele (Sofort Gelatine -az ALDI-ból).
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: összeturmixolunk, belenyomkodjuk, eperszemekből, hozzákeverjük, beletetesszük, összeállítása, kidíszítetjük, tortatartóra, eperturmixot, légkeveréses, lapocskákkal, tortaformába, aláforgatjuk, kiválogatjuk, sütőpapírral, cukrászhabot, összevágjuk, kanalanként, tésztalapot, mascarponet, bedolgozzuk, édesítőszer, cukrozatlan, kikeverhető, cukrászhab, mascarpone, tortaforma, rászórjuk, rátesszük, megfelelő, steviával, felverjük, keveréket, kikevert, díszítés, tetejére, torta receptje, tojások fehérjét, kikevert sárga, habot szépen, tortát kihűlés, legszebb szemeket, cukrászhabot felverjük, eperturmixot hozzákeverjük, torta összeállítása, kapcsos tortaforma, egyik tésztalapot, maradék eper, krém második, másik tésztalapot, tetejére kerül, maradék krém, Sofort Gelatine,
|
|
|
|
torta receptje, tojások fehérjét, kikevert sárga, habot szépen, tortát kihűlés, legszebb szemeket, cukrászhabot felverjük, eperturmixot hozzákeverjük, torta összeállítása, kapcsos tortaforma, egyik tésztalapot, maradék eper, krém második, másik tésztalapot, tetejére kerül, maradék krém, torta tetejét, maradék eperszemekből, zselatin réteg, összeturmixolunk, belenyomkodjuk, eperszemekből, hozzákeverjük, beletetesszük, összeállítása, kidíszítetjük, tortatartóra, eperturmixot, légkeveréses, lapocskákkal, tortaformába, aláforgatjuk, kiválogatjuk, sütőpapírral, cukrászhabot, összevágjuk, kanalanként, tésztalapot, mascarponet, bedolgozzuk, édesítőszer, cukrozatlan, kikeverhető, cukrászhab, mascarpone, tortaforma, rászórjuk, rátesszük, megfelelő, steviával, felverjük, keveréket, kikevert, díszítés, tetejére, fehérjét, habfixet, édesítőt, keverjük, zselatin, legszebb, kavarunk, sárgáját, gelatine, receptje, evőkanál, szemeket, tesszük, maradék, sütőben, keretét, kapcsos, kihűlés, édesítő, második, tojások, tetejét, hidegen, tésztát, mandula, darálva, sütőpor, tasakos, sofort, kicsit, szépen, apróra, krémre, törjön, vágott, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2587
- e Hét: 10555
- e Hónap: 29528
- e Év: 258465
|
|
|