|
2016-10-10 12:38:37, hétfő
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 disznóköröm, 1 csülök, 0.5 kg bőr, 1 kg combhús (hogy ne csak kövérség legyen az ételben)
1 fej fokhagyma
szemes feketebors
4 babérlevél
só
Elkészítés:
a disznóságokat főni tesszük: alul kerül a csülök és a disznóköröm, rá a bőr, legvégül a comb
hozzáadjuk a fokhagymagerezd felét, kb.5-6 cikk fokhagyma, a szemes borst, kb.15szem, s a babérlevelet, sót.
pótoljuk a vizet, ha kell, a lényeg, hogy annyi vizet tegyük, ahogy alig lepje el a hozzávalókat.
reggel feltesszük főni kicsi lángon, késődélutánig/estig főzzük, gyöngyözzék.
próbát vesszünk egy kistányérra, hidegre tesszük, ha megdermed kész a kocsonya.
a fokhagyma másik részét összezúzzuk s belekeverjük a lébe.
leszűrjük, különválasztjuk a húsokat a létől
tányérokba tesszük a hús, s feltöltjük a lével, hidegre tesszük pl.erkélyre
Tálalás:
a csontokról lefejtett húsokat elosztjuk tányérokba, rátöltjük a levet, hidegre tesszük
másnap fogyasztható, pirospaprikát és ecetes vöröshagymát lehet tálalni melléje.
Tippek:
a szép kocsonyának áttesztőnek kell lennie, ezért fontos lassú lángon főzni
aki zsírtalanítani akarja, kiteheti a levet a hidegre, másnap szépen kanállal le lehet szedni, majd újra felmelegítve rátöltheti a húsokra
ha nem keményedik meg hozzá lehet adni 1-2 kiskanál zselatinport, vagy letölteni a léből és tovább főzni
a szárnyasokból, főleg pulykából, készült kocsonyába: csontos részeket kell tenni (szárny, nyak, fej). A többi követi a fenti lépéseket, csak a főzési idő csökken.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: különválasztjuk, fokhagymagerezd, zsírtalanítani, disznóságokat, késődélutánig, szárnyasokból, pirospaprikát, fogyasztható, belekeverjük, zselatinport, vöröshagymát, babérlevelet, felmelegítve, hozzávalókat, disznóköröm, gyöngyözzék, kocsonyának, áttesztőnek, kistányérra, összezúzzuk, feketebors, keményedik, csontokról, elkészítés, feltesszük, hozzáadjuk, feltöltjük, tányérokba, kocsonyába, hozzávalók, babérlevél, rátöltheti, elosztjuk, leszűrjük, rátöltjük, fokhagyma, disznóságokat főni, fokhagymagerezd felét, szemes borst, fokhagyma másik, csontokról lefejtett, szép kocsonyának, többi követi, fenti lépéseket,
|
|
|
|
disznóságokat főni, fokhagymagerezd felét, szemes borst, fokhagyma másik, csontokról lefejtett, szép kocsonyának, többi követi, fenti lépéseket, különválasztjuk, fokhagymagerezd, zsírtalanítani, disznóságokat, késődélutánig, szárnyasokból, pirospaprikát, fogyasztható, belekeverjük, zselatinport, vöröshagymát, babérlevelet, felmelegítve, hozzávalókat, disznóköröm, gyöngyözzék, kocsonyának, áttesztőnek, kistányérra, összezúzzuk, feketebors, keményedik, csontokról, elkészítés, feltesszük, hozzáadjuk, feltöltjük, tányérokba, kocsonyába, hozzávalók, babérlevél, rátöltheti, elosztjuk, leszűrjük, rátöltjük, fokhagyma, letölteni, lépéseket, pulykából, megdermed, lefejtett, kocsonya, pótoljuk, erkélyre, vesszünk, kanállal, kiteheti, kövérség, részeket, legvégül, kiskanál, tesszük, csontos, melléje, hidegre, húsokat, ételben, tálalás, csökken, combhús, húsokra, készült, tálalni, ecetes, szárny, főzési, csülök, követi, legyen, másnap, részét, szemes, lángon, tegyük, fontos, szépen, lényeg, akarja, szedni, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 412
- e Hét: 19948
- e Hónap: 59560
- e Év: 288497
|
|
|