Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Van zsákomban minden... Az ember nem is gondol bele
  2016-12-06 21:31:47, kedd
 
   
 

Van zsákomban minden...
Az ember nem is gondol bele, hogy valakinek a bőrébe, sipkája alá, szakálla mögé bújni micsoda felelősség akkor, ha olyannal találkozik, aki hisz abban a lényben akit alakítunk.
Egyszer fordult elő velem, hogy Mikulás voltam. Örömmel teljesítettem a kérést, gondoltam jó móka lesz. szakállam lesz, piros sipkám, párnával kitöltött hasam, és majd mondom: Ho-ho-ho... Aztán nem is úgy lett.
Teljes harci felszerelésben, a zsákban a szülők által összeállított ajándékokkal, és némi sajáttal megérkeztem. A két gyerkőc (egy négy és egy öt éves) kondenzcsíkot húzva fogadott. Azaz majdnem feldöntött.
A szülők kaján vigyorral, a gyerekek pedig csodálattal vezettek a fotelhez, mi arra volt hivatott, hogy pirosba bugyolált Mikulás fogadja benne a gyerekeket.
Melegem volt, a szakáll bökött, a sipak majdnem mindig leesett, a párna a hasamon meg csúszkált, de szépen kérdezgettem a gyerekeket, jók voltak-e, meg persze én tudom, hogy milyenek voltak, és a szülőktől kapott "extra" információk alapján a két csemete csak hűlt-halt, hogy bizony a Mikulás mindent tud.
Aztán persze lett, hűűű, és haaaa az ajándékok, és persze a csokik miatt, majd, egy gyerek egyik combon, a másik a másikon, és nekem is csokit kellett enni.
Aztán a nagyobbik mondani akar valamit. Amit nem mert leíratni a kis listájára, amit anyukája írt meg neki. Azt kérte, hogy ha mindent vissza ad kérhet-e valami mást helyettük. Mondom mit szeretnél helyettük kérni, de amit kaptál, az már a tiéd.
A kis lurkó csak annyit mondott:
- A papát szeretném visszakapni aki a mennybe ment.
Igen, a Mikulás gondban volt, hogy egy ötévesnek hogyan mondja el, hogy van amin nem lehet változtatni, és nem áll a Mikulás rendelkezésére, hogy ő ezt megtegye. Nehéz kérdés, a szülők, és a másik gyerek is ledermedve. Aztán lassan mondani kezdem azt, amit az imádnivaló is érteni, és elfogadni tud, hogy a papájának olyan dolga lett, amit senki más nem tud megcsinálni, csak az ő legokosabb papája. A papa, akit majd én, mint Mikulás megkeresek majd, és én is a segítségét kérem a játékkészítő manók kiképzésében. Büszke volt már, de még szomorú, ahogy belül én is. Másképp volt melegem, fogjuk rá, hogy a szemem is izzadt.
A szülők megkönnyebbültek, és amikor elköszöntünk, a kis legény érkezett, vonszolt egy szerszámos dobozt, majd mikor odaért, így szólt:
- Ezt a papa itt hagyta, biztos kell neki, elvinnéd hozzá?
- Igen, elviszem neki...
Az ember legnehezebb dolgot veszi magára akkor, ha mások tőle remélnek, bíznak, és hisznek. Sokszor semmi sincs abban a zsákban, aztán, valahogy mindig belekerül valami, ami jó. Mert akitől remélnek, maga is remélni kezd, bízni magában, hinni a jóban. Talán ilyen egy Mikulás, remélem nem hoztam rá szégyent.
Azóta sem mertem újra...
Suttogó Gabriel


 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Címkék: megkönnyebbültek, rendelkezésére, felszerelésben, kondenzcsíkot, összeállított, teljesítettem, elköszöntünk, kérdezgettem, ajándékokkal, kiképzésében, játékkészítő, megcsinálni, legnehezebb, megérkeztem, információk, változtatni, csodálattal, visszakapni, megkeresek, imádnivaló, találkozik, ledermedve, legokosabb, szerszámos, gyerekeket, feldöntött, felelősség, segítségét, szülőktől, szeretném, bugyolált, ajándékok, szakállam, helyettük, csúszkált, listájára, lényben akit, szülők által, szülők kaján, gyerekek pedig, szakáll bökött, sipak majdnem, szülőktől kapott, csokik miatt, gyerek egyik, nagyobbik mondani, papát szeretném, mennybe ment, ötévesnek hogyan, másik gyerek, papájának olyan, segítségét kérem, Suttogó Gabriel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Elköszönt  Kaffka_Margit  Png rózsa csokor  Próbálj meg ...  Nagyi telefonál  Az engedelmesség miért nem vál...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png ház  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Fehér virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fekete-erdő desszert  Minden harmadik...  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png nő  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Sose bánj semmit  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Png virág  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fehér virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Nem számIt  Kaffka_Margit  Éretlen vers  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Erdőn  Png cica  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kaffka_Margit 
Bejegyzés Címkék
lényben akit, szülők által, szülők kaján, gyerekek pedig, szakáll bökött, sipak majdnem, szülőktől kapott, csokik miatt, gyerek egyik, nagyobbik mondani, papát szeretném, mennybe ment, ötévesnek hogyan, másik gyerek, papájának olyan, segítségét kérem, játékkészítő manók, szülők megkönnyebbültek, szerszámos dobozt, ember legnehezebb, megkönnyebbültek, rendelkezésére, felszerelésben, kondenzcsíkot, összeállított, teljesítettem, elköszöntünk, kérdezgettem, ajándékokkal, kiképzésében, játékkészítő, megcsinálni, legnehezebb, megérkeztem, információk, változtatni, csodálattal, visszakapni, megkeresek, imádnivaló, találkozik, ledermedve, legokosabb, szerszámos, gyerekeket, feldöntött, felelősség, segítségét, szülőktől, szeretném, bugyolált, ajándékok, szakállam, helyettük, csúszkált, listájára, nagyobbik, vigyorral, szeretnél, ötévesnek, kitöltött, elfogadni, alakítunk, gondoltam, valakinek, belekerül, papájának, zsákomban, fogadott, vonszolt, megtegye, elvinnéd, érkezett, olyannal, fotelhez, milyenek, szakálla, sajáttal, elviszem, szégyent, remélnek, hivatott, párnával, valahogy, gyerekek, anyukája, vezettek, leíratni, fogadja, hasamon, leesett, majdnem, mikulás, szakáll, hisznek, melegem, pirosba, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 935
  • e Hét: 3498
  • e Hónap: 43110
  • e Év: 272047
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.