Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Horoszkóp
  2018-11-27 08:03:36, kedd
 
   
  A jegyek elemi felosztása szerint az azonos elemű jegyek a horoszkópban egymástól 120 fok távolságra helyezkednek el. A négy elem, mint 4 háromszög található a horoszkópban. A 12 jegy között a négy elem mindegyike egyenlő mértékben van képviselve, azaz 3 tüzes, 3 földies, 3 levegős és 3 vizes jegy található a horoszkópban. A négy elem a következő: a tűz, a föld, a levegő és a víz.

A jegyek elemi felosztásának jelentősége


Az asztrológiai szemlélet szerint a világ jelenségei leírhatók a négy elem tulajdonságainak kombinációival, melyek elemenként további 2-2 ősalkotó hatásait hordozzák

Milyen viszonyban áll egymással a négy elem?

A tűz és a levegő jegyek hímnemű, aktív, pozitív, a föld és a víz jegyek nőnemű, passzív, negatív energiák kifejezői. A pozitív jegyek ellentétes hatásúak a negatív jegyekkel, ami még szembetűnőbben jut kifejezésre a tűz (meleg-száraz) és a víz (nedves-hideg) között. A tüzes jegyek viszont harmonizálnak a levegős jegyekkel, a vizes jegyek pedig a velük azonos nemű, negatív föld jegyekkel.

CsillagjegyekA Vízöntő csillagjegy

január 20 - február 18

Uralkodója : Uránusz, Elem : Levegő


Kép

Az egyik legemberibb, legemberszeretőbb jegy. Segítőkész, közösségi gondolkodású.

Éles eszű, eredeti, ötletes, intellektuális, barátságos, őszinte, független, rendkívül szabadságszerető.

Sokoldalú, zseni alkat, a típus minden áldásával és átkával együtt. Újító, forradalmár, reformer, aki nem illeszthető semmilyen rendbe, rendszerbe. Vonzzák az új társadalmi mozgalmak, a modern technika, a merész ötletek, találmányok.

A szerelemben is sokat megőriz a függetlenségéből. Rossz esetben megalkuvásra képtelen, önfejő, érzéketlen, különc. Öntörvényű, fanatikus, ideges, lázongó, idealisztikus, megdöbbentő, kiszámíthatatlan, féktelen, hőzöngő, irányíthatatlan.A Halak csillagjegy

február 19 - március 20

Uralkodója : Neptunusz, Elem : Víz


Kép

Befelé forduló, elsősorban az érzelmei irányítják. Emberszerető, jóindulatú, megértő, önfeláldozó. Romantikus, áldozatkész, együttérző, érzelem gazdag, fantáziadús, alkalmazkodó, békeszerető. Rendkívül érzékeny, intuitív. Látszólag akarat-gyenge, hiányzik belőle az önmegvalósítás kényszere.

Jóindulatát gyakran gyengeségnek vélik. A szerelemben is hajlamos a plátói érzelmekre.

Rossz esetben túl érzékeny, befolyásolható, határozatlan, illuzórikus, irreális, érthetetlen, zavaros, szétfolyó, megbízhatatlan, csaló. Könnyen kicsúszik a lába alól a talaj, ilyenkor előfordul, hogy alkoholhoz, droghoz nyúl.A Kos csillagjegy


március 21 - április 19

Uralkodója : Mars, Elem : Tűz


Kép


A tettek embere. Férfias, aktív, energikus, kezdeményező, cselekvő, határozott, lendületes, vállalkozó kedvű.

Nyílt, őszinte, gyakran kissé naiv. Harcias, agresszivitása azonban ritkán fakad rosszindulatból.

Gyorsan dönt, határoz, de nem elég kitartó, hamar kifullad a lendülete. Vezetésre törő, magához akarja ragadni a kezdeményezést, az első helyet. Nemritkán meggondolatlan, forrófejű, elhamarkodott. Család és emberszerető, de nem igazán gondoskodó.

A szerelemben is tüzes, a nők gyakran férfias tulajdonságokat mutatnak. Rossz esetben önző, nyers, durva, erőszakos, kapkodó, türelmetlen, összeférhetetlen, akaratos, zsarnoki, sérülékeny.


A Bika csillagjegy


április 20 - május 20

Uralkodója : Vénusz, Elem : Föld

Kép

Szívós, állhatatos, gyakorlatias, óvatos, nyugodt, türelmes, megfontolt, céltudatos, ragaszkodó, megbízható. Nehezen szánja rá magát a cselekvésre, de amibe belekezd, azt nagy kitartással be is fejezi. Szereti a természetet, a földet, az anyagot.

Jó ízlésű, rendszerint művészetkedvelő, inkább a képzőművészetek állnak közelebb hozzá. Fontosak számára az élvezetek, az életöröm minden fajtája. Nehezen fogad be új információkat, de amit egyszer megtanult, azt nem felejti el. Termékeny típus, gyermek- és családszerető. Beosztó, gyakran fejlett pénzügyi érzékkel rendelkezik. Rossz esetben mohó, anyagias, birtokló, kisajátító, makacs, csökönyös, lassú, merev, nehéz felfogású, lusta, önző, féltékeny.
Az Ikrek csillagjegy

május 21 - június 21

Uralkodója : Merkúr, Elem : Levegő

Kép

Fizikailag és szellemileg rendkívül mozgékony. Élénk, intelligens, értelmes, kíváncsi, ügyes, talpraesett.

Sokoldalú, minden érdekli, de hiányzik belőle az elmélyülés, az alaposság.

Rugalmas, könnyed, jól alkalmazkodó. Mint kettős jegynek gyakran több foglalkozása, munkája van, azokat is könnyen váltogatja. A szerelemben is hajlamos a párhuzamos kapcsolatokra. Sokat és szívesen utazik. Közlékeny, jó nyelvérzék és beszédkészség jellemzi. Rossz esetben felszínes, fecsegő, szétszórt, kapkodó, kiszámíthatatlan, elhamarkodott, szétforgácsolódó, megbízhatatlan, pletykás.

A Rák csillagjegy

június 22 - július 22

Uralkodója : Hold, Elem : Víz

KépA legnőiesebb jegy. Érzelmes, romantikus, óvó, gondoskodó, befogadó, alkalmazkodó, ragaszkodó.

Óvatos, intuitív, érzékeny, sérülékeny, változékony.

Fantáziadús, jó színész, előadó. Látszólag gyenge, valójában igen céltudatos, mindent elér, amit igazán fontosnak tart. Család- és otthon-centrikus, elsősorban itt gyakorolja vezető szerepét. Fontos számára a múlt, emlékeket, tárgyakat gyűjt. Rossz esetben az érzelmei vezérlik, gyanakvó, túl érzékeny, sértődékeny, szeszélyes féltékeny, kisajátító, befolyásolható. Hajlamos levertségre, visszahúzódásra, mogorvaságra.

Az Oroszlán csillagjegy

július 23 - augusztus 22

Uralkodója : Nap, Elem : Tűz

Kép

Vezetésre, szervezésre, irányításra termett. Magabiztos, határozott, szilárd, büszke, öntudatos, kezdeményező, kreatív.

Nagyvonalú, önzetlen, igazságszerető. Szereti a luxust, a szép, elegáns dolgokat, és azt, ha felnéznek rá.

Szívesen reprezentál. Indulatos, könnyen dühbe gurul, de ritkán rosszindulatú. Tudja élvezni az élet örömeit, játékos, bohém is tud lenni. Önérzetes, a mások igazáért is kiáll. Gyermekszerető, bár nem túl termékeny. Rossz esetben lobbanékony, hiú, uralkodni vágyó, hatalmaskodó, ellentmondást nem tőrı, elbizakodott, önelégült, erőszakos, tolakodó.

A Szűz csillagjegy

augusztus 23 - szeptember 22

Uralkodója : Merkúr, Elem : Föld

Kép

Intellektuális típus. Gyakorlatias, inkább az esze irányítja semmint a szíve. Tudós alkat, jó megfigyelő, elemző, rendszerező.

Aprólékos, analitikus, logikus. Szorgalmas, megbízható. Inkább beosztott, mint vezető típus. Jó kritikai érzékkel rendelkezik.

Szerény, türelmes, tiszta, szereti a rendet maga körül, ezt másoktól is elvárja. Hajlamos elmerülni a részletekben, gyakran ezért nem halad a munkájában. Rossz esetben kínosan pedáns, túlzottan kritizáló hajlamú, aggodalmaskodó, szőrszálhasogató, kicsinyes, fukar, szégyenlős, félénk, visszahúzódó, gátlásos. Hajlamos sokat foglalkozni az egészségével, gyakran hipochonder.
A Mérleg csillagjegy

szeptember 23 - október 22

Uralkodója : Vénusz, Elem : Levegő

Kép

Kedves, mosolygós, közvetlen, barátságos, figyelmes, alkalmazkodó. Egyensúlyra, harmóniára törekvő.

Jó ízlésű, vonzó, elegáns megjelenésű, rendszerint szimpátiát ébreszt. Békeszerető, zavarja a vita, a veszekedés, az erőszak.

Jó diplomáciai érzékkel rendelkezik. Szeret szerepelni, gyakran művészi képességekkel, hajlamokkal megáldott ember. Fontos számára a társ az élet minden területén, a társasági élet, az emberi kapcsolatok. Sokat ad a megjelenésére, a környezetére. Rossz esetben kiegyensúlyozatlan, határozatlan, bizonytalan, felszínes, ingatag, befolyásolható, megbízhatatlan, lusta, tisztességtelen, önimádó, feltűnést keltő, kicsapongó.

A Skorpió csillagjegy

október 23 - november 21

Uralkodója : Plútó, Elem : Víz

Kép

A legszélsőségesebb, legellentmondásosabb típus. Jó esetben mély érzésű, emberszerető az életet tisztelő, szenvedélyes, szívós, kitartó, energikus, megbízható, titoktartó.

Gyakran karizmatikus kisugárzással rendelkezik. Óriási akaraterő, regenerálódó képesség jellemzi. Lelkileg azonban rendkívül érzékeny, sérülékeny.

Kutató hajlamú, vonzzák a rejtélyek, minden titkot fel akar tárni, ő maga azonban nem adja ki könnyen titkait. Erre a típusra mondják, hogy szinte belelát az ember veséjébe. Mélyreható gondolkodás, jó szellemi képességek jellemzik. Gyakori a vallási, ezoterikus érdeklődés. Önfeláldozó, a családjáért minden áldozatra képes, ugyanakkor hajlamos uralkodni felettük. Érzéki, csábító típus, a szerelemben is érvényesül hatalmas energiája. Rossz esetben önző, sértődékeny, bizalmatlan, kíméletlen, kegyetlen, félelmet keltő, bosszúálló, birtokló, erőszakos, zsarnoki, hidegen számító, manipuláló, önhitt, csökönyös, mániákus, önpusztító. A legféltékenyebb típus.

A Nyilas csillagjegy

november 22 - december 21

Uralkodója : Jupiter, Elem : Tűz

Kép

Tüzes, lendületes, energikus, kötetlen, szétáradó, mozgékony, kezdeményező. Őszinte, nagyvonalú, jóindulatú, emberszerető.

Nyílt, becsületes, törvénytisztelő. Derűs, optimista, könnyen lelkesedő, Idealista. Szabadságszerető, rendkívül erős benne a függetlenségi vágy.

Mint kettős jegynek gyakran két foglalkozása van, vagy hivatást változtat. Gyakori a filozófiai, a vallási, vagy a jogi érdeklődés. Szeret utazni, vonzzák a nagy távlatok, az idegen kultúrák, fizikai és szellemi értelemben egyaránt. Érdeklődő, szívesen tanul, ehhez azonban nem mindig elég kitartó. A szerelemben is tüzes, hajlamos a párhuzamos kapcsolatokra. Rossz esetben lobbanékony, türelmetlen, felelőtlen, felszínes, szétszórt, megbízhatatlan, csapongó, lusta, nem kitartó, öntelt, fantaszta, álmodozó, irreális, gyakorlatiatlan, túlzó.

A Bak csillagjegy

december 22 - január 19

Uralkodója : Szaturnusz, Elem : Föld

Kép


Kitartó, szívós, állhatatos, céltudatos, komoly, célratörő, határozott, megbízható, szorgalmas, felelősségteljes, pontos, türelmes, óvatos. Mindig két lábbal áll a földön, rendkívül gyakorlatias. Fontos számára a létbiztonság, a pozíció, a karrier.

Nem a rangért, hanem a stabil háttér miatt keresi a sikert.

Gyakran ő a szürke eminenciás, aki a háttérből irányít. Zárkózott, csendes, visszahúzódó, nehéz a bizalmába férkőzni, de akit egyszer elfogad, az biztosan számíthat rá. Későn érő típus, nehezen bontakozik ki. Rossz esetben törtető, karrierista, önző, érzéketlen, merev, makacs, keményfejű, gátlásos, rideg, komor, fukar, anyagias. Hajlamos levertségre, depresszióra.

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Címkék: kiszámíthatatlan, függetlenségéből, összeférhetetlen, szőrszálhasogató, szabadságszerető, szétforgácsolódó, felelősségteljes, tulajdonságainak, irányíthatatlan, visszahúzódásra, művészetkedvelő, gyakorlatiatlan, rosszindulatból, legféltékenyebb, képzőművészetek, tulajdonságokat, tisztességtelen, törvénytisztelő, szembetűnőbben, megbízhatatlan, kombinációival, befolyásolható, önmegvalósítás, intellektuális, gyermekszerető, meggondolatlan, aggodalmaskodó, agresszivitása, kezdeményezést, igazságszerető, kisugárzással, idealisztikus, rosszindulatú, felosztásának, csillagjegyek, elhamarkodott, jegyek elemi, azonos elemű, horoszkópban egymástól, négy elem, asztrológiai szemlélet, világ jelenségei, levegő jegyek, pozitív jegyek, negatív jegyekkel, tüzes jegyek, levegős jegyekkel, vizes jegyek, velük azonos, egyik legemberibb, típus minden, modern technika,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.11. 22:32 Illegális bevándorlás - Az európai migrációs probléma szélesebb körű megold...
11.11. 21:42 Szakértő: rövid távon nem látszik a kiút Bolíviában
11.11. 21:42 Átadták a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházat
11.11. 21:22 Júniusban úszik legközelebb Mányoki Attila, akiről dokumentumfilm készült
11.11. 21:11 Katalán válság - Függetlenségpárti tüntetők alkotnak útzárat a határ franci...
11.11. 20:52 Jövőre Sopron rendezi az U20-as női kosárlabda Eb-t
11.11. 20:22 Német képviselők: a Fidesznek a Néppártban a helye
11.11. 20:22 Emmi: a kormány továbbra is a párbeszéd híve, nyitott a szakmai egyeztetésr...
11.11. 20:12 Szörnyetegnek nevezte az általa feldarabolt lányt a szentpétervári történés...
11.11. 19:51 Daróczi Csaba: a nagy fotópályázatokon rendre jól szerepelnek a magyar term...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Nyári kép: egy nagy kosár virá...  Tészta szűrő  Őszi csendélet  Őszi kép  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Nem kértük - nem kaptuk  Vízcseppes rózsa  Bővült a család  Jézus Krisztus szenvedése  Pihenő nő  H.Kohut Katalin: Húszezres kol...  Mindenkinek, aki nyugdíjas let...  Facebookon kaptam  Png cica  Gesztenye  Szép estét  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Úr csodásan működik  Facebookon kaptam  Őszi kép  Az Úr csodásan működik  Csini baba  Páskulyné Kovács Erzsébet: Te...  Facebookon kaptam  A boldogságra vezető parancsok...  Egy kívánság - szerdára  szerdai üdvözlet  Facebookon kaptam  Napraforgó csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Páskulyné Kovács Erzsébet: Te...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  32. évközi hét szerda 11.13  Életének 72. évében elhunyt Sz...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Útravaló – 2019. novembe...  Kellemes teázást  Facebookon kaptam  Ifjúsági 2  Őszi kép  Tüneményes cicusok !  Kislány cicával  Jó kívánságom !  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát , szép álmokat  Facebookon kaptam  Harmónia......  Rózsa csokor vázában  Kellemes délutánt kívánok!  Ne siess. Pihenj.  Facebookon kaptam  Őszi naplemente  A keresztény ember nem fakír  Teás kanna  Facebookon kaptam Krisztina...  Én mindent megtettem Nem bánt...  Virágok ládában  Levendula mező  Bűnbánat  Harmónia......  Facebookon kaptam  Pihenő nő  Kellemes délutáni pihenést  Ne siess. Pihenj.  Rózsa kosár  Nő kalapban  Egy új könyvet kaptunk  Jó reggelt kávéval  Facebookon kaptam  Esik az eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kértük - nem kaptuk  Őszi kép  Png virág  A kereszt  Facebookon kaptam  Őszi levelek  20191111_Szent Márton Ünnepe S...  Png nő  Székely János: Európának csak ...  Magyar nyelv napja November 1...  Jó éjszakát , szép álmokat  Megváltás  Harmónia......  Kislány esernyővel  Őszi kép  Csini baba  Bűnbánat  Virágszirmok hullnak . . .  Az Úr munkája tökéletes  Személyi edző  Nasi délutánra  Megújulás a szeretetben  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
jegyek elemi, azonos elemű, horoszkópban egymástól, négy elem, asztrológiai szemlélet, világ jelenségei, levegő jegyek, pozitív jegyek, negatív jegyekkel, tüzes jegyek, levegős jegyekkel, vizes jegyek, velük azonos, egyik legemberibb, típus minden, modern technika, merész ötletek, érzelmei irányítják, önmegvalósítás kényszere, plátói érzelmekre, lába alól, tettek embere, első helyet, képzőművészetek állnak, életöröm minden, párhuzamos kapcsolatokra, érzelmei vezérlik, élet örömeit, mások igazáért, esze irányítja, rendet maga, élet minden, társasági élet, emberi kapcsolatok, életet tisztelő, típusra mondják, ember veséjébe, családjáért minden, legféltékenyebb típus, függetlenségi vágy, jogi érdeklődés, nagy távlatok, idegen kultúrák, stabil háttér, szürke eminenciás, háttérből irányít, bizalmába férkőzni, biztosan számíthat, kiszámíthatatlan, függetlenségéből, összeférhetetlen, szőrszálhasogató, szabadságszerető, szétforgácsolódó, felelősségteljes, tulajdonságainak, irányíthatatlan, visszahúzódásra, művészetkedvelő, gyakorlatiatlan, rosszindulatból, legféltékenyebb, képzőművészetek, tulajdonságokat, tisztességtelen, törvénytisztelő, szembetűnőbben, megbízhatatlan, kombinációival, befolyásolható, önmegvalósítás, intellektuális, gyermekszerető, meggondolatlan, aggodalmaskodó, agresszivitása, kezdeményezést, igazságszerető, kisugárzással, idealisztikus, rosszindulatú, felosztásának, csillagjegyek, elhamarkodott, információkat, képességekkel, családszerető, függetlenségi, megjelenésére, kapcsolatokra, harmonizálnak, ellentmondást, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 163 db bejegyzés
e év: 3255 db bejegyzés
Összes: 55433 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1286
  • e Hét: 14779
  • e Hónap: 33001
  • e Év: 789471
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.