Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY NAPJA,- március 25
  2019-03-25 20:43:34, hétfő
 
   
  GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY NAPJA,- március 25. MAGYAR NŐNAP
"A magyar nő mindig a Boldogasszonyban látta nőiességének örök példaképét, és ezért tisztelte is őt, a magyar férfi mindig úgy, mint a Boldogasszonynak részére küldött földi mását."
(Lukács Atya)

Minden egyes NŐ lelke legmélyén Boldogasszony/Boldoganya hisz Ő a földre született égi Anya mása.

Nekünk Nőknek nagyon fontos feladatunk ebben a mai világban, hogy helyén kezeljük Női minőségünk tisztaságát, és feloldjunk minden ránk erőltetett áldozat szerepet és,, bűnösnek "vélt princípiumot,- hisz mindnyájan tiszta Fényként születtünk erre a világra.

Gyümölcsoltó Boldogasszony alkalmából fogadjátok szeretettel egy régebbi írásomat:

Magyar Asszony, mikor öltözteted NAPBA a szívedet?
Mikor rezdülsz egyszerre a Teremtéssel?
Hol vannak az ősi titkok melyek belőled fakadnak, s benned gyökereznek?
Egy Új Hajnal jő már, a küszöbén állunk.
Szíved nyisd meg gyorsan, hogy be tudd fogadni a felkelő NAP sugarát, mely meggyújtja a benned élő lángot,- felszítja a tűzet, s azt suttogja:- EMLÉKEZZ!
Emlékezz azokra az időkre mikor NŐ voltál, s büszkén vállaltad sorsod, tetted a dolgod, mit az ÚR reád szabott.
Ha elfáradtál, megpihentél,- Napbaöltözött Anyánktól új erőt merítettél.
Belülről fakadóan tudtad mi a helyes, s mi helytelen.
Hol van lelkednek ezen része, hol bújik meg?
Nyisd meg a szíved, s fogadd be az Új Hajnal felkelő sugarát, mely átlényegíti lényedet,- emlékezz az IGAZI ÖNVALÓDRA, arra, aki eredendően voltál, s vagy ma.
A NŐ az, aki megtartó ereje és végtelen szeretete által megnyitja a szíveket, s ha kell hegyeket mozgat meg.
Hát tegyünk most is,- mozgassuk el az elénk hatalmasodó hegyeket, melyek meggátolják, hogy igaz hitben és szeretetben, szabadságban éljünk.
Kedves Nőtársaim, kik még az ősi hit megtartó erejében éltek, tisztelitek, és magatokénak valljátok,- kérlek benneteket, - álljunk ki magunkért, Családunkért, Nemzetünkért.
Saját megújulásunk által mutassunk példát.
Nyúljunk vissza bátran ősi gyökereinkhez, hozzuk át a jelenbe és működtessük azt.
Bátran merjük felvállalni és továbbadni hagyományainkat, ősi szokásainkat.
Merjünk NŐKKÉ, ASSZONYOKKÁ, ANYÁKKÁ lenni, és MAGunkból fakadóan tenni, és tenni....
Ha felvállaljuk MAGunkat, azt, akik vagyunk,- akkor Új Jövőt írhatunk!
Az eredendő női minőség visszavételével, a NŐK magukhoz veszik azt a hatalmat, amely belső, legmélyebb forrásukból fakad.
Belső isteni minőségükre hallgatva, egy olyan ,,szerepváltozáson" mennek keresztül, amelyben ÖNMAGUK belső lényéhez visszatalálnak, és ösztönösen működtetik azt az erőt, mely őket alkotta.
Itt már nincsenek ,,szerepjátékok",- a magasabb tudat felismeri azokat a hiányosságokat, szerepjátékokat, amit eddig felvett mintaként szerepeltetett életében.
Mindettől megválva egy ÚJ NŐI Minőség alakul ki, az EREDENDŐ NŐI MINŐSÉG,- ami a jelenbe áthozva és aktiválva kap szerepet.
A MAGYAR NŐ együtt él a TEREMTŐVEL.
Megtartó ereje a Családnak, kisközösségnek, és a Hazának.
A nők azok, akiknek kelyhükben a csoda terem.
Ők megkapták azt a kegyelmet, hogy a világot megváltoztassák.
Megváltoztassák családjukat, örömtelivé tegyék életüket, és mindez eredendően belülről kell, hogy fakadjon, a FORRÁSBÓL,- ahol az Isteni Kegyelem által mindig jelen vagyunk...
Szeretettel: Feketéné Lendvai Katalin

A magyar hagyomány március 25-én ünnepli a nőt és mindent, ami nőies.
(Március 8-át Magyarországon Rákosi Mátyás tette kötelezővé 1948-ban, célja az öntudatos munkásnőről való megemlékezés volt, az akkoriban szokásos hamis jelszavakkal.)
Térjünk vissza hagyományunkhoz, és ünnepeljük a nőket március 25-én Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén!
Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, egyik legrégibb egyházi ünnepünk. Az ünnep tartalma, hogy Szűz Mária, Jézus édesanyjává lett. Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, mely egyben a tavasz kezdetének, a természet újjáéledésének, a termékenységnek, az életet továbbörökítő anyáknak és nőknek az ünnepe. Ezen a jeles napon kezdik oltani a gyümölcsfákat, a hosszú sötét téli napok után megkezdődnek a tavaszi munkák. Ezek a történések valóban igazi okot adnak arra, hogy a nőket, az anyákat, s az életet ünnepeljük, és felejtsük el végre a mesterségesen elrendelt ,,nemzetközi nőnapot".
A magyar vallásos néphagyományban az oltás, szemzés napja. Országszerte általános szokás, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén kell oltani, szemezni a fákat, hiszen Szűz Mária is most fogadta méhébe Jézust.

Milyen szokások éltek-élnek ezzel kapcsolatban? (A Magyar Katolikus Lexikonból szemezgetünk az alábbiakban.)

A göcseji archaikus néphit szerint, amelyik fát ezen a napon oltják be, azt nem szabad letörni vagy levágni, mert vér folyik ki belőle. Aki ilyen fát mégis levágna, megvakul, halála után pedig elkárhozik. Ez ui. annyi, mintha embert ölt volna. Még nyesegetni, tisztogatni, elégetni sem szabad. Maguktól kell elkorhadniok.
Székesfehérvár-Felsővároson a déli Úrangyala-harangszó idején sorra rázzák a gyümölcsfákat, hogy majd bőven teremjenek.
Söjtör zalai faluban az ünnepen szemzett rózsafára az olvasót is ráakasztják.
Csíkszentsimon, Csíkcsicsó, Csíkjenőfalva, Ajnád székelysége az oltott gyümölcsfákra igézet ellen piros szalagot köt.
Nemesbükön a szőlő 4 sarkában megmetszik a tőkéket, hogy jó termés legyen. A tápiógyörgyei gazda ezen a napon kimegy a kertbe, és a gyümölcsfák törzsét kereszttel jelöli meg.
Szeged népe szerint az ilyenkor szemzett fából nem jó másnak ágat adni, mert ezzel a termést is odaadnák.
A kiszomboriak ezen a napon gyümölcsfáikról lemetszett gallyacskákat tüzelnek el. Úgy vélik, ezzel megakadályozzák a termés elférgesedését. A méhészek a röplyukakhoz is állítanak gallyakat, hogy fáikról a méhek majd jól mézeljenek.
Budaörsön, Hőgyészen, Németbólyban a gazda e napon kitárja az istálló ajtaját, mintegy meghívja a fecskéket, Isten madarait, hogy házában fészkeljenek, mert az öregek hite szerint felérnek egy tűz ellen való biztosítással. Az érkező fecskék arra is intik a gazdát, hogy a tavaszi munkák ideje elérkezett.
Németpróna népe is úgy tudja, hogy ekkor jönnek meg az énekesmadarak.
Ószentiván, mai nevén Tiszaliget faluban az a hiedelem járja, hogy a magzat után sóvárgó asszony e napon könnyebben megfogan.
A zalai Nagybakónak népe csak egyetlen gallyat szemez, melynek mágikus célzata alighanem a gyermekáldás korlátozása.
 
 
0 komment , kategória:  Jeles napok  
Címkék: boldogasszonyban, szerepváltozáson, boldogasszonynak, visszavételével, megakadályozzák, hagyományunkhoz, termékenységnek, gyümölcsfáikról, hagyományainkat, néphagyományban, megváltoztassák, szerepjátékokat, hiányosságokat, elférgesedését, visszatalálnak, szerepeltetett, csíkszentsimon, újjáéledésének, magyarországon, kisközösségnek, székesfehérvár, továbbörökítő, boldogasszony, gyümölcsfákat, csíkjenőfalva, mesterségesen, biztosítással, gyökereinkhez, gyümölcsfákra, gallyacskákat, szerepjátékok, énekesmadarak, tápiógyörgyei, napbaöltözött, elkorhadniok, kiszomboriak, magyar férfi, földre született, régebbi írásomat, küszöbén állunk, időkre mikor, elénk hatalmasodó, olyan „, magasabb tudat, jelenbe áthozva, csoda terem, világot megváltoztassák, magyar hagyomány, öntudatos munkásnőről, akkoriban szokásos, nőket március, ünnep tartalma, GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY NAPJA, MAGYAR NŐNAP, Lukács Atya, Nekünk Nőknek, Gyümölcsoltó Boldogasszony, Magyar Asszony, Napbaöltözött Anyánktól, IGAZI ÖNVALÓDRA, Kedves Nőtársaim, Merjünk NŐKKÉ, EREDENDŐ NŐI MINŐSÉG, MAGYAR NŐ, Isteni Kegyelem, Feketéné Lendvai Katalin, Magyarországon Rákosi Mátyás, Szűz Mária, Magyar Katolikus Lexikonból,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Már Gárdonyi Géza is méltatta  Borzasztó  Latinovits Zoltán tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  40 felett  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cica  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  József Attila - Kopogtatás nél...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Egy barátság története  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  A sorsod  Tavaszi este  Szép estét kedves látogatóimna...  Vito Giaquinto gondolata  Nagy és kis csodák  Különleges  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Csend  Vannak emberek  Márai Sándor tollából  Spenót fasírttal  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Eduardo Sacheri gondolata  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Tanmese  Kertem  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Krisztina b...  Gebhardt Nóra versei II.  Borzasztó  Különleges  Facebookon kaptam  Magamnak  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Somlyó Zoltán - Orgonával  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Ott van  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Csend  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang 
Bejegyzés Címkék
magyar férfi, földre született, régebbi írásomat, küszöbén állunk, időkre mikor, elénk hatalmasodó, olyan &#8222, magasabb tudat, jelenbe áthozva, csoda terem, világot megváltoztassák, magyar hagyomány, öntudatos munkásnőről, akkoriban szokásos, nőket március, ünnep tartalma, tavasz kezdetének, természet újjáéledésének, életet továbbörökítő, jeles napon, hosszú sötét, tavaszi munkák, történések valóban, életet ünnepeljük, mesterségesen elrendelt, magyar vallásos, göcseji archaikus, napon oltják, ünnepen szemzett, oltott gyümölcsfákra, tápiógyörgyei gazda, napon kimegy, gyümölcsfák törzsét, ilyenkor szemzett, kiszomboriak ezen, napon gyümölcsfáikról, termés elférgesedését, méhek majd, istálló ajtaját, öregek hite, érkező fecskék, magzat után, zalai Nagybakónak, gyermekáldás korlátozása, boldogasszonyban, szerepváltozáson, boldogasszonynak, visszavételével, megakadályozzák, hagyományunkhoz, termékenységnek, gyümölcsfáikról, hagyományainkat, néphagyományban, megváltoztassák, szerepjátékokat, hiányosságokat, elférgesedését, visszatalálnak, szerepeltetett, csíkszentsimon, újjáéledésének, magyarországon, kisközösségnek, székesfehérvár, továbbörökítő, boldogasszony, gyümölcsfákat, csíkjenőfalva, mesterségesen, biztosítással, gyökereinkhez, gyümölcsfákra, gallyacskákat, szerepjátékok, énekesmadarak, tápiógyörgyei, napbaöltözött, elkorhadniok, kiszomboriak, princípiumot, gyümölcsoltó, felsővároson, jelszavakkal, szokásainkat, megemlékezés, felvállaljuk, megújulásunk, nemzetünkért, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2109
  • e Hét: 14193
  • e Hónap: 33166
  • e Év: 262103
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.