Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mivé lettem. Az asszony korán kelt ,mint mindig.Becsomagolt
  2019-09-09 08:25:41, hétfő
 
   
  Mivé lettem.

Az asszony korán kelt ,mint mindig.Becsomagolta férje reggelijét, ebédjét. Elkészítette a kávéját , magának is töltött . Minden hétköznap reggel így telik .Már megszokta,már ,nem lázad. Ahogy a férj távozott az asszony rendet rakott a konyhába , a folyóson ránézett a tükörre de most nem azt vette észre hogy megkel pucolni . Magát nézte benne. Az első megdöbbenés után a sírás kerülgette.
Nem ezt várta , megöregedett .Hol van már az a fiatal nő aki vonzó, talán még szép is volt. Egy meggyötört arc nézett vissza. Csak állt ott, végig gondolta életét. A gyermekkori szegénység, de mégis boldog évek. Szülök korai halála. Elszakadás is meggyötörte . Kamaszkorába vágyott a szerelemre , de mindig csalódott . Végre rátalált az igaz szerelem egy olyan fiú képében kiről minden lány álmodik.
Kedves udvarias ,lehozná a csillagot is az égről, de nem kellett.
A házasság úgy látszik mindenkiből kihozza a legrosszabbat.
Vagy azt hiszi, már révbe ért már nem kell tenni semmit sem.
Hamar jöttek a gyerekek, de a férj mindig kihúzta magát a felelősség alól.
Csak az asszony dolga volt a háztartás a gyermek nevelés, De ha valami nem úgy sült el ahogy a férj szerette volna jött a szemrehányás. A gyes évei alatt mindig egyedül volt .Ha megjött a férj csak ő beszélt mi történt a munkahelyén ,milyen szemetek a kollégák, mennyit kell neki dolgoznia. Ha az asszony akarta elmondani mi történt vele és a gyerekekkel a " lényeget a lényeget" volt a válasz. Mikor a gyereke iskolásak lettek csak az asszony tanult velük,ő járt szülői értekezletre. De kritikát mindig kapott. Soha semmi nem volt jó ,amit ő csinált. Próbált kiállni magáért, de nem ment vele semmire. Soha nem lehetett leülni megbeszélni a dolgaikat a férjével . Csak az ő monológja volt ,mit unottan végig hallgatott, -Jó akkor mindenért én vagyok a hibás. Volt a válsz és felállt elment. Az asszony mikor már dolgozott minden percéről be kellett számolnia. A férj féltékenységi rohamai egyre erősödtek. Később kiderült neki voltak akkor félre lépései és ezzel palástolta .
Az asszony rengeteget sírt el akart válni ,De a férj megfenyegette hogy elveszi tőle a gyerekeket.
Nem mert lépni ,féltette a gyerekeket. Egyedül volt szülök már nem éltek nem volt hová és kihez menni. Maradt, megpróbálta a lehető legjobban elviselni az elviselhetetlent.
Megnőttek a gyerekek ,kirepültek a családi fészekből .Egyedül maradtak ketten.Már nem mesélt az asszony mi volt a munkahelyén ,hisz a férj jobban tudta mit kell csinálni és különben is az asszony munkája semmit se ér. Igaz többet keresett a férjnél . de ez nem számított .Ha vett magának valamit - ez minek neked .De a férj rendszeresen a kocsmába töltötte az idejét ivott és játszott ,és vesztett.
Ezt persze el kellett viselni.Erről nem volt szabad beszélni.
Az asszony nyugdíjba tudott menni. Egy új korszak kezdődött , szinte mindet ő csinált meg otthon s ha ráért kézimunkázott, az unokákkal játszott. De a férjnek ez sem tetszett " egész nap itthon vagy nem csinálsz semmit".
Közben nem csak az asszony feje felett szaladtak el az évek a férj is megöregedett. Ha az asszony beteg volt mindig egyedül ment az orvoshoz ,soha nem ajánlotta fel a férj ,hogy elkíséri.De ha ő volt beteg vele menni kellett.
Most hogy beteg sokat panaszkodik érthető is, de az asszonyt már nem érdekli úgy mint eddig. Lelkiismeret furdalása van ,hogy nem hatja meg párja szenvedése.
Már beszélgetne vele ,de most már ő nem akar vele beszélgetni. A negyven év alatt annyi szenvedés érte ,hogy talán kiégett ,nem érez már semmit.
Most a tükör előtt ,hogy lepergett előtte az élete,könnyei folynak.-Mi lett belőlem? ez vagyok én? Tényleg ez vagyok?
Leroskadt egy székre és sírt ,ki tudja meddig, de mire feleszmélt már beesteledett.A férj csoszogására riadt fel.Megérkezett.
Írta .Márta Bosnyákné Harpauer 2016
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Címkék: elviselhetetlent, féltékenységi, kézimunkázott, megfenyegette, legrosszabbat, értekezletre, rendszeresen, szemrehányás, megöregedett, elkészítette, lelkiismeret, kamaszkorába, beesteledett, becsomagolta, csoszogására, munkahelyén, gyermekkori, meggyötörte, beszélgetne, beszélgetni, panaszkodik, megdöbbenés, megbeszélni, megpróbálta, mindenkiből, gyerekekkel, megérkezett, feleszmélt, hallgatott, felelősség, szegénység, meggyötört, szenvedése, reggelijét, palástolta, gyerekeket, asszony korán, férj távozott, asszony rendet, folyóson ránézett, első megdöbbenés, sírás kerülgette, gyermekkori szegénység, igaz szerelem, férj mindig, felelősség alól, asszony dolga, gyermek nevelés, férj szerette, gyes évei, férj csak, asszony akarta, Márta Bosnyákné Harpauer,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy barátság története  Zilahy Lajos gondolata  Andrássy Réka - A bolond Böske  Walter Chrysler mondta  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép estét kedves látogatóimna...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Minden tavaszból őrizz..  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Különleges  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Müller Péter tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A felvilágosodás...  Magyar költészet napja  Hamvas Béla  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A hagyma antibakteriális hatás...  Alvó kislány  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Horváth Szilvia tollából  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Otthon  Azért kaptad  Vito Giaquinto gondolata  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Vannak emberek  Latinovits Zoltán tollából  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Vito Giaquinto gondolata  Magamnak  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Hogyan válunk hűségesekké?  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szívek  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  A pitypang legendája  Egy barátság története  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Anyák napjára  jó reggelt  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Ady Endre - Mindegy átka  Emlékezz  A pitypang legendája  39 ígéret  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  39 ígéret  40 felett  Különleges  A gyulladáscsökkentő és csonte...  A hagyma antibakteriális hatás...  különleges 
Bejegyzés Címkék
asszony korán, férj távozott, asszony rendet, folyóson ránézett, első megdöbbenés, sírás kerülgette, gyermekkori szegénység, igaz szerelem, férj mindig, felelősség alól, asszony dolga, gyermek nevelés, férj szerette, gyes évei, férj csak, asszony akarta, gyereke iskolásak, asszony tanult, asszony mikor, férj féltékenységi, asszony rengeteget, férj megfenyegette, lehető legjobban, családi fészekből, férj jobban, asszony munkája, férj rendszeresen, kocsmába töltötte, idejét ivott, asszony nyugdíjba, unokákkal játszott, asszony feje, asszony beteg, tükör előtt, férj csoszogására, elviselhetetlent, féltékenységi, kézimunkázott, megfenyegette, legrosszabbat, értekezletre, rendszeresen, szemrehányás, megöregedett, elkészítette, lelkiismeret, kamaszkorába, beesteledett, becsomagolta, csoszogására, munkahelyén, gyermekkori, meggyötörte, beszélgetne, beszélgetni, panaszkodik, megdöbbenés, megbeszélni, megpróbálta, mindenkiből, gyerekekkel, megérkezett, feleszmélt, hallgatott, felelősség, szegénység, meggyötört, szenvedése, reggelijét, palástolta, gyerekeket, kirepültek, szerelemre, rengeteget, elszakadás, kerülgette, számolnia, fészekből, csillagot, legjobban, számított, megnőttek, háztartás, monológja, kezdődött, dolgozott, dolgoznia, csalódott, elviselni, mindenért, nyugdíjba, erősödtek, unokákkal, lepergett, megszokta, hétköznap, iskolásak, szenvedés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1793
  • e Hét: 4513
  • e Hónap: 23486
  • e Év: 252423
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.