|
2019-10-11 22:15:27, péntek
|
|
|
|
|
|
Tészta:
60 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg puha vaj
6 evőkanál folyékony méz
2 egész tojás
4-5 evőkanál tejföl
Krém:
4 db narancs reszelt héja
2 db narancs leve
annyi tej, hogy ha a narancsok levét lemérjük azzal együtt legyen 8 dl a folyadék (nálam 2 dl narancslé ahhoz tettem 6 dl tejet)
8 púpos evőkanál liszt
4 tojás sárgája
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
Csokimáz:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
1 evőkanál tojásfehérje
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, mézet, tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen dolgozható, nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és előmelegített, 180 °C-os sütőben megsütjük a lapokat. Vigyázz, ne legyen száraz a tészta, könnyen sül! A tepsi mérete 35 x 35-ös volt nálam. Jól megmossuk a narancsokat és lereszeljük a héját, de a fehér része ne kerüljön bele, az keserű! Két narancsnak kifacsarjuk a levét, ezt kiegészítjük annyi tejjel, hogy 8 dl folyadékot kapjunk.
A négy tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, egy kis folyadékot és simára keverjük. Felöntjük a maradék narancsos tejjel és közepes hőfokon folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Ha nem lenne csomómentes a krém alapja nyugodtan szűrjük át és utána főzzük meg! A krémet tegyük félre hűlni.
Közben keverjük habosra a puha vajat a porcukorral. Adjuk hozzá a kihűlt krémet és jól keverjük össze, majd belekeverjük a narancsok reszelt héját.
A kész krémmel töltsük meg a lapokat. A vajat, porcukrot, tejet felmelegítjük folyamatos keverés közben. Tűzről levéve elkeverjük benne a kakaóport és a kanálnyi tojásfehérjét. Kicsit hűtjük, többször átkeverjük és a sütemény tetejét bevonjuk vele. 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Szabókiné Jung Andrea készítette
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: tojássárgájához, szódabikarbóna, felszeleteljük, tojásfehérjét, felmelegítjük, előmelegített, összekeverjük, belekeverjük, kiegészítjük, sütőpapírral, tojásfehérje, narancsokat, lereszeljük, csomómentes, kifacsarjuk, porcukorral, elkeverjük, átkeverjük, folyamatos, narancsnak, hozzáadjuk, folyadékot, készítette, dolgozható, nyújtható, anyagokat, megsütjük, narancslé, megmossuk, narancsok, felöntjük, porcukrot, folyékony, kakaóport, teáskanál, szabókiné, narancsok levét, száraz anyagokat, tepsi mérete, fehér része, négy tojássárgájához, maradék narancsos, krém alapja, krémet tegyük, puha vajat, kihűlt krémet, narancsok reszelt, kész krémmel, kanálnyi tojásfehérjét, sütemény tetejét, Szabókiné Jung Andrea,
|
|
|
|
narancsok levét, száraz anyagokat, tepsi mérete, fehér része, négy tojássárgájához, maradék narancsos, krém alapja, krémet tegyük, puha vajat, kihűlt krémet, narancsok reszelt, kész krémmel, kanálnyi tojásfehérjét, sütemény tetejét, tojássárgájához, szódabikarbóna, felszeleteljük, tojásfehérjét, felmelegítjük, előmelegített, összekeverjük, belekeverjük, kiegészítjük, sütőpapírral, tojásfehérje, narancsokat, lereszeljük, csomómentes, kifacsarjuk, porcukorral, elkeverjük, átkeverjük, folyamatos, narancsnak, hozzáadjuk, folyadékot, készítette, dolgozható, nyújtható, anyagokat, megsütjük, narancslé, megmossuk, narancsok, felöntjük, porcukrot, folyékony, kakaóport, teáskanál, szabókiné, nyugodtan, narancsos, evőkanál, csokimáz, kakaópor, porcukor, kanálnyi, keverjük, sütemény, többször, bevonjuk, kerüljön, púpozott, lemérjük, folyadék, lisztet, maradék, közepes, hőfokon, tepsire, sütőben, lapokat, reszelt, vigyázz, könnyen, kapjunk, habosra, keverés, tetejét, tesszük, mártott, töltsük, krémmel, narancs, szűrjük, osztjuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 729
- e Hét: 12813
- e Hónap: 31786
- e Év: 260723
|
|
|