|
2020-01-29 08:43:39, szerda
|
|
|
|
|
|
Farsangi fánk recept
Az ünnepek étke a szép magas, pirosra sült, de hófehér, ,,szalaggal díszített" farsangi fánk. Kerekre szaggatott finom kelt tészta, régiesen pánkó vagy pampuska
HOZZÁVALÓK
38 dkg liszt
4 dkg élesztő
5 tojássárgája,
7 dkg vaj
8-9 evőkanál tej
1 evőkanál cukor
2 evőkanál rum
negyed citrom reszelt héja
csipet só
vaníliás cukor a meghintéséhez
ELKÉSZÍTÉSE
A lisztet meleg helyre tesszük. Az élesztőt egy kanál cukorral, kevés liszttel és négy kanál langyos tejjel elkeverjük kovásznak. A tál közepébe, amelyben a fánk készül, tegyük a kovászt, köréje a lisztet.
Takarjuk le és tegyük langyos helyre, amíg megkel. Öt tojás sárgáját csipet sóval elkeverünk és a liszthez öntjük, hozzáadjuk a frissen olvasztott vajat, a rumot és a négy-öt kanál forralt, kihűlt tejet. Addig keverjük, amíg hólyagos lesz és elválik a kanáltól. Ekkor betakarva meleg helyen kelni hagyjuk.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Szaggatjuk, letakarva hagyjuk tovább kelni. Mielőtt forró zsiradékba tennénk, először hüvelykujjal kissé benyomjuk, a benyomott oldalával lefelé tesszük a forró zsiradékba.
Fedő alatt sütjük szép pirosra, majd megfordítjuk és a másik oldalát lefedés nélkül sütjük meg. A jól kidolgozott, megkelt fánkok középső része nem ér a zsiradékba, ettől lesz körben fehér csíkos. Olyan, mintha szalaggal díszítenénk. A megsült fánkokat lecsepegtetjük, papírral leitatjuk, majd tálra tesszük és forrón meghintjük a vaníliás porcukorral.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: lecsepegtetjük, meghintéséhez, hüvelykujjal, tojássárgája, megfordítjuk, elkészítése, kidolgozott, díszítenénk, porcukorral, elkeverünk, elkeverjük, hozzáadjuk, zsiradékba, meghintjük, hozzávalók, szaggatjuk, kinyújtjuk, lisztezett, olvasztott, szaggatott, oldalával, szalaggal, benyomjuk, letakarva, kovásznak, díszített, benyomott, leitatjuk, vastagra, élesztőt, kanáltól, pampuska, vaníliás, amelyben, borítjuk, farsangi, ünnepek étke, szép magas, lisztet meleg, kanál cukorral, fánk készül, liszthez öntjük, frissen olvasztott, négy-öt kanál, benyomott oldalával, forró zsiradékba, másik oldalát, megsült fánkokat, vaníliás porcukorral,
|
|
|
|
ünnepek étke, szép magas, lisztet meleg, kanál cukorral, fánk készül, liszthez öntjük, frissen olvasztott, négy-öt kanál, benyomott oldalával, forró zsiradékba, másik oldalát, megsült fánkokat, vaníliás porcukorral, lecsepegtetjük, meghintéséhez, hüvelykujjal, tojássárgája, megfordítjuk, elkészítése, kidolgozott, díszítenénk, porcukorral, elkeverünk, elkeverjük, hozzáadjuk, zsiradékba, meghintjük, hozzávalók, szaggatjuk, kinyújtjuk, lisztezett, olvasztott, szaggatott, oldalával, szalaggal, benyomjuk, letakarva, kovásznak, díszített, benyomott, leitatjuk, vastagra, élesztőt, kanáltól, pampuska, vaníliás, amelyben, borítjuk, farsangi, deszkára, közepébe, evőkanál, liszttel, cukorral, liszthez, fánkokat, papírral, takarjuk, keverjük, hólyagos, langyos, hagyjuk, elválik, forralt, kovászt, takarva, megkelt, mielőtt, hófehér, először, reszelt, lefedés, pirosra, középső, megsült, ünnepek, élesztő, kerekre, radékba, oldalát, tesszük, lisztet, tennénk, mintha, forrón, öntjük, körben, szalag, ujjnyi, helyen, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2117
- e Hét: 18865
- e Hónap: 37838
- e Év: 266775
|
|
|