Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A koronavírus híre kikerülhetetlen. Minden létező csatornán
  2020-01-31 09:28:26, péntek
 
   
  A koronavírus híre kikerülhetetlen. Minden létező csatornán, minden lehetséges napszakban hallunk erről az új rendkívül ragályos betegségről.
Hol az a hír, hogy megduplázódik a betegek száma, hol arról hallunk, hogy milyen korlátozásokat vezetnek be a terjedés megelőzése végett, hol az új, bizonyított európai megbetegedésekről olvashatunk, néha viszont érkezik egy-egy megnyugtató hír is, amiben arról hallhatunk, hogy nincs okunk pánikra, az influenza több áldozatot szed, mint a most mumus betegségnek számító koronavírus.
Őszintén szólva nehezen igazodom el ezeken a híreken, s én magam sem tudom, hogy hogyan viszonyuljak ehhez a kórhoz. Még nem félek, de ki tudja, lehet lesz rá okom, viszont az is benne van a pakliban, hogy csak egzotikus hírként érint majd a szele ennek a betegségnek minket, magyarokat.
Jós nem vagyok, így én is csak némi feszült izgalommal várhatom a végkimenetelt, viszont van egy téma a koronavírus kapcsán, amiről most még kevesen beszélnek, ugyanakkor talán aggasztóbb, mint magának a betegségnek a ténye.
Felmerült már bennetek a kérdés, hogy nem véletlenül indult útjára a koronavírus? Hogy valamilyen üzleti érdek kötődik ahhoz a betegséghullámhoz, ami most éppen egy szűk réteget, de két hónap múlva akár egy fél világot sújthat?
Az ilyen spekulációkat összeesküvéselméletnek hívjuk, sokszor legyintünk is rájuk, viszont akár igazságtartalmuk is lehet, s akkor bizony egy nagyon szomorú világot élünk.
A koronavírus kapcsán a következők merültek fel a spekulánsok részéről:
2019 októberében Bill Gates alapítványa csúcstalálkozót szervezett a nemzetközi elit számára, ahol egy pandémiát (világjárványt) szimuláltak koronavírussal alig pár hónappal a valódi járvány kitörése előtt.
Bill Gates alapítványa olyan intézményeket támogat, melyek koronavírussal kapcsolatos kutatásokat szabadalmaztatnak már 2015 óta, s ugyanennek az embernek a kezében van az a biotech cég is, mely a napokban kezdte meg az oltóanyag kifejlesztését erre a betegségre.
A mostani járvány a vuhani nagybani piacról indul el, ami félórányi autóútra van Kína legmagasabb biztonsági fokozatú víruskutató laborjától, melyben Ebola, SARS és koronavírusokkal kísérleteznek.
A Netflix 2020. január elején mutatta be új Pandémia sorozatát óriás járványokról.
Mindez a kínai újév kezdetén történt, amikor tömegek keltek útra, hogy aztán ne csak a szokásos szuvenírt, hanem valami kis extrát is magukkal cipeljenek hazafelé menet.

Kínának január 15-én sikerült ideiglenesen lezárnia a kereskedelmi vitát az Egyesült Államokkal, ami elviekben megerősíthette volna a külföldi befektetők Pekingbe vetett bizalmát. A kínai gazdaság bármennyire erős, sebezhető. A járvány csökkentheti a belső fogyasztást, és elriaszthatja a potenciális befektetőket.
Nem kezdek el Amerikára, vagy bármilyen nemzetközi hatalomra mutogatni, de számomra rémisztően sok az egybeesés. Túl sok ahhoz, hogy elhiggyem, ez a járvány egy szerencsétlen koronavírussal fertőzött kígyón és egy vuhani piacon lakmározó családon múlott volna.
Félek. Nem a vírustól, hanem az emberektől. Félek, mert kicsit olyan, mintha Istent akarnánk játszani, s mindezt nem másért, csakis a hatalomért és a pénzért tesszük. // Felföldi József//



 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Címkék: koronavírusokkal, igazságtartalmuk, kikerülhetetlen, csúcstalálkozót, korlátozásokat, megerősíthette, koronavírussal, kifejlesztését, intézményeket, világjárványt, elriaszthatja, végkimenetelt, kísérleteznek, szerencsétlen, megduplázódik, spekulációkat, csökkentheti, viszonyuljak, ideiglenesen, befektetőket, járványokról, kereskedelmi, bármennyire, alapítványa, megnyugtató, betegségnek, potenciális, szimuláltak, koronavírus, októberében, kapcsolatos, fogyasztást, kutatásokat, olvashatunk, spekulánsok, legmagasabb, koronavírus híre, betegek száma, terjedés megelőzése, influenza több, most mumus, szele ennek, betegségnek minket, koronavírus kapcsán, szűk réteget, ilyen spekulációkat, nagyon szomorú, következők merültek, spekulánsok részéről, nemzetközi elit, valódi járvány, napokban kezdte, Bill Gates, Egyesült Államokkal, Felföldi József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  IGEN így  Anyámról való emlékek  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimn...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Horváth Szilvia tollából  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Vannak emberek  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Előfordul, hogy  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Azért kaptad  Szép estét kedves látogatóimna...  40 felett  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  James Allen  József Attila – Keresek ...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  képre írva  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  József Attila - Kopogtatás nél...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Egyszerű  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Esterházy Péterre emlékezünk  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Vidámság  ajándék, mellyel meglepem  Jan Twardowski - Siessünk 
Bejegyzés Címkék
koronavírus híre, betegek száma, terjedés megelőzése, influenza több, most mumus, szele ennek, betegségnek minket, koronavírus kapcsán, szűk réteget, ilyen spekulációkat, nagyon szomorú, következők merültek, spekulánsok részéről, nemzetközi elit, valódi járvány, napokban kezdte, oltóanyag kifejlesztését, mostani járvány, vuhani nagybani, kínai újév, szokásos szuvenírt, kereskedelmi vitát, külföldi befektetők, kínai gazdaság, járvány csökkentheti, belső fogyasztást, potenciális befektetőket, szerencsétlen koronavírussal, vuhani piacon, pénzért tesszük, koronavírusokkal, igazságtartalmuk, kikerülhetetlen, csúcstalálkozót, korlátozásokat, megerősíthette, koronavírussal, kifejlesztését, intézményeket, világjárványt, elriaszthatja, végkimenetelt, kísérleteznek, szerencsétlen, megduplázódik, spekulációkat, csökkentheti, viszonyuljak, ideiglenesen, befektetőket, járványokról, kereskedelmi, bármennyire, alapítványa, megnyugtató, betegségnek, potenciális, szimuláltak, koronavírus, októberében, kapcsolatos, fogyasztást, kutatásokat, olvashatunk, spekulánsok, legmagasabb, bizonyított, betegségről, víruskutató, legyintünk, valamilyen, aggasztóbb, ugyanakkor, lehetséges, hatalomért, következők, véletlenül, nemzetközi, napszakban, államokkal, laborjától, megelőzése, biztonsági, emberektől, izgalommal, rémisztően, befektetők, magyarokat, cipeljenek, betegségre, hallhatunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1579
  • e Hét: 4299
  • e Hónap: 23272
  • e Év: 252209
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.