Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kedves elégedetlenek és hisztisek!Nem leszek ma népszerű
  2020-03-28 09:33:15, szombat
 
   
  Kedves elégedetlenek és hisztisek

Nem leszek ma népszerű, de őszintén szólva kicsit sem érdekel. Ha naponta tele lehet szórni hülyeséggel a hírfolyamot, akkor egyel több vagy kevesebb, nem sokat változtat. Ha a járványnak egyszer vége lesz, akkor erősen el kell majd gondolkodni, kiből milyen reakciókat váltott ki, és bizony le kell majd vonnunk a következtetéseket is. Addig is, össze lehet gyűjtögetni a gyöngyszemeket.

1. A járvány méretéről. A média percenként ontja ránk a sokkoló híreket, ennyi halott, annyi beteg, világ vége. De nem ártana matematikai alapon is megközelíteni a dolgot. Az egyszerűbb számítás kedvéért, Magyarország lakossága 10M. Olaszországé 60M. Olaszországban most lenne a legegyszerűbb horrorfilmet forgatni, ott nagy a gond, ezt mindenki tudja. A fertőzöttek száma eléri a 70 000-et. Akkor matek. Ez a lakosság 0.1%-a. Persze, egyetlen beteg is sok, és egyetlen halott is rengeteg, ezért kell megtenni mindent, hogy nálunk 0.1% közelébe se jussunk.

2. Maradj otthon! Ez ugye azt jelenti, hogy maradj otthon, de azért a kocsmába leugorhatsz, a teszkóba azért elmehetsz, a gyógyszertárba, hogy megfázás elleni szereket vegyél mindenképp, de szomszédba, gyerekeket meglátogatni, nagyszülőket meglátogatni, kirándulni, stb. Normális vagy? Maradj otthon! 2 szó. Mit nehéz ezen megérteni? Kenyér kell? Menj, és vegyél! Gyógyszer kell? Menj, és vegyél! De ne császkálj csak úgy, ha nem dől össze a világ ha valahova nem mész el, akkor ne menj! Maradj otthon!

3. A maszk nem véd! Tényleg? Letüsszentelek maszk nélkül és maszkkal, aztán döntsd el, hogy véd-e. Ha felteszed, legalább amíg rajtad lesz, nem fikázol, és nem nyúlkálsz a szádba.

4. Adjanak ingyen maszkot! Kicsoda? Mennyit? Honnan? Egy egyszer használatos maszk, egyszer használatos. Ha levetted, dobd el. Mennyiszer akarod egy nap le/fel venni? Kétszer? Háromszor? Ha háromszor, akkor az 30 millió maszk naponta. 4 nap alatt több mint 100 millió maszk! Fogj egy darab rongyot, vágd ki, tegyél rá madzagot, és van maszkod. Csinálhatsz többet, este kimosod, és mindenki boldog. De nem, neked valaki adja oda, mert neked jár.

5. Adjanak ingyen kézfertőtlenítőt! Ugyanaz érvényes mint a maszkra. Honnan, ki és mennyit? Nem baj, szaladj el a gyógyszertárba, ha van még egy, vedd meg, majd tedd ki otthon a fürdőbe a szappan mellé, és add ki a családnak, hogy mától azzal kell kezet mosni. Azzal egy percre se foglalkozz, hogy ha van szappan, meg folyóvíz, az tökéletesen megfelel, te csak vedd meg, és pazarold a fertőtlenítőt, hogy véletlenül se jusson annak, akinek munkájából adódóan nincs lehetősége kezet mosni a nap nagy részében.

6. Zárjanak be az iskolák! Követlejük! Bezártak. Helyes. Ennek komoly szerepe van a vírus megállításában, mert ha egyes szabályokat a felnőttek sem képesek betartani, akkor azt hogyan várhatjuk el gyerektől? Lehet otthon tanulni. Viszont valahogy nem jönnek szembe azok a videók, fényképek, ahol a család együtt tanul a gyerekkel. Hányszor hallottam, hogy mert az oktatás ilyen meg olyan. Akkor most lehet bizonyítani! Nem 25 gyerekkel, csak egyel, vagy kettővel! Hajrá!

7. Nem bírom a karantént! Őszintén, mit nem bírsz benne? Hogy egész nap az interneten meg a tévén lóghatsz? Akkor állj neki, csinálj valami hasznosat! Varrj maszkot, hívd fel az ismerőseidet akikkel eddig időhiányában nem volt lehetőséged beszélgetni, tervezd meg a jövődet, nézd meg a családi költségvetést, tanulj meg főzni, vagy takarítsd ki a lakást! Á, nem, ez hülyeség, inkább nyafogj!

8. Megőrjít már a gyerek! Tényleg? Minek csináltad? 2 hete nincs még, hogy otthon vagy vele, de már nem bírod, és szerinted te vagy az áldozat? Akkor a gyerek micsoda? Egyébként a gyerek most pont úgy viselkedik, ahogy nevelted. Ha elcseszted, akkor most szívás. De még menthető a helyzet! Foglald le, tanulj vele! Neked sem árt meg, ha átveszed az iskolai anyagot! Játssz vele! Beszélgessetek! Nézzetek filmet! Szeresd! Tervezd meg a napot, hogy a gyerek tudja mikor mi következik. Ha lefoglalod, nem fog az agyadra menni. Szerinted neki könnyebb mint neked?

9. Miből fogunk élni?! Itt halunk éhen mind! Még a gyerekek csak 4 napja voltak otthon, mikor már ezzel volt tele az internet. Néhány nappal az átlagos fizetések után. Ha nincs járvány, miből éltél volna ha fizu után egy héttel már nincs mit enni? Mi történne veled ha járvány nélkül kiesnél a munkából 1-2 hónapra? Tudod mit? Én nem költöttem el minden pénzem, majd odaadom neked, aztán ha vége a járványnak, gyűjtök helyette másikat, hogy legközelebb is tudjak adni. Úgy jó lesz?

10. Legyen kijárási tilalom! Legyen? Milyen? Olyan mint az olaszoknál volt? Olyan, hogy boltba, gyógyszertárba, vagy dolgozni azért lehet menni? Olyan van most is. Vagy teljes? De azért ha délután nincs internet, akkor háborgunk ugye? Egy teljes kijárási tilalomban ki süti a kenyeret? Ja, majd te, mert te okos voltál, és hiába mondták, hogy maradj otthon, te elmentél a teszkóba lisztet venni, te megvetted az összes élesztőt (ami most a hűtőben penészedik). Ja, hogy ha teljes kijárási tilalom van, akkor nincs áram se, meg gáz se, mert ahhoz is dolgozók kellenek. Vagy te azt hitted, hogy a csövön magától jön a gáz? Mindent működtet valaki, de ha senki nem léphet ki, akkor semmi sem működik, se az erőmű, se semmi ami árammal megy. A lélegeztető gép se! (mellesleg lehet, hogy ezért kellenek a katonák az ilyen helyekre, hogy ha mégis úgy adódna, akkor legyen ezeken a helyeken olyan ember, aki nem megy rabszolgaság ellen tüntetni, ha este tovább kell maradnia?) Aha, ugye hogy nem is olyan fájdalmas a gondolkodás?

11. Az állam vállalja át a hiteleket! Tényleg? Az állam vette fel? (állam=adófizetők) 2008-2014 nem volt elég megtanulni, hogy a bank nem ad ajándékot? Azért adja a pénzt, hogy te többet adj vissza. Ebből él, nem is akárhogyan. Neked pedig azt minden körülmények közt vissza kell adnod, ha meghalsz, akkor is, a családod megörökli. Ha valamire nem tudtad az évek alatt összeszedni a pénzt, nem lehet, hogy a jövőben sem sikerül a törlesztés? Persze, tudom, vannak kivételes helyzetek, van amikor elkerülhetetlen egy hitel felvétele, de akkor is tisztában kell lenni azzal, hogy vissza tudod-e fizetni. A kormány év végéig felfüggesztette a törlesztéseket, vagyis ettől most nem kell tartani. Nem baj, akkor is O1G!

12. Üresek a boltok polcai! Nem tudom, lehet, én nem láttam, nem tudom mi a helyzet a teszkóban, mert én itthon maradtam. Te honnan tudod, hogy a ,,marhák" mindent felvásároltak? Csak nem ott álltál a sorban? Olaszországban ma is nyitva vannak a boltok. Akkor mire is spájzolunk? (egyébként egy rendes háztartásban mindig van 5 kg liszt, 5 kg cukor, 5 liter olaj, 4-5 zacskó száraz tészta, stb. ha még nem nőttél fel erre a szintre, itt az ideje)

13. Orbán bevezeti a diktatúrát! Valóban? Azt hittem itt már évek óta az van. Mindenesetre megnyugtató, hogy ezek szerint mégsem. Azért a törvényt ugye elolvastad? Vagy beérted a médiával? Aha, értem. Pedig az is benne volt, hogy mindenki kap 1 M forintot (hátha így végre elolvasod azt a pár oldalt)

14. Az ellenzék átállt a vírus oldalára! Normális vagy? Nagy szemétládák, de azért ez kb. annyira igaz, mint az, hogy Orbán bevezeti a diktatúrát. Egyszerűen csak nagyon sajátosan értékelik az ellenzéki feladatokat. Azt gondolják az ellenzék akkor jó, ha mindig mindenben ellentmond, és ott támadja a kormányt, ahol csak lehet. Lehet ezt nem szeretni, de ez van. Van erre némi társadalmi igény, ezt akarják kiszolgálni. Ja, hogy ez gusztustalan? Akkor majd legközelebb menj el szavazni!

15. EÜ dolgozók. Szegények, milyen áldozatos munkát végeznek. Tényleg? Tegnap meg tegnap előtt nem azt csinálták? Az agyvérzéses Mari néni szaros bugyiját kevésbé nagy szám lecserélni mint a koronavírusosét? Az égő autóból kevésbé menő embert menteni mint a vírusosat? Ezek a dolgozók, legyen az orvos, ápoló, minden nap életeket mentenek, ha van vírus, ha nincs. A takarítók minden nap takarítanak, a pékek minden nap sütnek, az eladók vasárnap délután is a boltban állnak, a vízműves karácsonykor is a te szarodban turkál, hogy menjen a szivattyú stb. Nem lehetne, hogy mindenki minden nap megkapja azt a megbecsülést amit érdemel, és ne kelljen hozzá egy vírus?

16. Majd az EU ad pénzt, ha Orbán el nem lopja. Van aki szerint már el is lopta, úgy, hogy még meg sem kapta. Bravó Sherlock! Azt ugye tudjuk, hogy az EU nem külön pénzt ad, csak lehetőséget arra, hogy az egyébként más célra szánt pénz egy részét a kormányok, a vírus elleni védekezésre fordítsák? Hogy könnyebb legyen megérteni, a főnököd felhív, és azt mondja, a múlt havi fizetésedből (amit egyébként te termeltél be a cégednek) az egy hétre eső részéből vehetsz magadnak szappant meg maszkot. Ó, főnök, Ön túl nagylelkű... Ugyi?

No drágáim, ha valaki magára ismert, akkor gondolkodjon el rajta, hogy nála van-e esetleg hiba, vagy az nem annyira fontos mint mindenért nyafogni. Ha valami ,,haszna" lehetne ennek a vírusnak, az az lenne, hogy megtanuljuk, hogy nem mindig az én, én, meg az én a fontos. Megtanulni, hogy mindig lehet rosszabb. Megtanulni elismerni a másik munkáját. Megtanulni ha nem is szeretni, de legalább nem gyűlölni a másikat. Megtanulni segíteni, és nem gáncsolni. Aki pedig még mindig nem gondolkodni akar, hanem megsértődni, hogy a bunkó beszólt. 3. 2. 1. Hajrá!

Rauzer Mónika oldaláról
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: kézfertőtlenítőt, elkerülhetetlen, koronavírusosét, felfüggesztette, letüsszentelek, gyógyszertárba, olaszországban, gyöngyszemeket, törlesztéseket, megállításában, beszélgessetek, megközelíteni, költségvetést, fertőtlenítőt, legegyszerűbb, felvásároltak, elégedetlenek, gondolkodjon, nagyszülőket, megbecsülést, horrorfilmet, ismerőseidet, meglátogatni, időhiányában, fizetésedből, gusztustalan, rabszolgaság, magyarország, olaszországé, háztartásban, karácsonykor, mindenesetre, használatos, hülyeséggel, összeszedni, gyűjtögetni, járványnak egyszer, járvány méretéről, média percenként, sokkoló híreket, egyszerűbb számítás, legegyszerűbb horrorfilmet, fertőzöttek száma, kocsmába leugorhatsz, teszkóba azért, egyszer használatos, darab rongyot, szappan mellé, tökéletesen megfelel, vírus megállításában, család együtt, oktatás ilyen, Bravó Sherlock, Rauzer Mónika,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Jézus szeretete  Jézus Krisztus  Szép napot kívánok  Rózsa csokor  Kalkofyllit  a koronavírus járvány margójár...  Harmónia......  Rózsa csokor  Jézus Krisztus  Fekete gólyák......  Jézus szeretete  Aranyosi Ervin: Szeretnél?  Egy csokor virág...  Jézus szeretete  Facebookon kaptam  Png nő  A kutyák 96 százalékos pontoss...  Facebookon kaptam  Szép tavaszi napot!  Szép estét kívánok ! .....  Facebookon kaptam  2680 az új fertőzött, elhunyt ...  Facebookon kaptam  Szeretettel kedves Látogatóimn...  Barit-fluorit-kálcit  Barit-fluorit-kálcit  Facebookon kaptam  Izületi gyulladásra - gyógynöv...  Jó éjszakát !......  Facebookon kaptam  Jézus szeretete  Facebookon kaptam  3 millió 250 ezer embert oltot...  Egészségünkért-érdemes megfont...  2680 az új fertőzött, elhunyt ...  Png férfi  Méltóságnak hívják  Hiába telt már el  A sikeres és a sikertelen  Jézus szeretete  Png férfi  3706 az új fertőzött, elhunyt ...  Egy csokor virág...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Szeretnél?  3706 az új fertőzött, elhunyt ...  Png férfi  2680 az új fertőzött, elhunyt ...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Csodálatos előadás.......  Facebookon kaptam  Az ember erősebb, mint a sors  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Harmónia......  Facebookon kaptam  Ősi és érett kultúrákban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Macikák......  2680 az új fertőzött, elhunyt ...  Árak  Szép mai napot.........  3 millió 250 ezer embert oltot...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Üdvözlés  A kereszt fája  Facebookon kaptam  Madarak világa.....  Konikalcit  Facebookon kaptam  Konikalcit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Piromorfit kristály  Csodálatos előadás.......  Teremtő  A jövőnek élek  A vallásos ember botránya  G.Hajnóczy Rózsa tollából  Jó éjszakát !......  Facebookon kaptam  Györgyike virágok  Jó éjszakát !......  Facebookon kaptam  Javulnak a járványügyi adatok  Izületi gyulladásra - gyógynöv...  Izületi gyulladásra - gyógynöv...  Tulipánok  Facebookon kaptam  A vallásos ember botránya  A Nemzet fája, melynek van tör...  Facebookon kaptam  Konikalcit  Png nő 
Bejegyzés Címkék
járványnak egyszer, járvány méretéről, média percenként, sokkoló híreket, egyszerűbb számítás, legegyszerűbb horrorfilmet, fertőzöttek száma, kocsmába leugorhatsz, teszkóba azért, egyszer használatos, darab rongyot, szappan mellé, tökéletesen megfelel, vírus megállításában, család együtt, oktatás ilyen, tévén lóghatsz, ismerőseidet akikkel, családi költségvetést, gyerek micsoda, gyerek most, iskolai anyagot, gyerek tudja, agyadra menni, gyerekek csak, átlagos fizetések, olaszoknál volt, teljes kijárási, teszkóba lisztet, összes élesztőt, hűtőben penészedik, csövön magától, ilyen helyekre, helyeken olyan, állam vállalja, állam vette, családod megörökli, évek alatt, hitel felvétele, boltok polcai, rendes háztartásban, törvényt ugye, ellenzék átállt, vírus oldalára, ellenzéki feladatokat, ellenzék akkor, agyvérzéses Mari, takarítók minden, pékek minden, eladók vasárnap, boltban állnak, vízműves karácsonykor, megbecsülést amit, vírus elleni, főnököd felhív, múlt havi, másik munkáját, bunkó beszólt, kézfertőtlenítőt, elkerülhetetlen, koronavírusosét, felfüggesztette, letüsszentelek, gyógyszertárba, olaszországban, gyöngyszemeket, törlesztéseket, megállításában, beszélgessetek, megközelíteni, költségvetést, fertőtlenítőt, legegyszerűbb, felvásároltak, elégedetlenek, gondolkodjon, nagyszülőket, megbecsülést, horrorfilmet, ismerőseidet, meglátogatni, időhiányában, fizetésedből, gusztustalan, rabszolgaság, magyarország, olaszországé, háztartásban, karácsonykor, mindenesetre, használatos, hülyeséggel, összeszedni, gyűjtögetni, bizonyítani, szemétládák, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 236 db bejegyzés
e év: 1206 db bejegyzés
Összes: 61530 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2241
  • e Hét: 21940
  • e Hónap: 62149
  • e Év: 319215
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.