Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az adventi időszak tehát különösen alkalmas arra, hogy -
  2020-11-27 08:26:03, péntek
 
   
 

Az adventi időszak tehát különösen alkalmas arra, hogy megnyíljunk a szellemi világnak.

Elődeink azt tartották, hogy az advent négy hetében mintegy próbatételként négy különböző - mindannyiunkban ott rejlő, de a fény újjászületését megelőző ,,sötét" időszakban háttérbe szoruló - tulajdonságot kell megerősítenünk magunkban.
Ezek a következők: igazságosság, mértékletesség, bátorság és bölcsesség. Egyes nézetek szerint a szellemi világ ilyenkor kevésbé aktív - valószínűleg arra kívánnak ösztönözni bennünket, hogy vegyük a kezünkbe a sorsunkat.
Bárhogy legyen is, némi segítséget azonban ekkor is kérhetünk, mégpedig ,,célirányosan", ugyanis mind a négy tulajdonságnak megvan a maga angyala.
Advent első hete - igazságosság
Először is próbáljunk meg őszintének lenni saját magunkhoz. Másoknak csak olyasmit mondjunk, amit úgy is gondolunk. Minél inkább törekszünk az igazságosságra, annál tisztábban látunk majd a szó átvitt értelmében. Hívjuk az igazságosság angyalát, hogy segítsen összhangba hozni érzéseinket, gondolatainkat és cselekedeteinket.
Advent második hete - mértékletesség
Vizsgáljuk meg, életünk mely területén vagy területein borult fel az egyensúly, és mit tehetünk azért, hogy újra megteremthessük. Tartsunk mértéket minden megnyilvánulásunkban és tevékenységünkben - ahogy a buddhisták mondják, még a mértékletességben is. Forduljunk segítségért a mértékletesség angyalához.
Advent harmadik hete - bátorság
Nézzünk szembe önmagunkkal, különösen az árnyékainkkal és a félelmeinkkel, hiszen azok csak így oldódhatnak fel. Legyen merszünk felvállalni azt, amit valójában szeretnénk. Hozzuk meg régóta halogatott döntéseinket, és ha kell, lépjünk tovább. Mindehhez a bátorság angyalától kérhetünk erőt.
Advent negyedik hete - bölcsesség
Tudatosítsuk magunkban, hogy a valódi bölcsességet nem ,,kívülről" kapjuk, hanem bennünk rejlik - és meg is találjuk, ha nem csak a fejünket használjuk, hanem a szívünkre is hallgatunk. Kérjük ehhez a bölcsesség angyalának segítségét. Konkrét élethelyzetek kapcsán tanácsért is fordulhatunk hozzá. Miután ezt megtettük, többé ne foglalkozzunk az adott problémával - a válasz hamarosan meg fog érkezni, ha figyelünk a jelekre. Bármi történik, gondoljunk arra, hogy minden változás - akár pozitív, akár negatív - egyben lehetőség is a növekedésre.
A titok
A szeretet beáramlása előtt múltbeli sérelmeink elengedésével nyithatunk kaput. Ennek alapvető feltétele az elengedés és a megbocsátás. Kérjünk erőt a szellemi világ fényképviselőitől - az angyaloktól és az arkangyaloktól - ahhoz, hogy meg tudjunk bocsátani önmagunknak és mindazoknak, akik valaha fájdalmat okoztak nekünk. Hagyjuk, hogy megszülessen szívünkben a remény, a szeretet és a boldogság. Csak kérnünk kell, és tapasztalni fogjuk, hogy rengeteg támogatást kapunk fentről. Egyre kevésbé érezzük magunkat kiszolgáltatva a pillanatnyi körülményeknek, ami rendkívül felszabadító. Minden olyan pillanatban, amikor megtapasztaljuk a kegyelem erejét, megkapjuk az advent, a karácsony ajándékát. Ezzel a lelki gazdagsággal pedig sokkal könnyebb lesz a fa alá beszerezni a meglepetéseket.
Szerző: Mezei Katalin


 
 
0 komment , kategória:  2 ADVENT  
Címkék: cselekedeteinket, megtapasztaljuk, megteremthessük, mindannyiunkban, igazságosságra, próbatételként, arkangyaloktól, kiszolgáltatva, körülményeknek, tulajdonságnak, gondolatainkat, meglepetéseket, mértékletesség, újjászületését, megerősítenünk, félelmeinkkel, árnyékainkkal, élethelyzetek, elengedésével, foglalkozzunk, tulajdonságot, igazságosság, fordulhatunk, tudatosítsuk, felszabadító, bölcsességet, valószínűleg, célirányosan, megszülessen, döntéseinket, gazdagsággal, növekedésre, önmagunkkal, oldódhatnak, megnyíljunk, angyaloktól, adventi időszak, szellemi világnak, advent négy, fény újjászületését, szellemi világ, négy tulajdonságnak, maga angyala, igazságosság angyalát, buddhisták mondják, mértékletesség angyalához, bátorság angyalától, valódi bölcsességet, fejünket használjuk, bölcsesség angyalának, adott problémával, válasz hamarosan, Mezei Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  A másik dolog,  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  képre írva  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fehér virág  Fekete István - Akác  Png kislány  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Fehér virág  Fehér virág  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Elköszönt  Szép napot kívánok  Reggel van  Lóhere  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  s immár én is felragyogva, ért...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Alázat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Kellemes délutánt kívánok  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy maradéktalanul uralt világ  Esti kép  Minden harmadik...  Fekete-erdő desszert  Mai harmónia kártyám  Irgalom és ítélet  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png kutya  Őrizkednünk kell...  Radikális szeretet  Mi lenne ha  Albert Einsteinről  Egy maradéktalanul uralt világ  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Julian Brass gondolata  Egy lelki imádság  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akik bántanak téged  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gonosz démon-álarc  Szabolcska Mihály – Ákác...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Soha ne kedvezz...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Szép estét  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fehér virág  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  A sors  Hiányzik  Az igazi szeretetért rendszeri...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png lepke  Szívem  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
adventi időszak, szellemi világnak, advent négy, fény újjászületését, szellemi világ, négy tulajdonságnak, maga angyala, igazságosság angyalát, buddhisták mondják, mértékletesség angyalához, bátorság angyalától, valódi bölcsességet, fejünket használjuk, bölcsesség angyalának, adott problémával, válasz hamarosan, szeretet beáramlása, pillanatnyi körülményeknek, kegyelem erejét, karácsony ajándékát, lelki gazdagsággal, cselekedeteinket, megtapasztaljuk, megteremthessük, mindannyiunkban, igazságosságra, próbatételként, arkangyaloktól, kiszolgáltatva, körülményeknek, tulajdonságnak, gondolatainkat, meglepetéseket, mértékletesség, újjászületését, megerősítenünk, félelmeinkkel, árnyékainkkal, élethelyzetek, elengedésével, foglalkozzunk, tulajdonságot, igazságosság, fordulhatunk, tudatosítsuk, felszabadító, bölcsességet, valószínűleg, célirányosan, megszülessen, döntéseinket, gazdagsággal, növekedésre, önmagunkkal, oldódhatnak, megnyíljunk, angyaloktól, felvállalni, segítségért, pillanatnyi, érzéseinket, tapasztalni, önmagunknak, pillanatban, megbocsátás, mindazoknak, problémával, nyithatunk, beáramlása, segítséget, értelmében, sérelmeink, buddhisták, hallgatunk, próbáljunk, őszintének, törekszünk, angyalától, használjuk, szívünkben, tisztábban, összhangba, forduljunk, területein, beszerezni, időszakban, segítségét, bölcsesség, következők, szeretnénk, gondoljunk, halogatott, ösztönözni, angyalához, támogatást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 206
  • e Hét: 10411
  • e Hónap: 50023
  • e Év: 278960
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.