|
2021-10-20 08:26:25, szerda
|
|
|
|
|
|
Grízes mézes
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
15 dkg kristálycukor,
7 dkg sertészsír,
1 tojás,
5 evőkanál méz,
2 teáskanál szódabikarbóna,
tej.
A krémhez:
10 evőkanál búzadara,
1 liter tej,
1 evőkanál cukor,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
fél liter baracklekvár.
A csoki mázhoz
3 evőkanál étolaj,
12 dkg étcsokoládé.
Elkészítés
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk.
Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk.
A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük.
A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk.
Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük.
Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható lesz
Marika Olah receptje!
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: kristálycukorral, összeolvasztjuk, összemorzsoljuk, szódabikarbóna, összeállítjuk, kristálycukor, baracklekvár, összegyúrjuk, gyúrótáblára, sütőpapírra, beletesszük, megzsírozni, étcsokoládé, elkészítjük, hátoldalára, ráhelyezzük, porcukorral, sertészsír, hozzávalók, szeletelés, elkészítés, következik, lisztezett, süteményre, nagyságúra, csokoládét, igazgatjuk, kinyújtjuk, másodikat, szódaport, búzadarát, masszához, teáskanál, tésztának, megkenjük, selymesre, csoki mázhoz, zsírral összemorzsoljuk, mézes tészta, négy lapot, cukorral sűrűre, puha vajat, porcukorral selymesre, kihűlt darás, alsó mézes, krém felével, krém másik, utolsó lappal, csokoládét enyhe, süteményre kenjük, Marika Olah,
|
|
|
|
csoki mázhoz, zsírral összemorzsoljuk, mézes tészta, négy lapot, cukorral sűrűre, puha vajat, porcukorral selymesre, kihűlt darás, alsó mézes, krém felével, krém másik, utolsó lappal, csokoládét enyhe, süteményre kenjük, kristálycukorral, összeolvasztjuk, összemorzsoljuk, szódabikarbóna, összeállítjuk, kristálycukor, baracklekvár, összegyúrjuk, gyúrótáblára, sütőpapírra, beletesszük, megzsírozni, étcsokoládé, elkészítjük, hátoldalára, ráhelyezzük, porcukorral, sertészsír, hozzávalók, szeletelés, elkészítés, következik, lisztezett, süteményre, nagyságúra, csokoládét, igazgatjuk, kinyújtjuk, másodikat, szódaport, búzadarát, masszához, teáskanál, tésztának, megkenjük, selymesre, átgyengül, megfelelő, borítjuk, lezárjuk, keverjük, receptje, evőkanál, kihűtjük, búzadara, porcukor, bekenjük, liszttel, pihennie, cukorral, tesszük, osztjuk, sütőben, felével, szórjuk, lekvárt, lisztet, addigra, tésztát, krémhez, könnyen, vágható, zsírral, színűre, borítva, aranyló, főzzük, sűrűre, grízes, sütjük, krémet, tejjel, tepsit, közben, utolsó, kihűlt, cipóra, étolaj, lappal, olajat, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1689
- e Hét: 4252
- e Hónap: 43864
- e Év: 272801
|
|
|