Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dr. Oláh Kálmán: Több éve dolgozom háziorvosként, kérem jól
  2021-11-12 07:17:10, péntek
 
   
  Dr. Oláh Kálmán: Több éve dolgozom háziorvosként, kérem jól figyeljenek! Most a vírus 4. hullámának idején AZONNAL EZT tegyék ha úgy érzik betegek, és NE azt, amit hallanak:
in emberek, Hírek, itthon


"Több éve dolgozom háziorvosként és biztosan állítom, hogy hőemelkedéssel vagy lázzal, gyengeséggel vagy izom- és végtagfájdalmakkal, orrfolyással vagy hasmenéssel, köhögéssel vagy hányingerrel, stb. járó fertőző betegségek az év minden hónapjában nagy számban előfordultak a COVID járvány előtt is. Az idén sincs ez másképp. A különbség csak annyi, hogy a COVID hisztéria előtt a lakosság a tünetek súlyosságának megfelelően tudta kezelni ezeket a fertőző betegségeket. A valódi vírus helyzet és annak megoldása az idén is ugyanolyan, mint tavaly vagy 10 évvel ezelőtt volt. Ennek tisztázásában szeretnék segíteni a gondolkodni hajlandó lakosoknak.

A vírusfertőzések legyőzésének 5-ös szabálya, Alapigazságok:
17 évig könyörgött az orvosainál. A fájdalom elillant amint felhelyezte a.....
17 évig könyörgött az orvosainál. A fájdalom elillant amint felhelyezte a.....

1. Az ember Isten képmására lett teremtve: ,,És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra". (10)

2. Ennek megfelelően az emberi szervezet isteni tökéletességgel működik - amíg tönkre nem tesszük.

3. Az immunrendszerünk is tökéletesen működik - orvosi segítség nélkül is, megvédi a szervezetünket a több ezer különböző vírustörzs ellen.

4. A félelem, az aggódás, a szorongás, a stressz - amely minden nap ránk zúdul a médiából, gyengíti az immunrendszerünket és védtelenné tesz a fertőző betegségekkel szemben.
5. A légző- vagy emésztőrendszeri fertőző betegségek túlnyomó többségét (90-100%) vírusok okozzák.(1)

6. Számtalan vírus törzs létezik a Földön, amelyek képesek megbetegíteni az embert - hogy ne csak a koronavírust ismerjük: RS-, influenza-, parainfluenza-, adeno-, rhino-, enterovírusok stb., mindegyik családban számtalan törzs és altörzs. (2)

7. A vírus fertőzések kezelésére jelenleg nincs semmilyen gyógyszerünk - csak az immunrendszerünkben bízhatunk. Pld. a médiában diadalként beállított favipiravir 18 év alatt sem tudott felmutatni egyértelműen hatékonyságot igazoló klinikai vizsgálatot.

8. A háziorvosok mégis 80-90%-ban indokolatlanul antibiotikumot írnak fertőző betegségekre, részben mert nem vállalják a felelősséget, részben mert engednek a beteg követelésének. (3) Egyszerűbb és gyorsabb felírni az antibiotikumot és lázcsillapítót, mint negyedóráig kérdezgetni a beteget a tünetekről és meggyőzni őt a helyes kezelésről, annak magyarázatáról.

9. Az antibiotikumok viszont csak a baktériumok okozta fertőzésre hatnak, akkor sem minden esetben - a vírusos eredetűre egyáltalán nem.

A fentiekből logikusan következik:

· antibiotikum adása nem gyógyítja a fertőző betegségek 90-100%-át (4), sőt

· a garat és emésztőrendszer baktérium összetételének megváltoztatásával gyengítik az immunrendszerünket, ezáltal is nehezítve a mihamarabbi gyógyulásunkat.

Mit lehet mégis tenni, ha elkapott egy vírus?

hallgatni, követni a testünk üzenetét ahelyett, hogy megpróbálnánk akaratunkat ráerőszakolni a testünkre,

segíteni a testünket, segíteni az immunrendszerünket, hogy megvédjen minket a betegségtől, ahogy teszi ezt már több tízezer éve,

követni az alábbi ,,5"-ös szabályt minden vírusfertőzésnél (pld. COVID esetén is - volt alkalmam kipróbálni több tucat COVID-os betegnél).

1. szabály - pihenés és alvás (szervezetünk tehermentesítése)

Fertőző betegségek esetén a betegek különböző súlyosságú gyengeségre panaszkodnak. Az emberek ennek ellenére munkába mennek, járnak bevásárolni, szórakozni, stb. és közben csodálkoznak, hogy miért nem gyógyulnak. Az általános gyengeség érzéssel a szervezetünk jelzi, hogy pihenésre, tehermentesítésre van szüksége a gyorsabb gyógyulás érdekében. Ilyenkor a lehető legkisebb szintre kell csökkenteni a mozgást - otthon kell maradni, feküdni, pihenni, olvasni, naponta többször is aludni, hogy a szervezetünk a rendelkezésére álló napi energiamennyiség legnagyobb részét a vírusok elpusztítására tudja felhasználni. Minél többet mozgunk, annál kevesebb szabad kapacitás marad a fertőzés legyőzésére.

2. szabály - böjtölés (szervezetünk tehermentesítése)

Fertőző betegségek esetén a betegek különböző mértékű étvágytalanságot tapasztalnak. Ilyenkor az aggódó anyuka vagy nagymama összeállít egy ötfogásos lakomát, azzal a címszóval, hogy most meg kell erősödni. A valóság ezzel szemben pont a fordított. Az emésztés nagyon energiaigényes feladat - a napi energiaszükségletünk 30%-a az emésztőrendszer működésére megy el, ami kb. 600 kcal veszteséget jelent naponta (5). Mennyi is 600 kcal? 600 kcal-át akkor égetünk el, ha 1 óra alatt 12 kilométert futunk! (6)

Ha nem eszünk semmit, akkor ezt a 600 kcal-át megnyerjük, amelyet a szervezetünk a fertőzés gyors leküzdésére fordít. A beteg gyermek visszautasítja az ételt, és csak italt kíván. A beteg kutya meghúzza magát a kutyaházban, és napokig semmit sem eszik. A beteg élőlények ösztönösen helyesen viselkednek - böjtölnek. A beteg szervezet a gyógyuláshoz nélkülözhetetlen energiát a test saját raktáraiból nyeri. Az ókorban Hippokratész - a nyugati medicina atyja - fontos gyógyító eszköznek tekintette a böjtöt. Ugyanígy Paracelsus vagy az Ajurvéda medicina a gyógyítás fontos elemének tekintette a böjtöt. Évszázadok során a lakosság túlnyomó többsége követte a vallási előírásokat és betartotta a 40 napos nagyböjtött Húsvét előtt, ezáltal az emberek sokkal erősebbek és egészségesebbek voltak. A fertőzés leküzdésére nincs szükség 40 napra - már 2-3 napos böjtölés alatt a fertőző betegségek többsége biztosan meggyógyul.
3. szabály - lázcsillapítók kerülése

Amikor fertőzéses beteg jelentkezik a rendelésen, mindig megkérdezem, hogy volt-e láza vagy hőemelkedése. Általában azt a válaszolják, hogy ő nem lázas típus. Tovább kérdezem, hogy milyen gyógyszereket vett be. Azt válaszolják, hogy reggel egy Cataflam-mal kezdte, majd folytatta Paracetamol-okkal és Neo Citranok-kal, végül egy Coldrex-xel zárta a napot. Hát ennyi gyógyszer mellett nincs az az immunrendszer, amely képes lenne akár egy ki hőemelkedést is elérni.

Ellenben a láz elősegíti a szervezet fertőzésekből való felépülését. A láz az evolúció során azért maradt fenn, mert túlélési előnyt biztosít az egyed számára. Az immunrendszerünket gyengítjük, amikor követjük a TV-ből ránkzúduló gyógyszer reklámokat, és a legkülönbözőbb láz- és fájdalomcsillapítókkal tömjük magunkat. Azután meg csodálkozunk, hogy miért vagyunk már egy hete betegek és nem tudunk meggyógyulni.

A láz gyógyító ereje:

az immunválaszok felgyorsulnak a magasabb hőmérsékleten,
· a fehérvérsejtek gyorsabban szaporodnak, fürgébben mozognak és serényebben pusztítják a testünkbe jutott vírusokat és baktériumokat,

már a 38-39 fokos láz önmagában megöli a vírusok zömét vagy legalább gátolja szaporodásukat,

fokozza a kórokozók és méreganyagok kiválasztását.

A fentiek miatt ne vegyünk be semmilyen láz- vagy fájdalomcsillapítót - ne fogjuk vissza az immunrendszerünket - de rendszeresen ellenőrizzük a testünk hőmérsékletét lázmérővel. Ha a lázunk megközelíti a 39 fokot, akkor már bevehetünk egy kisebb adag lázcsillapítót (pld. fél tabletta Algopyrin), de csak annyit, hogy a lázunk nem menjen 38 fok alá. Inkább fél-egy napot lázasan feküdni és gyorsan meggyógyulni, mint lázcsillapítókkal begyógyszerelve magunkat hetekig lábadozni.

4. szabály - nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztás

A mi szervezetünk nem képes C-vitamin előállítására. Így azt táplálkozással és táplálékkiegészítőkkel kell a testünkbe juttatnunk. Fertőzés esetén a testünk C-vitamin szűkségelete többszörösére emelkedik. Megfelelően magas mennyiségben a C-vitamin megelőzheti a vírusos megbetegedést, és nagyban meggyorsítja a felgyógyulást az akut vírusos fertőzésből.

A C-vitamin hatása a fertőzés legyőzésére:

különleges vírusgátló hatással rendelkezik, melynek során hatástalanítja a vírusok RNS-ét vagy DNS-ét, vagy a vírusok összekapcsolódását (9),

serkenti az interferon termelődését, mely segít annak megelőzésében, hogy a sejteket vírus fertőzze meg,

elősegíti az ellenanyagok termelődését és tevékenységét,

a falósejtek működését serkenti, amelyek elpusztítják (felfalják) a vírusos részecskéket.

A nagyobb adagok bevételétől nem kell félnünk, hiszen a honfitársunk Szent-Györgyi Albert, aki a C-vitamin felfedezéséért Nobel díjat kapott, minden áldott nap 8.000 mg C-vitamint szedett - 93 éves korában halt meg (nem C-vitamin túladagolásban J). Jómagam több mint 6 éve 3.000-4.000 mg C-vitamint szedek, amelyet ritka betegségeim alatt 6.000-8.000 mg-ra emelek.

5. szabály - nagy mennyiségű D-vitamin fogyasztás

A D-vitamin fertőzésekkel szembeni védekező immunválaszt több ponton is fokozza:

szabályozza az immunrendszer működését,

fokozza a monocyták aktivitását és faló (pusztító) kapacitását,

fokozza a vírusok elölését,

növeli a savas foszfatáz aktivitást,

fokozza a kórokozó ellenes hatású peptidek, defensinek és cathelicidin termelését, (8)

csökkenti a gyulladáskeltő és növeli a gyulladáscsökkentő citokinek szintjét - a citokin vihar ellen dolgozik.

Egy idei spanyol vizsgálat során kiderült, hogy a kórházba került igazolt covidos betegek D-vitamin nélkül 50%-ban, míg 20.000 NE napi D-vitamin adagolás esetén csak 2%-ban igényelték az intenzív terápiás kezelést. Egyszóval 25x kisebb eséllyel kerűlünk intenzívre, ha szedjük a D-vitamint!
Fertőzések esetén a szokásos napi fenntartó 10.000 NE legalább dupláját kell bevenni - 20.000 NE naponta. Az idén januárban én is elkaptam a rendelésen a sok lázas, köhögő betegtől egy vírusos fertőzést, amely nagyfokú gyengeséggel és 38,7 fokos lázzal járt. Követve a saját útmutatásomat, 40.000 NE D-vitamint és 8.000 mg C-vitamint szedtem naponta - a harmadik napon - 2 nap fekvés után - már olyan erősnek éreztem magam, hogy ki mentem futni és lefutottam a szokásos 8 kilométert.

Összegzésként arra kérek mindenkit, hogy fertőző betegség esetén nyugodjon le, felejtse el a hivatalos média ijesztgetését és bízzon a saját testében:

1. minél kevesebbet mozogjon - pihenjen, feküdjön, aludjon és

2. böjtöljön 2-3 napot - csak vizet és teákat fogyasztva és

3. ne vegyen be semmilyen láz- és fájdalomcsillapitót 39 fok alatt és

4. szedjen legalább 4 x 1.000 mg C-vitamint naponta és

5. szedjen legalább 20.000 NE D-vitamint naponta." Mivel ezen írásommal segíteni szeretnék a magyar lakosságnak, arra kérem önöket, adják tovább ismerőseiknek, barátjaiknak, mert úgy hiszem ezek az információk hasznosak lehetnek mindenkinek hazánkban. Forrás: veol.hu. Kép forrása:

Veol.hu

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: tehermentesítése, nélkülözhetetlen, vírusfertőzésnél, étvágytalanságot, emésztőrendszeri, immunrendszerünk, energiamennyiség, emésztőrendszer, tökéletességgel, vírusfertőzések, egészségesebbek, begyógyszerelve, lázcsillapítók, antibiotikumot, táplálkozással, fehérvérsejtek, lázcsillapítót, legkülönbözőbb, indokolatlanul, szervezetünket, gyógyulásunkat, hőemelkedéssel, antibiotikumok, energiaigényes, elpusztítására, túladagolásban, felfedezéséért, rendelkezésére, magyarázatáról, hatástalanítja, gyulladáskeltő, visszautasítja, összetételének, szaporodásukat, alapigazságok, hőmérsékleten, idén sincs, különbség csak, tünetek súlyosságának, fertőző betegségeket, valódi vírus, gondolkodni hajlandó, vírusfertőzések legyőzésének, fájdalom elillant, ember Isten, emberi szervezet, több ezer, fertőző betegségekkel, légző- vagy, embert –, koronavírust ismerjük, vírus fertőzések, Oláh Kálmán, AZONNAL EZT, Ugyanígy Paracelsus, Szent-Györgyi Albert,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Pangás  A féltékeny feleség  Pest  Facebookon kaptam  Jégvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Néhány őszinte barátot  Facebookon kaptam  Esős  Szép estét  A túlságosan könnyû  Vártam  “Kétféle beszélgetés van...  Aki az őrangyalánál járt...  Alvó cica  Rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hóember  Intelligencia szint  Facebookon kaptam  Tegnapunk  Facebookon kaptam  Te nem tudod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvási módok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délelőttöt kívánok  Hóember  Hóember  Az igazság szabaddá tesz * Rév...  Kacsazsíros burgonyás rudacska  Spurgeon - Január 13  Facebookon kaptam  Zemplén - Füzér vára (drónfotó...  A féltékeny feleség  Téli este  Facebookon kaptam  Álszentek vagyunk mindahányan....  Png virág  Imát mond minden  Havas fenyő tobozokkal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden  Facebookon kaptam  Oravecz Imre : A pillanat  Fekete István - Hallgatom a sz...  Facebookon kaptam  Naplemente  Április 3.  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Téli este  Téli este  Kinézni ablakon  A magyarok mitikus állata, a t...  Far-hát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagymamám mindig azt mondta  Szép estét  Baby  Facebookon kaptam  A boldogság, egy gyönyörű érzé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zemplén - Füzér vára (drónfotó...  Facebookon kaptam  Nyugodalmas Jó éjszakát kíváno...  Pangás  Png rózsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A túlságosan könnyû  Téli este  Oravecz Imre : A pillanat  Esős  Kohut Katalin: Egészségszociol...  Facebookon kaptam  Bőrtápláló finomságok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem az iskolának...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pangás  Facebookon kaptam Krisztinától  Kislány lámpával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kohut Katalin: Egészségszociol...  Alvó maci  Néhány őszinte barátot  Téli este 
Bejegyzés Címkék
idén sincs, különbség csak, tünetek súlyosságának, fertőző betegségeket, valódi vírus, gondolkodni hajlandó, vírusfertőzések legyőzésének, fájdalom elillant, ember Isten, emberi szervezet, több ezer, fertőző betegségekkel, légző- vagy, embert &#8211, koronavírust ismerjük, vírus fertőzések, médiában diadalként, háziorvosok mégis, beteg követelésének, helyes kezelésről, antibiotikumok viszont, baktériumok okozta, vírusos eredetűre, fentiekből logikusan, fertőző betegségek, mihamarabbi gyógyulásunkat, testünk üzenetét, alábbi &#8222, betegek különböző, emberek ennek, általános gyengeség, szervezetünk jelzi, gyorsabb gyógyulás, lehető legkisebb, mozgást &#8211, rendelkezésére álló, vírusok elpusztítására, fertőzés legyőzésére, aggódó anyuka, ötfogásos lakomát, valóság ezzel, emésztés nagyon, emésztőrendszer működésére, fertőzés gyors, beteg gyermek, beteg kutya, beteg élőlények, beteg szervezet, gyógyuláshoz nélkülözhetetlen, test saját, ókorban Hippokratész, nyugati medicina, gyógyítás fontos, lakosság túlnyomó, vallási előírásokat, emberek sokkal, fertőzés leküzdésére, szervezet fertőzésekből, evolúció során, egyed számára, legkülönbözőbb láz-, hete betegek, immunválaszok felgyorsulnak, magasabb hőmérsékleten, fehérvérsejtek gyorsabban, testünkbe jutott, 38-39 fokos, vírusok zömét, fentiek miatt, testünk hőmérsékletét, lázunk megközelíti, kisebb adag, testünkbe juttatnunk, testünk C-vitamin, vírusos megbetegedést, akut vírusos, vírusok RNS-ét, interferon termelődését, sejteket vírus, ellenanyagok termelődését, falósejtek működését, vírusos részecskéket, nagyobb adagok, honfitársunk Szent-Györgyi, immunrendszer működését, monocyták aktivitását, vírusok elölését, savas foszfatáz, kórokozó ellenes, citokin vihar, idei spanyol, kórházba került, intenzív terápiás, szokásos napi, idén januárban, vírusos fertőzést, saját útmutatásomat, harmadik napon, hivatalos média, saját testében, magyar lakosságnak, , ,
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 183 db bejegyzés
Összes: 63950 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 262
  • e Hét: 9049
  • e Hónap: 62085
  • e Év: 62085
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.