Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Negyedik adventi gyertya jelentése A Szeretet
  2021-12-19 08:50:08, vasárnap
 
   
  Negyedik adventi gyertya jelentése * A Szeretet Adventi gyertyája
A Karácsony előtti negyedik vasárnap indul Advent belső munkákkal, spirituális fejlődéssel teli időszaka. A négy hét 4 erény kifejlesztését követeli meg tőlünk, és ehhez kapcsolódik az Adventi négy gyertya jelentése is. Ez a 4 nemes emberi erény (Igazságosság, Bátorság, Mértékletesség, Bölcsesség) alkotja azokat a pilléreket, amelyre a 3 Szellemi erény felépülhet. Így a pillérek egyfajta közvetítő kapcsolatok is ahhoz a Tiszta Fényhez, mely Karácsonykor beárad a világba és szívünkbe. A gyertyák pedig mindehhez támogató erőt, fogalmakat adnak, amik segítenek a tudatos spirituális munkában. Advent jelentéséről összefoglaló cikket írtunk korábban itt, javasoljuk olvasd el azt is, ha érdeklődsz a téma iránt. A negyedik adventi gyertya jelentése és a hét feladati pedig ebben az összefoglalónkban kerül kifejtésre.
Advent 4. hét * Bölcsesség erénye
Elérkeztünk Advent utolsó hetéhez.
Ebben a pár napban a folyamat utolsó állomásához érkezünk, amikor is a Bölcsesség erényét kell magunkban fejleszteni. Az elmúlt időszak fejlődési eredményeként eljutunk a szellemvilág kapujához. Itt állunk, és lehetőséget kapunk arra, hogy elérjük a végső célt: megismerjük a Szellemet. Vagyis ezen a héten új szellemi bölcsességeket integrálhatunk magunkba. A cél, hogy ezeket a tudásmagokat megszerezzük, és meg is tartsuk.
Illúziók és anyagi kötelékek felszámolása
A hét kihívásai ebben tesznek próbára minket. Egyrészt felerősödnek az anyagiasság kötődései bennünk, másrészt olyan illúziókba merülhetünk, amelyek eltávolítanak minket a Szellem fényétől. Mindezek több területen is felbukkanhatnak bennünk.
Egyrészt bensőnkben szembekerülhet egymással a földi dolgok törvénye a szellemi igazságokkal. Ha elmerülünk a durva, fizikai világban és érzékekben, akkor elzárjuk magunkat a Szellem sugallataitól és igazságaitól, finomabb érzékelésünk és gondolkodásunk nem tud rákapcsolódni ezekre a tiszta impulzusokra.
Másrészt alacsonyabb részeink eláraszthatnak minket a hatalom és korlátlan lehetőségek szédítő távlatainak képeivel, melyek így felerősítik egónkat és uralkodási hajlamainkat. Ezáltal ha nem tudunk helytállni a kihívásokban, a Szellemi világ kapuján áthaladás lehetőségét nem tudjuk kihasználni. Vagy megtévesztés áldozatai leszünk, és nem a megfelelő módon jutunk be a kapun.
Kapcsolódjunk Magasabb Szellemünkhöz és a Tiszta Fényhez
Ez a hét a Magasabb Én, a szellemi szintek és testek világába visz minket. Ezáltal látható, hogy a kapu, amelyen áthaladhatunk az erények segítségével, a Fénnyel teli Én megtapasztalásához vezet. De a kapun csak alázattal, Bölcsességgel és az őr segítségével tudunk átjutni. Ő rendelkezik azzal az itallal, ami befelé segít elfelednünk a földi logika korlátait, ezáltal tiszta marad a megszerzett bölcsesség. Kifelé pedig olyan italt ad, ami segít, hogy a visszatérés után is emlékezzünk az ,,égben" kapott bölcsességre.
Ebből is látszik, mennyire fontos, hogy a Bölcsesség erénye kifejlődjön minden szinten bennünk. Ennek segítségével el tudunk szakadni az anyagi hiúságoktól és szerényen, alázattal, nagyravágyás nélkül tudunk közeledni a Szellemhez. Általa használni tudjuk az Isteni Bölcsességet, és erősödik bennünk a valódi szeretet, megbocsátás érzése, és a hit a felsőbb erők létezésében.
Emellett kihívásban megjelenik még a belső magány próbája. Úgy érezhetjük, egyedül vagyunk minden gondunkkal, érzésünkkel. Ez a fajta elmagányosodást nevezik kozmikus magányosságnak, ami valójában egy szükséges rossz, mert ez tud elvezetni minket a megismerés templomához, amelybe ezen a héten beléphetünk. Így tapasztalhatjuk meg a templomban azt a fajta mély kapcsolódást Valódi Énünkkel, ami által beengedjük szívünkbe és életünkbe a Fényt, és ráébredünk, hogy bár úgy tűnt, mégse vagyunk egyedül sosem.
Beavatás és a Valódi Kapcsolatok felismerése
Tehát ez a hét lehetőség arra, hogy megéljük azt a Beavatást, ami által kapcsolatba kerülhetünk a magasabb világokkal. Ez a kapcsolat segíti a karácsony szent ünnepének igazi szellemi megélését. A Bölcsesség erénye által képessé válunk arra, hogy Lelkünk végső okával és céljával összefüggésében szemléljen mindent, s ennek megfelelően cselekedjen. Ehhez pedig szükség van az eddigi 3 erényre: Igazságosságra, Mértékletességre és Bátorságra, hogy kiálljuk a próbákat, és beléphessünk a kapun, mely mögött önmagunkkal kapcsolatban új tudásra tehetünk szert.
Megfontoltság, tudatosság és semlegesség
Figyeljünk tudatosan önmagunkra a héten. Ne reagáljunk azonnal, hanem hagyjuk, hogy a dolgok leülepedjenek bennünk. Az ünnepi készülődés közepette is töltsünk magunkkal időt csendben, befelé fordulva, hogy összekapcsolódhassunk a Szellemi világgal. Az erények segítségével uralkodjunk belső világunkon: érzelmeinken, gondolatainkon és akaratunkon. Így létrehozva bensőnkben egy olyan harmonikus egyensúlyi állapotot, amely készen áll arra, hogy belépjen a szellemi világba. Engedjük át magunkon az új tudást és bölcsességet, hagyjuk, hogy minden sejtünkben rögzüljön a Fény és az Én tapasztalata.


 
 
0 komment , kategória:  ADVENT 4  
Címkék: mértékletességre, elmagányosodást, tapasztalhatjuk, felbukkanhatnak, összefüggésében, gondolkodásunk, kifejlesztését, magányosságnak, bölcsességeket, mértékletesség, integrálhatunk, gondolatainkon, igazságosságra, szembekerülhet, eláraszthatnak, leülepedjenek, eltávolítanak, bölcsességgel, sugallataitól, eredményeként, megfontoltság, áthaladhatunk, szellemünkhöz, kapcsolódjunk, rákapcsolódni, felszámolása, kapcsolódást, segítségével, beléphessünk, felerősödnek, összefoglaló, nagyravágyás, megszerezzük, szellemvilág, bölcsességet, tudásmagokat, pillérek egyfajta, gyertyák pedig, tudatos spirituális, téma iránt, negyedik adventi, összefoglalónkban kerül, folyamat utolsó, elmúlt időszak, szellemvilág kapujához, végső célt, tudásmagokat megszerezzük, anyagiasság kötődései, földi dolgok, szellemi igazságokkal, tiszta impulzusokra, megfelelő módon, Szeretet Adventi, Tiszta Fényhez, Elérkeztünk Advent, Kapcsolódjunk Magasabb Szellemünkhöz, Magasabb Én, Isteni Bölcsességet, Valódi Énünkkel, Valódi Kapcsolatok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Alvó cica  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Óraállítás  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Maci az északi fény alatt  Jó éjszakát  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Facebookon kaptam Krisztinától  Ha nyitott vagy  Öröknek hinni . . .  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  képre írva  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Esti képek  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Óraállítás  2004-es kivégzés után  Az út  képre írva  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Heltai Jenő: Március  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Virágvasárnap: az élet és a re...  Az izmaink nem csak testmozgás...  képre írva  Facebookon kaptam  Sárkány  Amikor még kicsi voltál...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Jó éjszakát  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagy természet  A nagyhét eseményei  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Inkább ad  Az izmaink nem csak testmozgás...  Graffiti bölcsesség  Táplálékok a máj egészségének ...  Agárdi Gábor gondolata  Inkább ad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Inkább ad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Reményik Sándor: Itt most virá...  üdvözöllek!  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pillérek egyfajta, gyertyák pedig, tudatos spirituális, téma iránt, negyedik adventi, összefoglalónkban kerül, folyamat utolsó, elmúlt időszak, szellemvilág kapujához, végső célt, tudásmagokat megszerezzük, anyagiasság kötődései, földi dolgok, szellemi igazságokkal, tiszta impulzusokra, megfelelő módon, szellemi szintek, erények segítségével, kapun csak, földi logika, megszerzett bölcsesség, visszatérés után, anyagi hiúságoktól, valódi szeretet, felsőbb erők, belső magány, fajta elmagányosodást, szükséges rossz, megismerés templomához, héten beléphetünk, fajta mély, magasabb világokkal, kapcsolat segíti, karácsony szent, dolgok leülepedjenek, ünnepi készülődés, olyan harmonikus, szellemi világba, mértékletességre, elmagányosodást, tapasztalhatjuk, felbukkanhatnak, összefüggésében, gondolkodásunk, kifejlesztését, magányosságnak, bölcsességeket, mértékletesség, integrálhatunk, gondolatainkon, igazságosságra, szembekerülhet, eláraszthatnak, leülepedjenek, eltávolítanak, bölcsességgel, sugallataitól, eredményeként, megfontoltság, áthaladhatunk, szellemünkhöz, kapcsolódjunk, rákapcsolódni, felszámolása, kapcsolódást, segítségével, beléphessünk, felerősödnek, összefoglaló, nagyravágyás, megszerezzük, szellemvilág, bölcsességet, tudásmagokat, jelentéséről, karácsonykor, kapcsolatban, igazságosság, impulzusokra, igazságaitól, igazságokkal, megtévesztés, tapasztalata, kihívásokban, hajlamainkat, érzékelésünk, bölcsességre, érzelmeinken, felismerése, felerősítik, kapcsolatok, elérkeztünk, merülhetünk, kihasználni, kapcsolatba, kerülhetünk, emlékezzünk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 136
  • e Hét: 7820
  • e Hónap: 33699
  • e Év: 223334
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.