Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Country Linedance
  2011-02-10 08:28:19, csütörtök
 
   
  Linedance
Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2010. augusztus 19.

Pontosság ellenőrzött
[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás: navigáció, keresés

A linedance formatáncot, sortáncot[1] jelent, amit a táncosok sorokban rendeződve country zenére ropnak.[2] A linedance és a country zene akkor fonódott össze, amikor Billy Ray Cyrus megírta az Achy Breaky Heart című számot 1992-ben. Ügyes marketinghúzásként Melanie Greenwood írt rá egy táncot, hogy népszerűsítse a dalt. 5 évvel később az Achy Breaky Heart az egyik legnagyobb táncőrületté nőtte ki magát, mint egy linedance country zenére koreografálva. Tehát nem az Amerikai Egyesült Államokba bevándorlók öröksége ez, hanem egy ügyes reklám, hogy eladják a zenét.

Az egyszerűen tanulható és partnert nem kívánó linedance hamar nagy népszerűségre tett szert. Sok országban, különösen Európában, az ott állomásozó amerikai katonák osztották meg a line és country táncot a helyiekkel.

A country zene hosszantartó hatása - az azt befogadó országokra - gyorsan lehetővé tette, hogy a linedance és country zene a szabadidős tevékenységek mindennapi részévé váljon. Az Achy Breaky Heart és an Freeze a két alaptánc, ezekből kiindulva a többi is hamar elsajátítható.
Tartalomjegyzék
[elrejtés]

* 1 Részletesebb leírása
* 2 Története és kultúrája
* 3 Country zene
* 4 Kifejezések
o 4.1 Alap
o 4.2 Variáció
o 4.3 Lépésszám
o 4.4 Újrakezdés
o 4.5 Lépés
o 4.6 Lépéssorozatok
o 4.7 Szünet / Áthidalás
o 4.8 Falak
* 5 Linedance-koreográfiák
* 6 Linedance Magyarországon
* 7 Külső hivatkozások
* 8 Források

Részletesebb leírása [szerkesztés]

Kis csoportnál lehet csak egy sorban, de általában több párhuzamos vonalban állnak a táncosok, egyik a másik mögött. Ebben a párhuzamos vonal formációban a táncosok egymáshoz igazodva táncolnak, de mégis függetlenül egymástól. Általában nincsenek olyan mozdulatok, amelyekhez szükség lenne a táncosok közötti kapcsolathoz, eltér azoktól a táncoktól, ahol együtt és egyidőben csinálnak mozdulatokat (párban) a táncosok.

Habár a linedance egyszerűnek tűnhet, úgy mint például a 18 lépésből álló, 4 falas kezdő Electric Slide, mégis komplett egészet alkot néhány egyszerű lépés is. Általánosságban a magasabb lépésszámú koreográfiák jóval nehezebbek. (Itt általában egy “lépés" igazodik egy zenei ütemhez.) Az eltérő és nem szokványos lépéssorok kihívássá teszik a táncos számára annak megtanulását.

Amikor a linedance-t gyors zenére komponálják, annál nehezebbé válhat eltáncolni. Bonyolultságát adhatja továbbá a lépések mellett a kiegészítő test-mozdulatok vagy a gesztikulálás is. Egyes linedance koreográfiák egyedien illeszkednek egy-egy zeneszámhoz. Az ismert koreográfiát egyetlen szám alatt általában többször táncolhatunk el, az ismétlődik, kiegészítve hidakkal, szünetekkel, duplázással és egyedi mozdulatokkal. Tehát nem csak egyszerűen ismételgeti a táncos ugyanazokat a lépéseket.

Ismert olyan linedance koreográfia is, ahol a sorok helyett a táncosok két, egymással szemben álló sorba állnak. Ez esetben van kontaktus a táncosok között, hiszen együtt táncolják el ugyanazt a koreográfiát, csak szemben egymással, így mutat igazán a tánc.
Története és kultúrája [szerkesztés]

A linedance táncformát sokszor a vadnyugat világához kötik. Tény, hogy hátterében sokkal inkább kötődik ehhez a miliőhöz, mint ahhoz a stílushoz, amiből kifejlődött. Sokféle népi táncot táncoltak egyénileg, nem egyenes sorokban, gyakran pedig volt kapcsolat a táncosok között. A fizikai kontaktus hiánya a táncosok között meghatározó újítása a country-western linedance-nek.

A linedance-típusú táncok már az 1970-es években kapcsolódtak a különböző ismert zenei stílusokhoz, amibe beletartozott a swing, a rock'n'roll és a disco. A sortáncok variációi és népszerűsége a 20. század végétől, a 21. század elejétől datálható. A linedance jelenlegi népszerűsége a diszkós korszakból nőtte ki magát, amikor a country-western tánc és zene közzösségek folytatták a felfedezését és fejlesztését ennek a fajtájú táncnak.

Legalább 5 linedance koreográfiáját írták meg az 1970-es években, ami köthető a country-western zenéhez, ezek közül kettő datálható 1972-höz: ez a Walkin' Wazi és a Cowboy Boogie. Ez még az 1977-es indulású diszkóőrület (Szombat Esti Láz) előtt volt 5 évvel. Két linedance született ekkor, ami nem country stílusú, ez a The Bus Stop és a Nutbush. Az 1980-as években country nótákra 10-20 linedance koreográfiát írtak. A Bill Bader által készített Boot Scootin' Boogie koreográfia 1990. októberében jött létre, ami a dalhoz igazodva Asleep At The Wheel nevet kapta.

1992-ben Billy Ray Cyrus dalával, az Achy Breaky Heart-tal mintegy katapultálta a linedance stílust a vezető köztudatba. Ez volt az első olyan koreográfia, ami világméretűvé nőtte ki magát és népszerűsítette a linedance-t. Az 1990-es évek közepén az egyre sikeresebb country-western zene növelte a linedance népszerűségét is.

1994-ben Max Perry koreográfusnak világraszóló táncsikere jelent meg Swamp Thang névvel, ami ugyanezen című zenéhez írt, amit The Grid együttes adott elő. Ez egy techno-stílusú zeneszám volt, amit kevertek a bendzsó hangjaival, ami linedance gyakorlására tökéletes volt és segített abban, hogy divatossá váljon más stílusú zenékre való táncra is, mint a country. Max Perry, Jo Thompson, Scott Blevins és még néhányan mások elkezdtek nagyobb terekben ritmusokat és technikákat átadni másoknak, hogy a linedance-t egy következő szintre emeljék. 1998-ban a Steps együttes megalkotta a később az Egyesült Államokon kívül nagy érdeklődést vonzó techno stílusú számot, az 5,6,7,8-at. 1999-ben a Gap debütált a Khaki Country-val az Oscar-díjátadó ünnepségen. Ugyanebben az évben linedance-elők Dwight Yoakum Crazy Little Thing Called Love dalára hoztak létre táncot. Ezek az első igazi linedance-koreográfiák. Ezek után a linedance napjainkban hagyományos táncokkal rendelkezik country zenére és nem hagyományőrző táncokkal azokra a zenékre, melyek nem country stílusúak.

A linedance-t gyakorolják és tanulják country-western bárokban, közösségi klubokban, táncklubokban és tánctermekben egyaránt világszerte. Ez a tánc elkerüli a férfi/női táncpartneri egyensúly-hiányt, ami bosszantó lehet egy bálteremben, swing- vagy salsa-táncklubban. Időnként kombinálható a táncprogram más country-western tánccal, mint például a Two Step, a Western Promenade táncok, vagy a western-stílust magán hordozó variációk, mint a Waltz, a Polka és a Swing.

Példaként két népszerű tánc, amiket besorolnak a linedance-típusok közé, habár kilógnak a sorból, ezek a Nutbush (amit a Tina Turner-féle Nutbush City Limits című számra írtak meg) és a Macarena. A Chicken Dance (nálunk mint Kacsatánc ismeretes) is ebbe a felsorolásba illik, amit habár körben táncolnak, mégis mint linedance-t tartanak számon. Rajtuk kívül még jónéhány “nem-country" stílust követő táncot ismerhetünk meg a nagyvilágból. Ezeken a “különcökön" kívül jelenleg mintegy 24 ezer koreográfiát és egyben táncot alkottak meg eddig, aminek a száma napról napra növekszik, adva ezzel a táncolóknak újabb és újabb kihívásokat.
Country zene [szerkesztés]

A linedance-nek van egyfajta “cowboy"-arculata és hangulata, és nem mellékesen country-western nótákra[3] vannak illesztve a koreográfiák. Ez változáson ment át az 1970-es években, amikor a réteg-tánc egyre közkedveltebbé vált. A linedance egyre ismertebb lett a szélesebb körű zenével együtt az 1990-es években, amikor fiatalok linedance-elni kezdtek egyes pop bandák videói után szabadon táncolva. Ma a country zene kisebbségben maradt a linedance-es DJ-k listáin, mert többféle zenei stílust tesznek össze - újakat és régieket egyaránt. Olyan műfajok is felbukkannak, mint a Celtic, Swing, Pop, Rock, Big Band, Folk és majdnem minden más is, aminek rendszeres üteme van.
Kifejezések [szerkesztés]
Alap [szerkesztés]

Az “alap" (basic) az egyetlen ismétlődése a fő táncnak az első lépéstől a legutolsóig, ami nem tartalmaz sem szünetet, sem áthidalást. Ha ezt táncolják versenyen, akkor úgy kell lépni, ahogy leírták, nem variálható - ezt úgy nevezik: “Vanilla stop".
Variáció [szerkesztés]

A táncosok, akik már fejlettebbek a kezdői státusznál, sokszor helyettesítenek vagy variálnak (variation) a tánc során egy-egy részletet (általában ez 8 ütemet jelent), ami felcserélhető az eredeti részlettel. Ez sokszor szükséges a versenyzői linedance-nél.
Lépésszám [szerkesztés]

A táncnak meghatározott lépésszáma (count) van, így például 64 lépéses tánc. Ez azon ütemeknek a száma a zenén belül, ami egy teljes lépés-sorozatát adja a táncnak. Ez nem szükséges, hogy ugyanannyi száma legyen a lépéseknek a táncban, amit arra írtak, egy-egy ütemen belül lehet akár több lépés is, vagy például két ütem alatt lépünk csak egyet.
Újrakezdés [szerkesztés]

Az “újrakezdés" (restart) az a pont, aminél az alaptánc-részletet megszakítjuk és a megszokott részletet kezdjük elölről. Az újrakezdést akkor használják, amikor szükséges a zenéhez igazítani a táncot.
Lépés [szerkesztés]

Egy tánc meghatározott számú mozdulatokból áll, amelyeket “lépés"-nek (step) nevezünk. Minden lépésnek külön nevet adnak a tanítóik, amivel könnyebben tanulhatóvá válik a tánc. A legismertebb ezek közül a “grapevine" (vagy röviden: “vine"), ami általánosan egy három lépésből álló mozdulat adott oldalra, a negyedik lépése pedig egésszé teszi, ami eltérő lehet. Bármennyi számú lehet egy-egy “lépés" mozdulatszáma.
Lépéssorozatok [szerkesztés]

A táncok leírása tipikus fajtájú lépésekből (steps) áll. Ezen alap-lépésekből tevődik össze egy-egy koreográfia, ami által megkülönböztethető egy tánc lépéssora. Lentebb a közismertebb linedance-lépéstípusok.

* Chasse: Egyik lábbal valamely oldalra mozdul, a másik lábbal mellé lép, ezután az első láb ugyanazon oldalra mozdul újra.

* Coaster Step: Lábcsere. Az első lábunkkal lépünk előre vagy hátra, a másikkal mellé lépünk, majd az elsővel a kiindulási helyre lépünk vissza.

* Grapevine: Egyik lábbal valamely oldalra mozdul, a másik láb mögé lép, az első láb ugyanazon oldalra mozdul újra, a másik pedig az első mellé érint. Itt vannak variációk: az utolsó lépés lehet hitch, scuff, másik lábra testsúly-áthelyezés és így tovább. Ennek a lépéssornak szívesebben használják a rövidített nevét: vine.

* Hitch: Térdemelés. Ilyenkor lépésnél felemeljük térdünket.

* Jazz Box: Négy lépésből álló sorozat, mellyel a padlón háromszög-motívumot rajzolunk a lépéseinkkel.

* Lock Step: Hármas lépés hátra vagy előre, kezdve bármelyik lábbal. A második láb az első előtt vagy utána zár, úgy, hogy az első utána újra mozdul a kezdő irányba.

* Pivot Turn: Lépéssel fordulat. Egyik lábunkkal kilépünk előre, amelyikkel lépünk, ellentétesen fordulunk általában 1/2 vagy 3/4 fordulatot. Ez alapján a fordulás lehet balra vagy jobbra.

* Rock Step: Testsúly-áthelyezést jelent. Az egyik lábbal ellépünk valamelyik irányba, majd arra helyezzük a testsúlyunkat, majd pedig testsúlyunkat vissza a második lábra.

* Scuff: Láblendítés. Ilyenkor az egyik lábunkat megemeljük és lendítjük hátulról előre.

* Shuffle Step: A “Triple Step" lépése valamely oldara, kezdve akármelyik lábbal. A különlegessége, hogy ezt úgy lépjük meg, mint a cha-cha-cha ritmusát - kisebb eltérés van az időzítésben a lépések között, amivel megkülönböztető látványt nyújt. A lépéseket lelépik 1-2, majd 3-4 lépésre, a zene üteme pedig 1/2-3/4-részre bontható, majd a második ütem pedig egy teljes marad.

* Stomp: Dobbantás. Ilyenkor egyik lábunkkal dobbantunk a másik mellett.

* Triple Step: Ez egy három lépésből álló sorozat, amit csak két (zenei) ütemre lépünk. Ezzel haladhatunk előre, hátra, jobbra vagy balra, de maradhatunk vele egyhelyben is.

* Weave: Lehet balra és jobbra is. Ez egy “Grapevine" egy keresztlépéssel elől vagy hátul. Ezzel a padlón egy kisebb cikk-cakk motívumot járunk be.

Egyéb, nevesített lépések még: Applejack, Botafogo, Butterfly, Heel Grind, Kick Ball Change, Kick Ball Step, Lunge, Mambo Step, Military Turn, Monterey Turn, Paddle, Sailor Step, Scissor Step, Spiral Turn, Stamp, Sugarfoot, Swivet és Vaudeville.
Szünet / Áthidalás [szerkesztés]

A “szünet" (tag) vagy “áthidalás" (bridge) egy extra részét képezik a lépéseknek, amik nem részei a fő táncnak, de beilleszkedik az egyes sorozatok közé, amivel igazodik a zeneszámhoz. Amíg a szünet csak néhány további lépést jelent (2 vagy 4 lépést), addig az áthidalás egy nagyobb részletet (8 vagy 16 lépést). A kifejezéseket általában felcserélve is használják.
Falak [szerkesztés]

Minden táncot megkülönböztethetünk az alapján, hogy falainak száma (walls) hányból áll. A fal az irány, amerre állnak a táncosok adott időben: előre (ez az az irány, amely felé állnak a tánc kezdetekor), hátra vagy valamelyik oldalra. A táncosok többször váltanak irányt a lépéssorozatoknál. Azonban az adott koreográfia letáncolásának végén a négy irány egyike felé állnak. Ezek alapján a fal az, amihez igazodva a következő sorozatot kezdik a táncosok, ami újabb keretet ad a táncnak.

* Annál a táncnál, ami “egy falas" (one wall), a táncosok ugyanabba az irányba kerülnek a lépéssorozat végén, mint a kezdetnél.

* Annál a táncnál, ami “két falas" (two walls), a lépéssorozat kezdete az ismétlésnél már az ellentétes falnál van, tehát 180 fokkal fordulva kezdik újra a táncosok az új lépéssort.

* Annál a táncnál, ami “négy falas" (four walls), az irány a lépéssorozat végén 90 fokkal jobbra vagy balra fordulva kezdik a táncosok a következőt, mint ahogy az elején álltak. Ilyen táncnál mind a négy falnál fog kezdeni lépéssorozatot, ami után kerül vissza arra az oldalra, ahol kezdte a legelején.

Linedance-koreográfiák [szerkesztés]

Minden egyes lépéssorozatnak, azaz koreográfiának[4] külön nevet adnak, amit vagy az adott zeneszám alapján neveznek el, vagy pedig egyedi nevet kap. Az egyedi nevű koreográfiák több zeneszámra is eltáncolhatóak. Adott zeneszám koreográfiájára kitűnő példa az Achy Breaky Heart, az egyedire a Freeze, hiszen az utóbbinál például Billy Ray Cyrus Where I'm Gonna Live című számára illeszkedik a koreográfia, de sok más hasonló ütemű zenére táncolható.

A koreográfiákat a falak számával, a lépésszámokkal és a nehézségi fokokkal különböztethetjük meg. A koreográfiák mind country-zenére írottak, legtöbb esetben ismert a koreográfus neve is. Javarészt rendes sortáncok ezek, egyes esetekben azonban táncolhatóak szemben (azaz két sorba rendeződnek a táncosok és egymással szemben, fésűs felállásban állnak), vagy pedig újításként táncolnak körben állva is. A legritkább és különc forma, ha kivételesen nem egyedül van a táncparketten a táncos, hanem párban, olyankor van kontaktus a táncosok között.
Linedance Magyarországon [szerkesztés]

Magyarországon a linedance 2005-től ismert, a jelenlegi linedance-es körökben csak "Old Cowboy"-nak emlegetett Sógor Gyula[4] hozta be hazánkba és ismertette meg a magyar érdeklődőkkel a linedance-t. Megalapította az első linedance-es klubot, ahol megtanította az alap koreográfiák egy részét, mellette bemutatta, milyen country és western stílus járul ehhez. Azóta megannyi klub alakult szerte az országban, ahol a táncosok klubokban, éttermekben, termekben tanulják, gyakorolják és tanítják a táncokat. Ezek a klubok fellépésekkel és rendezvényeken való részvétellel népszerűsítik a linedance-t, mint egy különleges típusát a táncoknak, mely kortól és nemtől független. Mivel itthon csak mint rétegzene honosodott meg a country, amihez kapcsolódik ez a táncfajta, így az ehhez közelebb álló stílusú kikapcsolódáshoz, sportokhoz közelíthető a cowboy és cowgirl léte. A linedance-es csapatok jól megférnek a lovasokkal, a motorosokkal és a kamionosokkal is - hasonló érdeklődésük miatt
 
 
0 komment , kategória:  Country Love  
Címkék: kikapcsolódáshoz, megkülönböztető, népszerűsítette, enciklopédiából, lépéssorozatnak, helyettesítenek, keresztlépéssel, tartalomjegyzék, koreográfiájára, általánosságban, koreográfiának, koreográfusnak, lépéssorozatok, magyarországon, koreográfiáját, bonyolultságát, rendezvényeken, letáncolásának, különlegessége, koreográfiákat, lépéssorozatot, lépésszámokkal, eltáncolhatóak, közkedveltebbé, népszerűsítse, meghatározott, mozdulatokkal, mozdulatszáma, beletartozott, érdeklődőkkel, népszerűségre, kamionosokkal, gesztikulálás, mozdulatokból, beilleszkedik, megjelenítése, közzétett változat, szabad enciklopédiából, linedance formatáncot, táncosok sorokban, country zene, egyik legnagyobb, linedance country, ügyes reklám, egyszerűen tanulható, szabadidős tevékenységek, másik mögött, párhuzamos vonal, táncosok egymáshoz, táncosok közötti, linedance egyszerűnek, magasabb lépésszámú, Country Linedance, Billy Ray Cyrus, Achy Breaky Heart, Melanie Greenwood, Amerikai Egyesült Államokba, Linedance Magyarországon, Electric Slide, Cowboy Boogie, Szombat Esti Láz, Bill Bader, Boot Scootin’, Asleep At The Wheel, Achy Breaky Heart-tal, Swamp Thang, Scott Blevins, Egyesült Államokon, Khaki Country-val, Dwight Yoakum Crazy Little Thing Called Love, Western Promenade, Tina Turner-féle Nutbush City Limits, Chicken Dance, Coaster Step, Jazz Box, Lock Step, Pivot Turn, Rock Step, Shuffle Step, Triple Step”, Triple Step, Heel Grind, Kick Ball Change, Kick Ball Step, Mambo Step, Military Turn, Monterey Turn, Sailor Step, Scissor Step, Spiral Turn, Billy Ray Cyrus Where I’, Gonna Live, Sógor Gyula,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Hóesés  Welcome  Pillangó  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Maroka barát...  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Boldog Valentin napot kívánok ...  Kellemes napot kívánok  Png kisfiú  Norvégia.....  A lélek kulcsa 8. - Lélek és s...  A lélek kulcsa 8. - Lélek és s...  Boldog Valentin napot kívánok ...  Álomtündér  Ne menj még kedves  Hagyj már békén  „Hadd menjek Istenem, mi...  Facebookon kaptam  XXIII. Hét, 3. Keresztség: A k...  Mentsük meg együtt a Gazdagrét...  Png kislány  Vízcseppes rózsa  Szent Gábriel Irodalmi Klub BÁ...  Gyerekek szerint a Facebook..  Könnyek  Szent Gábriel Irodalmi Klub BÁ...  Múló idő  Angyalok  Png almák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Múló idő  Autómosás  A másik lényének tisztelete  Évközi 6. vasárnap 02.16  Elfújta a szél  Tavasz várás hóvirággal  Kellemes kávézást!  A balgák bölcsessége - gondola...  MONTE CASSINO, Szent Benedek ő...  A nő  Pakolás  Vannak, akiket a Valentin nap ...  Pillangó  Ismerkedés  Kislány szívvel  Welcome  Posertube  A lélek kulcsa 8. - Lélek és s...  Png almák  Kellemes napot kívánok  Madárdal  Homokhegy  Posertube  Png rózsa  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Könnyek  Banános  Gitár helyett  Ismeretlen szentek  A másik lényének tisztelete  Szent Gábriel Irodalmi Klub BÁ...  Welcome  Facebookon kaptam  Múló idő  Elfújta a szél  Reggel, mielőtt kinyitjuk a sz...  Png rózsa  Tejszínes  Esőben  A segítő jobb.....  Számítógépnél  Facebookon kaptam  Vannak, akiket a Valentin nap ...  Lila rózsa  Tavasz várás hóvirággal  Png rózsa  Korinthoszi-csatorna....  Ékszerek  Png rózsa  Png mókus  Facebookon kaptam  Rágcsáló  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztina...  Hízelgés  Libben a függöny  Cicás kávé  Naplemente  Facebookon kaptam  Ratzinger bíborosról érdekes h...  A balgák bölcsessége - gondola...  Hagyj már békén  Hízelgés  Szèp estét kedves látogat...  Kellemes kávézást!  Kellemes teázást 
Bejegyzés Címkék
közzétett változat, szabad enciklopédiából, linedance formatáncot, táncosok sorokban, country zene, egyik legnagyobb, linedance country, ügyes reklám, egyszerűen tanulható, szabadidős tevékenységek, másik mögött, párhuzamos vonal, táncosok egymáshoz, táncosok közötti, linedance egyszerűnek, magasabb lépésszámú, zenei ütemhez, táncos számára, linedance-t gyors, lépések mellett, kiegészítő test-mozdulatok, ismert koreográfiát, táncos ugyanazokat, sorok helyett, táncosok között, linedance táncformát, vadnyugat világához, fizikai kontaktus, country-western linedance-nek, linedance-típusú táncok, 1970-es években, különböző ismert, sortáncok variációi, linedance jelenlegi, diszkós korszakból, country-western tánc, fajtájú táncnak, country-western zenéhez, 1977-es indulású, 1980-as években, dalhoz igazodva, linedance stílust, vezető köztudatba, első olyan, 1990-es évek, egyre sikeresebb, linedance népszerűségét, techno-stílusú zeneszám, bendzsó hangjaival, következő szintre, évben linedance-elők, első igazi, linedance napjainkban, linedance-t gyakorolják, tánc elkerüli, western-stílust magán, linedance-típusok közé, felsorolásba illik, száma napról, táncolóknak újabb, réteg-tánc egyre, linedance egyre, szélesebb körű, 1990-es években, linedance-es DJ-k, egyetlen ismétlődése, első lépéstől, kezdői státusznál, tánc során, eredeti részlettel, versenyzői linedance-nél, táncnak meghatározott, zenén belül, teljes lépés-sorozatát, megszokott részletet, újrakezdést akkor, zenéhez igazítani, tánc meghatározott, legismertebb ezek, három lépésből, negyedik lépése, táncok leírása, tánc lépéssora, másik lábbal, első lábunkkal, másikkal mellé, kiindulási helyre, másik pedig, első mellé, utolsó lépés, lépéssornak szívesebben, rövidített nevét, első előtt, első utána, kezdő irányba, fordulás lehet, egyik lábbal, második lábra, egyik lábunkat, cha-cha-cha ritmusát, lépések között, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 519 db bejegyzés
Összes: 56641 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4591
  • e Hét: 7295
  • e Hónap: 52550
  • e Év: 207407
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.