Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
Hagyd abba! Hagyd abba!
  2017-04-26 09:03:23, szerda
 
  Te vagy Kolumbus, és éppen indulni készülsz azzal a valóban kezdetleges hajóval. És akkor odajön hozzád egy nagyon okos ember, és azt mondja: - Nézze, uram, én bízom az emberiség fejlődésében, az emberek nagyon tehetségesek, még pár száz év, és olyan gépeket találnak ki, melyek szélcsendben is gyorsabban hajtják a hajót, mint a maga kis teknőjének legnagyobb sebessége, tízszer és százszor akkora hajók fognak épülni, mint amekkorára maga akarja most az életét bízni. Arra kérem, várjon egy keveset, ne vágjon most még neki, majd a dédunokái vagy azok unokái...
-Hagyd abba! Hagyd abba!
Zsoldos Péter: A Viking visszatér
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Hagyd abba! Hagyd abba!
  2017-04-26 09:00:54, szerda
 
  Te vagy Kolumbus, és éppen indulni készülsz azzal a valóban kezdetleges hajóval. És akkor odajön hozzád egy nagyon okos ember, és azt mondja: - Nézze, uram, én bízom az emberiség fejlődésében, az emberek nagyon tehetségesek, még pár száz év, és olyan gépeket találnak ki, melyek szélcsendben is gyorsabban hajtják a hajót, mint a maga kis teknőjének legnagyobb sebessége, tízszer és százszor akkora hajók fognak épülni, mint amekkorára maga akarja most az életét bízni. Arra kérem, várjon egy keveset, ne vágjon most még neki, majd a dédunokái vagy azok unokái...
-Hagyd abba! Hagyd abba!
Zsoldos Péter: A Viking visszatér
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Mintha egy filmet látott volna maga előtt
  2017-04-26 08:58:11, szerda
 
  Mintha egy filmet látott volna maga előtt, és most rájött, hogy bármikor visszapörgetheti, és megváltoztathat benne korábbi jeleneteket. Most először érezte magát igazán szabadnak. Szabadnak, akit nem irányít senki- aki a saját életét éli. A saját döntéseivel. Bármit megváltoztathat a saját filmjében.
Fejős Éva: Nápolyi vakáció
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
8 dolog, amit a boldogtalan emberek nem ismernek be!
  2017-04-26 08:57:14, szerda
 
  Nem vagyunk folyton boldogak. Van, hogy néha-néha boldogtalanok is vagyunk. Azonban nem mindegy, hogy csak néha vagyunk-e azok, vagy pedig folyamatosan boldogtalannak érezzük magunkat.

Van pár olyan dolog, amit a boldogtalan emberek képtelenek beismerni.

1. Az önbecsülésük valahol a ,,béka hátsója" alatt van
Fogadd meg ettől a perctől, hogy soha többé nem fogsz könyörögni szeretetért, megértésért vagy figyelemért. Legyél saját magad legjobb barátja. Bízz a lelkedbe és az ösztöneidbe. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy a jóval és a rosszal együtt, és azért akarj változtatni az életeden, mert TE akarod, ne pedig azért, mert mások elvárják azt. Légy az az ember, akivel leélnéd hátralevő életed minden percét.

2. Mások véleménye a legfontosabb
Abban a percben, mikor abbahagyod mindazt, amit azért teszel, mert mások elvárják, és elkezdesz a szíved után menni nem fogsz egyebet érezni, mint szabadságot és lelki békét. Tulajdonképpen a problémáid felét meg tudod oldani azzal, hogy többé nem hagyod, mások mondják meg mit tegyél.

3. Régi haragot tartogatnak magukban
Egész addig, míg meg nem tanulod elengedni a múlt elfojtott rossz dolgait, szorongásokat, feszültséget, haragot, nem lesz részed lelki nyugalomban. Túl rövid az élet ahhoz, hogy folyton elraktározzuk minden rossz érzésünket. A megbocsájtás azoknak van, akik képesek a saját két lábukon tovább haladni. Először a problémát kell felismerni, majd azt, hogy mivel lehetne megoldani azt. Az egész a múlt elfogadásával kezdődik, nem pedig a folyamatos múlt elleni harccal.

4. A rutin láncba ver
Ne feledd, hogy az, ahogyan te végzed a dolgaid nem az egyetlen út. Nem azon kell agyalni, hogy miket bántál meg, mit nem tettél meg, amit szerettél volna, hanem azon, hogy miképp teheted úgy a dolgot, hogy ne legyen benne semmi megbánás.

5. Sok mindent nem tudnak kontroll alatt tartani (holott azt hiszik, hogy igen)
Az élet legtöbbször megjósolhatatlan. Nem biztos, hogy életed nagy eseményei az általad végzett dolgokból adódnak majd. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell tenni azért, ha valamit el szeretnénk érni. Inkább azt jelenti, hogy ne várjuk a sült galambot, mert nem fog soha berepülni az ablakon, a szádba pedig végképp nem fog beköltözni.

6. Félelmeik irányítják őket
A félelem az egyik legerősebb mozgatórugó az emberek életében. Ha a félelmed áldozatává válsz, csak megakadályozol vele minden történést, ami téged érintene, ha a félelmeid nem kötnének béklyóba.

7. A jelent folyamatosan elkerülik
Az egyik legnehezebb dolog, amivel életünk során szembe kell nézzünk, hogy csak a jelennek éljünk. Hogy ne az határozzon meg bennünket, ami volt vagy, ami lehetne. Mert A legrosszabb dolog álmokból várat építeni.

8. A fű sehol sem zöldebb
A legtöbben azért panaszkodnak, mert úgy érzik kimaradnak valamiből. Ki ne érezne hasonlóképpen. Azonban ha beutazod is a világot és alvás nélkül mindenben részt veszel, úgyis lesz olyan, amin nem tudsz részt venni. Fogadd el, hogy mindenben te sem tudsz benne lenni. A legfontosabb, ha el tudod fogadni, hogy jelen pillanatban mindened megvan. A jobb élet nem máshol van, hanem most.
Vegyél mély levegőt és hidd el, hogy a nagyon zöld fű épp a te lábad alatt van.
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
A többi az ő dolga…
  2017-04-26 08:55:25, szerda
 
  Egy kislány kijárt a tengerpartra dagály után, és visszadobálta a tengeri csillagokat, amelyeket az ár sodort a partra.
Egy férfi mosolyogva nézte, aztán egyik nap megszólította:
- Régóta figyelem, hogy mit csinálsz. Szerintem értelmetlen amit teszel. Ezrével sodorja ki az ár a tengeri csillagokat, és te csupán néhány tucatot tudsz visszadobni a vízbe. Nem gondolod, hogy úgyis mindegy?
A gyermek ránézett a kezében tartott csillagra, és azt felelte:
- Neki biztosan nem mindegy."

Mindenkit nem menthetünk meg,
mindenkit nem vezethetünk vissza a szeretethez,
de megmutathatjuk merre van az Óceán.
A többi az ő dolga...
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Minden emberben ott rejtőzik a Nagy Titok
  2017-04-26 08:54:01, szerda
 
  Minden emberben ott rejtőzik a Nagy Titok, amelyet előbb-utóbb saját magának kell felfedeznie. Különben sosem találja meg a megnyugvást - és a megnyugvásban rejlő harmóniát.
Ne kifelé figyeljünk, hanem mélyen magunkba.
Akkor halljuk meg azt a belső hangot, amely elárulja, miben vagyunk egyediek, egyszeriek, hogy sokkal értékesebbek vagyunk annál, mint ahogy eddig gondoltuk. Van egyetlen olyan meghatározás, amely csak ránk illik.
Van egyetlen olyan feladat, amelyet csak mi tudunk elvégezni. Ha ezt megértjük: megtaláltuk a saját titkunkat.
Melissa Leone lassan, lépésenként kalauzol végig bennünket az önmagunkhoz vezető úton. Hogy egyszer csak örömmel felkiáltsunk:
Megvan, hát ez az én titkom!
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Bizonyítsd be, hogy élsz.
  2017-04-24 12:29:00, hétfő
 
  Ha ezt olvasod, akkor ez a figyelmeztetés neked szól. Minden szó, amit itt olvasol, elvesz egy másodpercet az életedből. Nincs más dolgod? Annyira üres az életed, hogy őszintén: nincs semmi más ötleted, mivel töltsd ezeket a perceket? Vagy a bárminemű "hatalomtól" általában tátva marad a szád, és tiszteled és hitelesnek tartod azt, aki ezt tőled megköveteli? Mindent elolvasol, amit elvárnak, hogy elolvass? Mindig azt gondolod, amit elvárnak, hogy gondolj? Lépj le a kéródból. Találkozz egy ellenkező neművel. Hagyd abba a mértéktelen vásárlást és maszturbálást. Mondj fel a munkahelyeden. Köss bele valakibe. Bizonyítsd be, hogy élsz. Ha nincs igényed rá, hogy ember legyél, statisztikai adat leszel. Figyelmeztettelek.
Harcosok klubja c. film
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
A fák levelei tavasszal újra kihajtanak
  2017-04-24 12:28:05, hétfő
 
  A fák levelei tavasszal újra kihajtanak és ősszel újra lehullanak. A virágok újra kinyitnak és újra elhervadnak. Újra jön a tavasz, újra jön a nyár, újra jön ősz és újra jön tél. És te természetesen azt mondod erre, hogy nem is lehetne másként, mert így van ez jól. Miért vagy úgy kétségbeesve tehát, hogy újra elölről kell elkezdd az életedet?
Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
A boldogságukat kockáztatják mindazok, akik az elhallgatást
  2017-04-24 12:27:12, hétfő
 
  A boldogság az, tudják, amikor sugárzik az emberről az érzés: hogy jól van. A boldogság üt. De ez a hosszú folyamat, amíg a titokból, az elhallgatásból őszinteség lesz, és lassan szembenézek mindazzal, ami fáj. Ez aztán hatással lesz az egész életemre, és akkor eljön az az időszak, amikor nem csak látszatember leszek, hanem hiszek majd önmagamban, tehát lesz önbizalmam. Vagyis a boldogságukat kockáztatják mindazok, akik az elhallgatást választják."
Csernus Imre
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Képes vagy bármire
  2017-04-24 12:25:28, hétfő
 
  Életünk minden másodperce az univerzum új és egyedülálló pillanata, egy pillanat, mely soha többé nem tér vissza. Ezzel szemben mire tanítjuk gyermekeinket? Arra, hogy kettő meg kettő az négy, és Párizs Franciaország fővárosa. Mikor tanítjuk meg őket arra, hogy mik valójában? Mindegyiküknek azt kellene mondanunk: "Tudod, mi vagy te? Csoda. Páratlan a magad nemében. Soha ezelőtt nem született hozzád fogható. Csodálatos a lábad, a karod, a mozgásod. Lehet belőled Shakespeare, Michelangelo vagy Beethoven. Képes vagy bármire. Igen, te vagy a csoda. Vajon, ha felnősz, tudsz-e majd ártani valakinek, aki éppolyan csoda, akárcsak te magad?" Mindannyiunknak azon kell fáradoznunk, hogy a világot gyermekeihez méltóvá tegyük.
Pablo Casals
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 1297 db bejegyzés
Összes: 29693 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1602
  • e Hét: 12412
  • e Hónap: 78368
  • e Év: 327166
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.