Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
Juhász Gyula: Húsvétra
  2023-03-26 10:41:14, vasárnap
 
 
Juhász Gyula: HúsvétraKöszönt e vers, te váltig visszatérő
Föltámadás a földi tájakon,
Mezők smaragdja, nap tüzében égő,
Te zsendülő és zendülő pagony!
Köszönt e vers, élet, örökkön élő,
Fogadd könnyektől harmatos dalom:
Szívemnek már a gyász is röpke álom,
S az élet: győzelem az elmúláson.

Húsvét, örök legenda, drága zálog,
Hadd ringatózzam a tavasz-zenén,
Öröm: neked ma ablakom kitárom,
Öreg Fausztod rád vár, jer, remény!
Virágot áraszt a vér verte árok,
Fanyar tavasz, hadd énekellek én.
Hisz annyi elmulasztott tavaszom van
Nem csókolt csókban, nem dalolt dalokban!

Egy régi húsvét fényénél borongott
S vigasztalódott sok tűnt nemzedék,
Én dalt jövendő húsvétjára zsongok,
És neki szánok lombot és zenét.
E zene túlzeng majd minden harangot,
S betölt e Húsvét majd minden reményt.
Addig zöld ágban és piros virágban
Hirdesd világ, hogy új föltámadás van!
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
A bölcs észrevehetetlen
  2023-03-26 10:27:37, vasárnap
 
 
A bölcs észrevehetetlen : tudásával nem hivalkodik, csak érezzük jelenlétét; mértéktartó: mélységeit nem herdálja kis dolgokra; szerény: e mélység számára, akár egy vízcsepp; méltósága senkit nem bánt: nem örül, ha ünneplik, és nem fáj neki, ha gúnyolják; természetes, akár a felkelő nap: tudása tiszta égbolt, melyet nem zavar a felhők átvonulása; hallgatással többet ér el, mint száz beszéddel: nem szava, hanem lénye a példaadó; élő tükör: ha a szemébe nézel, megpillanthatod a mindenséget; ajtaja mindig nyitva áll: ha belépsz rajta, kitárul előtted a világ.

TatioszMióta az örökkévalóságra összpontosítok azóta elégedett vagyok az életemmel és igyekszem azt egyszerűsíteni.
Valamikor más dolgok varázsoltak el, ma már tudom hogy az elégedettségem sokkal gazdagabbá tesz mint az anyagi javak.
Gyönyörű időszak ez az életemben,csodás mint a napsugaras ősz.
 
 
0 komment , kategória:  Tatiosz  
Beszélgetés Müller Péterrel:
  2023-03-25 18:01:44, szombat
 
 
Beszélgetés Müller Péterrel:

Mit hiszel Péter erről a világról, amiben most élünk?
" Arra tanított az anyám - nemcsak a szavaival, a lényével is tette ezt -, ha akármilyen borzalmasan csúnya és iszonyatos is a világ, keressem és találjam meg benne a boldogságomat és az életem értelmét benne.
Gyermekként átéltem a háborút, a mai világ nehézségei ahhoz képest szinte csak egy operettnek tűnnek. Romok, bombázások, fájdalmak, éhezés, halálfélelem - ez volt a gyermekkorom, s ugyanakkor öröm, s felhőtlen boldogság, maga volt a mennyország
. Ma is ebben a kettősségben élek. Tehát adva van egy veszedelmes, egyre sötétebb külső helyzet, az eszelős, rohanó tempójával, - és egy szép élet, derű, gyönyörűség, szeretet, harmónia, belső béke.
Mint író, remélem, ez sugárzik a könyveimből, s talán a sötétben ad valami fényt. Tudod, minden embernek megvan az a képessége és a joga, hogy a saját lelkét átvarázsolja. "

Müller Péter
(Megjelent: A Sikeres Nőkben)

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Mire képes a mobiltelefonod
  2023-03-25 13:25:39, szombat
 
 
Mire képes a mobiltelefonod


Mire képes a mobiltelefonod (amiről esetleg Te nem is tudsz)

1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ez akkor is hívható, ha a
telefon billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki!

2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót, akkor megnyílnak az autó ajtói! A csomagtér ajtóval is működik. Tégy egy próbát!

3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonodat, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.

4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ez által, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és tovább fogyasszon.

Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez üsd be: (*#06# ) HÍVÁS NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód. Ez az egyedi kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma. Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat, értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még akkor is, ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát.

Valószínűleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos lehetsz benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni.

Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekesség  
Egészséges életmód
  2023-03-25 13:20:52, szombat
 
 

A Jin Ji Du Li gyakorlásával késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget, többek között a memóriánk gyengülését. Ugye nagyon egyszerűnek tűnik?

h Leírás: cid:1.2802455697@web141002.mail.bf1.yahoo.com
Végezze ezt az egyszerű és hatásos kínai gyakorlatot és meglátja. Lényeges, hogy a Jin Ji Du Li gyakorlat közben a szemünk csukva legyen.

Ügyeljen erre.

Így végezzük a gyakorlatot: Álljunk egy lábon, közben tartsuk csukva a szemünket. Ennyi az egész.

Tegyünk egy próbát, álljunk fel, csukjuk be a szemünket és próbáljunk egyenesen állni egy lábon.

Ha nem képes min. 10 másodpercig így maradni, az azt jelenti, hogy a teste olyan állapotban van, mintha 60-70 éves lenne. Vagyis lehet, hogy csak 40 éves, de a teste sokkal gyorsabban öregedett.

Amikor olvastam ezt az e-mailt, el akartam végezni ezt a gyakorlatot és ezt gondoltam: "nagy ügy, biztos vagyok benne, hogy könnyen meg tudom csinálni." Nagyot csalódtam magamban, de örültem, hogy kipróbáltam, mert nagy meglepetésemre rájöttem, hogy könnyen el tudom végezni a gyakorlatot nyitott szemmel, de teljesen más volt a helyzet, amikor ugyanezt csukott szemmel próbáltam meg!

2-3 másodpercnél tovább nem tudtam megállni egyenesen és elkezdtem inogni.

Nem fontos, hogy magasra emeljük a lábunkat, ha a belső szerveink nincsenek szinkronban, már az is kizökkent az egyensúlyból, ha csak egy kissé emeljük fel a lábunkat.

A kínaiak hatalmas tudással rendelkeznek az emberi testről.

Megnyugtató érzés, hogy a rendszeres és gyakori edzés segíthet abban, hogy visszanyerjük az egyensúlyérzékünket.

Tény, hogy a kínai gyógyászok javaslata szerint, ha naponta egy percet gyakoroljuk a Jin Ji Du Li-t, az segít a demencia megelőzésében.

Kezdetben próbálja meg csak egy kissé becsukni a szemeit, ahelyett, hogy teljesen becsukná. Ezt javasolja a kínai gyógyász, Zhong Li Ba Ren.

A Jin Ji Du Li napi gyakorlása sok betegség gyógyításában segíthet, mint

pl.:

magas vérnyomás,

cukorbetegség,

gerincbántalmak,

szenilitás.

Zhong Li Ba Ren "Jobb ha magunkon segítünk, mint ha az orvosoktól várjuk a segítséget" című könyve best-seller lett, ezt az egészségünkkel foglalkozó könyvet Kínában a legmagasabb példányszámban adták el a tavalyi első megjelenése óta. Jól mutatja a sikerét az a tény, hogy már több mint

1 millió példányt adtak el a könyvből.

A kínai gyógyászok meggyőződése, hogy szervezetünkben akkor léphetnek fel betegségek , ha a különböző belső szervek koordinációjában problémák jelennek meg, vagyis a testünk elveszíti egyensúlyát. A Jin Ji Du Li képes regenerálni a szervek kölcsönhatását, hogy megfelelően működjenek.

Zhon Li Ba Ren úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége csukott szemmel nem képes 5 másodpercnél tovább megállni egy lábon, de a későbbiekben, ha már napi rendszerességgel végzik a gyakorlatot, akár két percnél tovább is képesek talpon maradni.

Minél hosszabb ideig vagyunk képesek megtartani ezt a pózt, annál kevésbé érezzük ezt megterhelőnek.

Miközben gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, észre fogja venni, hogy az alvás minősége, és az ön memóriája is jelentős mértékben javul. A legfontosabb, hogy ha naponta csukott szemmel egy percet gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, nem fog szenilitásban szenvedni, (ez azt jelenti, hogy az agy egészségesen fog működni.) Zhon Li Ba Ren elmagyarázta, hogy 6 fontos meridián van, amelyek átfutnak a lábunkon. Amikor egy lábon állunk, a gyakorlat következtében érezhetünk fájdalmat, és ha ez a helyzet, akkor az ezekhez a meridiánokhoz tartozó szervek elkezdik megkapni a szükséges egyensúlyt. Ezzel a módszerrel a tudatunk és a testünk csatornái a lábainkra koncentrálnak.

Jótékony hatással van a Jin Ji Du Li gyakorlása a magas vérnyomással és a cukorbetegséggel összefüggő számos betegségre. Gyorsan megszűnnek a nyaki és gerincbántalmak, és a köszvény is megelőzhető ezzel.

Alapvető gyógymódja ez a hideg lábaknak, és az immunrendszerünket is erősíteni tudjuk.

Nem kell várnia a Jin Ji Du Li gyakorlásával addig, amíg valamilyen betegség meg nem jelenik. Szinte bárkinek ajánlható ez a gyakorlat, különösen jótékony hatású fiatalkorban, ha egészségesen naponta edzenek, nagyobb valószínűséggel előzhetik meg az adott életkorban megjelenő betegségeket.

Nem ajánlott azoknak, akiknek lábproblémái vannak és nem tudnak huzamosabb ideig talpon maradni.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Az egó nem más mint a valódi éned ellentéte
  2023-03-25 13:13:44, szombat
 
 
Az egó nem más mint a valódi éned ellentéte.Az egó nem te vagy.Az egót a társadalom találta ki,ezzel csapnak be,hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele mint valami játékszerrel és soha ne gondolkozz el azon,hogy mi is a valóság.Ezért is mondom folyton,hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól addig képtelen leszel megismerni önmagadat.Amikor megszülettél még ott volt saját eredeti éned.
 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Az öröm erőinek gyógyító vagy mérgező voltát az határozza me
  2023-03-25 13:07:06, szombat
 
 
Az egyik legnagyobb, hanem a legnagyobb tanítás az emberi viselkedésről...
"Az öröm erőinek gyógyító vagy mérgező voltát az határozza meg, hogy nem irányul-e valaki ellen. Aki más kárának örül, az mérget termel. Aki együtt örül minden élettel, az gyógyerőt akkumulál."

Szepes Mária
 
 
0 komment , kategória:  Szepes Mária  
Négy jele annak, hogy nem ez az első földi életed !
  2023-03-25 13:01:12, szombat
 
 
Négy jele annak, hogy nem ez az első földi életed !Honnan tudhatod, hogy volt-e már előző életed, vagy sem ?

Erre több lehetőség is van: pszichoterapeuta segítségével kérhetsz visszatekintést az előző életre, meditációs állapotban ösztönszerűen érezheted, hogy volt-e már egy életed, vagy egyszerűen pár jellemvonásodat elemezve következtethetsz erre.

Megtörténhet, hogy valóban volt még egy életed, és tulajdonságaidban mégsem találsz erre utaló jeleket. Ez alábbiak viszont nagy bizonyossággal jellemzik az idős lelkeket, érdemes hát átgondolni őket:

1. Jó emberismerő vagy

Már kiskorodtól fogva képes vagy az emberek viselkedése mögé látni. Pár perc után alkotni tudsz egy képet valaki jelleméről és életstílusáról, annak viselkedése alapján. Majdnem olyan ez, mint egy olyan program, aminek segítségével képes lennél letölteni más lelkek tulajdonságait. Ez azért van, mert előtte már találkozhattál olyan típusú személlyel, úgy is mondhatnánk, hogy a lelke archetípusával. Ez alapján pedig már ismerős számodra az egész jelleme, felfogása, gondolkodásmódja. Életeid során volt alkalmad több száz emberrel találkozni, így kevés olyan archetípus van, amit ne ismernél, vagy ne lettél volna vele kapcsolatban valamilyen formában.

Ez nem azt jelenti, hogy ítélkezel mások felett. Csak azt jelenti, hogy inkább megfigyelő típus vagy. Bulikban vagy összejöveteleken azon kaphatod magad, hogy néha körülnézel és elemzel. Figyeled az emberek viselkedését, reakcióikat, észreveszed a párbeszédek alatti energiaáramlást. Lehet, jobban is érzed magad távoli megfigyelőként, mint résztvevőként. Neked ez a természetes.

De más dolgok is világosabbak számodra. Ha valaki hazudik neked, azt tudod. Észreveszed az ellentmondást a szemeiben, energiamezejük változását, a megváltozott hanglejtést. Számtalanszor voltál már ilyen helyzetben, így nem vagy társadalmilag naiv, ha nem is volt még túl sok kapcsolatod az aktuális életedben. Mindig is nehezen befolyásolható voltál, mert látod az emberek igazi vágyait és szándékait. Egyszerűen ösztönösen érzed az embereket.

2. Szereted a magányt

Szeretsz magaddal lenni. Nem azért, mert szeretsz magányos lenni, hanem azért, mert jól esik az egyedüllét. Megelégszel azzal, hogy egymagadban légy. Szívesebben vagy egész éjjel egy mólón a csillagok alatt, mint buliban. Szívesebben lennél egyedül egy erdőben, mint egy bevásárlóközpontban. Ez nem azért van, mert remete vagy, hanem mert nincs szükséged a társadalomra ahhoz, hogy érvényesítsd öntudatod, hogy ki tudd nyilvánítani önmagad. Önértékelésed a magaddal és lelkeddel való kapcsolatodból fakad, nem pedig a rangi elismertségből vagy társadalmi státuszból.

Mikor először csöppensz ebbe az életbe, hajlamos vagy hanyatt-homlok a játékszabályok szerint élni és így felépíteni egy kényelmes életet. Ha már többször voltál itt, akkor már tudod, hogy az egész csak egy játék. És nem fáradozol többé a játékban maradásért.

Persze ugyanúgy jársz szórakozni és ugyanúgy szocializálódsz, mint mások, de ez számodra nem jelenti azt a fajta kikapcsolódást, mint másnak. Volt időd hozzászokni ahhoz, hogy emberek körül légy. Tudod, mit várhatsz. A nap végén akkor vagy elégedett és boldog, ha érzed a belső békéd, ami igazán belülről fakad.

3. Nem illesz be. Tényleg nem.

Bárhová mész, mindenhonnan kitűnsz. Iskola, munkahely, családi összejövetel. Egész életedben úgy érezted, nem illesz oda. Még most is barátkozol az emberi léttel, az is lehet, soha nem is fogsz hozzászokni. ,,Rendesen" viselkedni társaságban nehéznek tűnik, és egy értelmetlen beszélgetést folytatni egyenesen fájdalmat okoz neked. Néha nem is érted, miért viselkednek úgy az emberek, ahogy.

Kicsit olyan ez, mint az oroszlán esete, aki egész életében báránynak képzeli magát. Bárányként gondolkodik és viselkedik. Egy pár élet után viszont rájön, hogy ő bizony ennél több. Megismeri saját magát és felülkerekedik bárányságán. És egy új életben már természetellenes számára a bárányszerep, mert tudja, hogy ő oroszlán.

Te vagy az, aki a tudatos álmokról, az állatok jogairól és spiritualitásról kezdeményezel beszélgetést, amikor mindenki más az időjárásról és a sportról akar beszélni. Néha ők kezdeményeznek beszélgetést, mert érdekled őket vagy csak fejtörést okozol nekik, de általában te vagy az, aki mindig megtöri a társadalmi konvenciókat. De nem csak az érdeklődési köröd miatt lógsz ki a sorból.

Talán a leglényegesebb az, hogy nem is igazán tudod, hogy kell beilleszkedni. Talán próbáltad is már, de kínos volt vagy kudarcot vallottál. Ez rendben van. Nem is érted, hogy lehetnek egyesek olyan boldogok, mint az óvodások cukorkaosztáskor, és mesterkéltnek tartod a szokványos, helyénvalónak vélt dolgokat. Olyanokat csinálsz, amit mások ,,furának" tartanak, mint például meditálni egy köztér padján vagy esetleg megállni a parkoló közepén, hogy magadba szívd a Nap éltető energiáját, de csípős megjegyzésből is akad pár. Több furcsa szokásod van az átlagembereknél, de nem azért, mert különbnek akarsz tűnni, hanem azért, mert nem tudod, hogyan kell ,,normálisnak" tűnni.

4. Fejlett lelked van.

Az emberek gyakran kérhetnek tőled tanácsot, még ha fiatalabb is vagy náluk pár évtizeddel. Értékelik a véleményedet, mert jó rálátásod van a dolgokra és a korodhoz képest bölcs vagy. Anélkül, hogy egoistának tűnnél, jobban megérted és szélesebb értelemben fogod fel az élet kihívásait, mint mások. Talán ezért is vagy itt: segíteni másoknak elérni a céljaikat.

Mivel éltél már itt, tisztában vagy a türelem, őszinteség és önelemzés fontosságával. Amit más 10 év alatt tanul meg, az neked egy év alatt sikerül, mert a lelked sok mindent átélt már és fel tudja ismerni a jeleket. Lelki fröccsöt adni a szenvedőknek természetes dolog a számodra, mert mindig képes vagy együtt érezni velük, tudod, min mennek keresztül. Saját életedben is szembesülsz csapásokkal, de érett gondolkodással és kiegyensúlyozottan tudod őket kezelni. Hamar tanulsz az élet leckéiből és meghallod, amit az élet saját magadról tanítani akar neked.

És őszintén szólva, csak több bölcsességet és tapasztalatot szerzel azzal, hogy értékeled a világ dolgait. Nem igazán foglalkoztat a társadalmi státusz, a hírnév, vagy, hogy egy bájos és otthonos fészket varázsolj magadnak. Lelki fejlődésre vágysz, jobb emberré fejlődni és segíteni másoknak, hogy ugyanezt tehessék. Ezt érzed a legtermészetesebbnek és legkifizetődőbbnek.
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Ami erősít és ami nem
  2023-03-23 17:16:32, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Hogy ki vagyok?
  2023-03-22 09:50:39, szerda
 
 
"Hogy ki vagyok?
Nem érdekes. A végtelen időkben jövök, megyek.Tanítok mindenfelé.
Csak egy a lényeg; amit gondolok, amit mondok, az szívem szeretetében szülessen és az igaz, tiszta legyen és eszerint cselekedjek!"

Buddha
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
2023.02 2023. Március 2023.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 225 db bejegyzés
Összes: 11676 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 401
  • e Hét: 1378
  • e Hónap: 41722
  • e Év: 127728
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.