2014-09-16 11:45:16, kedd
|
|
|
L Marikától kaptam az ötletet, ami egy kicsit eltér az általam ismert zacskós rázástól!
Köszönöm!!!
A profi panír, nagy ötlet!!
Tudom, nem a feltétlen egészséges a rántott étel, de egyikőnk sem ússza meg!
Íme egy igen nagy 5let!!!!
Ismerős a helyzet, amikor sok kis apró gombát, vagy csirkefalatkát kell panírozni? 1 kg apró csiperkegomba vagy csirkemell panírozása 5 perc alatt, kevés mosogatással? Lehetséges !
Sokszor az ember nem is gondolja, honnan kap majd nagyon jó ötletet, vagy ihletet. Én sem gondoltam arra, mikor 2012-ben egy riportot olvastam, hogy egy írótól tanulok majd egy szuper panírozási technikát. Az interjúban, mely Dragomán Györggyel és családjával készült, az író mesélt arról is, hogy szeret főzni és a gyerekei kedvence a ropogós csirkefalatok, melyet ő egyszerűen készít. Elárulta azt is, hogyan. Persze kipróbáltam, és azóta én is így panírozok, de valamiért nem is jutott eszembe korábban ezt leírni!
És hogy hogyan született belőle ez a bejegyzés? Nos, az ihlet a Cafeblog VIP program gasztrofotózásán jött. :-) Így hát, íme!
A módszer nagyon egyszerű, kell hozzá egy nagy fedeles műanyag doboz, ebben fogunk panírozni. Tegyük bele a a panírozni kívánt gombát, és adjunk hozzá joghurtot. Nekem kb. 70 dkg csiperkéhez 1 evőkanál joghurtra volt szükségem. A mennyiség függ attól, hogy mennyi a panírozandó mennyiség, illetve mekkora annak a felülete (mennyire apró). Rázzuk jól össze. Fontos, hogy a joghurt jól benedvesítse a felületet, de ne tocsogjon.
Tegyünk hozzá lisztet. Ez kb. 1,5 evőkanál volt. Rázzuk jól össze.
Jöhet a felvert tojás (jelen esetben egy darab) és persze rázd, rázd rázd!
Legvégül pedig a zsemlemorzsa (itt 2-3 evőkanál), és rázás!
És lehet sütni:
Csirke esetében is hasonló a helyzet, kis módosítással: vagyis a csirkéhez adjunk joghurtot, ehhez tegyünk fokhagymát is. Rázás! Majd keményítőt adjunk, ettől ropogós lesz! Rázás. Következik a liszt. Rázás! Majd a felvert tojás. Rázás! És végül a zsemlemorzsa. Rázás!
Sajnos, a kisült rántott combot nem tudtam lefényképezni, mert a család elkapkodta.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ?
Ui: A sózást el ne felejtsd ! ! !
|
|
|
0 komment
, kategória: Süssünk, főzzünk! |
|
Címkék: gasztrofotózásán, inspirációkkal, csirkefalatkát, meglátogattál, csirkefalatok, csiperkegomba, kivitelezhető, lefényképezni, zsemlemorzsa, módosítással, mosogatással, benedvesítse, csiperkéhez, panírozandó, megköszönöm, családjával, kipróbáltam, receptekkel, keményítőt, fokhagymát, következik, panírozási, panírozása, lehetséges, ötletekkel, elkapkodta, csirkemell, interjúban, egyszerűen, egészséges, joghurtot, tartalmaz, feltétlen, technikát, panírozni, valamiért, kicsit eltér, általam ismert, profi panír, feltétlen egészséges, rántott étel, igen nagy, riportot olvastam, írótól tanulok, szuper panírozási, gyerekei kedvence, ropogós csirkefalatok, módszer nagyon, nagy fedeles, mennyiség függ, panírozandó mennyiség, felvert tojás, Dragomán Györggyel, Cafeblog VIP,
|
|