Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy nyugdíjas levele.
  2014-10-23 16:29:10, csütörtök
 
  Nyugdíjasok és nyugdíjak - Nyaralás, na ne, ebből a nyugdíjból????






Egy nyugdíjas levele:

Tisztelt " politizáló elit"!
Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak!

Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide?
A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is? Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!

Nyugdíjas Barátaim!
Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években:

- Az úthálózat, járdaépítés,
- villamoshálózat, a
- vízvezeték- és csatornahálózat, a
- telefon- és a
- gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.

Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások,bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek (a diákok építő táborokban segítették az ország gyarapodását). Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával , lapáttal egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők a mai nyugdíjasok. Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él. Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve. Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük. A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.

Valójában:
Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton.
Most AZ újabb megalázás! Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót.

Ezt a hazugságot! Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri. A sok munka elnyűtte - már azokat, akik akkor nem a népből éltek és ma is ezt teszik - a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét. Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről? Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet?

Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül! Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni! .

Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót. Egy nyugdíjas házaspár, ha mondjuk mindketten 100-100 ezer Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 27 % ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizetnek be az államnak. Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadótis fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is fizetnek ...

Soroljam még?
Tisztelt nyugdíjas barátom!
Te nem eltartott vagy, hanem adófizető! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót. Tehát nem is indokolt ilyen alapon a szavazati jog.

Egy nyugdíjas MÁS!
Aki teheti, és nem nyugdíjas még, AZ induljon el valamelyik határon túli, számára, érdekes ország felé mert ITT nyugdíja soha, nem lesz. Ha a létező nyugdíjrendszerben gyűjtik a pénzét. Mert abból a horvátországi nyaralók épülnek, de nem nekünk!

A nyugdíjasoktól mindent el lehet és el is kell venni!
Egyáltalán! Minek vannak? Hiszen már csak fogyasztanak!
Az, hogy amíg dolgoztak keményen levonták tőlük a nyugdíjjárulékot AZ nem érdekes, AZ régen volt talán igaz sem volt.

Kell a pénz a FIDESZ oligarcháknak, barátoknak, a képviselőknek, AZ adót nem fizetőknek, a csalóknak, a gazdagoknak!

Tiltakozom és hajlandó leszek tüntetni, ha Orbán hozzá nyúl AZ öregségi Nyugdíjakhoz!
Nem hagyjuk!

Küldd hát tovább ismerőseidnek!!
Pillanatnyilag még terv, de hamarosan már nem AZ lesz !! .
Egyébként a ma már öregségi nyugdíjban levők nyugdíját jogtalanul csökkentené Orbán, mint ahogy a magánnyugdíjak lenyúlása is törvénytelen volt.

Ne hagyjuk, mert már most nyomor van, akkor MI lesz, ha a "nemzetmentő" Orbán megint álmodik egy nagyot?
Kedves Olvasó!
Az elmúlt napokban komoly, indulatoktól sem mentes vita bontakozott ki az ellenzék és a Fidesz között arról, hogy ki milyen nyugdíjrendszert szeretne. A vitában sok mindenki sok mindent állított, a tisztánlátás érdekében lássuk a tényeket!

Jelenleg Magyarországon 3 millió 753 ezer nyugdíjas van.
Bajnai Gordon kormánya 2009-ben 2835 milliárd forintot fordított nyugdíjak kifizetésére, ebből mintegy 590 milliárd forint volt AZ, amit AZ adóbevételekből csoportosított át, hogy a nyugdíjkassza hiányát fedezze.

Tehát a befolyó nyugdíjjárulék 590 milliárddal (21%-kal) volt kevesebb a kifizetett nyugdíjnál.

Varga Mihály, Orbán Viktor pénzügyminisztere, a következőt nyilatkozta január 7-én: " Évente 500 milliárd forintot teszünk át a nyugdíjkasszába adófizetői pénzekből... Ezt a gyakorlatot meg kell szüntetni."

A cikkben a következő is szerepel: " Az úgynevezett svéd modell elvben roppant igazságos, de korántsem humánus: a mainál 15-20 százalékkal kisebb nyugdíjat fizetne, és akár 70 éves korig (?) dolgoztatná a munkavállalókat." (Az már csak hab a tortán, hogy nálunk hol, közmunkán?)

Még 2001. júniusában a svéd-modellt taglaló előterjesztést készített AZ Orbán-kormány pénzügyminisztere, mely azzal zárult, hogy a részletek kidolgozását haladéktalanul meg kell kezdeni. Az Orbán-kormány a svéd-modellre épülő rendszer bevezetésének előkészítése mellett döntött. A bevezetést akkor vélhetően a kormányváltás akadályozta meg.

A fentiekből világosan látszik, hogy mit tett volna már akkor a Fidesz, ha tovább kormányoz.
Még két adat: Ma Pest megyében 312 677 nyugdíjas van, AZ átlagos nyugdíjuk 82 419 forint. Ha Varga Mihály és Orbán Viktor a Nyugdíjalapból elvesz majdnem 600 milliárdot, csupán 67 583 Ft kifizetésére lesz lehetőség. Ez havi 15 ezer, évi 180 ezer forint csökkenés!

Nyugdíjak Pest megyében AZ MSZP kormány alatt 82 419 Ft és a Fidesz svéd-modellje alapján: 67 583 Ft. Havi csökkenés 14 836 Ft éves csökkenés 178 032 Ft. Ezek a száraz tények.

Ha ön sem szeretné, hogy a jelenlegi, vagy majdani nyugdíja radikálisan lecsökkenjen, esetleg idős szülei nyugdíja zsugorodjon össze, tegyen érte!

Átlagosan több mint 20 évet élünk nyugdíjban! Ne nyomorban tegyük! Az első lépés amit tehet, hogy továbbküldi ezt a levelet ismerőseinek!

Köszönöm.
Szentgyörgyi József
ELTE Társadalomtudományi Kar
polgármester,
Halásztelek

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kegyelemkenyeret, nyugdíjjárulékot, nyugdíjrendszert, nyugdíjkasszába, villamoshálózat, csatornahálózat, adóbevételekből, következményeit, parasztfiatalok, létesítményeket, megtapasztaltuk, munkavállalókat, szolgáltatásra, magyarországon, gépjárműadótis, haladéktalanul, gyógyszereiket, előterjesztést, szabadnapjukon, állampolgárnak, munkásüdülőket, csoportosított, nyugdíjjárulék, nyugdíjasoktól, magánnyugdíjak, nyugdíjalapból, pillanatnyilag, nyugdíjkassza, kormányváltás, ismerőseidnek, oligarcháknak, tisztességben, megtartásához, képviselőknek, szavazógépnek, bevezetésének, nyugdíjas levele, pénzén szereztétek, most megvetett, havi milliós, nyugdíjasok filléreire, átdolgozott élet, magyar nyugdíjas, szükséges szavazógépnek, háborús eseményeket, lerombolt országot, korosztály volt, háborús romokat, vidéki lakosságnak, gyári munkások, diákok építő, ország gyarapodását, Marx Károly Közgazdasági Egyetemen, Jogi Egyetemen, Nyugdíjas Barátaim, Most AZ, Kedves Olvasó, Jelenleg Magyarországon, Bajnai Gordon, Varga Mihály, Orbán Viktor, Nyugdíjak Pest, Szentgyörgyi József, ELTE Társadalomtudományi Kar,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Julian Brass gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einstein gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Fekete István - Akác  Alázat  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Reggel van  Png kislány  Idő  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Png lepke  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tavaszi kép  képre írva  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hogy lehet megtartani  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Garai Gábor - Takarítás  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Kellemes délutánt kívánok  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Nagyi telefonál  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png ház  Erdőn  Paul David Tripp Április 21  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem tudhatod  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Irgalom és ítélet  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fekete István - Akác  Mi lenne ha  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Alvó cicák  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei... 
Bejegyzés Címkék
nyugdíjas levele, pénzén szereztétek, most megvetett, havi milliós, nyugdíjasok filléreire, átdolgozott élet, magyar nyugdíjas, szükséges szavazógépnek, háborús eseményeket, lerombolt országot, korosztály volt, háborús romokat, vidéki lakosságnak, gyári munkások, diákok építő, ország gyarapodását, havi jövedelmük, küzdelmes munkás, másikra tengődnek, havi számláikat, turkálóban tudnak, határon túli, népből éltek, megélhetési gond, nyugdíjasok többségét, húsos fazék, tisztességben megőszült, nyugdíjas házaspár, horvátországi nyaralók, nyugdíjasoktól mindent, magánnyugdíjak lenyúlása, elmúlt napokban, tisztánlátás érdekében, nyugdíjkassza hiányát, befolyó nyugdíjjárulék, kifizetett nyugdíjnál, következőt nyilatkozta, nyugdíjkasszába adófizetői, úgynevezett svéd, mainál 15-20, svéd-modellt taglaló, részletek kidolgozását, svéd-modellre épülő, bevezetést akkor, kormányváltás akadályozta, fentiekből világosan, száraz tények, első lépés, levelet ismerőseinek, kegyelemkenyeret, nyugdíjjárulékot, nyugdíjrendszert, nyugdíjkasszába, villamoshálózat, csatornahálózat, adóbevételekből, következményeit, parasztfiatalok, létesítményeket, megtapasztaltuk, munkavállalókat, szolgáltatásra, magyarországon, gépjárműadótis, haladéktalanul, gyógyszereiket, előterjesztést, szabadnapjukon, állampolgárnak, munkásüdülőket, csoportosított, nyugdíjjárulék, nyugdíjasoktól, magánnyugdíjak, nyugdíjalapból, pillanatnyilag, nyugdíjkassza, kormányváltás, ismerőseidnek, oligarcháknak, tisztességben, megtartásához, képviselőknek, szavazógépnek, bevezetésének, horvátországi, eltakarította, megérdemelne, törvénytelen, hozzájárulás, indulatoktól, ismerőseinek, előkészítése, diplomátokat, lecsökkenjen, polgármester, szentgyörgyi, nyugdíjakhoz, fogyasztanak, közgazdasági, helyzeteknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 515 db bejegyzés
Összes: 13005 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 2917
  • e Hónap: 20300
  • e Év: 137546
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.