Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes fájdalomcsillapítás – MSM
  2016-06-15 10:59:31, szerda
 
   
 

Természetes fájdalomcsillapítás - MSM, a természetes kén ereje

A kén szerepe az emberi testben-  Megtartja a sejtek falának a rugalmasságát és azokat áteresztővé teszi. Ennek köszönhetően a méreganyagok ki,- és tápanyagok beáramlása megfelelően biztosított.
-  Biztosítja a szervezetnek a szükséges alapanyagot új sejtek létrehozásához, sejtek javításához és így gondoskodik a sérült szövetek vagy szervek regenerálódásához elengedhetetlen sejtújulásról.
-  Közvetetten részt vesz az energiatermelő folyamatokban, mint az inzulin egy alkotóeleme, ami előfeltétele a normális szénhidrát anyagcsere folyamatoknak.
-  Biztosítja a kötőszövetek egészségét, és a kollagén előállítódását.

Mi az az MSM?

Az MSM Methyl-Sulfonyl-Methane-t jelent, hivatalosan DMSO2. Ez egy természetes, természetben előforduló vegyület, egy szerves kén vegyület, amely minden élő organizmusban megtalálható. Valójában az egyik legfontosabb alkotórészünk, a víz és a nátrium után. Képzeljük el, hogy egy kb. 72 kg-os ember testéből 1.8 kg a kén, ebből is látszik, hogy ez nem egy elhanyagolható alkotóelemünk. Dr. Jacob, az MSM egyik első kutatójának szavaival élve, a szerves kén legalább olyan fontos a szervezetünknek, mint a C-vitamin.
Az MSM az óceánból származik és az eső segítségével éri el az emberi táplálékláncot (esővíz » növények). Lássuk, hogyan!
A kén ciklus az óceánban indul útnak, ahol a planktonok kén vegyületeket bocsátanak ki magukból, melyek az óceán vizében átalakulnak egy illó vegyületté, DMS-sé (dimetil-szulfiddá).
Ez gázként a felső légkörbe emelkedik és az ózon illetve magas energiájú ultraviola sugárzás jelenlétében egy ún. fotokémiai oxidáció megy végbe és a DMS átalakul az unokatestvéreivé DMSO-vá és MSM-mé, amelyek mindketten vízben oldékonyak. Az MSM és DMSO visszatérnek a Föld talajára a csapadékkal, amiből a növények gyorsan magukhoz veszik őket.
A növények a gyökereikben tárolják és koncentrálják őket, meglepően nagy mennyiségben. Az MSM és a kén, amit tartalmaz, belevegyül a növény teljes szerkezetébe és ásvánnyá alakul a növény metabolizációja által.
Ez ugye azt jelenti, hogy mi emberek, elsősorban növényekből juthatunk elegendő szerves kénhez.

Milyen táplálékokban található meg az MSM?
-  friss zöldségek: főleg brokkoli, káposzta, hagyma, fokhagyma (a jellegzetesen kellemetlen szagú zöldségek az elsődleges kén-források)
-  esővíz (második leggazdagabb MSM forrás)
-  fűszál (nem véletlenül eszik ezt a kutyák és macskák)
-  búzafű
-  tenger gyümölcsei
-    tengeri moszatok, hínár, algák
-  anyatej (leggazdagabb MSM forrás)
-  húsokban és tejtermékekben: igen kevés megtalálható a halakban, húsokban, szárnyasokban, tojásban és a tejben (2-6 ppm, azaz részecske a millióban)
A baj csak ott kezdődik, hogy amint feldolgozunk egy alapélelmiszert, azt megfőzzük, sütjük vagy tartósítjuk... a kén tartalma lenullázódik.

Miért nincs elegendő MSM a mai ember étrendjében?
Mert megsemmisül levegőztetés, feldolgozás, sütés-főzés és homogenizálás által.
Az élelmiszereink tartósítása, feldolgozása, főzése vagy sütése elpusztítja a bennük található szerves ként. Márpedig ha egy átlag magyar ember étrendjét megnézzük, a magához vett élelmiszer 95%-át valamilyen formában fel fogja dolgozni, így a szerves kén tartalom szinte nem-létező lesz.
Az emiatt kialakult kén hiány pedig különböző kóros állapotokhoz vezethet.
Az MSM hiány enzim-kimerülést, szöveti,- és szervi elégtelenségeket, fizikai és pszichés stresszt, fáradtságot okoz... betegségek kialakulásához vezethet és korai öregedéshez.

A súlyos kén hiánynak klasszikus tünetei vannak:
-  lassú sebgyógyulás
-  erős hegesedés
-  töredező haj és körmök
-  gasztro-intesztinális (gyomor és bélrendszeri) problémák
-  alacsony fájdalomküszöb
-  memória veszteség / zavarok
-  allergiák
-  ízületi gyulladások
-  pattanások vagy más krónikus bőrbetegségek
-  depresszió
-  immunrendszer elégtelenség


Az MSM és az emberi szervezet

Az MSM együtt dolgozik a vitaminokkal és aminosavakkal, napi 24 órában, minden nap. Mivel testünk folyamatosan hoz létre új sejteket, szükség van a folyamatos kén ellátásra, sőt egyre több kénre volna szükségünk, ahogy öregszünk.
Testünk folyamatos önjavításban van, de ha nem adjuk meg neki a szükséges hozzávalókat, csupán gyenge, diszfunkcionális sejteket fog tudni létrehozni.
Valahogy úgy kell ezt elképzelnünk, mint az építkezésnél a beton előállítása: Egy ember hozza a vizet, egy másik hozza a homokot és egy harmadik hozza a cementet. Tegyük fel, hogy a cementet hozó harmadik emberke elfáradt, pihen egyet, így nélküle kezdjük el a keverést. A végtermékünk így egy vályog keverék lesz és nem beton. Lehet belőle építkezni, de a végeredmény közel sem ugyanaz lesz...
Ugyanígy van ez odabent is, amikor a sejteknek szükségük van az újulásra (programozott sejthalál ->új sejtek létrejötte) és mi nem adjuk meg neki mindazt, amire szüksége van új, erős, egészséges sejtek létrehozásához, bizony az így létrejött sejtjeink elveszítik a rugalmasságukat és elkezdődik az idegen fehérjék és szabad gyökök felépülése a sejtjeinkben és testfolyadékainkban.
A kén minden egyes élő organizmusban jelen van, az élet feltétele. Megtalálható növényekben, állatokban és az emberben, ugyan kevesen tudják,- a 4. legfontosabb ásványi anyag!
Így a szerves kén egy nélkülözhetetlen összetevő az emberi szervezetben. Szinte minden egyes sejtünkben jelen van, legnagyobb koncentrációban kifejezetten a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben van. Jelen van és kimutatható a vérünkben is (átlag felnőtt férfi - 0.2 ppm).
Szerkezetileg, illetve funkcionálisan létfontosságú 150 más vegyületünk szempontjából. Ilyenek a hormonok, enzimek, antitestek és az antioxidánsok. Létfontosságú összetevője továbbá olyan más vegyületünknek és folyamatunknak, mint pl. a kollagén, immunglobulin vagy enzim szintézisek.


Miért kell pótolni az MSM-t?

Abban az esetben, ha nem nyers illetve fehérje-dús táplálkozást folytatunk (nyers hal, hús és zöldségek), nagy esélyünk van rá, hogy a szerves ként pótolnunk kell kívülről.
Az emberek többsége nem kíván vagy nem képes élelmiszereket nyersen magához venni, főleg nem nap, mint nap, ezért arra jutottak a kutatók, hogy a modern életmódunknak köszönhetően kialakult súlyos kén hiányt muszáj ellensúlyozni azáltal, hogy magunkhoz vesszük étrend kiegészítő formájában.
Az ételeink feldolgozása, főzése, hosszú távú tárolása teljes mértékben képes lecsökkenteni a szerves kén tartalmukat. Azaz sokszor hiába táplálkozunk egészségesen, az ételeink már nem tartalmaznak ként. Innentől kezdve számításba kell venni a szervezet szerves kén hiányát, illetve a hiányzó szerves kén természetes úton való pótlását. (Lehet, csupán ez áll ekcémánk mögött?)


Az MSM konkrét felhasználhatóságai

1. méregtelenítés
MSM pótlással gondoskodni tudunk a testünk méreganyagainak könnyebb és hatékonyabb kivezetéséről, az étel allergiáink enyhítéséről, gyulladásunk csökkentésről vagy fájdalmaink megszűntetéséről.
MSM jelenlétében a sejtek fala áteresztőbbé válik, vagyis testünk sejtjei könnyebben áthatolhatókká válnak, aminek a hatására a méreganyagok könnyebben távoznak a sejtekből, illetve a tápanyagok könnyebben bejutnak a sejtekbe.
Ennek köszönhetően a sejtjeink jobban megtelnek az életet jelentő oxigénnel (mivel javul a sejtfal-légzés is) és más fontos tápanyagokkal, melyek könnyedén áramlanak be a sejtekbe, míg a méreganyagok könnyebben kimozdíthatóak és ezek mellett javul a vérkeringés.
Az MSM képes összekapcsolódni a méreganyagokkal, és így azok az MSM-hez kapcsolódva kénytelenek elhagyni szervezetünket a vizeletünkkel

Az MSM a következő vegyületek mérgező hatását csökkenti:
-  Ásványok: az MSM többek között segíti az Alumínium és a Higany kiürülését az emberi szervezetből.
-  Szerves savak: az MSM segít csökkenteni a Tejsav felhalmozódását testedzés után.
A szervezetünket méregtelenítéséhez a következő feltételek szükségesek:
-  napi min. 2 liter tisztított víz fogyasztása
-  szükség esetén méregtelenítő étrend kiegészítő használata (humátok, gyógygombák, alga, búzafű, stb....Mindig kérje ki szakember tanácsát!)
-  áteresztő sejtek, amit az MSM biztosít. Ahhoz, hogy a víz és az alga bejusson a sejtekbe és a sejten belüli méreganyaggal együtt ki is tudjon onnan jönni, áteresztő sejtfal szükséges.
Áteresztő sejtfallal képesek vagyunk valóban méregteleníteni, illetve több oxigénhez jutnak a sejtjeink. Mert ne feledjük: ha nem kellőképpen áteresztő a sejtfalunk, kevesebb oxigén és tápanyag jut be. Ugyanakkor, a már bent lévő méreganyag nem képes kijutni, hiába iszunk és fogyasztunk jobbnál jobb méregtelenítő készítményeket.

Mivel az MSM segít testünknek az energia előállításában, így a tisztítókúra alatt esetleg fellépő fáradtság ellensúlyozására is kiváló.


További érvek az MSM alkalmazásához a tisztítókúra során:
Az MSM segít fenntartani a megfelelő pH-egyensúlyt. Segít fenntartani a teljes test sav-lúg egyensúlyát, szabályozza a vérünk és a szöveteink pH értékét, így megakadályozza a Candida létezését és életben maradását a beleken kívül.
Továbbá részt vesz a sejtek regenerációjában és az új sejtek létrehozásában.

2. Egészséges vércukorszabályozás, inzulinrezisztencia és az MSM
Diabétesz (I.R.): még a cukorbetegeknek is jelenthet segítséget az MSM. Az MSM úgy tud hozzájárulni az egészséges vércukor szabályozáshoz, hogy gondoskodik az inzulin és a glükóz könnyű sejtbejutásáról. Amennyiben a hasnyálmirigy sérült vagy gyulladt, az MSM részt vesz a helyreállításában.
Amikor valaki súlyosan kén-hiányos, a sejtjeinek a fala nem lesz kellően rugalmas és áteresztő, ennek hatására a véráram által szállított inzulin és a glükóz nem képes bejutni a sejtekbe megfelelő mennyiségben. A végeredmény magas vércukor és magas vér inzulin szint lesz a vérben, miközben a sejtek ,,éhesen" maradtak és a szervezetnek nincs tápláléka, energiaforrása. A hasnyálmirigy igyekszik kompenzálni és túltermelésbe kezd, mert a sejtekben még mindig nincs cukor...
Mert csak az számít, hogy mi van vagy mi nincs a sejtjeinken BELÜL!
Tanulmányok és kísérletek azt mutatják, hogy amikor MSM-et kap a páciens, a sejtfalak áteresztővé válnak és végre bejut az inzulin és vele a glükóz. Ennek köszönhetően a hasnyálmirigy helyzete is normalizálódik (mellesleg a hasnyálmirigy inzulintermeléséhez kénre van szükség), mert nem kell túltermelnie tovább.
A rend helyreáll, a hasnyálmirigy normál ütemben termel (és tud termelni erőfeszítés nélkül, mert van rendelkezésre álló kén), a megtermelt üzemanyag bejut a sejtekbe, a szervezetnek van energiaforrása és a páciens szénhidrát-anyagcseréje normalizálódik.


Az MSM a következő anyagok funkcióját erősíti
-  Aminosavak: az MSM elérhetővé teszi kén tartalmát a metioninnak és a ciszteinnek (a cisztein és a metionin a két kéntartalmú aminosav, melyeknek fontos szerepük van a fehérjék felépítésében. Az utóbbi mindig a lánckezdő aminosav)
-  Szénhidrátok: az MSM elérhetővé teszi kén tartalmát a Kondroitin- Szulfátnak (a porc egyik alkotórésze, jó vízmegkötő anyag).
-  Hormonok: az MSM segíti az Inzulin előállítását. Az inzulintermeléshez kénre van szükség, amely a szénhidrát anyagcseréért felelős. Illetve, az MSM csökkenti a sejtek inzulin rezisztenciáját, mivel könnyebben áthatolhatóvá teszi a célsejtek membránját.
-  Immunrendszer: az MSM elérhetővé teszi kén tartalmát az IgG komponensnek (immunoglobulin G). Az IgG antitestet az immunrendszer termeli, ez az immunoglobulin véd minket a mikroorganizmusoktól életünk első heteiben. Antibakteriális és antivirális hatású.
-  Ásványi anyagok: az MSM egy nagyon magas biológiailag elérhető Kén- forrás az emberi szervezetnek, ami azért fontos, mert az emberi szervezet sok létfontosságú folyamatot csak kén jelenlétében tud elvégezni.
-  Fehérjék: az MSM elősegíti a Kollagén előállítását, illetve elérhetővé teszi a kén tartalmának egy részét a Keratin (keratin-szulfát) előállításához.
A következő vegyületek segítik az MSM tevékenységét szervezetünkben
-   Vitaminok: napi kb. 2.000 mg C-vitamin még jobban elősegíti az MSM hatékonyságát, mivel a C-vitamin segít a külsőleg bevitt (exogén) MSM endogén kénné való átalakításában.


Eredet: Hormonharmónia - Természet

 
 
0 komment , kategória:  MSM a természetes gyógyító   
Címkék: megszűntetéséről, elégtelenségeket, regenerációjában, ellensúlyozására, diszfunkcionális, unokatestvéreivé, nélkülözhetetlen, összekapcsolódni, rugalmasságukat, szervezetünknek, szervezetünkben, rezisztenciáját, elengedhetetlen, alapélelmiszert, koncentrációban, sejtbejutásáról, méreganyagainak, méregteleníteni, felhalmozódását, méreganyagokkal, antibakteriális, metabolizációja, cukorbetegeknek, kialakulásához, immunoglobulin, normalizálódik, szabályozáshoz, élelmiszereink, kimozdíthatóak, energiaforrása, létrehozásához, elhanyagolható, előállítódását, funkcionálisan, vegyületünknek, energiatermelő, emberi testben, sejtek falának, szükséges alapanyagot, sérült szövetek, energiatermelő folyamatokban, normális szénhidrát, kötőszövetek egészségét, kollagén előállítódását, egyik legfontosabb, nátrium után, elhanyagolható alkotóelemünk, óceánból származik, emberi táplálékláncot, óceánban indul, óceán vizében, illó vegyületté, Kondroitin- Szulfátnak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.21. 20:27 Oscar-díj - Mahershala Ali és Rami Malek is díjat ad át a gálán
01.21. 20:16 Vízilabda Eb - Simán jutott a négy közé a magyar női válogatott
01.21. 20:08 Farkas Örs: Karácsony politikai kifizetőhellyé változtatta Budapestet
01.21. 20:08 Jégkorong Erste Liga - A Brasov legyőzte a Csíkszeredát
01.21. 20:07 Palkovics: határozott célokat tűzött ki a kormány az energia- és klímapolit...
01.21. 20:06 Férfi kézilabda Eb - A norvégok Izlandot is legyőzték, a magyaroknak egy po...
01.21. 19:57 Bradley Cooper a Netflixnél rendez filmet Leonard Bernsteinről
01.21. 19:56 Iszlám Állam - Belga dzsihadisták özvegyeinek négy gyerekét vitték haza Bel...
01.21. 19:47 Giro d'Italia - Rózsaszín fények éjszakája száz nappal a rajt előtt, indul ...
01.21. 19:36 Az új orosz miniszterelnök bemutatta kormányát, Lavrov és Sojgu marad
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Megjött a hó  A mérgező emberek  Maci  Őszi eső  Fatörzs gyertyák  Celine Dion - Just walk away  Facebookon kaptam  Bravó  Facebookon kaptam  Keverés  Egyre gyakrabban hallani "Nárc...  Az anyák olyanok, hogy maminak...  Hallás  A mérgező emberek  Egy himnusz az élethez  Rózsa hóesésben  Mai napi mosoly!  Hallás  Kellemes délutáni pihenést! .....  Bravó  A meghallgatott imádság - Szo...  A mérgező emberek  Csukott szekrény  Facebookon kaptam  Hofi Géza: - Anyósom az tudja ...  Szomorúság  Nyugdíj  Szép estét  A szerelmes lány  Hmmm  Kávészemek  Facebookon kaptam  Gitáros  Kellemes kávézást  A barát az, aki ...  Maci  Deres környezetben a Máriagyűd...  Halogatás  Facebookon kaptam  Nemes Nagy Ágnes : Félelem  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Tóth Árpád:Érzelmek nélkül...?...  Régi és új természet  Alvó kutyusok  Png kutya  József Attila - A Dunánál  Rózsaszín rózsa  Rózsaszín rózsa  József Attila - A Dunánál  Sexy nők  Csoda a vízilabda E.B-én  Állatvilág.......  Szőke Lajos A pilis hegységről  Hofi Géza: Behívó  Csíp a dér, fagy az ér  Kellemes délutáni pihenést! .....  Rózsaszín rózsa  Facebookon kaptam  Posertube  Rózsaszín rózsa  Facebookon kaptam  Félreértés.......  Megjött a hó  Az örökkévaló Isten és a mulan...  Facebookon kaptam  2. évközi hét hétfő 01.20  Facebookon kaptam  A reménység nem szégyenít meg  Facebookon kaptam  Rózsaszín rózsa  Hallás  Imádság  A szerelmes lány  Posertube  Állatvilág.......  Kondra Katalin: Kötelék Nem t...  Hmmm  Posertube  Nem számít  Útravaló – 2020. január ...  Az élet egy tánc  Egyre gyakrabban hallani "Nárc...  Mindig van fény a sötéten túl  Szülinapomra..  Facebookon kaptam  A reménység nem szégyenít meg  Jézus megbocsát  Megjött a hó  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Csoda a vízilabda E.B-én  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Egy Könyvárus ...  Stop a gondolatnak  Veszprémi Érsekség szentmise 0...  Képes üzenet !  Kellemes délutánt  Png nő 
Bejegyzés Címkék
emberi testben, sejtek falának, szükséges alapanyagot, sérült szövetek, energiatermelő folyamatokban, normális szénhidrát, kötőszövetek egészségét, kollagén előállítódását, egyik legfontosabb, nátrium után, elhanyagolható alkotóelemünk, óceánból származik, emberi táplálékláncot, óceánban indul, óceán vizében, illó vegyületté, felső légkörbe, ózon illetve, unokatestvéreivé DMSO-vá, növények gyorsan, gyökereikben tárolják, növény teljes, növény metabolizációja, jellegzetesen kellemetlen, elsődleges kén-források, élelmiszereink tartósítása, bennük található, átlag magyar, magához vett, emiatt kialakult, emberi szervezet, szükséges hozzávalókat, beton előállítása, ember hozza, másik hozza, harmadik hozza, cementet hozó, vályog keverék, végeredmény közel, sejteknek szükségük, idegen fehérjék, élet feltétele, nélkülözhetetlen összetevő, emberi szervezetben, szerves ként, emberek többsége, modern életmódunknak, ételeink feldolgozása, szervezet szerves, hiányzó szerves, testünk méreganyagainak, étel allergiáink, sejtek fala, méreganyagok könnyebben, tápanyagok könnyebben, sejtjeink jobban, életet jelentő, következő vegyületek, emberi szervezetből, következő feltételek, alga bejusson, sejten belüli, energia előállításában, tisztítókúra alatt, tisztítókúra során, megfelelő pH-egyensúlyt, teljes test, beleken kívül, sejtek regenerációjában, egészséges vércukor, glükóz könnyű, hasnyálmirigy sérült, véráram által, sejtekbe megfelelő, végeredmény magas, sejtek &#8222, szervezetnek nincs, hasnyálmirigy igyekszik, sejtjeinken BELÜL, sejtfalak áteresztővé, hasnyálmirigy helyzete, rend helyreáll, hasnyálmirigy normál, megtermelt üzemanyag, következő anyagok, fehérjék felépítésében, utóbbi mindig, lánckezdő aminosav, porc egyik, szénhidrát anyagcseréért, sejtek inzulin, célsejtek membránját, immunrendszer termeli, nagyon magas, emberi szervezetnek, külsőleg bevitt, megszűntetéséről, elégtelenségeket, regenerációjában, ellensúlyozására, diszfunkcionális, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 74 db bejegyzés
Összes: 9655 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1979
  • e Hét: 5920
  • e Hónap: 45406
  • e Év: 45406
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.