Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A boldogság 7 biztos akadálya
  2017-10-13 00:20:01, péntek
 
   
 

A boldogság 7 biztos akadálya


Olyan sokszínűek vagyunk, olyan eltérő a történetünk, a múltunk, a vágyaink, az álmaink, a céljaink. Mindegyikünknek mások a gondjai, más foglalkoztat bennünket. Mindegyikünk minden pillanatban a valóság csak egy kicsiny szegletét látja. Emberként csakis nézőpontjaink lehetnek. Ha a különbségekre fókuszálunk, mindig csak azt láthatjuk, ami elválaszt bennünket.

Mégis ott van az az egyetlen, ami összeköt bennünket. Ott van az az egyetlen, ami mindegyikünkre igaz. Az egyetlen, amiben biztosak lehetünk az az, hogy mindenki boldog szeretne lenni. Az egyetlen, amiben biztos vagyok, hogy mindegyikünk örömteli életre vágyik. Gondolj most valakire! Vajon ő nem ugyanarra vágyik-e, mint Te? Vajon nem ő is boldog akar lenni, csakúgy, mint Te? Vajon nem arra vágyom-e én is, hogy boldog életet élhessek? S minden lény a világon? A különbség abban rejlik, hogy miről gondoljuk azt, hogy boldoggá tesz.

Jellemző módon, a boldogságot önmagán kívül keresi az ember. Csalódások és szenvedések kellenek ahhoz, hogy felmerüljön a gondolat, hogy talán van más út. A boldogság bennünk van, s az akadályokat kell eltávolítanunk, hogy feltáruljon az a csoda, ami bennünk van s ami valójában mi magunk vagyunk. Bizony, ahogy évekbe telt, hogy szenvedést okozó mintákat tanuljunk, úgy ahhoz is kitartás kell, hogy elengedjük e régi mintákat. Ha tudod, hogy ahogy eddig próbáltad élni az életed, az nem hozott boldogságot, akkor itt az ideje egy más utat kipróbálni.

Van az a mondás is, hogy az okos ember más kárán tanul. Csokorba szedtem az én tapasztalataimat, felismeréseimet. Összegyűjtöttem azokat az akadályokat, melyek biztosan ellehetetlenítik a Benned lévő öröm megélését.

1. BŰNTUDAT

A bűntudat az egyik legádázabb érzés, amit csak érezhetsz. Abból táplálkozik, hogy abban hiszel, hogy lehetséges valamit elrontani, s hogy cselekedhettél volna másképpen. Bünteted magad a múltért, mely már nem létezik, s nem is tehetsz semmit sem, hogy változtass azon, amit hited szerint rosszul tettél. Azzal okozol szenvedést magadnak, hogy újra meg újra lejátszod elmédben a múltat, megismétled gondolatban azt, ami csak egyetlen egyszer történt meg. Az egyetlen hely és idő, amikor lehetőséged van változtatni, az most van. Amikor azon kapod magad, hogy bünteted magad a jelenben valamiért, akkor vedd észre és engedd el a múltat! Engedd el a szenvedést okozó gondolatokat!

A bűntudat abból fakad, hogy az ego (az elkülönülés hiedelme) egy bosszúálló, büntető Istenben hisz, s azt hiszi, hogy ha önmagát bünteti, azzal csökkenti majd Isten bosszúját. Kétszeresen is torz ez a nézőpont, hiszen Isten nem emberarcú, s a szeretet nem képes a bosszúállásra. Emlékeztesd magad arra, hogy semmi értelme sincs a bűntudatnak, mert azzal csak megtagadod belső erőd, mely a jelenben mindig rendelkezésedre áll.

2. ÍTÉLKEZÉS ÖNMAGAD ÉS MÁSOK FELETT

Az ítélkezéssel azt éred el, hogy érzékelésed eltorzul, mert már nem látod egyenrangúnak magad embertársaiddal. Vagy önmagadat értékeled le valakivel szemben, ám akkor keresned kell valakit, aki úgymond még nálad is rosszabb. Ez ismét beindítja a bűntudatot tudattalanul. Vagy önmagad ítéled jobbnak valakinél, s ezáltal leértékelsz valaki mást. Bármilyen módon is ítélkezel, az abból fakad, hogy nem ismered Önmagad, Éned, mely ártatlan, tiszta, tökéletes és isteni. Ez az Önvaló mindannyiunkban közös, ez az, ami láthatatlanul összeköt. Ha önmagad elítéled valamiért, mert nem felelsz meg a kigondolt elvárásoknak, eszményképeknek, akkor ismét belefeledkeztél a gondolatokba, melyek fel-felbukkannak elmédben, s nem kérdőjelezted meg őket, hogy tényleg igazak-e.

Bármikor, ha ítélkezésen kapod magad, mondd azt: Tiszta és ártatlan vagy, maga Krisztus. Emlékezz, hogy csak 2 választásod van minden pillanatban: az ítélkezés vagy a megbocsátás.

3. SZEMBEÁLLÍTÁS, ÖSSZEHASONLÍTÁS

Az összehasonlítás az elme működésén alapul, s az ítélkezés is ebből fakad. Az elme mindig kettősségben gondolkozik: helyes vagy helytelen, ártatlan vagy bűnös, jó vagy rossz, kívánatos vagy kerülendő. Valójában azonban az elme képtelen megkülönböztetni az igazat a hamistól, csak saját nézőpontja kialakítására képes, amit véges tényező alapján készít el. Az elme a szavak által felcímkézi a valóság részeit, s úgy kezeli ezeket a fogalmakat és koncepciókat, mintha azok ténylegesen valósak lennének, s nem csak szavak, elnevezések. A szavak által kiszakítja az elme az egységből a részeket és azokat saját preferenciái alapján szembeállítja.

Emlékeztesd magad, hogy csak nézőpontok vannak! A Tiéd csak egy a sok közül! Ha képes vagy rá, nyugodtan lemondhatsz az ítéletalkotásról, a véleményalkotásról. Emlékeztesd magad: Hadd legyen minden olyan, amilyen. Amikor már nem akarod megváltoztatni a dolgokat, akkor olyan lesz, mintha egy hatalmas teher alól szabadulnál fel.

4. RAGASZKODÁS AZ IGAZADHOZ

Amikor azonosulsz a nézeteiddel, véleményeiddel, nézőpontjaiddal, a gondolatokkal, az elméddel, akkor önmagad elleni támadásnak veszed, ha valakinek más a nézőpontja. Amikor azt hiszed, hogy elméd tartalma bármilyen módon is meghatározza azt, aki vagy, akkor foggal-körömmel ragaszkodni fogsz a véleményedhez. Pedig azok csak szavak, gondolatok, melyek elmédben felbukkantak.

Próbáld ki egyszer, milyen érzés, hogy egy vita vagy beszélgetés közben feladod a nézőpontod, s elengeded! Fel fog tűnni, hogy csak könnyedebb lettél tőle, s nem kevesebb. Rengeteg szenvedéstől kímélheted meg magad, ha nem ragaszkodsz a vélt igazadhoz. Hiszen a valóságnak csak olyan icipici szegletét ismered. Honnan is tudhatnád, hogy van valójában? Próbáld ki, s próbáld ki újra ezt a fajta elengedést, s teszteld le magad!

5. VERSENGÉS

A versengés abból a hiedelemből fakad, hogy valakinek veszítenie kell ahhoz, hogy Te nyerhess. Mi sem állhatna távolabb a valóságtól. Komolyan arra a sikerre vágysz, hogy valakinek rossz legyen, és Neked csak így lehet jó?

Állítsd át szemléletmódod az együttműködésre, arra hogy minden, ami másnak örömet okoz, az Neked is boldogságot hoz, hiszen nem vagyunk elkülönültek. Nem kell szenvednie valakinek, hogy Neked jó legyen. Bőség van. Ahogy a sötétségnek nincsen valós léte, csak egy szó, s valójában a fény hiányát jelöli, úgy a boldogság is végtelen, s nem más kárára érheted csak el. Amikor a versengésen kapod magad, emlékezz arra, hogy van olyan megoldás, mely mindkettőtöknek javát szolgálja!

6. MÚLTBAN VÁJKÁLÁS, ÖNSAJNÁLAT

A múlt nem más már, csak az elméd által vetített képek, gondolatok. Nincsen valós léte. Ha tudtál volna akármit is másképp csinálni, akkor másképp cselekedtél volna. Hozd vissza figyelmed a jelenre, mert itt és most van csak lehetőséged újra meg újra a békét és örömet választani. Amikor egy szenvedést hozó gondolat cikázik át elméden, mely a múlttal kapcsolatos, ne kapaszkodj bele, hadd suhanjon tova! Válaszd újra meg újra a boldogságot!

7. JÖVŐBELI CÉLOK KERGETÉSE ÉS AGGÓDÁS A JÖVŐN

Ahogy a múltad nem létezik, úgy a jövőd is csak gondolat, az elme által vetített vágyott vagy félt dolgok képei, szavai, melyekhez testi érzetek tapadnak. Az, amin aggódsz, annak a jelenben nincs valós léte. Szoktasd le magad arról, hogy azt hiszed, az aggódás csökkenti annak az eseménynek a bekövetkeztét, amitől félsz! Az aggódás félelem alapú és elgyengít. Bízz az erődben és cselekedd meg most, amit tudsz annak érdekében, amire késztetést érzel. A jövővel kapcsolatban is újra meg újra emlékeztetned kell magad, hogy csak most van választásod és módod a boldogságot választani. Miért is várnál a jövőbeli boldogságra, mikor most is ott van Benned? Ahogy kialakul Benned a bizalom és hit, hogy semmiről sem maradhatsz le, amit meg kell élned, s minden úgy történik, ahogy annak kell, képessé válsz elengedni az aggódást. Válaszd újra meg újra a jelent!

Úgy is mondhattam volna, hogy ismerd meg az ego jellemzőit, melyek azáltal, hogy másoktól, a világtól elkülönültnek látod magad, boldogtalanná tesznek. Ezek a működési módok mindig a boldogsággal kecsegtetnek, ám valójában lehetetlen, hogy ha a fenti módon gondolkozol, akkor boldog legyél. Ha a gondolkodásmódodat ezek jellemzik, akkor a magatartásod is ezt tükrözi. Mi több, az egész világ azt fogja visszatükrözni, hogy a világ kegyetlen és szenvedéssel teli hely.

Ne feledd, a gondolkodásmódod megváltoztatásán keresztül tudsz változtatni! Ahogy az ítélkező gondolataid szeretettel, elfogadással, megértéssel teli gondolatokra cseréled le, a világ is Veled változik majd. Ez maga a csoda, a megváltozott érzékelés, egy új nézőpont.

FORRÁS: NAPIELEMOZSIA.HU
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Címkék: ítéletalkotásról, megkülönböztetni, tapasztalataimat, ellehetetlenítik, gondolkodásmódod, megváltoztatásán, összehasonlítás, mindegyikünknek, együttműködésre, nézőpontjaiddal, eszményképeknek, összegyűjtöttem, felismeréseimet, belefeledkeztél, rendelkezésedre, mindkettőtöknek, mindannyiunkban, embertársaiddal, eltávolítanunk, szemléletmódod, cselekedhettél, megváltoztatni, mindegyikünkre, véleményeiddel, visszatükrözni, láthatatlanul, boldogtalanná, kialakítására, különbségekre, napielemozsia, szembeállítás, kérdőjelezted, szembeállítja, egyenrangúnak, nézőpontjaink, emlékeztetned, valóság csak, kicsiny szegletét, különbségekre fókuszálunk, különbség abban, boldogságot önmagán, boldogság bennünk, akadályokat kell, okos ember, egyik legádázabb, egyetlen hely, jelenben valamiért, szenvedést okozó, bűntudat abból, elkülönülés hiedelme, jelenben mindig, bűntudatot tudattalanul, ÍTÉLKEZÉS ÖNMAGAD ÉS MÁSOK FELETT, RAGASZKODÁS AZ IGAZADHOZ, MÚLTBAN VÁJKÁLÁS, JÖVŐBELI CÉLOK KERGETÉSE ÉS AGGÓDÁS JÖVŐN,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.11. 22:32 Illegális bevándorlás - Az európai migrációs probléma szélesebb körű megold...
11.11. 21:42 Szakértő: rövid távon nem látszik a kiút Bolíviában
11.11. 21:42 Átadták a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházat
11.11. 21:22 Júniusban úszik legközelebb Mányoki Attila, akiről dokumentumfilm készült
11.11. 21:11 Katalán válság - Függetlenségpárti tüntetők alkotnak útzárat a határ franci...
11.11. 20:52 Jövőre Sopron rendezi az U20-as női kosárlabda Eb-t
11.11. 20:22 Német képviselők: a Fidesznek a Néppártban a helye
11.11. 20:22 Emmi: a kormány továbbra is a párbeszéd híve, nyitott a szakmai egyeztetésr...
11.11. 20:12 Szörnyetegnek nevezte az általa feldarabolt lányt a szentpétervári történés...
11.11. 19:51 Daróczi Csaba: a nagy fotópályázatokon rendre jól szerepelnek a magyar term...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Cica a háztetőn  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Mókus  Őszi kép  Orchidea  Szép estét  Idő,idő - Kétszázhuszonkettedi...  Margaretták  Orchidea  Őszi kép  Hit  Png cica  Őszi kép  Őszi levelek  Szent Márton érkezése  Facebookon kaptam  Márton napja a néphagyományban  Őszi kép  Őszi kép  Rózsa könyvvel  Virág és maci  Vízcseppes rózsa  Margaretták  Kopré József: Libák libasorban...  Álmos cica  Körültekintő döntéshozatal  Havas fák  Az eső szerelme . . .  Szép estét  Facebookon kaptam  Szürke cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png nő  Szent Márton érkezése  Piros rózsa  Ludas Matyi  Úgy szeretném kimondani nevét  Szép estét  Őszi kép  Png nő  Márton napi liba leves - füstö...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márton napi liba napok országs...  Mai harmónia kártyám  Naplemente  Hűvös van  Őszi képek  Sárga rózsa  Kölyök kutyák  Margaretták  Facebookon kaptam  Őszi levelek  Szèp napot kívánok  Kövér, mint Márton lúdja  Pókháló ruha  Szűrke cica  32. évközi hét hétfő 11.11  Facebookon kaptam  Álmos cica  Őszi csend 11.11  Png virág  Őszi levelek  Az eső szerelme . . .  Facebookon kaptam  Az isteni libacombok  Márton nap  Facebookon kaptam  Uborka tánc  Az eső szerelme . . .  Nők őszi öltözékben  Png nő  Esti kép  Úttörők útja  Havas téli kép  Málna áfonyával  Facebookon kaptam  Citrom tánc  Kövér, mint Márton lúdja  Vasárnapi gondolatok a napi ev...  Szép estét  Búcsú  Kellemes délutánt kívánok!  Szentmise 2019.11.10  A fiatalok figyelmébe  Piros rózsa  Margaretták  Őszi kép  Márton napi liba napok országs...  Állataiknak annyi szaporulata ...  Kölyök kutyák  Cica a háztetőn  Őszi kép  Vasárnapi gondolatok a napi ev...  Őszi levelek  Kellemes hetet  Sárga rózsa  Szèp napot kívánok  Szentmise 2019.11.10  Őszi kép 
Bejegyzés Címkék
valóság csak, kicsiny szegletét, különbségekre fókuszálunk, különbség abban, boldogságot önmagán, boldogság bennünk, akadályokat kell, okos ember, egyik legádázabb, egyetlen hely, jelenben valamiért, szenvedést okozó, bűntudat abból, elkülönülés hiedelme, jelenben mindig, bűntudatot tudattalanul, abból fakad, kigondolt elvárásoknak, ítélkezés vagy, elme működésén, elme mindig, elme képtelen, szavak által, valóság részeit, hatalmas teher, vita vagy, vélt igazadhoz, valóságnak csak, fajta elengedést, versengés abból, hiedelemből fakad, sikerre vágysz, sötétségnek nincsen, fény hiányát, versengésen kapod, elméd által, szenvedést hozó, múlttal kapcsolatos, elme által, jelenben nincs, aggódás csökkenti, aggódás félelem, jövővel kapcsolatban, boldogságot választani, jövőbeli boldogságra, világtól elkülönültnek, működési módok, boldogsággal kecsegtetnek, fenti módon, egész világ, világ kegyetlen, gondolkodásmódod megváltoztatásán, ítélkező gondolataid, megváltozott érzékelés, ítéletalkotásról, megkülönböztetni, tapasztalataimat, ellehetetlenítik, gondolkodásmódod, megváltoztatásán, összehasonlítás, mindegyikünknek, együttműködésre, nézőpontjaiddal, eszményképeknek, összegyűjtöttem, felismeréseimet, belefeledkeztél, rendelkezésedre, mindkettőtöknek, mindannyiunkban, embertársaiddal, eltávolítanunk, szemléletmódod, cselekedhettél, megváltoztatni, mindegyikünkre, véleményeiddel, visszatükrözni, láthatatlanul, boldogtalanná, kialakítására, különbségekre, napielemozsia, szembeállítás, kérdőjelezted, szembeállítja, egyenrangúnak, nézőpontjaink, emlékeztetned, bekövetkeztét, véleményedhez, bosszúállásra, elkülönültnek, gondolatokkal, koncepciókat, felbukkantak, boldogsággal, mindegyikünk, kecsegtetnek, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 1065 db bejegyzés
Összes: 9475 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 753
  • e Hét: 2855
  • e Hónap: 13666
  • e Év: 322598
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.