Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  2018-01-16 07:46:52, kedd
 
  Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre! 11 elképesztő élettani hatás!







A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot-, vasat -, magnéziumot- , káliumot-és rostokat. (A citromban ráadásul több kálium is van, mint egy almában, vagy szőlőben).

1. Turbó lökést ad az immunrendszerednek

A C-vitamin az immunrendszer kerozinja, és a citrom tele van vele. Amikor stresszes vagy, elsőként a C vitamin szinted kezd el zuhanni, ezért a szakértők extra C-vitamin bevitelt javasolnak azokon a napokon, amikor a stressznek fokozottan ki vagy téve (vizsgák, üzleti megbeszélések, előadások, fellépések, versenyek).

2. A kálium kiváló forrása

Mint ahogy már szó esett róla, a citromban magas a kálium szint, ami jót tesz a szív egészségének, valamint segíti az agy és az idegek működését.

3. Segíti az emésztést

A citromos víz nem csak az egészséges emésztést segíti elő, hanem a toxikus anyagok eltávolításában is hatékony, de a gyomorégés, puffadás, emésztési zavarokra is jó kiváló megoldást kínál.

4. Tisztítja a szervezetet

A májat stimuláló hatásán keresztül a méreganyagok szervezetből való kiürítését fokozza., levéve a terhet a májról, ami hihetetlenül hálás lesz ezért neked!

5. Friss leheletet ad

A citromos víz enyhíti a fogfájást (!), sőt a fogínygyulladáson is segít (!!). Mivel a citromsav kikezdi a fogzománcot, ezért fogmosás után közvetlenül ne igyál citromos vizet, jobb ha inkább fogmosás előtt iszod.

6. A bőrt gyönyörűvé varázsolja

Az citromlében megtalálható antioxidánsok nem csak a pattanások számát csökkentik, de a ráncokat is! Jól alkalmazható hegek esetén, vagy öregségi foltok megelőzésére is. Mivel méregtelenítő hatású, ezért a bőr szépségét, selymes tapintását is fenntartja.

7. Segít a fogyásban

A citrom pektin rostot is tartalmaz, ami csökkenti az éhségérzetet, így segíti a plusz kilókkal való harcot.

8. Csökkenti a gyulladást

Ha rendszeresen iszol citromos vizet, akkor csökkented a savasságot a szervezetedben, ami a betegségek egyik fő kiváltója. A citromos víztől az ízületekben felhalmozódó húgysav is csökken, ami az ízületgyulladásokért nagy mértékben felelős.

9. Energialöketet ad

Amikor a citromlé bekerül az emésztőrendszerbe, sok energiát ad, ami segít segít csökkenteni a szorongást és a depressziót. ( Még a citrom illata is nyugtató hatással van az idegrendszerre ! )

10. Segít kiváltani a koffeint

Amíg nem próbálod ki, addig úgysem fogod elhinni: de a reggeli kávé helyett egy csésze forró citromos víz tényleg csodát művel! Úgy fogod érezni, hogy ma már semmi nem állhat az utadba. Plusz, az idegeid is hálásak lesznek érte.

11. Segít harcolni a vírusos fertőzések ellen

A meleg citromos víz a leghatékonyabb módja annak, hogy csökkentse a vírusos fertőzések kialakulását és megelőzze a későbbi torokfájást. Plusz, mivel a citromlevet fellendíti az immunrendszert, így a már kialakult vírusos fertőzések leküzdésében is jó társad lesz.

+1. Segít megőrizni a szem egészségét!

A benne lévő antioxidánsok megakadályozzák a szürkehályog és az egyéb idős korral együtt járó szembetegségek kialakulását!

Mivel a tömény citromlé nem tesz jót a fogzománcnak, ezért fontos, hogy ne töményen idd! Reggel egyből ezzel kezd a napot, és várj 15-30 percet a reggeliig. Ez segít abban, hogy a citromos víz maximálisan kifejtse a hatását.

Egy kis változtatás és mennyi előny! Éljen a citrom!

Eredet: Link





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Címkék: eltávolításában, megakadályozzák, szembetegségek, leghatékonyabb, idegrendszerre, szervezetedben, immunrendszert, energialöketet, immunrendszer, megbeszélések, antioxidánsok, méregtelenítő, kialakulását, rendszeresen, éhségérzetet, megtalálható, hihetetlenül, szervezetből, fogzománcnak, felhalmozódó, méreganyagok, alkalmazható, szürkehályog, megelőzésére, egészségének, becsomagolva, leküzdésében, vitaminokat, fogzománcot, maximálisan, csökkenteni, torokfájást, ízületekben, depressziót, közvetlenül, szervezetet, citromos vízre, citrom olyan, hatalmas adagnyi, citromban ráadásul, immunrendszer kerozinja, citrom tele, szakértők extra, stressznek fokozottan, kálium kiváló, citromban magas, kálium szint, szív egészségének, idegek működését, egészséges emésztést, toxikus anyagok, májat stimuláló,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Sík Sándor - Ha jő a perc  Erdei gyöngyvirág  Márai Sándor tollából  Somlyó Zoltán - Orgonával  Előfordul, hogy  Hamvas Béla  Ma van a magyar költészet napj...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Szép estét  Zilahy Lajos mondta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Spenót fasírttal  Magamnak  Mindig lesz olyan  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szívek  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  James Allen  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Mindig lesz olyan  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Robert Merle tollából  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jó éjszakát  Szép estét  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Márai Sándor tollából  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Ismeretlen: Ikarusz monda  Nevelőszülőkhöz adták,  képre írva  Az ember emlékekből áll  Magamnak  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Tanmese  Robert Merle tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  Borzasztó  Andrássy Réka - A bolond Böske  Nem kell hozzá fürdőruhás  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nevelőszülőkhöz adták,  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Mindent de mindent visszakap  Töröld le  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
citromos vízre, citrom olyan, hatalmas adagnyi, citromban ráadásul, immunrendszer kerozinja, citrom tele, szakértők extra, stressznek fokozottan, kálium kiváló, citromban magas, kálium szint, szív egészségének, idegek működését, egészséges emésztést, toxikus anyagok, májat stimuláló, méreganyagok szervezetből, citromsav kikezdi, bőrt gyönyörűvé, citromlében megtalálható, pattanások számát, citrom pektin, plusz kilókkal, betegségek egyik, citromos víztől, ízületekben felhalmozódó, citromlé bekerül, citrom illata, reggeli kávé, csésze forró, vírusos fertőzések, meleg citromos, leghatékonyabb módja, későbbi torokfájást, citromlevet fellendíti, szem egészségét, benne lévő, egyéb idős, tömény citromlé, eltávolításában, megakadályozzák, szembetegségek, leghatékonyabb, idegrendszerre, szervezetedben, immunrendszert, energialöketet, immunrendszer, megbeszélések, antioxidánsok, méregtelenítő, kialakulását, rendszeresen, éhségérzetet, megtalálható, hihetetlenül, szervezetből, fogzománcnak, felhalmozódó, méreganyagok, alkalmazható, szürkehályog, megelőzésére, egészségének, becsomagolva, leküzdésében, vitaminokat, fogzománcot, maximálisan, csökkenteni, torokfájást, ízületekben, depressziót, közvetlenül, szervezetet, citromlevet, változtatás, citromlében, magnéziumot, pattanások, betegségek, savasságot, szorongást, fokozottan, tapintását, varázsolja, kiürítését, csökkentik, javasolnak, egészséges, fertőzések, csökkented, stressznek, fenntartja, fellendíti, gyulladást, csökkentse, egészségét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 500 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1732
  • e Hét: 7197
  • e Hónap: 14670
  • e Év: 131916
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.