Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A boldog életre vonatkozó ajánlás
  2019-03-20 11:29:25, szerda
 
 





A Kelet jelenti a világ bölcsességének forrását, hiszen a japán kultúra általában tele van misztikummal a hétköznapi európai ember számára. Ugyanilyen csodálatra méltó volt, maga Shigeaki Hinohara is, aki 105 évesen hunyt el, és mindaddig egy japán klinikán dolgozott.

A japán orvos számunkra hátrahagyta a boldog életre vonatkozó ajánlásai, tele van korlátlan egyszerűséggel és jósággal. Szerinte a hosszú élet titkát a következő dolgok befolyásolják:

1. Tudjunk felhőtlenül örülni - ugyanis az öröm, sokkal hasznosabb egészségünk szempontjából, mint az alvás. Hinohara szerint: ,,Az ember nem az alvásból és nem az élelmiszerekből nyeri életenergiáját, hanem a jó közérzetéből. Gondoljunk csak vissza gyerekkorunkra, milyen felhőtlenül boldogak tudtunk lenni a kevés alvás vagy esetleg étkezés ellenére is."

2. Táplálkozzunk egészségesen - mert a kiegyensúlyozott táplálkozás a hosszú élet egyik titka. Az orvos reggelire egy csésze kávét, tejet, vagy narancslevet fogyasztott. Az ebédet akár ki is hagyta legtöbbször, vacsorára pedig zöldséget, rizst, és halat fogyasztott. Húst hetente kétszer evett, akkor is csak 100 grammot.

3. Tervezzük meg a tennivalóinkat - hiszen a gondolataink ez által valósulnak meg, és így nincs időnk merengeni és siránkozni a múlton.

4. Adjuk át ismereteinket a következő generáció számára - és a doktor valóban így is tett, évente 150 másfél órás előadást tartott, mely alatt soha nem foglalt helyet.

5. Legyünk tudatában, hogy az orvosok nem tudnak mindent meggyógyítani - és valahányszor egy orvos egy bizonyos kezelést ajánl számunkra, kérdezzük meg tőle, hogy saját hozzátartozója számára is ezt ajánlaná-e?

6. Ne kíméljük magunkat a fizikai edzésektől, melyeket nem csak kimondottan edző teremben végezhetünk. A kanapé az ember legnagyobb ellensége!

8. Nem vagyunk fájdalomra ítélve - ezért szerinte a mai kórházakban több kellene legyen a zene, a tánc, és a házi kedvenc. Ezek mindegyike ugyanis sokkal több esélyt jelent a beteg gyógyulására, mint a gyógyszerek maguk.

9. Állítsuk fel önmagunk értékrendjét, és ne engedjük, hogy a pénz átvegye az uralmat az életünk fölött, helyette éljünk a szeretetnek, a gondoskodásnak és az irgalomnak.

10. Legyünk készek a beláthatatlanra, hiszen saját testünk sokszor produkál olyan dolgokat, melyeket el sem tudtunk volna képzelni önmagunkról.

11. Legyen mindig példakép előttünk, és azt mindig igyekezzünk túlszárnyalni. Hinohara számára a példaképet saját édesapja jelentette.

12. Sokáig élni nagyszerű dolog, ezért ha ez megadatik számunkra, igyekezzünk minden pillanatot megélni az életünkből. Mindig gondoljunk másokra is, és segítsük a rászorulókat lehetőségeinkhez mérten. Mindezért ne kérjünk semmit cserébe, hiszen ezért a legszebb jutalom számunkra a hosszú élet lesz.

Dr. Shigeaki Hinohara, 2017. július 18-án hunyt el. Ő volt a Tokyo-i Nemzetközi Egyetem elnöke és haláláig aktívan részt vett a betegek gyógyításában. Határidőnaplója 5 hónapra előre be volt telve, amikor 2017 júliusában elhunyt.

Forrás: filantropikum.com



 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Címkék: kiegyensúlyozott, lehetőségeinkhez, beláthatatlanra, élelmiszerekből, határidőnaplója, tennivalóinkat, gyerekkorunkra, életenergiáját, egyszerűséggel, hozzátartozója, gondoskodásnak, bölcsességének, szempontjából, befolyásolják, filantropikum, gyógyításában, táplálkozzunk, ismereteinket, túlszárnyalni, meggyógyítani, narancslevet, gyógyulására, értékrendjét, valahányszor, gondolataink, rászorulókat, közérzetéből, misztikummal, egészségesen, kimondottan, kórházakban, hátrahagyta, gyógyszerek, fogyasztott, táplálkozás, felhőtlenül, világ bölcsességének, japán kultúra, hétköznapi európai, japán klinikán, japán orvos, boldog életre, hosszú élet, következő dolgok, élelmiszerekből nyeri, kevés alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, orvos reggelire, csésze kávét, ebédet akár, tennivalóinkat –, következő generáció, Shigeaki Hinohara, Tokyo-i Nemzetközi Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Rejtő Jenő versei  Meghitt estéken . . .  Keresd azt a valakit,...  Kokárda  A magyar sajtó napja március 1...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A kávé  Szép estét kedves látogatóimna...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Atyám !  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  A gyász  Dóró Sándor: Ma  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Könnyáztatta asszonysorsok  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Fújjad márciusi szél . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  A közszereplő  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  mindent a népért...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Alvó cica  A kávé  képre írva Március 15 -re emlé...  ...és mégis ráismersz  A közszereplő  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Az ünnepről  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Sajnos ezt elBalogozták  Könnyáztatta asszonysorsok  Keresd azt a valakit,...  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Házi botox  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  A nemzet csak akkor...  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Alvó baby  Nem kell ide békemenet  Március  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Vágy, élet és sugár  Vágy, élet és sugár  Isten áldja  Üdvözöllek az oldalamon  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
világ bölcsességének, japán kultúra, hétköznapi európai, japán klinikán, japán orvos, boldog életre, hosszú élet, következő dolgok, élelmiszerekből nyeri, kevés alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, orvos reggelire, csésze kávét, ebédet akár, tennivalóinkat &#8211, következő generáció, doktor valóban, bizonyos kezelést, fizikai edzésektől, ember legnagyobb, házi kedvenc, beteg gyógyulására, gyógyszerek maguk, pénz átvegye, életünk fölött, példaképet saját, rászorulókat lehetőségeinkhez, legszebb jutalom, betegek gyógyításában, kiegyensúlyozott, lehetőségeinkhez, beláthatatlanra, élelmiszerekből, határidőnaplója, tennivalóinkat, gyerekkorunkra, életenergiáját, egyszerűséggel, hozzátartozója, gondoskodásnak, bölcsességének, szempontjából, befolyásolják, filantropikum, gyógyításában, táplálkozzunk, ismereteinket, túlszárnyalni, meggyógyítani, narancslevet, gyógyulására, értékrendjét, valahányszor, gondolataink, rászorulókat, közérzetéből, misztikummal, egészségesen, kimondottan, kórházakban, hátrahagyta, gyógyszerek, fogyasztott, táplálkozás, felhőtlenül, egészségünk, legtöbbször, végezhetünk, igyekezzünk, önmagunkról, szeretetnek, hasznosabb, pillanatot, életünkből, nemzetközi, csodálatra, gondoljunk, júliusában, siránkozni, valósulnak, ugyanilyen, példaképet, hétköznapi, edzésektől, fájdalomra, irgalomnak, mindegyike, jelentette, legnagyobb, számunkra, ellensége, mindezért, reggelire, vacsorára, merengeni, következő, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 442 db bejegyzés
Összes: 12933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 490
  • e Hét: 2750
  • e Hónap: 24650
  • e Év: 114260
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.