Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Müller Péter: Sorsról és életről
  2019-09-17 11:00:35, kedd
 
 





Müller Péter: Sorsról és életről

Idézetek

"Fényadó gondolatokat gyűjtöttem itt össze, úti lámpásnak. Beszélek a sorsunkról, lelkünk titkairól, életművészetről, a láthatatlan szellemvilágról, és arról, hogy valamennyien mágusok vagyunk: sorsteremtő hatalmunk van! Egy gondolat nagyobb fényt adhat, mint egy egész könyv. Ráadásul könnyű magaddal vinni az útra. Talán másképp is látsz vele. Világosabban." (a szerző)
Az Útravaló sorozat Müller Péter legfontosabb gondolatait gyűjti össze. Ezúttal a páratlanul gazdag és mély életmű sorssal és élettel kapcsolatos esszenciáját tarthatja kezében az olvasó. Csakúgy, mint a "Szeretetről, szerelemről, szeretkezésről", ez a különleges ajándékkönyv is megbízható útitársunk lehet az élet útvesztőiben.


Ha belenézel egy oroszlán szemébe - és ezt csak akkor mered megtenni, ha rács mögött van -, nem csak mellbe vág a tekintete, de az a benyomásod támad, hogy ez a lény teljesen tisztában van önmagával. Tudja, hogy oroszlán. A majom nem biztos benne, hogy majom.

-----------

A szétszórtság az Istentől való eltávolodás tünete. Isten ugyanis a "középpontunkban" lakik. Mai világunk gondoskodik róla, hogy figyelmünket szétszórja, hogy sohase tudjuk meg, kik vagyunk, miért élünk és hová rohanunk.

----------

Lelkünk valódi igazságát csak Ő ismeri, Isten, aki minden fejbe belelát! Aki ezt a sok fejet teremtette, ismeri lelkünk Tőle örökölt csodálatos varázshatalmát, és tudja, hogy mindegyikünkben gyári hiba van: nem fejünk van, hanem önfejünk.

----------

A figyelem: éntelen. Nincs benne "Én figyelek" - csak Figyelés. Kezdetben van az én, a fegyver, a céltábla, a célkereszt és a tízes kör - és akkor húzom meg a ravaszt, amikor mindez összejön, és az "én" eltűnik. Szinte magától sül el a puska.

----------

Mások helyett sem élni, sem meggyógyulni, sem megjavulni nem lehet.

---------

Ha nem lappang benned a démon, kihozni sem lehet belőled soha.

----------

Amikor már sokadszor akarsz, gondolsz és teszel valamit, az ismétlés beléd vési az információkat, és a "habitusoddá" válnak. (...) A habitus nem egyéb, mint a megismételt cselekvések kódolt állapota. A szokásod jellemeddé válik. Azzá válsz, amit sokszor gondolsz. Legalább háromszor nevess mindennap! És köszöntsd a csillagokat vagy a napsugarakat!

---------

A lélekjelenlét azt jelenti, hogy a lelked jelen van. Egyébként nincs jelen. Százfelé figyel, érzelmek, indulatok, félelmek terelik, a tegnapon rágódik, s a holnaptól fél.

----------

A katarzis a halálnál mélyebb zuhanás: a fény végső kialvásának fenyegetése. Felébredni csak ettől tudunk.

-----------

Ha lelki "sztetoszkóppal" hallgatózol egy-egy emberbe, riadtan tapasztalod néha, hogy nincs szívhangja. Nincs Istene. Nem vallási, hanem mélyebb, metafizikai értelemben: elvesztette kapcsolatát lényének középpontjával, és magára hagyatva, centrum nélkül pörög a püffedt énje körül. Levált nemcsak önmagáról, de az egészről is. Zuhanó csillag. Belecsapódik a földbe, s magával együtt mindent elpusztít maga körül. Ilyen a szívtelen ember.

----------

Hiába írtak gyönyörű könyveket, prédikáltak, filozofáltak, agitáltak, térítettek, győzködtek, sőt meg is győztek bennünket több ezer éve a sok jóról, szépről és igazról - amit teszünk, homlokegyenest ellentéte mindannak, amit olvastunk, akartunk, gondoltunk és hittünk. Tudod, miért? Mert ha a rossz okát kutattad, sohasem önmagadba, hanem másokra néztél.

________

Mindenki élni akar. Én mégis láttam embert meghalni azért, mert az induló villamos lépcsőjén nem a korláthoz kapott először, hanem a táskájához, amelyben a pénze volt. Az volt a fontos neki.

-------------

Megérteni egy másik embert csak úgy lehet, ha gondolod a gondolatait, érzed az érzéseit, gyűlölöd a gyűlöleteit, féled a félelmeit és átéled lelkének minden önáltató hazugságát. Ha látod, mivel csapja be önmagát, és főleg, hogy mennyit tud erről. Rendszerint semmit, vagy nagyon keveset.


-----------

"Az embereknek mankót kell adni." Ez a mondat az idiotizmus csúcsa! Teljesen nyilvánvaló, hogy az embert a saját lábára kell állítani.

-----------

A legelső, amit egy gyereknek meg kell tanítani, az nem a számtan és a geometria, hanem az, hogy legyen önmaga. Erős, derűs, önbizalommal teli ember, aki - bárhová vesse is a sorsa - megbízhat önmagában.

________

A félelem: végtelen. De a valóságban van valami kellemetlen, de megnyugtató ügymenet.

------------

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Címkék: középpontunkban, életművészetről, mindegyikünkben, szellemvilágról, homlokegyenest, varázshatalmát, szeretkezésről, sztetoszkóppal, középpontjával, lélekjelenlét, információkat, valamennyien, figyelmünket, gondolatokat, útvesztőiben, meggyógyulni, esszenciáját, önbizalommal, napsugarakat, szétszórtság, belecsapódik, filozofáltak, ajándékkönyv, legfontosabb, világosabban, metafizikai, gondolatait, gyűlöleteit, fenyegetése, hallgatózol, megnyugtató, eltávolodás, rendszerint, csillagokat, nyilvánvaló, cselekvések, láthatatlan szellemvilágról, gondolat nagyobb, egész könyv, páratlanul gazdag, különleges ajándékkönyv, élet útvesztőiben, oroszlán szemébe, lény teljesen, ismétlés beléd, megismételt cselekvések, szokásod jellemeddé, csillagokat vagy, lelked jelen, tegnapon rágódik, halálnál mélyebb, fény végső, Müller Péter, Nincs Istene,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy párkányon  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jan Twardowski - Siessünk  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Latinovits Zoltán tollából  Önmaga ellenére  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Latinovits Zoltán tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Önmaga ellenére  Előfordul, hogy  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Különleges  Az ember emlékekből áll  Paul David Tripp Április 14  Azért kaptad  40 felett  Robin Wight pitypang szobra  Reményik Sándor: Pierrot &...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Esterházy Péterre emlékezünk  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A sorsod  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  képre írva  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét  Horváth Szilvia tollából  Bársony székben  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  ajándék, mellyel meglepem  Segíts neki dicsérni Téged  Robert Merle tollából  Eduardo Sacheri gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam Krisztinától  IGEN így  Facebookon kaptam Krisztina b...  Előfordul, hogy  Ady Endre - Mindegy átka  Különleges  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Szívek  Szeretem ujjad karcsuságait,  Különleges  József Attila - Kopogtatás nél...  Egy barátság története  40 felett  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Robert Merle tollából  Emlékezz  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A sorsod  Az ember 
Bejegyzés Címkék
láthatatlan szellemvilágról, gondolat nagyobb, egész könyv, páratlanul gazdag, különleges ajándékkönyv, élet útvesztőiben, oroszlán szemébe, lény teljesen, ismétlés beléd, megismételt cselekvések, szokásod jellemeddé, csillagokat vagy, lelked jelen, tegnapon rágódik, halálnál mélyebb, fény végső, püffedt énje, szívtelen ember, rossz okát, induló villamos, korláthoz kapott, pénze volt, fontos neki, másik embert, embereknek mankót, idiotizmus csúcsa, saját lábára, középpontunkban, életművészetről, mindegyikünkben, szellemvilágról, homlokegyenest, varázshatalmát, szeretkezésről, sztetoszkóppal, középpontjával, lélekjelenlét, információkat, valamennyien, figyelmünket, gondolatokat, útvesztőiben, meggyógyulni, esszenciáját, önbizalommal, napsugarakat, szétszórtság, belecsapódik, filozofáltak, ajándékkönyv, legfontosabb, világosabban, metafizikai, gondolatait, gyűlöleteit, fenyegetése, hallgatózol, megnyugtató, eltávolodás, rendszerint, csillagokat, nyilvánvaló, cselekvések, szeretetről, láthatatlan, kapcsolatos, szerelemről, megismételt, tapasztalod, kellemetlen, habitusoddá, kapcsolatát, sorsteremtő, prédikáltak, elvesztette, gondoskodik, kialvásának, megbízható, útitársunk, páratlanul, táskájához, megjavulni, teremtette, jellemeddé, gondoltunk, embereknek, sorsunkról, térítettek, értelemben, idiotizmus, szétszórja, valóságban, gyűjtöttem, győzködtek, különleges, benyomásod, felébredni, csodálatos, hazugságát, célkereszt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 500 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1423
  • e Hét: 6888
  • e Hónap: 14361
  • e Év: 131607
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.