Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Néhány egyszerű gyakorlat segítségével energiával töltheted
  2019-10-21 11:45:13, hétfő
 
 




Néhány egyszerű gyakorlat segítségével energiával töltheted fel magad.


Mutatjuk hogyan!

Azt, hogy szervezetünket energiával töltsük fel, hogy testünk egyensúlyba kerüljön, nagyon egyszerű, mindennapi gyakorlatokkal biztosítani tudjuk. Ezek a gyakorlatok akár bemelegítésként is szolgálhatnak a napi tevékenységek megindításához, testünk egyensúlyba hozásához.

1. A harmonizáló nyolcas
Állva vagy ülve képzeljük el, hogy a test középvonalában egy fényszál fut. A fényszálból balra előre kiindulva rajzoljunk egy fekvő nyolcast, vagyis végtelen jelet a boka, a térd, a combközép, a nemi szervek, a köldök, a mellkas közepe, a nyak, a szemek és a fejtető pontjainak magasságában. A gyakorlatnak harmonizáló hatása is van.
Egy másik lehetőség fekvő nyolcast rajzolni a levegőbe az egyik, majd a másik, végül mindkét kézzel, közben pedig követni a szemmel. A gyakorlatot nyújtott karral végezzük, egyenként háromszor vagy hétszer. Ez a módszer a két agyféltekét is összehangolja.

2. Fény szökőkút
Belégzésre vizualizáljuk a fény felvételét a lábakon keresztül és vezessük fel a fejig. Pár mp-es levegő benntartás alatt képzeljük el, hogy a fény szétárad a fejben, és aktivizálja az agysejteket és a bennük lévő bölcsességet. Kilégzésre a fény szökőkútszerűen árad ki a fejtetőn, és tér vissza a lábakhoz. Néhányszor ismételjük a gyakorlatot.

3. Csakrapörgetés
A medencétől a fejtetőig kéz a kéz előtt forog, mintha egy gombolyagot görgetnénk. A végén olyan mozdulatot teszünk, mint amikor megkötünk egy masnit. A gyakorlat élénkítő hatású, az egész csakrarendszert aktivizálja. legalább 25-30-szor ismételjük meg.

4. Gondolkodó sapka - az észlelés és figyelem bekapcsolása
Amennyiben hallunk, de nem halljuk meg amit mondanak, akkor itt az ideje a gondolkodó sapka "feltételének". A gyakorlat kiegyensúlyozza a két agyféltekét, segíti a koncentrációt a szellemi munkánál (tanulás, számítógépes munka). Elősegíti, hogy fülünkkel minden irányba érzékeljünk, javítja a koncentrációt. Ráhangol a "meghallásra".
A fülünk külső peremét (karimáját) fentről lefelé haladva finoman simogatjuk kifelé. Miközben enyhén húzogatjuk kifelé és hátrafelé a fülkagylókat, a fülkagyló külső peremét kifelé pödörgetjük. A gyakorlatot 5-15 alkalommal csináljuk meg egymás után.

5. Pozitív pontok - az érzelmi stressz oldására
E gyakorlat elvégzése a stressz minden formája esetén alkalmas a test központosításához és a megnyugtatáshoz.
A pozitív pontok a homlokon a szemöldökök és a hajvonal között középen helyezkednek el a szem függőleges tengelyében. Kezünket rátéve itt egy enyhe dudort érezhetünk a homlokcsonton. A gyakorlat során jobb kezünk mutató és középső ujját a jobboldali pozitív pontra, míg bal kezünk azonos ujjait a baloldali pozitív pontra helyezzük. A pontokat nem kell erősen nyomni, csak szinte érintve ráhelyezni ujjainkat. A pontokat mindaddig tartjuk, amíg a stresszt érezzük, illetve amíg az ujjaink alatt nem érzünk egy enyhe energialüktetést. A pontok tartása agyunkban és testünkben feloldja a feszültséget. A gyakorlatot a stresszhelyzet megelőzésére úgy használjuk, hogy miközben tartjuk a pontokat élénken és a helyzetet minél jobban átélve az előttünk álló stresszhelyzetre gondolunk. Addig tartjuk a pontokat, amíg nem érezzük, hogy a helyzetre gondolva többé már nem érezzük a korábbi feszültséget és nyugodtan, feszültségmentesen tudjuk a korábban stresszt okozó gondolatot átélni.

6. Do-in
A Do-in gyakorlatok az akupunktúrás pontok masszírozásán keresztül hatnak. Ez a rendszer sokféle gyakorlatot tartalmaz. A testünkön több helyen is találunk olyan területeket, ahonnan az egész testre hathatunk reflexesen. Ilyen a talp, a tenyér, a skalp, az arc, fül, a nyelv stb.
Két gyakorlat ízelítőképpen:
A skalpot masszírozhatjuk, kopogtathatjuk ujjbeggyel, a fület föntről lefelé és kifelé masszírozzuk, 4-5 ismétléssel. A gyakorlat további hatása: javítja a hallást és a hallás útján történő megértést.
A szemet energetizálja következő gyakorlat: érintsük meg hátul a tarkódudorokat és masszírozzuk körkörös mozdulatokkal. Eközben a szemünkkel tegyünk egy kört jobbra és egyet balra. Ha jólesik, ismételjük meg 2-3x. A gyakorlat hatása: javítja a látást, felfrissíti az elfáradt szemet, kifejezetten ajánlott rendszeres monitornézés esetén.

Eredet: Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Címkék: stresszhelyzetre, energialüktetést, megnyugtatáshoz, bemelegítésként, csakrarendszert, kiegyensúlyozza, masszírozhatjuk, szökőkútszerűen, csakrapörgetés, gyakorlatokkal, stresszhelyzet, tarkódudorokat, megindításához, kopogtathatjuk, középvonalában, szervezetünket, koncentrációt, szolgálhatnak, összehangolja, vizualizáljuk, tevékenységek, homlokcsonton, energetizálja, mozdulatokkal, masszírozásán, ízelítőképpen, bölcsességet, feszültséget, kifejezetten, monitornézés, magasságában, gyakorlatnak, masszírozzuk, számítógépes, feltételének, akupunktúrás, gyakorlatok akár, napi tevékenységek, harmonizáló nyolcas, test középvonalában, fényszálból balra, fekvő nyolcast, nemi szervek, mellkas közepe, fejtető pontjainak, gyakorlatnak harmonizáló, másik lehetőség, gyakorlatot nyújtott, fény felvételét, lábakon keresztül, fény szétárad, bennük lévő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nem mindegy  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egyet értesz?  A szív és a cselekvés egységes...  Cicus virággal  Alvó cica  Isten áldja  Az ünnepről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Kezdet  Alvó baby  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Nagy László - Szerelem emléke  Cicus virággal  Alvó kislány  Üdvözöllek az oldalamon  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Síró nő  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Síró nő  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép álmokat!  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Isteni zsebkendők  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Rejtő Jenő versei  Talpra vándor  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Esti kép  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Üdvözöllek az oldalamon  Esti kép  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Esti kép  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Jó éjszakát  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Szeüleidtől tanultad  Szép estét kedves látogatóimna...  A gyomorrontás tojással is kez...  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Magyarország ilyen hely.  Az embernek fiatal korában van  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Keresd azt a valakit,...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Az embernek fiatal korában van 
Bejegyzés Címkék
gyakorlatok akár, napi tevékenységek, harmonizáló nyolcas, test középvonalában, fényszálból balra, fekvő nyolcast, nemi szervek, mellkas közepe, fejtető pontjainak, gyakorlatnak harmonizáló, másik lehetőség, gyakorlatot nyújtott, fény felvételét, lábakon keresztül, fény szétárad, bennük lévő, fény szökőkútszerűen, gombolyagot görgetnénk, végén olyan, gyakorlat élénkítő, egész csakrarendszert, gondolkodó sapka, gyakorlat kiegyensúlyozza, szellemi munkánál, fülünk külső, fülkagyló külső, gyakorlatot 5-15, érzelmi stressz, stressz minden, test központosításához, pozitív pontok, hajvonal között, szem függőleges, enyhe dudort, gyakorlat során, jobboldali pozitív, baloldali pozitív, pontokat mindaddig, stresszt érezzük, ujjaink alatt, enyhe energialüktetést, pontok tartása, stresszhelyzet megelőzésére, pontokat élénken, helyzetet minél, előttünk álló, helyzetre gondolva, korábbi feszültséget, korábban stresszt, akupunktúrás pontok, rendszer sokféle, testünkön több, egész testre, skalpot masszírozhatjuk, fület föntről, gyakorlat további, hallás útján, szemet energetizálja, szemünkkel tegyünk, kört jobbra, gyakorlat hatása, elfáradt szemet, stresszhelyzetre, energialüktetést, megnyugtatáshoz, bemelegítésként, csakrarendszert, kiegyensúlyozza, masszírozhatjuk, szökőkútszerűen, csakrapörgetés, gyakorlatokkal, stresszhelyzet, tarkódudorokat, megindításához, kopogtathatjuk, középvonalában, szervezetünket, koncentrációt, szolgálhatnak, összehangolja, vizualizáljuk, tevékenységek, homlokcsonton, energetizálja, mozdulatokkal, masszírozásán, ízelítőképpen, bölcsességet, feszültséget, kifejezetten, monitornézés, magasságában, gyakorlatnak, masszírozzuk, számítógépes, feltételének, akupunktúrás, megelőzésére, bekapcsolása, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 414 db bejegyzés
Összes: 12905 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 543
  • e Hét: 1183
  • e Hónap: 8774
  • e Év: 98384
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.