Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A ho’oponopono 6 titkos trükkje
  2020-01-20 08:59:33, hétfő
 
   
  A ho'oponopono 6 titkos trükkje

Dr. Hew Len nagy feltűnést keltett a hatvanas években. Erőszakos bűncselekménnyel vádolt, vagy annak elkövetése miatt elítélt, mentálisan zavart embereket kezelt egy hawaii klinika zárt osztályán, s 3 év után - 2 ember kivételével - mindenki gyógyultan távozott. A módszerének lényege az a ho'oponopono technika, amivel azóta sokezer ember élete változott meg.

A Ho'oponopono az érzelmi és mentális konfliktusaink feloldása révén teszi szebbé a világot. Rendezi a kapcsolatot az alapvető forrásunkkal (Istennel, Ősanyával, Ősapával). Ezen keresztül a világgal, bele értve saját magunkat is.
Ehhez 6 olyan pszichológiai trükköt alkalmaz, mely igazán egyedivé teszi ezt a módszert.


A ho'oponopono 1. trükkje: Felhagyunk a világ megértésével

A legtöbben azt hisszük, hogy teljesen meg tudjuk érteni a minket körül vevő világot. Ez a legnagyobb olyan vágyunk, mely soha nem fog beteljesülni. Olyan népmese ez a vágyálom, amiben már az őseink is hittek, s mely pont ezért ivódott belénk már kora kisgyerek korunk óta.

Sokan hisznek a gondolataik mindenhatóságában. Abban, hogy csupán a gondolataink tudatos átalakításával képesek lehetünk megváltoztatni a világunkat. Mert ezt üzeni nekünk a világ, főleg a modern menedzserirodalom. Hogy van olyan megközelítés, amely révén ráláthatunk az igazságra.

Ennek a vélekedésnek teljesen ellentmond a mindennapjaink tapasztalata. S a ho'oponopono erről egy szempillantás alatt lehúzza a leplet. Kétséget sem hagy annak kapcsán, mit érhetünk meg a világból, s mit nem. Tudatos erőfeszítéssel gyakorlatilag semmit.

Ez nagyon durván hathat, de konkrét oka van. Az élet egy hatalmas játék, amit folyamatosan alakítunk mindannyian, akik benne részt veszünk. Azzal, ahogy élünk és ahogy szemléljük a világot. Mindannak az eredőjét tapasztaljuk, ahogy az érzéseinkkel reagálunk a minket elérő eseményekre.

A Ho'oponopono alkalmazása során semmi más célunk nincs, mint a bennünk felmerülő érzéseket és gondolatokat úgy átformálni, hogy az mindenkinek élhető világot teremtsen.
A ho'oponopono 2. trükkje: Feladjuk az irányítás kényszerét

A bizonytalanságunkból kifolyólag sokunk nagy vágya, hogy ne csak értse a világot, hanem irányítani is tudja az élet összes részletét. Amire a tapasztalat szerint képtelenek vagyunk.

De a kényszerítő belső hatás ettől függetlenül jelen van. Mert sokaknál azt érzékeljük, hogy ténylegesen támogatja a világ az összes tevékenységüket és céljukat. Nem tudunk megbízni a minket körbe vevő világ alapvető jóságában, mert azt érezzük, hogy eddig a világ nagyon mostohán, már-már igazságtalanul bánt velünk. S annyiszor ért már minket csalódás, hogy több csalódást és fájdalmat már nem akarunk és nem is tudunk elszenvedni.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy mindent és mindenkit ahhoz a képhez igazítsunk, ami számunkra úgy tűnik, hogy megfelelő biztonságot adhat. Ennek elérését elvárásokkal és elképzelésekkel akarjuk megvalósítani, amivel megöljük a bennünk és környezetünkben meglevő spontaneitást.
Az emberi kapcsolatainkat pedig szerepjátszássá torzítjuk. Valódi értékek és érzések nélküli sivár egymás mellett éléssé. Mely a maradék biztonságérzetet is kiöli belőlünk. S itt a kör bezárul.
A Ho'oponopono ez alól is kirúgja a labdát, s egy nehezebb feladatot állít elénk. Ne akarjunk irányítani semmit, hisz mindenki szabad, s független. Ami természetszerűleg kirántja a talajt mindenféle mesterkélt, technikai megközelítésű életjobbító kísérlet alól is.


A ho'oponopono 3. trükkje: meggyógyítjuk a világot

Az első két pontnak LÁTSZÓLAG ellentmond a Ho'oponopono harmadik trükkje, aminek révén mindent a hatókörünkbe vonunk. A racionális megközelítésnek az ilyesmi szinte teljesen felfoghatatlan, s pont ez a cél.

Ésszel gyakorlatilag felfoghatatlan, hogyan lehet valamit vagy valakit úgy megváltoztatni (eredményesen), hogy nem értjük a pillanatnyi helyzetet, s nincs eszköz sem arra, mellyel közvetlenül hatni tudunk a világra.

A Ho'oponopono pont ettől működik: a változás részleteivel nem foglalkozik, csak azzal, hogy a célt megfogalmazza. A megvalósítás, a változás kiindulópontjaivá válunk, de nem határozzuk el előre, céljaink hogyan fognak megvalósulni. Csak a tanúi leszünk a változásnak, s pont annyit teszünk hozzá mindenhez, amennyi szükséges (később kiderül, hogyan dől ez el).

A ho'oponopono gyógyítás fókusza
A ho'oponopono gyógyítás során arra terelődik a hangsúly, hogy mi hogyan viszonyulunk a világhoz, ami egy kőkemény önismereti munka. Központjában a megélésünk van, hogy miként vagyunk jelen egy helyzetben.

Mit teszünk?
Mit mondunk?
S mit gondolunk?

Pontosabban arra figyel, s formálja át tudatosan, ahogyan viszonyulunk a minket ért helyzetekre az érzéseink és a gondolataink révén. Ennek köszönhetően a Ho'oponopono eszközeivel bármit át tudunk formálni. Egyetlen egy dolog tudatos átformálásával, belső állapotunk, érzéseink megváltoztatása révén. Ettől lesz a Ho'oponopono nagyon hatékony, s egyben nagyon nehéz is. Mert folyamatos munkát igényel.

Ez a fajta önismereti út nem ismeretlen idehaza. Ugyanolyan eszköztelen gyógyítás, mint amit a kilencvenes években Biegelbauer Pál tanított a fényadóknak. Csak ott a megértésen volt a hangsúly, itt pedig egy mantrán, sokszor ismételt rövid mondatsoron (lásd a legvégén).
Amikor a menedzserek arról beszélnek, hogy alakítod a világot, ahogy szemléled azt, akkor ők is erről beszélnek. Csak nem adnak hozzá egy hatékony módszert, hogy a látásmódód ténylegesen átformálja.
Ezért a legtöbbesetben a menedzserképzések eredménye csak a felszínen megjátszott színház lesz.

A ho'oponopono 4. trükkje: Felelősségvállalás

A felelősségvállalás révén válik a Ho'oponopono igazán hatékonnyá. Elmondani pár rövid mondatot - szeretetet és megbocsátást kérve magunkra és másokra - nem egy nagy hatású tett, annak következtében nagyon kevés dolog változik meg az életünkben.
Amikor kénytelen-kelletlen szembe nézünk azzal, hogy minden helyzetért és jelenségért csak és kizárólag mi vagyunk a felelősek, az hatalmas katarzist okozhat. Ettől válik a Ho'oponopono igazán erőteljes jellemformáló eszközzé.
Nem egy-két - számunkra fontos - történéssel és helyzettel kezdünk el foglalkozni az életünkben, hanem mindennel, amivel csak találkozunk az életünkben. Erős lelki és érzelmi átalakulást indítva el bennünk, minek következtében a Ho'oponopono gyakorlása mindenki más életét is elkezdi átformálni a környezetünkben.
De csak akkor, ha ténylegesen felvállaljuk a világunk összes jelenségéért a felelősséget. Benne minden ember és állat életéért is. Konkréten felvállaljuk az összes olyan helyzetért is a felelőséget, amitől mindenki más elfut.

Felelőséget vállalva minden:

mozgássérült helyzetéért;
éhező nincstelenségéért;
a hajléktalanok felelőtlen és kilátástalan helyzetéért;
a háborútól szenvedőkért;
emlékezve az összes apró és kevésbé apró állatra és növényre;
a folyamatosan pusztuló élővilágukról nem is beszélve.

Akinek betalált ezen lista valamelyik pontja, annak van egy elhívása erre a feladatra. Már persze csak akkor, ha felvállalja. Egy olyan belső átalakulásra, mely hosszú évek tudatos és kitartó munkáját igényli.
Külső szinten nem leszünk hivatásos megmentők, sem "Jézus szeretett mindenkit, s meggyógyít téged is" plébánia. De a belső lelkületünk ehhez lesz hasonlatos.

Magunkon dolgozva elkezdjük átalakítani a világunkat úgy, hogy közben nem igazán mutatjuk ezt kifele. Csak az eredmények fognak árulkodni arról, hogy itt valami történik belül.


A ho'oponopono 5. trükkje: Szeretni mindent és mindenkit

A tényleges szabadságot úgy nyerhetjük el, ha képesek vagyunk szeretni a világot. Annak, ami, s olyannak, amilyen. Az összes küzdelmével, kudarcával és reménytelenségével együtt.
Ehhez az első és megkerülhetetlen lépés önmagunkat szeretni. Elfogadni azt, hogy sok minden nem úgy alakult az életünkben, ahogy mi szerettük volna. Magunk mögött hagyva egy rakás olyan helyzetet, amelyet ma már másként rendeznénk el. Miközben a körülmények olyan mértékben átalakultak, hogy a múlt megváltoztatására irányúló összes törekvésünk teljesen reménytelenné vált.

Kapcsolatrendezés! Ezen akadályok ellenére az a feladat, hogy minden emberrel, akivel valaha dolgunk akadt, elkezdjük a kapcsolatunkat rendezni (magunkban).
Visszanézve szembe kell néznünk mindazzal, amit tettünk, mondtunk és gondoltunk. Azzal, kinek milyen szerep jutott az életünkben és mi milyen szerepet játszottunk mások életében. Felismerhetjük azokat az embereket, akiknek nagyon sokat köszönhetünk, s köztük olyanokat is, akinek már nem tudjuk megköszönni azt a rengeteg jót és törődést, amit valamilyen módon tőlük kaptunk.

Ennek következtében elkezdünk majd minden jelenlegi kapcsolatunkkal is dolgozni, elkerülendő az ilyen helyzeteket. Bárkivel is van nehézségünk, csak ismételjük magunkban a fentiek figyelembevételével, hogy:
Szeretlek, szeretlek, szeretlek, ...

A ho'oponopono 6. trükkje: az inspirált cselekvésnek teret adni

A ho'oponopono nem követeli meg azt, hogy különlegesek legyünk vagy egyediek. Csak követni kell azt, ami felé ösztönzést érzünk, s hagyni minden mást, hogy abba az irányba rendeződjön. Ez a fajta tudatos tevékenység lehetővé teszi, hogy minden olyat elérjünk, ami ténylegesen minket szolgál. Képesek leszünk így befele élni, figyelve a megérzéseinkre, a belső inspirációnkra.

A Ho'oponopono gyakorlásának az egyik legfontosabb eredménye, hogy képesek leszünk felismerni és követni a belsőnkből táplálkozó inspirációnkat, mely vezeti az életünk. Az inspirált cselekvés alapja, hogy a ho'oponopono révén fokozatosan letesszük az életünk terheit, melyek a spontán, és örömteli cselekvésünk gátjai.
Nem fog ennek révén már számítani a minket körülvevő világ aktuális őrülete sem. A gazdasági helyzet, a politikai változások, a mások negatívitása egyszeriben erejét veszti számunkra. Az összes olyan körülmény befolyásától megszabadulhatunk, mely korábban az életünket fogva tartotta.


A ho'oponopono működés közben

A hoponoponó egyetlen egy dolgot tesz. Folyamatosan takarítja és eltávolítja azon akadályokat, melyek a változás könnyed és felszabadult megtapasztalásának az útjába kerülhetnek. Ennek módszere a kapcsolataink rendezése a világgal, az emberekkel és a történetekkel.
Ehhez különböző feloldó mondatokat használ, melyek közül az alábbi a legelterjedtebb:

Sajnálom!
Kérlek bocsáss meg!
Szeretlek!
Köszönöm!


Mindegyik sornak (mondatnak) szerepe van, egyik sem kihagyható, de a sorrend szabadon választható:

A Sajnálom! a saját felelőségünk felvállalását jelenti.
A Kérlek bocsáss meg! az alázat kifejezése.
A Szeretlek! A kapcsolatunk feloldását hozza el.
A Köszönöm! pedig a hála kifejezése.

Dr. Hew Len nagy feltűnést keltett módszere máig is remekül működik, ha a fentieket gyakorlod. Ingyenes, nem igényel sok időt és energiát és a hatása mindeneken áthatoló.

 
 
0 komment , kategória:  Ho'onopono  
Címkék: bűncselekménnyel, megkerülhetetlen, biztonságérzetet, megváltoztatása, környezetünkben, tevékenységüket, megközelítésnek, legelterjedtebb, kapcsolatainkat, elképzelésekkel, kapcsolatunkkal, szerepjátszássá, kapcsolatunkat, átformálásával, felismerhetjük, erőfeszítéssel, inspirációnkat, megérzéseinkre, átalakításával, inspirációnkra, konfliktusaink, megváltoztatni, mindennapjaink, legtöbbesetben, felfoghatatlan, igazságtalanul, következtében, kapcsolataink, megközelítésű, spontaneitást, megfogalmazza, gyakorlásának, meggyógyítjuk, hajléktalanok, gyakorlatilag, történetekkel, hatvanas években, hawaii klinika, módszerének lényege, alapvető forrásunkkal, világ megértésével, minket körül, legnagyobb olyan, gondolataik mindenhatóságában, gondolataink tudatos, modern menedzserirodalom, vélekedésnek teljesen, mindennapjaink tapasztalata, szempillantás alatt, hatalmas játék, eredőjét tapasztaljuk, érzéseinkkel reagálunk, Biegelbauer Pál,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.16. 21:52 Riói tenisztorna - Balázs Attila nem jutott főtáblára
02.16. 21:12 Birkózó Eb - Orosz, olasz, török és georgiai aranyak
02.16. 21:02 Kálló Gergely nyerte az időközi választást Dunaújvárosban és környékén
02.16. 20:42 Jégkorong Erste Liga - Háromgólos hátrányból nyert a Vasas
02.16. 20:04 Salvini: elég volt az Európai Uniótól kapott pofonokból
02.16. 20:04 Labdarúgó NB II - Az éllovas MTK nem bírt otthon a Békéscsabával
02.16. 20:02 Osztrák jégkorongliga - A Fehérvár kiütötte a sereghajtót
02.16. 20:02 Charles Michel: cél a kapcsolat elmélyítése a nyugat-balkáni országokkal
02.16. 19:42 Női kézilabda NB I - Otthon győzött a Szombathely
02.16. 19:42 Évértékelő - Ellenzéki pártok reagálásai
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Téli este  Facebookon kaptam  Png almák  Boldogság!  A főváros ékszerdoboza: a Várk...  Facebookon kaptam  Esik  Rajzos nő  Álomtündér  Png rózsa  Piros, pöttyös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png rózsa  Esőben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld gömb  Rózsa  Facebookon kaptam  Elfújta a szél  Rágcsáló  Facebookon kaptam  Rózsák kosárban  Facebookon kaptam  Tejszínes  ... - de a szíved, olykor...  Számítógépnél  Facebookon kaptam  Rózsa  Évközi 6. vasárnap. 02.16 Csík...  Facebookon kaptam  A másik lényének tisztelete  Jeruzsálemi Botanikus Kert  Madárdal  Facebookon kaptam  Posertube  Boldogság!  Ismeretlen szentek  Tavasz várás hóvirággal  Kellemes napot kívánok  A muzsika  Korinthoszi-csatorna....  Nagyböjti keresztút Déván a gy...  Banános  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magánkápolnájából követte a ke...  Álomtündér  Vízcseppes rózsa  Autómosás  A másik lényének tisztelete  Naplemente  Ajándék  Hőmérséklet változás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A muzsika  Ismeretlen szentek  A főváros ékszerdoboza: a Várk...  Életmentő kutya  Png kislány  Te magad vagy a boldogság  Évközi 6. vasárnap. 02.16 Csík...  Aranyosi Ervin: Farsang van ma  Megszületett  Posertube  Facebookon kaptam  Ünnepi szentmisék Veszprémben ...  Boldog Valentin napot kívánok ...  Angyalok  Hízelgés  Hőmérséklet változás  Facebookon kaptam  Tavaszi hóesés  Balett mozdulat  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Png mókus  Liliom  Virág csendélet  Homokhegy  Png csokor  Pénzmosás  Hízelgés  Variáció  Facebookon kaptam  Kellemes teázást  Facebookon kaptam  Fekete kutyus  2020. február 15. – Szom...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Rózsák kosárban  Pakolás  Törékeny kis virágok . . .  Kutyus  Jó éjszakát  Norvégia.....  Rózsák kosárban  Rajzos nő 
Bejegyzés Címkék
hatvanas években, hawaii klinika, módszerének lényege, alapvető forrásunkkal, világ megértésével, minket körül, legnagyobb olyan, gondolataik mindenhatóságában, gondolataink tudatos, modern menedzserirodalom, vélekedésnek teljesen, mindennapjaink tapasztalata, szempillantás alatt, hatalmas játék, eredőjét tapasztaljuk, érzéseinkkel reagálunk, minket elérő, bennünk felmerülő, mindenkinek élhető, irányítás kényszerét, élet összes, tapasztalat szerint, kényszerítő belső, összes tevékenységüket, minket körbe, világ nagyon, képhez igazítsunk, emberi kapcsolatainkat, maradék biztonságérzetet, nehezebb feladatot, talajt mindenféle, hatókörünkbe vonunk, racionális megközelítésnek, ilyesmi szinte, pillanatnyi helyzetet, változás részleteivel, célt megfogalmazza, változás kiindulópontjaivá, tanúi leszünk, kőkemény önismereti, gondolataink révén, dolog tudatos, fajta önismereti, kilencvenes években, megértésen volt, menedzserek arról, hatékony módszert, látásmódód ténylegesen, menedzserképzések eredménye, felszínen megjátszott, nagy hatású, hatalmas katarzist, világunk összes, összes olyan, hajléktalanok felelőtlen, háborútól szenvedőkért, összes apró, folyamatosan pusztuló, elhívása erre, olyan belső, belső lelkületünk, eredmények fognak, tényleges szabadságot, összes küzdelmével, rakás olyan, körülmények olyan, múlt megváltoztatására, kapcsolatunkat rendezni, ilyen helyzeteket, inspirált cselekvésnek, irányba rendeződjön, fajta tudatos, belső inspirációnkra, egyik legfontosabb, belsőnkből táplálkozó, inspirált cselekvés, életünk terheit, minket körülvevő, gazdasági helyzet, politikai változások, mások negatívitása, életünket fogva, hoponoponó egyetlen, dolgot tesz, változás könnyed, útjába kerülhetnek, kapcsolataink rendezése, sorrend szabadon, saját felelőségünk, alázat kifejezése, kapcsolatunk feloldását, hála kifejezése, fentieket gyakorlod, hatása mindeneken, bűncselekménnyel, megkerülhetetlen, biztonságérzetet, megváltoztatása, környezetünkben, tevékenységüket, megközelítésnek, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 160 db bejegyzés
Összes: 9741 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 884
  • e Hét: 884
  • e Hónap: 18917
  • e Év: 85332
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.