Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orvosi szempontból nincs remény…
  2020-02-25 08:25:20, kedd
 
 




Orvosi szempontból nincs remény...


A lány 17 éves volt. Télen a barátnőivel síelni ment a hegyekbe, és ott olyan szerencsétlenül esett, hogy úgy vitték le hordágyon a völgybe. Ilyesmi gyakran megtörténik a hegyekben. A lány nem törte el sem a kezét, sem a lábát, mozdulni mégsem tudott többé. Először az esés közben bekövetkezett sokk hatására gondoltak, de később megállapították: hátgerincének néhány csigolyája úgy összezúzódott, hogy minden kis mozdulás óriási fájdalmat jelentett a számára

Az eset reménytelennek tűnt. Megoperálni nem lehetett. A lány 2 évig feküdt nyakig gipszben. Csak a fejét mozdíthatta kissé.

Édesanyja vasárnaponként vonattal utazott lányához a kórházba. Útközben elnézte a kirándulók örömet sugárzó arcát, és azon gondolkodott, mit is mond majd szerencsétlen lányának. Befejező szavai minden látogatáskor ezek voltak:

- Kislányom légy bátor. Egy napon meggyógyulsz!

- Soha többé nem leszek én egészséges, mama... Felelte a lány.

Anyja erőltetve mosolygott, és biztatta:

- Dehogynem, az orvosok megígérték nekem....

Két év múlt el és a lány még nem gyógyult fel. Amikor betegtársai egymás után elhagyták a kórházat, elköszöntek tőle és ezt mondogatták:

- Te is itt hagyod egyszer a kórházat! Hinned kell ebben!

Az anyja pedig hozzátette:

- Gyermekem, higgy magadban, higgy a gyógyulásodban!

- Igen... igen... de hogyan...

A kórház otthonná tud változni. Ha valaki két évet tölt benne, elveszti reményét, hogy valaha is elhagyja. A lány már az ablakon sem tudott kinézni, azt is másoknak kellett megmondani:

- Már rügyeznek az orgonák. Pár nap múlva ki is virágoznak!

Máskor meg ezt:

- Milyen gyönyörűen nyílnak a rózsák a kertben!

A lány nagyon sok virágot kapott. A látogatók megrendültek a fiatal lány szerencsétlenségén és néhány szál virágot helyeztek ágyára minden alkalommal. A lány hálásan mosolygott. Mégis akkor örült a legjobban, amikor valaki szappant vitt neki ajándékba. Akkor a betegápoló nővér azzal mosdatta minden reggel és este. Ha a fejét megfordította, a párnáján érezte a levendula erős illatát, és közben a gyermekkoráról ábrándozott, amint szülőfaluja domboldalán virágot gyűjtögetett.

A nővér a lány körül foglalatoskodott, mert látogatónap volt, vasárnap.

- Nővér, megérkezett már az édesanyám? - kérdezte a lány.
- Igen, lent van és beszélget az orvossal.
- Az orvossal? Miért?
- Nem tudom.

Amikor a lány édesanyja a szobába lépett, arca szinte át volt szellemülve.

- Gyermekem! - mondta, és örömet mutatva ölelte át a gipsztömeget, amely a lányát körülvette.

- Gyermekem, gyermekem! - mondogatta, és könnyek árasztották el az arcát.
- Te sírsz, mama?
- Örömömben! Éppen most beszéltem az orvossal. Azt mondja, hogy néhány hónap múlva felkelhetsz. Csak erős akaratod legyen, és meggyógyulsz!

- Orvosi szempontból nincs többé remény - közölte valójában az orvos. Tegnap újra megvizsgáltuk a lányát. Ami a legrosszabb, teljesen elvesztette a reményét és átadta magát szerencsétlenségének. Mit csináljunk? Csodák sajnos nem léteznek...

Két emelet választotta el leánya szobáját a folyosótól, ahol az orvossal beszélgettek

Két szörnyű emelet. Az anya lassan, nehézkesen haladt felfelé a lépcsőkön. Azon gondolkodott mit is tegyen. Hogyan segíthetne gyermekén, hogy visszanyerje bizalmát, reményét, még ha sohasem gyógyulhat is meg.

Amikor gyermeke ágyára ült, minden tisztázódott előtte. Észrevette leánya arcán a hitetlenkedést: szemmel láthatólag nem hitt az orvossal való beszélgetés meséjében.

- Mama kérlek ne mondj hazugságokat!
- Miért hazudnék? - mondta csodálkozva az anya, és hangja másként rezgett, mint szokott. Jövő vasárnap majd meglátod, bebizonyítom, hogy hamarosan meggyógyulsz!
- Bebizonyítod? Hogyan?
- Hozok neked valamit, amit még a megbetegedésed előtt kívántál.

Amikor az anya hazautazott, otthon átkutatta az egész házat, összetörte az agyagmalacot, de nem sok pénzt tudott összeszedni. Minden héten el kellett mennie a kórházba, és nem mehetett üres kézzel, a csekély nyugdíjból pedig nem sokat takaríthatott meg. Gondolkozott. Azután levette jegygyűrűjét és megsimogatta. Akkor határozottan felállt és elment az ékszerészhez.

- Asszonyom, nagyon vékony - mondta az ékszerész
- Igen tudom, éveken át hordtam.

Az ékszerész leszámolta a pénzt. És az anya olyasvalamit vásárolt, ami lánya számára a legszükségtelenebb a világon: egy gyönyörű új kerékpárt. Amilyet a lánya mindig is kívánt.

És megint eljött a vasárnap. Az anya a kórház bejáratánál állt kimelegedve, kicsit kócosan. Hozta magával a csillogó új kerékpárt..

- Kerékpár, mama! - nyitotta tágra szemét a lánya a csodálkozástól. Te komolyan hiszed, hogy fel fogok kelni? Hát mégis igaz, amit az orvos mondott? Meggyógyulok mama, Ó milyen boldog vagyok!

A csoda elkezdődött. Amit nem tudott elérni az orvostudomány, azt véghezvitte egy csillogó kerékpár. Nyolc hét múlva a lány először hagyta el az ágyát. Milyenek voltak azok az első lépések...!

Ma már minden nehézség nélkül kerékpározik, azon a kerékpáron, amit édesanyja, maga is reménytelenségbe esve, utolsó pénzéből vásárolt...

Igen, így történt. Azóta az anya éjszakánként különleges mosollyal merül álomba, és arra gondol elmerengve, hogy "Ugye megbocsájtják nekem az égiek, hogy én magam sem hittem a dologban..." ?
 
 
0 komment , kategória:  Történetek, tanmesék  
Címkék: foglalatoskodott, reménytelenségbe, megállapították, szerencsétlenül, reménytelennek, csodálkozástól, hitetlenkedést, gyógyulásodban, vasárnaponként, gyermekkoráról, megbetegedésed, takaríthatott, orvostudomány, szerencsétlen, összezúzódott, hátgerincének, megfordította, megbocsájtják, megvizsgáltuk, bekövetkezett, olyasvalamit, gondolkozott, jegygyűrűjét, határozottan, ékszerészhez, agyagmalacot, megsimogatta, hazugságokat, meggyógyulsz, beszélgettek, gipsztömeget, gyűjtögetett, megrendültek, gondolkodott, visszanyerje, bebizonyítom, barátnőivel síelni, esés közben, eset reménytelennek, fejét mozdíthatta, kirándulók örömet, napon meggyógyulsz, orvosok megígérték, anyja pedig, kórház otthonná, lány nagyon, látogatók megrendültek, fiatal lány, lány hálásan, betegápoló nővér, fejét megfordította, párnáján érezte,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Óraállítás  Alvó kutyák  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Rács mögé  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Nárcisz  üdvözöllek!  Jó éjszakát  A nagy természet  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Alvó cica  A haj állapotának javítása egy...  Képes idézet !  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Minden kedves látogatómnak sze...  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Apu  Kövesd a vezetőt  Ratkós beszületései a szereplő...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Boldog virágvasárnapot minden...  képre írva  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Apu  üdvözöllek!  Nem azt látja  képre írva  Nem azt látja  Húsvéti üdvözlet !  Sok ember olyan,  Vérnyomáscsökkentés  Húsvéti üdvözlet !  Egy hét kihagyás  Jó éjszakát  Sonka vásár  Alvó kutya  Mire jók ?  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Jó éjszakát  Benedek Elek - Virágvasárnap  Virágvasárnap a húsvét előtti  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Nem hazudnak  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Minden kedves látogatómnak sze...  Sok ember olyan,  Úgy sajog ez a vad tavasz,  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Szép estét  Levél lány  üdvözöllek!  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Alvó kutyák 
Bejegyzés Címkék
barátnőivel síelni, esés közben, eset reménytelennek, fejét mozdíthatta, kirándulók örömet, napon meggyógyulsz, orvosok megígérték, anyja pedig, kórház otthonná, lány nagyon, látogatók megrendültek, fiatal lány, lány hálásan, betegápoló nővér, fejét megfordította, párnáján érezte, levendula erős, gyermekkoráról ábrándozott, lány körül, lány édesanyja, szobába lépett, lányát körülvette, orvossal beszélgettek, anya lassan, orvossal való, megbetegedésed előtt, anya hazautazott, egész házat, csekély nyugdíjból, ékszerész leszámolta, anya olyasvalamit, lánya mindig, kórház bejáratánál, orvos mondott, csoda elkezdődött, csillogó kerékpár, lány először, első lépések&#8230, anya éjszakánként, foglalatoskodott, reménytelenségbe, megállapították, szerencsétlenül, reménytelennek, csodálkozástól, hitetlenkedést, gyógyulásodban, vasárnaponként, gyermekkoráról, megbetegedésed, takaríthatott, orvostudomány, szerencsétlen, összezúzódott, hátgerincének, megfordította, megbocsájtják, megvizsgáltuk, bekövetkezett, olyasvalamit, gondolkozott, jegygyűrűjét, határozottan, ékszerészhez, agyagmalacot, megsimogatta, hazugságokat, meggyógyulsz, beszélgettek, gipsztömeget, gyűjtögetett, megrendültek, gondolkodott, visszanyerje, bebizonyítom, tisztázódott, bebizonyítod, látogatáskor, éjszakánként, kerékpározik, meggyógyulok, összeszedni, mozdíthatta, hazautazott, domboldalán, szülőfaluja, felkelhetsz, megoperálni, megtörténik, beszélgetés, elkezdődött, véghezvitte, árasztották, megérkezett, szellemülve, látogatónap, barátnőivel, csodálkozva, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 442 db bejegyzés
Összes: 12932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 4291
  • e Hónap: 26191
  • e Év: 115801
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.