Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bölcs és tanító gondolatok Nikola Teslától...
  2020-07-14 11:50:35, kedd
 
 




Bölcs és tanító gondolatok Nikola Teslától...


"Ha a bennetek lévő gyűlöletet elektromos árammá lehetne alakítani, elég lenne az egész világ kivilágításához."

,,Azon a napon, amikor a tudomány elkezdi tanulmányozni a nem fizikai jelenségeket, egy évtized alatt nagyobb utat tesz meg, mint létezésének összes korábbi századában."

"Meg vagyok róla győződve, hogy az egész kozmosz egysége az anyagi és spirituális síknak. Az univerzumnak van egy magja, ahonnan az erőt és inspirációt kapjuk, mely örökkön hajt bennünket, érzem ennek erejét és értékét, ahogy az univerzum keresztül sugárzik megtarva magában az egyensúlyt. Még nem hatoltam bele a magban lévő titokba, de tudom, hogy ott van, és ha bármilyen fizikai aspektust akarnék hozzácsatolni, akkor úgy írnám le, hogy az a fény, ha spirituálisan akarnám értelmezni, akkor az a szépség és együttérzés. Aki képes ebben hinni, erősnek érzi magát, képes örömmel dolgozni, mert érzi, hogy benne van a világ teljes harmóniájának színezetében."

,,Természetesen többre becsülendők a növényi étkek, ezért is gondolom, hogy a vegetarianizmus helyesebb módszer a húsevés barbár szokásánál. Ha végre meg tudunk elégedni a növényi ételekkel és befejezzük jelenlegi helytelen cselekedeteinket, akkor a hallomásból ismert előnyök nem csak elméletek lesznek, hanem saját magunkon bebizonyosodott igazságok." - Nikola Tesla vegetáriánus volt.

,,Az agyam csak vevő, az Univerzumban van egy mag, amelyből ismeretet, erőt és inspirációt szerezhetünk. Nem ismerem a mag titkait, de tudom, hogy létezik."

,,A szellemi hatalom ajándék Istentől, az Isteni Létezőtől származik. Ha elménket az igazságra összpontosítjuk, ezzel a nagy hatalommal egyezünk."

,,A hiányos megfigyelés csupán a tudatlanság egyik formája, amely felelős a sok morbid fogalomért és az ostoba ötletekért."

"Az nem zavar, hogy ellopták az ötleteimet... az zavar, hogy nincs sajátjuk."

"Ha fel akarod fedezni az Univerzum titkait, akkor energiában, frekvenciákban, vibrációkban gondolkodj."

Tesla már kora ifjúságától tudatosan formálta önmagát. A leghitelesebb képet önéletrajzi írásaiból kapjuk:

"Az emberi élet egyik legalapvetőbb igazságát érzékletesen fejezi ki az a francia közmondás, ami szabadon fordítva így hangzik: Ha az ifjúkornak van tudása, ideje és energiája a cselekvésre, az öregkori testi és szellemi állapotunk csupán annak igazolása, ahogyan a fiatalságunkat töltöttük. A mostani saját teherbírásomnak és életerőmnek az a titka, hogy fiatalkoromban olyan életet éltem, amit erkölcsösnek lehet nevezni. Sohasem folytattam kicsapongó életet."

"Úgy látszik, hogy már egészen fiatalon jó értelmi képességekkel rendelkeztem, ugyanis ha azt akartam, hogy néhány álmom valóra váljon, uralkodnom kellett a szenvedélyeimen és étvágyamon. Ezt szem előtt tartva, az életben elég korán elkezdtem fegyelmezni magam, kitervelve egy olyan életvitelt, amelyet a legtudatosabbnak és megvalósításra érdemesnek gondoltam."

Nikola Tesla hagyatéka

A 78 éves Tesláról a Kansas City Journal-Post 1933. szeptember 10-én ezt írta:

"Mr. Tesla már régóta egy olyan tudós, aki évekkel jár a kora előtt, és akit a haladó elméletei miatt váltakozva hol őrültnek, hol varázslónak bélyegeztek."

Nemcsak mint feltaláló és fizikus volt különleges, de emberként is: kitartása, egyszerű életmódja révén pozitív példát állít elénk. Sok elismerést és kitüntetést kapott, de fájdalmára a Nobel-díjat nála kevésbé kiemelkedőknek adták. Hagyatékát 2003-ban az UNESCO a dokumentációs világörökség részévé tette.

 
 
0 komment , kategória:  Nikola Tesla  
Címkék: cselekedeteinket, legtudatosabbnak, bebizonyosodott, teherbírásomnak, összpontosítjuk, szenvedélyeimen, kivilágításához, vegetarianizmus, fiatalkoromban, fiatalságunkat, frekvenciákban, megvalósításra, kiemelkedőknek, hozzácsatolni, tanulmányozni, spirituálisan, képességekkel, harmóniájának, természetesen, leghitelesebb, dokumentációs, legalapvetőbb, univerzumban, szerezhetünk, univerzumnak, vegetáriánus, vibrációkban, jelenségeket, színezetében, érzékletesen, rendelkeztem, erkölcsösnek, világörökség, önéletrajzi, becsülendők, spirituális, bennetek lévő, egész világ, tudomány elkezdi, évtized alatt, egész kozmosz, univerzum keresztül, magban lévő, világ teljes, növényi étkek, vegetarianizmus helyesebb, húsevés barbár, növényi ételekkel, hallomásból ismert, agyam csak, szellemi hatalom, igazságra összpontosítjuk, Nikola Teslától, Nikola Tesla, Isteni Létezőtől, Kansas City Journal-Post,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem kell hozzá fürdőruhás  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A hagyma antibakteriális hatás...  Sorsunk miatt...  Vannak emberek  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét kedves látogatóimna...  Vito Giaquinto gondolata  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  képre írva  Facebookon kaptam  Bársony székben  Vidámság  Baranyi Ferenc - N i n c s  Bornyi Veronika haiku verse  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Pitypang szökőkút  Egy gondolat  Borzasztó  Jázmin  Önmaga ellenére  Jó éjszakát  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  különleges  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  képre írva  jó reggelt  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Vito Giaquinto gondolata  Esterházy Péter: Harmonia c...  Magamnak  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Sorsunk miatt...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  A felvilágosodás...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Megígért békesség  Csend  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bennetek lévő, egész világ, tudomány elkezdi, évtized alatt, egész kozmosz, univerzum keresztül, magban lévő, világ teljes, növényi étkek, vegetarianizmus helyesebb, húsevés barbár, növényi ételekkel, hallomásból ismert, agyam csak, szellemi hatalom, igazságra összpontosítjuk, nagy hatalommal, hiányos megfigyelés, tudatlanság egyik, ostoba ötletekért, leghitelesebb képet, emberi élet, öregkori testi, fiatalságunkat töltöttük, mostani saját, életben elég, olyan életvitelt, olyan tudós, kora előtt, haladó elméletei, dokumentációs világörökség, cselekedeteinket, legtudatosabbnak, bebizonyosodott, teherbírásomnak, összpontosítjuk, szenvedélyeimen, kivilágításához, vegetarianizmus, fiatalkoromban, fiatalságunkat, frekvenciákban, megvalósításra, kiemelkedőknek, hozzácsatolni, tanulmányozni, spirituálisan, képességekkel, harmóniájának, természetesen, leghitelesebb, dokumentációs, legalapvetőbb, univerzumban, szerezhetünk, univerzumnak, vegetáriánus, vibrációkban, jelenségeket, színezetében, érzékletesen, rendelkeztem, erkölcsösnek, világörökség, önéletrajzi, becsülendők, spirituális, cselekvésre, inspirációt, megfigyelés, ifjúságától, hallomásból, tudatlanság, életerőmnek, kitüntetést, fegyelmezni, együttérzés, varázslónak, bélyegeztek, létezésének, ötleteimet, energiában, egyensúlyt, befejezzük, étvágyamon, ötletekért, uralkodnom, elektromos, elismerést, értelmezni, állapotunk, ifjúkornak, fájdalmára, folytattam, szokásánál, gondolkodj, kicsapongó, gyűlöletet, hagyatékát, fogalomért, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 500 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1630
  • e Hét: 7095
  • e Hónap: 14568
  • e Év: 131814
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.