Belépés
liliana01.blog.xfree.hu
Hagyd el néha a kitaposott ösvényt, és vesd magad az erdőbe! Biztosan találni fogsz valamit, amit még sose láttál. Alexander Graham Bell Szalóki Lívia
1947.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bánki Éva – Mihamarabb
  2020-03-15 16:23:07, vasárnap
 
   
 


Bánki Éva - Mihamarabb

Mihamarabbnak hívják a lovamat. Ha dühös vagyok, ha késik a busz, ha elromlott a lift a házunkban, ha a gyerek vissza¬beszél, akkor csettintenem se kell, és a lovam előpattan. Kiszellőztetem a fejem, mondom, és hipp-hopp, ott sem vagyok. Gézára rájött a bolondóra, mondják a többiek, na, majd kifutja magát, egy kis kocogás mindenkinek jót tesz, én pedig kivágtatok az ajtón, és köd előttem, köd utánam.
Lóval megyek a Tescóba. Szaladunk egyet a ház körül, mondom a feleségemnek.
Eredj csak, te féleszű, mondja, én pedig ott sem vagyok.
Kifelé. El. Mihamarabb.
Nincs arra szabály, hogy mekkora háziállatot tarthat az ember egy nagyvárosban. Hogy egy macskának vagy kutyának mekkorának kell lennie. Hogy szabad-e egy biciklinek nyeríteni, prüsszögni, kapálózni, énekelni. Jól odavágnék én annak a polgármesternek, aki terrorizálni akarná a tárgyakat vagy az állatokat!
A szokványos lovaknak négy lába van, de az enyémnek hat, hét, nyolc, amennyi kell. Az öregasszonyok lába meg földbe gyökerezik, ha látják, hogyan száguldozom az autók, trolik, villamosok közt. De minél jobban félnek a nyanyák, annál jobb. Le sem mernek lépni a zebrára, ha meglátják, hogy a lovam ott prüszköl a kocsisor elején. Néha igazoltatnak, ez igaz. De nekem vannak papírjaim, hogy ez csak egy extra elektromos autó, bőrüléses, soklóerős, és azért nyihog, mert nincs benne rádió. Fingani fingik, ez igaz, de nem szennyezi benzingőzzel a környezetet. Barátságos, meleg, megbízható. Ha nagy a dugó, átsüvít az autósok feje felett, a lúzerek meg éktelenül dudálnak.
Hát nem mindegy, hogy néz ki? Az a fő, hogy betartja a KRESZ-t. A piros lámpánál megáll, türelmesen elsőbbséget ad, és még a kamionoktól sem ijed meg.
Hozzá még türelmes, nyugodt. Amíg nem füttyentek, csendesen várakozik egy villanyoszlophoz kötve.
Tíz perc alatt mindenhová odaérek vele. Csúcsforgalom? Nem gond.
És ez a baj.
Túl hamar odaérek mindenhova. Odamegyek, belököm az ajtót, kiáltok egyet, kikérem magamnak, és mindenkit rettenetesen leteremtek. Elmondom, hogy hova tegye. Hogy kösse fel. Hogy lesz itt nemulass, hogy gatyába rázom, ha még egyszer szórakozni mer velem. A nők zokognak, a gyerekek szétszaladnak, a lúzerebbje pedig mukkanni sem mer. Leszedem a fejedet, kiáltom, mire a főnök, a rokon, az üzlet¬fél lassan magához tér az ijedtségtől és hívni akarja a rendőrséget.
Hiába mondom, hogy csak a lovam rúgkapál, prüszköl, randalírozik. Hogy néha a legmegbízhatóbb motorokban is felforr a hűtővíz. Hát akkor a lovak! Érzékeny lények! A KRESZ-szel még csak-csak elboldogulnak, no de az indulatokkal!
Mióta a feleségem is elhagyott, azóta csak hajnalban száguldozom. Csettintek a lovamnak, és bár éjszaka egy lélek sem jár a kisebb utcákban, a háztetők és a trolivezetékek fölött vágtatunk.
Néha szégyellem magam, ahogy a lovam az én hangomon ordítja a csillagok felé: a rohadt mocskos kutyafájába! Hulljatok már le!
Mondtam már nektek? Az én lovam nem eszik parazsat, nem fogyaszt áramot, de kerekre hízik a haragomtól. Hasznos, hűséges állat. Az álmaimból lakik jól.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: villanyoszlophoz, legmegbízhatóbb, polgármesternek, kiszellőztetem, trolivezetékek, szétszaladnak, elboldogulnak, öregasszonyok, csúcsforgalom, mihamarabbnak, indulatokkal, igazoltatnak, benzingőzzel, terrorizálni, rettenetesen, nagyvárosban, randalírozik, csettintenem, feleségemnek, kamionoktól, elsőbbséget, száguldozom, háziállatot, rendőrséget, ijedtségtől, mindenkinek, kutyafájába, környezetet, leteremtek, mihamarabb, mindenhová, gyökerezik, szórakozni, villamosok, kivágtatok, lúzerebbje, gyerek vissza¬, lovam előpattan, macskának vagy, biciklinek nyeríteni, tárgyakat vagy, szokványos lovaknak, öregasszonyok lába, kocsisor elején, extra elektromos, autósok feje, piros lámpánál, villanyoszlophoz kötve, gyerekek szétszaladnak, lúzerebbje pedig, lovam rúgkapál, legmegbízhatóbb motorokban, Bánki Éva,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Atyám !  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Síró nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Mélységes szomorúsággal  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Esti kép  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Nem kellett volna!  Vágy, élet és sugár  Evan Esar tollából  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Március  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Alvó baby  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Könnyáztatta asszonysorsok  Dóró Sándor: Tétova lét  Az ünnepről  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Atyám !  Mindig tud adni ,  Mindig tud adni ,  Március 15-re emlékve  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Cicus virággal  1848. március 15-én  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Magyarország ilyen hely.  Szép estét kedves látogatóimna...  Házi botox  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem kellett volna!  A szív és a cselekvés egységes...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kokárda  A kávé  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Március  Ibolya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  A kávé  Mély, puha álom - sárga féltés  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Esti kép  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Paul David Tripp Március 16  Csörög a telefonom  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  A Mindenható Istenben bízva  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Csörög a telefonom  Könnyáztatta asszonysorsok 
Bejegyzés Címkék
gyerek vissza&#172, lovam előpattan, macskának vagy, biciklinek nyeríteni, tárgyakat vagy, szokványos lovaknak, öregasszonyok lába, kocsisor elején, extra elektromos, autósok feje, piros lámpánál, villanyoszlophoz kötve, gyerekek szétszaladnak, lúzerebbje pedig, lovam rúgkapál, legmegbízhatóbb motorokban, kisebb utcákban, trolivezetékek fölött, csillagok felé, rohadt mocskos, álmaimból lakik, villanyoszlophoz, legmegbízhatóbb, polgármesternek, kiszellőztetem, trolivezetékek, szétszaladnak, elboldogulnak, öregasszonyok, csúcsforgalom, mihamarabbnak, indulatokkal, igazoltatnak, benzingőzzel, terrorizálni, rettenetesen, nagyvárosban, randalírozik, csettintenem, feleségemnek, kamionoktól, elsőbbséget, száguldozom, háziállatot, rendőrséget, ijedtségtől, mindenkinek, kutyafájába, környezetet, leteremtek, mihamarabb, mindenhová, gyökerezik, szórakozni, villamosok, kivágtatok, lúzerebbje, füttyentek, haragomtól, biciklinek, prüsszögni, megbízható, türelmesen, mekkorának, elektromos, szokványos, barátságos, mindenhova, csettintek, szégyellem, motorokban, elhagyott, csendesen, macskának, nyeríteni, előpattan, feleségem, házunkban, odamegyek, hulljatok, elromlott, várakozik, kapálózni, odavágnék, papírjaim, vágtatunk, álmaimból, meglátják, csillagok, bőrüléses, soklóerős, mindenkit, tárgyakat, szennyezi, állatokat, éktelenül, hajnalban, bolondóra, szaladunk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 685 db bejegyzés
Összes: 9825 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 333
  • e Hét: 1566
  • e Hónap: 9376
  • e Év: 67599
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.