Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 317 
Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?
  2019-08-17 12:27:58, szombat
 
 


Rengeteg olyan zöldésg és gümyölcs van, amely akár hónapokig is eláll a hidegebb időszakban, ehhez azonban elengedhetetlenek a megfelelő tárolási körülmények.
Hogyan tároljuk a zöldségeket?
Fontos, hogy mielőtt elraktározzuk a terméseket, mindig nézzük meg, hogy nincs-e rajtuk kártevő, vagy kórokozó, és a zúzódott, elszíneződött darabokat mindig válogassuk ki. A burgonya esetében arra is ügyeljünk, hogy az elraktározott termések között ne legyen vágott, penészes, vagy rothadt, mert ezek a szomszédjukban levőket is megfertőzik. Tárolására a 10-12 fokos helység a legalkalmasabb - mint például a pince, de a fagyoktól mindig óvjuk őket. A sárgarépa, a petrezselyemgyökér, a téli retek, a torma tárolására is a pince a legalkalmasabb helyiség, ám ezek fagypont közeli hőmérsékleten tárolhatók. A vöröshagymát inkább a padláson, a kamrában, vagy a spájzban tároljuk, ugyanakkor a fagyra sem érzékeny.

A zöldségtárolás során az ideális páratartalom is fontos szempont, mert túl magas páratartalom esetén a zöldségek rothadásnak indulnak, túl alacsonynál pedig összezsugorodhatnak, kiszáradhatnak. Figyeljünk arra, hogy a burgonyát és a hagymát mindig érje levegő, és érdemesebb őket inkább sötétben tárolni.


Hogyan tároljuk a gyümölcsöket?
A gyümölcsöknél csak azt a termést ajánlott elraktározni, amely nincs megnyomódva, megütődve, sérülésmentes, féregmentes, valamint tökéletesen ép. Az almát - ha tehetjük - földes helyiségben, száraz, szellős pincében, vagy kamrában, rácson, vagy ládákban tároljuk. A legjobb, ha 4 fokos hőmérsékleten tartjuk, de a páratartalomra is figyeljünk oda.
A ládában levő almát havonta egyszer válogassuk át, és a hibásakat vagy a túléretteket mindig távolítsuk el. Ugyanakkor ha nincs pincénk, akkor az erkély is megfelelő lehet az alma tárolására, de csak akkor, ha meg tudjuk védeni a fagytól. A körte tárolásánál a 6-8 fokos hőmérséklet is megengedett. A körtét ugyanakkor nem ládában, hanem egy vagy két sorosan polcon, vagy nyitott papír dobozban kell tárolni.

Akár zöldségről, akár gyümölcsről van szó, az elrakott terményeket mindig rendszeresen ellenőrizzük, és ha mutatkoznak rajtuk a romlás jelei, akkor dobjuk ki őket, illetve a hibás foltos darabokat is mindig távolítsuk el.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szép és izgalmas napot
  2019-08-17 09:03:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kellemes délutánt
  2019-08-17 08:47:51, szombat
 
 




 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép napot
  2019-08-17 08:38:51, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Jó reggelt , szép napot
  2019-08-17 08:25:57, szombat
 
 
















 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kellemes hétvégét
  2019-08-16 17:54:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Péntek - kellemes hétvégét
  2019-08-16 17:30:01, péntek
 
 


 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép napot
  2019-08-16 17:24:03, péntek
 
 


 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kellemes délutánt
  2019-08-16 17:04:33, péntek
 
 










 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép napot
  2019-08-16 17:00:13, péntek
 
 








 
 
0 komment , kategória:  képek  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 317 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 317 db bejegyzés
e év: 4628 db bejegyzés
Összes: 67048 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 725
  • e Hét: 8957
  • e Hónap: 25154
  • e Év: 410292
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.