Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szódabikarbóna
  2013-05-09 16:14:19, csütörtök
 
   
  szódabikarbónat használata

Testápolás
1. Csináljunk fluor mentes fogkrémet
Szódabikarbónát keverjünk össze 3 százalékos hidrogén-peroxid oldattal. Ime egy alternatíva a kereskedelmi fluoridos fogkrémek helyett. És még a fogfehéritést is elvégzi, nemcsak a tisztitást.

2. Szájfrissités
Tegyen egy teáskanál szódabikarbónát egy fél pohár vizbe és öblíögesse vele ki a száját. Semlegesíti a szagokat, nem csupán elfedi azokat.

3. Szájápoláshoz használt eszközök tisztitására
Áztassuk be szájápolási eszközeinket a következő oldatba: 2 teáskanál szódabikarbónát oldjunk fel egy pohár vagy kis tál meleg vízben. A szódabikarbóna fellazítja az élelmiszer-részecskéket és semlegesíti a szagokat.

4. Bőr-és testradir
Elkészitése: 3 rész szódabikarbóna, 1 rész víz. Dörzsölje át körkörös mozdulatokkal finoman bőrét. Öblitse le tiszta vizzel. Mindennapos használatra is ajánlott.

5. Természetes dezodor
Kenjük rá a hónaljunkra, és semlegesíti a testszagot.

6. Használjuk savlekötőként
A szódabikarbóna biztonságos és hatékony antacid enyhíti a gyomorégést és / vagy a savas gyomorrontást.

7. Rovarcsípésekre és viszkető bőr esetén
Rovarcsípések esetén, kavarjon össze egy kis szódabikarbónát és vizet, és kenje az érintett bőrfelületre. A viszketés enyhitésére, tegyen egy kis szódabikarbónát a kezébe és dörzsölje be a nedves bőrbe fürdés vagy zuhanyozás után.

8. Készítsünk kéztisztítót
3 rész szódabikarbóna, 1 rész víz, vagy 3 rész szódabikarbónából és 1 rész folyékony szappanból készitünk oldatot, ami jó kézmosásra, tisztitásra. Ezután öblítsük le tiszta vizzel.

9. Segítség a hajnak
Az ecet csodálatos a hajra , de a szódabikarbónának megvan a maga helye a zuhany alatt is. Tegyünk egy kevés szódabikarbónát a tenyerünkbe együtt a kedvenc samponunkkal. Samponozzuk be a hajat és jól öblítsük le. A szódabikarbóna segít eltávolítani a maradék piszkot, így a haj tisztább és kezelhetőbb lesz.

10. Tiszta hajkefék és fésűk
A fényes hajhoz fontos a kefék és fésűk tisztán tartása is. Áztatássa a fésűket és keféket 1 teáskanál szódabikarbóna egy kis langyos víz keverékében.

11. Készítsen fürdősót
1/2 csésze szódabikarbónát adjon a fürdővizbe, hogy semlegesítse a savakat bőrén, és segítsen lemosni az olajat és az izzadságot. Egyben pedig a bőrt nagyon puhává is varázsolja.

12. Megnyugtatja a lábakat
Oldjon fel 3 evőkanál szódabikarbónát egy edény meleg vízben, és áztassa benne lábfejét, meg fogja nyugtatni lábait.

13. Súrolószer készitése
A biztonságos, hatékony fürdőszoba kád, csempe-és mosogató, fényes fali csempe tisztitásához- szórjon szódabikarbónát egy tiszta nedves szivacsra és dörzsölje vele a felületeket a szokásos módon. Majd mossa le vizzel és törölje szárazra a tisztitott feluleteket.

14. Kézi edény és evőeszköz mosó
2 púpozott evőkanál szódabikarbónát adjunk hozzá mosószerünkhöz, és az edényekről könnyebben fog leoldódni a zsir. A ráégett ételeket a szódabikarbóna és vizes mosószer keverékében áztassa, majd szivacsra szórt szódabikarbónával súrolja le.

15. Szivacsok felfrissitéséhez
Áztassuk az áporodott szagú szivacsot egy erős szódabikarbónás oldatba (4 evőkanál szódabikarbónát feloldunk 1 liter meleg vízben).

16 Tisztítsa meg a mikrohullámú sütőjét
Szódabikarbónát szórjunk egy tiszta nedves szivacsra. Kiváló módja a gyengéd tisztításnak és a mikroban soha nem hagy durva vegyi szagot. Alaposan öblítse le vízzel.

17. Ezüst evőeszközök tisztitására
Használjon szódabikarbóna pasztát 3 rész szódabikarbóna, 1 rész vízből. Dörzsölje át az ezüstöt tiszta ruhával vagy szivaccsal. Alaposan öblítse le, és szárítsa meg őket mig csillogóvá nem válnak.

18. Tiszta kávé és tea edények
Kávé és tea foltokhoz oldjon fel 1/4 csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. A makacs foltokhoz egy éjszakán át való áztatást javaslunk.

19. Tisztítsa meg a sütőt
Szórjuk szódabikarbónát a sütő aljára. Sprézzünk rá vizet, hogy a szódabikarbóna benedvesedjen. Hagyjuk igy a sütőt éjszakára. Reggelre a szódabikarbóna feloldja a szennyt, amit aztán szivaccsal kitörölhetünk.

20. A padló tisztitása
A szennyeződést és piszkot el tudja távolitani a padlóról oly módon, hogy 1/2 csésze szódabikarbónát egy vödör meleg vízzel összekever és az így felmosott padló tiszta csillogó lesz. A papucs jelek használja szódabikarbóna egy tiszta nedves szivaccsal, majd öblítse le.

21. Tiszta Bútorok
Tudta, hogy a falakról és festett bútorokról szódabikarbónás nedves szivaccsal dörzsölés nélkül, könnyedén tudja eltávolitani még a zsirkréta nyomait is? Törölje át tiszta, száraz ruhával a felületeket.

22. Tiszta Zuhanyfüggönyök
Tisztítsa és szagtalanítsa vinil zuhanyfüggönyeit úgy, hogy szódabikarbónát tesz közvetlenül egy tiszta, nedves szivacsra vagy kefére, és azzal áttörli függönyét. Majd öblítse le tiszta vizzel azt.

23. Folyékony mosószere hatásfokát növelheti
½ csésze szódabikarbónával a folyékony mosószer is keményebben dolgozik. A jobb pH egyensúly a ruhákat tisztábbá, frissebbé, és fényesebbé teszi.

24. Finoman Tiszta Babaruha
A babák bőre igényli a gyengéd tisztítószerek használatát, és jó tudni, hogy a szag és foltok elleni harcban a szódabikarbóna az első helyen áll. A makacs foltokhoz adjunk hozzá folyékony mosószerünkhöz 1/2 csésze szódabikarbónát.

25. Tiszta anyagpelenka
Oldjunk fel ½ csésze szódabikarbónát, 2 liter vizben, és alaposan áztassuk benne a pelenkákat egy éjszakán át. Folyt. köv. Tags szódabikarbóna; tisztítás, dezodorálás, fogmosás

26. Tiszta sport felszerelés
Használjon szódabikarbóna oldatot (4 evőkanál szódabikarbóna, 1 liter meleg víz) a tiszta és szagtalanított sportfelszerelésekért. Szórjuk bele a szódabikarbónát és a tornaterem golftáska táskák szagtalanítás, tiszta golf vasaló (karcolás nélkül őket!)

27. Távolítsa el az olaj és zsírfoltokat
A garázsból vagy a kocsibejáróról könnyen eltisztíthatja az olajfoltokat úgy, hogy szódabikarbónát szór rájuk, aztán nedves kefével megdörzsöli a felületet.
28. Tiszta Elemek
A szódabikarbónát arra is lehet használni, hogy semlegesítse az akkumulátorsav okozta korróziókat az autókon, fűnyírókon, stb. 3 rész szódabikarbóna és 1 rész víz alkalmazásával egy nedves ruhával dörzsölje át a korrodálódott akkumulátor pólusait. A tisztítás után lehet újra csatlakoztatni a terminálokat, amiket érdemes áttörölni vazelinnel ,hogy a jövőben ne érje őket korrózió.

29. Tiszta autók
Az autó, a lámpák, króm, ablakok, gumiabroncsok, vinil ülések és a szőnyegek tisztításakor nem kell aggódni a nem kívánt karcolásokért. Használjon szódabikarbóna oldatot, oldjon fel 1/4 csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. A makacs foltok eltávolítására használjon szódabikarbónát nedves szivacsra szórva.

30. Szagtalanítás a hűtőben
Egy nyitott doboz szódabikarbónát helyezzünk a hűtőszekrény polcára hogy semlegesítse a szagokat.

31. A vágódeszka szagtalanítása
Megszórjuk a vágódeszkát szódabikarbónával, dörzsölés, öblítés.

32. Kuka, bármilyen szeméttartó szagtalanítása
Szórjunk szódabikarbónát szeméttartónk aljára, hogy a szemét szagát sakkban tartsuk.
33. Újrahasznosítható tartály szagtalanítása
Időszakonként szódabikarbónás nedves szivaccsal törölje át a tartályt.

34. Vízlefolyók szagtalanítása
A mosogató és a kád lefolyóba öntsünk 1/2 csésze szódabikarbónát és meleg csapvízzel mossuk le azt. Ez semlegesíti a lefolyóban lévő szagokat. (Ez egy jó módja annak, hogy kidobja a hűtőből visszavonult szódabikarbónát.) Vagy öntse le azt a csatornába.

35. Szagtalanítsa és tisztítsa meg mosogatógépét.
Szagtalanításra a mosogatógépet gyengéd tisztító mosási cikluson futtassa át, tisztításra pedig használja a mosogatóanyaggal együtt.

36. Vegye szagát szőnyegeinek
Bőségesen megszórjuk a szőnyeget szódabikarbónával. Egész nap vagy egész este hagyja rajta a szőnyegen a szódabikarbónát, Következő nap ki kell porszívózni a szőnyeget.

37. Vegye szagát porszívóinak
A fenti módszert használva a szőnyeg, maga a porszívó is szagtalanodik.

38. Ruhásszekrények felfrissítésére is ajánlott
Tegyen egy nyitott doboz szódabikarbónát a szekrénybe és az dezodorálja ruháit.

39. Autók szagtalanítására
A szagok általában beleülnek az autó kárpitjába, szőnyegébe. Várjunk 15 percet (vagy ennél hosszabb ideig erős szagok esetén), és szívjuk fel porszívóval a szódabikarbónát.

40. Macskadobozok szagtalanítására
Tegyünk a doboz aljára szódabikarbónát, majd töltse ki a szokásos módon az almot.
41. Háziállatok ágyának tisztántartására
Bőkezűen szórjuk a szódabikarbónát az ágyra, 15 percet kell várni (vagy ennél hosszabb ideig erősebb szagok esetén), majd porszívózzuk ki.

42. Edzőcipők szagtalanítására
Szódabikarbónát a cipőkbe szórva a szagok semlegesítődnek. Rázza ki cipőiből azt mielőtt használná őket.

43. Ágynemű frissítésre
1/2 csésze szódabikarbónát adjunk a mosóporhoz, frissebb, tisztább lepedőket és a törülközőket kapunk.

44. A plüssállatok tisztítására is kiváló
Tartsa a kedvenc játékokat tisztán, száraz szódabikarbónával bedörzsölve azokat majd 15 perc után rázza ki őket.

45. Kempingezésnél elengedhetetlen kísérőtárs Csodaszer mosogatásnál, kéztisztításnál, dezodor, fogkrém, tüzoltó és sok más.

46. Tűzoltásra is alkalmazható.
A szódabikarbóna segíthet a kezdeti kisebb konyhai tüzek megfékezésében, mert felhevítve szén-dioxidot bocsát ki amely segít elfojtani a lángokat.

47. Gyümölcs és zöldség tisztító
Bármilyen koszt jól leradíroz a friss gyümölcsökről és zöldségekről. Egy tiszta nedves szódabikarbónás törlőruhával, dörzsölje át és öblítse le azokat.


 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: zuhanyfüggönyeit, mosogatóanyaggal, szagtalanítására, felfrissitéséhez, tisztántartására, szódabikarbónás, szódabikarbónát, szódabikarbónat, rovarcsípésekre, felfrissítésére, semlegesítődnek, kéztisztításnál, elengedhetetlen, ruhásszekrények, szagtalanításra, zuhanyfüggönyök, szagtalanítása, eltávolítására, szódabikarbóna, megfékezésében, akkumulátorsav, mosószerünkhöz, kocsibejáróról, csatlakoztatni, szagtalanított, kempingezésnél, alkalmazásával, tisztítószerek, eltisztíthatja, szennyeződést, szagtalanítsa, szájfrissités, macskadobozok, gyomorrontást, rovarcsípések, tisztításakor, kereskedelmi fluoridos, teáskanál szódabikarbónát, következő oldatba, pohár vagy, szódabikarbóna fellazítja, szódabikarbóna biztonságos, savas gyomorrontást, érintett bőrfelületre, viszketés enyhitésére, nedves bőrbe, ecet csodálatos, szódabikarbónának megvan, maga helye, zuhany alatt, kevés szódabikarbónát, tenyerünkbe együtt, Tiszta Bútorok, Tiszta Zuhanyfüggönyök, Finoman Tiszta Babaruha, Tiszta Elemek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Hallgatás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mai harmónia kártyám  A fagyöngy és a vérnyomás  Április 11 A magyar költészet...  József Attila - Altató  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Hallgatás  Megvédhetnek a bőrráktól, de a...  Arany tó az égen  Boldog születésnapot a ma ünne...  Esti kép  Ady Endre - Héja - Nász Az Av...  Png cica  A fekete ribizli az egyik legc...  KÖLTÉSZET NAPJÁN, 2021 ÁPRILIS...  Png rózsa csokor  Png virágok  Jó éjszakát!  Hála  Facebookon kaptam  Rózsakvarc kristály  Megvédhetnek a bőrráktól, de a...  Facebookon kaptam  Áldott - békés Vasárnapot kívá...  Megvédhetnek a bőrráktól, de a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pásztortáska gyógyhatásai  Facebookon kaptam  Lila turmalin  Mert mint leszáll az eső És a ...  Aranyosi Ervin: Baráti szó  Kellemes kávézást  A fekete ribizli az egyik legc...  KALENDÁRIUM - ÁPRILIS 11. A MA...  Hála  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Van úgy "Van úgy,...  Png kislány  Facebookon kaptam  A fekete ribizli az egyik legc...  Petőfi Sándor (1823-1849) így ...  A költészet a legboldogabb és ...  A haj, a bőr és a köröm erősít...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Diólevél és a magasvérnyomás  Zsoltárok  Kökényvirágtea gyógyhatásairól  Harmónia......  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Hallgatás  Facebookon kaptam  Ametiszt kristály  Zsoltárok  A fagyöngy és a vérnyomás  Png nő  Jó reggelt kedves látogatóimna...  A magyar költészet napja Koncz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Áprilisi tréfa  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tavaszi kép  Hallgatás  Hallgatás  A költészet a legboldogabb és ...  Radnóti Miklós költő  Tavaszi kép  Hála  Április 11 A magyar költészet...  Facebookon kaptam  Ady Endre  Zöld zafír  Radnóti Miklós költő  Tavaszi kép  Kellemes délutáni pihenést  Kökényvirágtea gyógyhatásairól  A KÖLTÉSZET NAPJÁRA! Hegedüs G...  Ady Endre  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Még él... Annyira szeretném ha...  Hálátlanság  Tulipànok  Az élet velem statuált  Facebookon kaptam  Parányai vagyunk  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Fohász  Isten miért rendel el próbákat...  Lélektől Lélekig 
Bejegyzés Címkék
kereskedelmi fluoridos, teáskanál szódabikarbónát, következő oldatba, pohár vagy, szódabikarbóna fellazítja, szódabikarbóna biztonságos, savas gyomorrontást, érintett bőrfelületre, viszketés enyhitésére, nedves bőrbe, ecet csodálatos, szódabikarbónának megvan, maga helye, zuhany alatt, kevés szódabikarbónát, tenyerünkbe együtt, kedvenc samponunkkal, szódabikarbóna segít, maradék piszkot, fényes hajhoz, savakat bőrén, bőrt nagyon, edény meleg, tiszta nedves, szokásos módon, tisztitott feluleteket, edényekről könnyebben, ráégett ételeket, áporodott szagú, erős szódabikarbónás, mikrohullámú sütőjét, gyengéd tisztításnak, mikroban soha, ezüstöt tiszta, makacs foltokhoz, sütő aljára, szódabikarbóna benedvesedjen, sütőt éjszakára, szódabikarbóna feloldja, padló tisztitása, vödör meleg, papucs jelek, zsirkréta nyomait, folyékony mosószer, ruhákat tisztábbá, babák bőre, gyengéd tisztítószerek, első helyen, tornaterem golftáska, garázsból vagy, kocsibejáróról könnyen, szódabikarbónát arra, akkumulátorsav okozta, nedves ruhával, korrodálódott akkumulátor, tisztítás után, szőnyegek tisztításakor, makacs foltok, nyitott doboz, hűtőszekrény polcára, vágódeszka szagtalanítása, vágódeszkát szódabikarbónával, szemét szagát, lefolyóban lévő, hűtőből visszavonult, mosogatógépet gyengéd, mosogatóanyaggal együtt, szőnyeget szódabikarbónával, fenti módszert, dezodorálja ruháit, szagok általában, autó kárpitjába, doboz aljára, cipőkbe szórva, szagok semlegesítődnek, törülközőket kapunk, plüssállatok tisztítására, kedvenc játékokat, szódabikarbóna segíthet, kezdeti kisebb, friss gyümölcsökről, zuhanyfüggönyeit, mosogatóanyaggal, szagtalanítására, felfrissitéséhez, tisztántartására, szódabikarbónás, szódabikarbónát, szódabikarbónat, rovarcsípésekre, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 172
  • e Hét: 877
  • e Hónap: 6045
  • e Év: 109290
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.