Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tudtad?
  2016-11-26 13:08:14, szombat
 
   
  TUDTAD?
Fehér Sándor Házi természetgyógyász könyvében olvastam.,,Nagyanyáink még tudták...?:Hozzásegíthetjük magunkat a nyugodt alváshoz, ha negyedórával lefekvés előtt megeszünk egy almát, vagy egy evőkanál mézet lassan elolvadni hagyunk a szánkban.Ha valaki visszérgyulladásban szenved, tegye a lábait és a medencéjét, olyan gyakran ahogy csak tudja, magasra, és ügyeljen arra, hogy ülés közben a lábait ne rakja keresztbe. A lábak felpockolása alvás közben fájdalom csillapítólag hat, megelőzi a gyulladást. Tilos az erős napozás vagy a 37 C foknál melegebb vízben való fürdés.Aki asztmatikus panaszokban szenved egyen meg naponta egy nyers almát.Erős böfögésnél segít, ha egy evőkanál finomra vágott petrezselymet fogyasztunk.Aki székrekedésben szenved igyon reggelente éhgyomorra egy pohár vizet.Az a víz, amelyben lencsét főztünk, elsősorban a gyerekeknél segít a bélférgek kihajtására.Csalánkiütés gyógyítására igyunk naponta 3-4 csésze veronika teát.Az ajkakon keletkezett hólyagocskák gyorsabban elmúlnak, ha időnként egy kis jégkockával, vagy egy kis fogpasztával megdörgöljük. Ha a hólyag viszketéssel előre jelzi a kialakulását, ezzel a kezeléssel megelőzhetjük a kifejlődését.Kedvezően befolyásolható a mitesszeres bőr, ha reggel, éhgyomorra 1 kávéskanál szesz- vagy sörélesztőt kevés vízzel lenyelünk.Emberi nyállal a kisebb sebek megtisztíthatók és a fertőzéstől megvédhetők.Elmúlhat a csuklás, ha néhány szál kaprot, vagy tárkonylevelet elrágunk.Az almahéjtea idegnyugtatóként szolgál, különösen ideges gyerekeknek ajánlott az iskolai stressz leküzdésére.A saláta étkezés előtt fogyasztva jó idegnyugtató hatású.Potenciazavaroknál segíthet a tojáskúra: kétnaponta egy nyers tojás sárgáját kell meginni éhgyomorra.Influenzás megbetegedések elkerülésére rágjunk el naponta néhány szem édesköményt, és igyunk naponta háromszor egy csésze hársfateát.Akinek gyakran van görcs a vándlijában, ügyeljen a káliumban gazdag étrend összeállításában. Pl. fogyasszon aszalt sárgabarackot, burgonyát, narancsot.A láb hosszabb gyaloglásnál sem sebesedik ki olyan gyorsan, ha indulás előtt rövid ideig hideg vízben fürdetjük, utána felvert nyers tojásfehérjével bedörzsöljük.
------------------------------ -
AZONNAL KIPRÓBÁLTUK ÉS NEM HITTÜNK A SZEMÜNKNEK: EZÉRT SZÓRJ LISZTET A MOSOGATÓBA!Ha a lisztről van szó, semmi más nem jut eszükbe, mint a konyha és a sütés-főzés. Arra azonban biztos nem gondoltál volna még soha, hogy lisztet önts a lefolyóba! Hihetetlen dologban lesz részed, ha meglátod mire képes ez a különleges, nem mindennapi módszer!
Nagyon sok háztartási praktikáról írtunk már korábbi cikkeinkben, amely többsége annyira hasznos volt, hogy háziasszonyok százaitól kaptunk pozitív visszajelzéseket és köszönetet. Reméljük ez a módszer is hasonlóan hasznos lesz majd sok háztartásban!
A rozsdamentes acélból készült mosogató akkor gyönyörű,ha csillog-villog és ragyog a tisztaságtól. A konyha lelke mindig a mosogató, egy háziasszonyról ugyanis sok mindent elárul, hogy milyen állapotban tartja ezt a területet. Nem kell rögtön a pénztárcádhoz nyúlni, hogy csillogóvá varázsold a lefolyód, elég, ha kinyitod a konyhádban azt a szekrényt, ahol a lisztet tárolod.
1. Módszer
Keverj össze szódabikarbónát egyenlő arányban vízzel és öntsd a mosogatóba, amit egy szivacs segítségével dörzsölj át. Végül öblítsd ki a mosogatót, majd ha kész vagy, töröld teljesen szárazra az érintett területet. Szórj rá fél csésze lisztet és egy puhább szivacs segítségével dörzsöld át ismét. Ha ezzel is kész vagy, mosd át, majd töröld szárazra a mosogatót.
liszt
Meglátod, olyan fényes és csillogó lesz, mintha tükörbe néznél.
2. Módszer
Nem csak a mosogatóba hasznos a liszt, hanem a foltos, zsíros ruhával is képes csodákat művelni fillérekből! Ha zsíros étellel leetted vagy lecsöpögtetted a ruhádat, ne legyen az első gondolatod az, hogy kijön-e majd a ruhából a folt, vagy hogy melyik drága tisztítószerre lesz szükséged? Szórj az érintett felületre lisztet, kissé dörzsöld bele és hagyd, hogy magába szívja a zsiradékot. Rázd le a fölösleges lisztet a ruháról és a szokásos módon mosd ki a ruhát. Meglátod, a foltnak nyoma sem lesz!
------------------------------ --
fl.jpg
Ma, egy éven belül már másodszor égettem meg a kezem, és ösztönösen azt a módszert alkalmaztam, amit valamikor az öregektől hallottam.
Szeretném megosztani veletek, mert a hatékonyságát a ,,saját bőrömön" tapasztaltam, és szinte hihetetlen.
Tavaly nyáron ebédet mertem egy lábosba, forrón, hogy vigyem a kórházba és ne hűljön ki amíg oda nem érek. Véletlenül egy merőkanálnyit ráloccsantottam a még zubogó zsíros levesből a bal kezem fejére. Akinek már volt hasonló tapasztalata, az tudja, hogy milyen fájdalmas. (mint utóbb állapította meg egy orvos, másod és harmadfokú égésem volt az egész kézfelületen).
Hirtelen leöblítettem a csap alatt és benyomtam a lisztes tálba, így rátapadt a liszt az egész felületre. Egy-két perc múlva éreztem, hogy szűnik a fájdalom és - bár hihetetlen - de öt perc múlva teljesen megszűnt. Körülbelül egy órát tartottam rajta a lisztet, majd kénytelen voltam lemosni, hiszen mennem kellett. Erősen piros volt, de továbbra sem fájt, még csak nem is égett. Nem kötöttem be, hagytam szabadon.
Estére egy barna, érzéketlen réteg képződött rajta (pont olyan volt, mint a bútoron a politúr réteg). Mosdáskor óvhatatlan volt hogy ne érje víz, de nem éreztem semmit, nem hogy fájdalmat, de égető érzést sem.
Másnap mosogattam, végeztem a dolgom mintha mi sem történt volna, a barna védő réteg mindentől megóvta.
Egy hét múlva elkezdett repedezni, majd lassan lekopott, egy darabig még rózsaszínes volt a bőröm, azután semmi nyoma nem maradt az égésnek.
Ma szintén megégettem a kezem úgy egy négyzetcentiméteren, gyorsan bevizeztem és lisztbe dugtam, rögtön elmúlt a fájdalom, nem hólyagzott fel, egy fél óra múlva lekapargattam a ráragadt lisztet és a bőröm még érzékeny sem volt. Ez egy kicsiny felületen történ és könnyebb is volt a sérülés.
Jelzem, hogy nem csak hallomásból tudom, hanem immár másodszor a ,,saját bőrömön" tapasztaltam, a liszt jótékony hatását.
Szeretném, ha ti is tudnátok erről, és tovább adnátok, hiszen sajnos soha nem tudhatjuk, hogy mikor lehet rá szükségünk, ha meg arra gondolok, hogy a gyerekeinkkel is történhet hasonló, jó tudni, hogy hirtelen mit tehetünk!




 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: idegnyugtatóként, összeállításában, visszajelzéseket, hozzásegíthetjük, ráloccsantottam, megtisztíthatók, szódabikarbónát, tojásfehérjével, befolyásolható, székrekedésben, háziasszonyról, tisztítószerre, tárkonylevelet, megbetegedések, lecsöpögtetted, hatékonyságát, pénztárcádhoz, háziasszonyok, megelőzhetjük, gyerekeinkkel, petrezselymet, merőkanálnyit, csillapítólag, sárgabarackot, lekapargattam, háztartásban, kialakulását, elkerülésére, kifejlődését, gyaloglásnál, felpockolása, tisztaságtól, bedörzsöljük, idegnyugtató, tapasztaltam, rozsdamentes, nyugodt alváshoz, evőkanál mézet, lábak felpockolása, erős napozás, nyers almát, evőkanál finomra, pohár vizet, gyerekeknél segít, bélférgek kihajtására, ajkakon keletkezett, hólyag viszketéssel, kezeléssel megelőzhetjük, kisebb sebek, fertőzéstől megvédhetők, almahéjtea idegnyugtatóként, iskolai stressz, Fehér Sándor Házi, AZONNAL KIPRÓBÁLTUK ÉS NEM HITTÜNK SZEMÜNKNEK, EZÉRT SZÓRJ LISZTET MOSOGATÓBA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ady Endre - Mindegy átka  Paul David Tripp Április 15  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egy barátság története  Jó nap volt  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Egy barátság története  József Attila - Kopogtatás nél...  Hogyan válunk hűségesekké?  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Alvó kislány  Mindent de mindent visszakap  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Emlékezz  Borzasztó  Mindig lesz olyan  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Zilahy Lajos mondta  James Allen  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  40 felett  Jázmin  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Baranyi Ferenc - N i n c s  jó reggelt  Szép estét kedves látogatóimna...  Latinovits Zoltán tollából  Megígért békesség  Bársony székben  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  képre írva  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  40 felett  Szívek  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyák napjára  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Hamvas Béla  Nagy és kis csodák  Szép álmokat!  Alvó cica  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Tanmese  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Latinovits Zoltán tollából  Jan Twardowski - Siessünk  39 ígéret  Szép estét  Az ember emlékekből áll  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Önmaga ellenére  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Paul David Tripp Április 14 
Bejegyzés Címkék
nyugodt alváshoz, evőkanál mézet, lábak felpockolása, erős napozás, nyers almát, evőkanál finomra, pohár vizet, gyerekeknél segít, bélférgek kihajtására, ajkakon keletkezett, hólyag viszketéssel, kezeléssel megelőzhetjük, kisebb sebek, fertőzéstől megvédhetők, almahéjtea idegnyugtatóként, iskolai stressz, saláta étkezés, nyers tojás, csésze hársfateát, káliumban gazdag, rozsdamentes acélból, konyha lelke, háziasszonyról ugyanis, pénztárcádhoz nyúlni, lisztet tárolod, szivacs segítségével, érintett területet, puhább szivacs, mosogatóba hasznos, első gondolatod, érintett felületre, fölösleges lisztet, szokásos módon, foltnak nyoma, éven belül, módszert alkalmaztam, öregektől hallottam, merőkanálnyit ráloccsantottam, egész kézfelületen, csap alatt, lisztes tálba, egész felületre, órát tartottam, politúr réteg, dolgom mintha, barna védő, ráragadt lisztet, kicsiny felületen, liszt jótékony, idegnyugtatóként, összeállításában, visszajelzéseket, hozzásegíthetjük, ráloccsantottam, megtisztíthatók, szódabikarbónát, tojásfehérjével, befolyásolható, székrekedésben, háziasszonyról, tisztítószerre, tárkonylevelet, megbetegedések, lecsöpögtetted, hatékonyságát, pénztárcádhoz, háziasszonyok, megelőzhetjük, gyerekeinkkel, petrezselymet, merőkanálnyit, csillapítólag, sárgabarackot, lekapargattam, háztartásban, kialakulását, elkerülésére, kifejlődését, gyaloglásnál, felpockolása, tisztaságtól, bedörzsöljük, idegnyugtató, tapasztaltam, rozsdamentes, csalánkiütés, negyedórával, gyógyítására, tapasztalata, hólyagocskák, kézfelületen, segítségével, leöblítettem, viszketéssel, megdörgöljük, fogpasztával, gyerekeknél, gyerekeknek, keletkezett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2328
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 13849
  • e Év: 135722
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.