Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
20 fura trükk - az egészségért
  2017-12-25 18:09:02, hétfő
 
   
  20 fura trükk, amire ha megtanítod tested, egészségesebb lehetsz!

1. Szabadulj meg a torokfájástól
Erre egy jó és könnyű módszer az, hogy megvakarod a füled. Ilyen egyszerű."Amikor stimuláljuk a fülben futó idegeket, a nyakban egy olyan reflex jön létre, amely izomgörcsöt eredményezhet" - mondja Dr. Scott Schaffer, a New Jersey-i fül-orr-gégészet centrum igazgatója.

2. Javítsd hallásod
Ha valaki szóba áll veled egy buliban és te csak valami dünnyögést hallasz, akkor tartsd oda a jobb füledet. A jobb fül ugyanis érdekes módon a balnál jobban "ért" a gyors beszéd ritmusának követéséhez - legalábbis ezt derítették ki az UCLA (University of California, Los Angeles) egyetem kutatói. Hogyha viszont azt a zenét próbálod azonosítani, amit az imént a liftben hallottál, akkor inkább a bal füleddel fülelj - a bal fül ügyesebb a hang tónusainak érzékelésében.
3. Nyugtasd le magad hideg vízzel
Elönt a méreg, úrrá lesz rajtad az ideg, mit tegyél? Végy mély levegőt és fröcsköld szembe magad hideg vízzel. Ez ugyanis kiváltja az emlősökre jellemző garatreflexet (nyelési reflex/légutak elzárása), amely genetikailag kódolva van úgy az állatok, mind az ember esetében. Az alacsony hőmérsékletű víz és a levegő visszatartása miatt a test abban a hitben van, hogy hideg vízbe csobbant. Ez a reflex pedig abban segít, hogy jobban hasznosítsd az oxigént.
4. Győzd le a vizelési ingert
Már nagyon kell, és sehol egy mellékhelyiség? Van más megoldás. Kezdj fantáziálni bármiről, ami épp jól esik. A szeretkezés gondolata és a hasonló fantáziálások lefoglalják az agyat, így nem érezzük annyira a kellemetlen diszkomfortot - mondja Dr. Larry Lipshultz, a Baylor Orvosi Kollégium urológia tanszékének vezetője.

5. Ne érezz fájdalmat véradáskor
Hűséges véradó lévén szeretsz időről időre elmenni egy vérközpontba és áldozni eme nemes cél oltárán? Viszont a tűszúrás nem tartozik a kedvenceid közé? Német kutatók arra jöttek rá, hogy egy köhögés a tűszúrás pillanatában enyhítheti a fájdalmat. Taras Ushichenko, a tanulmány egyik szerzője azzal magyarázza e különös jelenséget, hogy a köhögés pillanatában hirtelen megnő a nyomás a mellkasban és a gerinccsatornában, erősen tompítva ezáltal a gerincvelő fájdalomérző pályáit. Az pedig más kérdés, hogy hogyan reagál erre a műveletet végző asszisztens - aki remélhetőleg nem fog mellé szúrni ijedtében.

6. Hogy nyeld le a lovaknak méretezett kapszulákat?
Bizony vannak olyan táplálkozás kiegészítők és kapszulák, amelyeket lenyelni enyhén szólva fejtörést (szájtörést??) okoz. Főleg, ha egyszerre kettővel próbálkoznánk. Nos, ha fulladás nélkül szeretnénk ezt végrehajtani, van rá egy trükk. Vegyünk szánkba egy korty vizet a kapszulára, majd hajtsuk előre fejünket, ahelyett, hogy hátra tartanánk, és még rábiccentve leküldenénk. A kapszulának elvileg lebegni kéne a vízen, így ha előre hajtjuk fejünket, az pont ott lesz, ahol lennie kell: a nyelőcső előtt, készen a lenyelésre.
7. Bedugult az orrod? Hm.
Felejtsd el a gyógyszereket, itt van egy könnyebb, gyorsabb és olcsóbb megoldás arra, hogy feloldjuk az orrüregekben levő nyomást: nyomogasd felváltva nyelveddel a szájpadlásodat és egy ujjaddal a két szemöldököd közét. Ennek hatására előre-hátra mozgatjuk az ekecsontot, ami az orrjáratok és szájüreg között teremt kapcsolatot. Ez a mozgás pedig fellazítja az orrdugulást - mondja Lisa DeStefano, a Michigani Állami Egyetem oszteopátia kollégiumának lektora.
8. Reflux ellen védekezz alvó pozícióval
Aggódsz, hogy az esti chili szósz éjjel majd figurázni fog? Próbáld ki ezt: "Aludj a bal oldaladon" - tanácsolja Dr. Anthony A. Starpoli New York-i gasztroenterológus. A megfigyelések szerint azoknál a pácienseknél, akik a bal oldalukon aludtak, kevesebb eséllyel jelentkezett a gyomortartalom refluxa. Ennek egyszerű és logikus magyarázata az, hogy a nyelőcső a gyomorral egy bizonyos szöget bezárva kapcsolódik, így amikor jobb oldalunkon fekszünk, a gyomor fennebb van a nyelőcső szintjénél, így a fizika gondoskodik a savas gyomortartalom visszafolyásáról - ha pedig bal oldalunkon fekszünk, akkor alacsonyabb szinten van a gyomor, és a reflux esélye minimalizálódik.
9. Győzd le a fogfájást
Csak dörzsölj jeget a két kézhátad között, ahol hüvelyk- és mutatóujjad V alakot formál. Egy kanadai tanulmány felfedte, hogy ezzel a technikával 50%-al jobban csökkenthető a fogfájás, mint ha nem alkalmaznánk jeget. A kezek ezen területein levő idegpályák az agy egy olyan zónáját stimulálják, amely blokkolja a kéz és arc felől érkező fájdalomimpulzusokat.
10. Előzd meg az égési hegek kialakulását
Ha elégetted kezed a tűzhelynél, akkor tisztítsd meg gyorsan a sérülést és óvatosan nyomd meg a területet a másik kezeddel, vagy ujjbegyeddel. Lehet, hogy a jég hamarabb csillapítaná a fájdalmat, de Dr. DeStefano szerint az előbbi, természetes módszer az égett bőr hőmérsékletét a normálisra hozza vissza, így kevesebb eséllyel alakul ki hegesedés.
11. Mulaszd el a szédülést
Ha szüntelenül forog körülötted a világ, támaszkodj valami stabil tárgyhoz vagy ragadj meg egy nehezebb dolgot. A belső fül az egyensúly
? ?
érzékelés egyik fő helye. Itt található az endolimfának nevezett, a vérhez hasonló sűrűségű folyadék, amely az alkohol hatására felhígul és "felemelkedik", vagyis folyósabbá válik, - mondja Dr. Schaffer. Ez pedig összezavarja az agyat és szédülést okoz. Egy stabil tárgyról jövő tapintási információ becsapja az agyat, új viszonyítási pontként szolgál és újra visszatér az egyensúlyérzet. Mivel a kézben több idegvégződés van, ez a módszer hatásosabb, mint a hagyományos "szorítsuk talpunkat a földhöz" bölcsesség.
12. Kerekedj felül a fájdalmon szaladás alatt
Ha az emberek többségéhez hasonlóan te is akkor lélegzel ki futás közben, amikor a jobb lábad érinti a talajt, gyakran érezhetsz fájdalmat a jobb bordaíved alatt. Ez ugyanis nagyobb nyomást gyakorol a jobb oldalon elhelyezkedő májra, amely közvetetten nyomja a rekeszizmot - ennek pedig egyenes következménye a jobb oldali szúró fájdalom a bordák alatt - áll a Férfiak otthoni gyógymódjainak orvosi könyvében. A megoldás: akkor fújd ki a levegőt, mikor a bal lábad érinti a talajt.
13. Állítsd meg az orrvérzést
Tegyél egy kis darab vattát a felső fogínyedre - pont az orrod alatti kis bemélyedés mögé - és nyomd erősen. "Az orrvérzés általában az orrsövény alapjától ered, attól a porcos faltól, amely az orrüregeket kettéosztja" - mondja Dr. Peter Desmarais, a Dél-afrikai Entabeni kórház fül-orr-gégész specialistája. "A területre gyakorolt nyomás segít a vérzés elállításában."

14. Nyugtasd meg a szíved
Enyhíteni szeretnéd az első találkozás előtti borzongást? Fújj rá a hüvelykujjadra! A bolygóideg, amely a szívfrekvenciát is szabályozza, a légzéssel jól befolyásolható - állítjaBen Abo, egy pittsburghi sürgősségi specialista. Ennek hatására visszatér a normális pulzusszám.

15. Fagylalt - agyfagyás. Ismerős?
Nyomd nyelvedet erősen a szájpadlásodhoz. "Ahogy a szájpadlásban futó idegek nagyon lehűlnek, a test azt gondolja, hogy az agy is megfagyott" - magyarázza Abo. "Kompenzálási mechanizmusként ezért a test túlmelegíti az idegeket, ami fejfájáshoz vezet." Minél jobban nyomod a szájpadlásod, annál gyorsabban szűnik meg a fejfájás.

16. Előzd meg a rövidlátást
A gyenge látás lehet genetikai eredetű is, de sokszor a szem egy közeli pontra való hosszas fókuszálása - képernyő bámulása - okozza, állítja Anne Barber, washingtoni optikus. Úgyhogy itt az ideje kicsit megtornásztatni a szemmozgató izmokat! Ha sokat ülsz gép előtt, néhány óránként végezd el a következő gyakorlatot: hunyd be szemed, húzd szorosan össze tested, vegyél mély levegőt és maradj így pár másodpercig, majd hirtelen engedd ki a levegőt, miközben minden izmodat ellazítod. A nagy izmok szorítása és ellazítása becsapja az akaratlan beidegzésű izmokat - a szem izmait is - és azok is ellazulnak.

17. Zsibbaszd ki az elzsibbadt tagjaidat!
Ha karjaid érzéketlenül lógnak vezetés közben, ingasd meg a fejed. Egy percen belül el fog tűnni a bizsergés és hangyamászás, állítja Dr. DeStefano. A karban vagy kézben fellépő bizsergést az okozza, ha egy idegköteg komprimálódik a nyak szintjén; a nyak izmainak relaxálása pedig fellazítja ezt a nyomást. A lábaknál hasonló a helyzet, így ha elzsibbadt a lábunk, mozgassuk meg őket.

18. Javítsd fel víz alatti idődet 10 másodperccel
Mielőtt a medence aljára süllyedt fülbevalód után iramodnál, lélegezz egy párat gyorsan - vagyis hiperventillálj! A víz alatt nem az oxigénhiány késztet levegővételre, hanem a testben felgyülemlett szén-dioxid, ami savassá teszi a vért - azt az érzést keltve az agyban, hogy valami nincs rendjén. "A gyors légzés a magas oxigénbeáramlás miatt csökkenti a vér savasságát" - magyarázza Jonathan Armbruster biológus. Így az agy azt hiszi, hogy több oxigénje van, és nyersz még kb. 10 másodpercet a víz alatt.

19. Raktározd el hosszú távra memóriádat
Ha holnap beszédet tartasz, akkor ma olvasd még egyszer át elalvás előtt. Ezt tanácsolja a biológus Candi Heimgartner, mivel az információ elraktározása nagyrészt alvás alatt történik. Bármit olvasol közvetlenül elalvás előtt, nagyobb valószínűséggel fog élni az emlékeidben hosszabb távon is.

20. Ints búcsút a migrénnek, azonnal
Ha legközelebb migrén gyötör, csípd hüvelyk- és mutatóujjad közé a másik kezed hüvelyk- és mutatóujja közti izmot, majd nyomd erősen két percen keresztül. Ismételd meg. A legtöbb fejfájás és migrén négy perc alatt elmúlik: ennek a shiatsu pontnak a nyomása által feloldható az itt felgyülemlett energiablokád, valamint mozgósítható a test vérellátása is. 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: visszafolyásáról, valószínűséggel, szívfrekvenciát, megtornásztatni, mechanizmusként, hiperventillálj, minimalizálódik, oxigénbeáramlás, szájpadlásodhoz, mellékhelyiség, szájpadlásodat, gyógymódjainak, egyensúlyérzet, gyomortartalom, hüvelykujjadra, befolyásolható, próbálkoznánk, megfigyelések, kollégiumának, gyógyszereket, eredményezhet, hőmérsékletét, diszkomfortot, érzékelésében, elállításában, felgyülemlett, levegővételre, torokfájástól, egészségesebb, elraktározása, garatreflexet, energiablokád, következménye, komprimálódik, szájpadlásban, specialistája, fülben futó, olyan reflex, jobb füledet, balnál jobban, gyors beszéd, zenét próbálod, liftben hallottál, hang tónusainak, emlősökre jellemző, ember esetében, alacsony hőmérsékletű, levegő visszatartása, test abban, reflex pedig, vizelési ingert, szeretkezés gondolata, Scott Schaffer, Larry Lipshultz, Baylor Orvosi Kollégium, Taras Ushichenko, Lisa DeStefano, Michigani Állami Egyetem, Anthony, Starpoli New York-i, Peter Desmarais, Dél-afrikai Entabeni, Anne Barber, Jonathan Armbruster, Candi Heimgartner,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Londoni szelet. Nagyon finom é...  Erzsébet és Fülöp.......  Jó reggelt szép napot  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk minden fordulata  Facebookon kaptam  Naplemente  A magyar költészet napja Koncz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tóth Árpád költő  Facebookon kaptam  Nagyon szép.......  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Fehér fluorit  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A magyar költészet napja Koncz...  Szegfűk vödörben  Facebookon kaptam  Halhatatlanság Ekkortájt a sír...  Epidotó kristály  Harmónia......  Kellemes délutánt kívánok  Április 11 A magyar költészet...  Április 11 A költészet napja  A nevetés a dzsem  Füstkvarc  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Levél József Attilához /Mentov...  Helend kristály  Facebookon kaptam  Zöld zafír  Piros rodokrozit  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila  E földön sok baj vesz körül  Szürkehályog ellen  Nagyon szép.......  Eltelt idők mögött, csak az em...  Rózsa kosár  Parányai vagyunk  Április 11 A költészet napja  Facebookon kaptam  Png nő  Árvai Emil versei  Rossz döntés született  Facebookon kaptam  Fluorit és klorit ásvány  Harmónia......  Április 11 A költészet napja  Tulipán csokor  József Attila - Anyám  Április 11 A költészet napja  Sorsunk minden fordulata  Londoni szelet. Nagyon finom é...  A KÖLTÉSZET NAPJÁRA! Hegedüs G...  József Attila - Anyám  Tulipán csokor  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kellemes hétvégét kívánok!  Én nem tudom,  Olimpiai bajnokunkat gyászolja...  Négylapos zserbó, az egyik leg...  Kellemes kávézást  Még él... Annyira szeretném ha...  József Attila - Anyám  Naplemente  Rózsa kosár  Kriptonit  Túrórudi szelet, le is fénykép...  Png nő  Petőfi Sándor (1823-1849) így ...  Png nő  Gyurkovics Tibor fogalmazza me...  Túrórudi szelet, le is fénykép...  Millei Lajos költő, író  Facebookon kaptam  A recept az egybe sütött nyaka...  Facebookon kaptam  Piros rodokrozit  Radnóti Miklós költő  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Kriptonit  Világító torony  Facebookon kaptam  Ibolya illatos szép napot kívá...  Rózsa kosár  Londoni szelet. Nagyon finom é...  Szeszélyes Április  Eltelt idők mögött, csak az em...  Sorsunk minden fordulata  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
fülben futó, olyan reflex, jobb füledet, balnál jobban, gyors beszéd, zenét próbálod, liftben hallottál, hang tónusainak, emlősökre jellemző, ember esetében, alacsony hőmérsékletű, levegő visszatartása, test abban, reflex pedig, vizelési ingert, szeretkezés gondolata, hasonló fantáziálások, kellemetlen diszkomfortot, kedvenceid közé, tűszúrás pillanatában, tanulmány egyik, köhögés pillanatában, gerincvelő fájdalomérző, műveletet végző, lovaknak méretezett, korty vizet, kapszulának elvileg, nyelőcső előtt, orrüregekben levő, mozgás pedig, esti chili, megfigyelések szerint, gyomortartalom refluxa, bizonyos szöget, gyomor fennebb, nyelőcső szintjénél, fizika gondoskodik, savas gyomortartalom, reflux esélye, kanadai tanulmány, technikával 50%-al, kezek ezen, olyan zónáját, égési hegek, másik kezeddel, normálisra hozza, nehezebb dolgot, endolimfának nevezett, vérhez hasonló, alkohol hatására, stabil tárgyról, kézben több, módszer hatásosabb, fájdalmon szaladás, emberek többségéhez, jobb lábad, jobb bordaíved, jobb oldalon, jobb oldali, bordák alatt, felső fogínyedre, orrod alatti, orrvérzés általában, orrsövény alapjától, porcos faltól, orrüregeket kettéosztja, területre gyakorolt, vérzés elállításában, első találkozás, pittsburghi sürgősségi, normális pulzusszám, szájpadlásban futó, test túlmelegíti, gyenge látás, közeli pontra, ideje kicsit, szemmozgató izmokat, következő gyakorlatot, nagy izmok, akaratlan beidegzésű, szem izmait, elzsibbadt tagjaidat, percen belül, karban vagy, idegköteg komprimálódik, nyak szintjén, nyak izmainak, lábaknál hasonló, medence aljára, párat gyorsan, oxigénhiány késztet, testben felgyülemlett, érzést keltve, gyors légzés, magas oxigénbeáramlás, biológus Candi, információ elraktározása, emlékeidben hosszabb, másik kezed, legtöbb fejfájás, shiatsu pontnak, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 369
  • e Hónap: 5537
  • e Év: 108782
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.