Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekességek a szamócáról
  2018-05-17 17:48:02, csütörtök
 
   
  Érdekes tények a szamócáról
• A népi hiedelem szerint, ha valaki kettévág egy dupla szamócát, és megosztja azt egy ellenkező neművel, akkor az a személy hamarosan szerelmes lesz belé.

• Több mint 600 fajta földiepret különböztetünk meg íz, méret és állag szerint.

• A földieper Vénusz, a Szerelem Istennőjének szimbóluma, mert szív alakú és erős piros színű.

• A földieper az alma és a szilva családjához tartozik.

• Az eper nem minősül bogyós gyümölcsnek. Az áfonyának és a málnának belül van a magja, míg a szamócán kívül helyezkedik el.

• A szamócát egykor afrodiziákumnak tartották, és a 13. századi Franciaországban levesként szolgálták fel az ifjú párnak.

• Az ókori rómaiak a földieperrel enyhítették az ájulás, az éhség, a torokfertőzések, a vesekövek, a köszvény tüneteit, valamint a vér, a máj és a lép betegségeit gyógyították vele.

• A nemesek Wimbledonban minden évben szamócát és tejszínt fogyasztottak a tenisz mérkőzések között.

Hogyan vásárolj szamócát
szamoca2
Fogyassz bio szamócát! Sajnos közel 60 különböző rovarírtószert mutattak ki benne, mert a szamócán található nagy mennyiségű gomba arra készteti a gazdálkodókat, hogy permetezzék.

Ha találtál organikus termelésből származó szamócát, ezekre figyelj oda: az a legízletesebb, és tápanyagdúsabb, amelyik keményebb, kövér, mély vörös színű, zöld sapkája van és enyhe az illata. Szedés után a szamóca nem érik tovább, ezért ne vegyél olyat, ami zöld vagy sárga színű. A kis szemek édesebbek és zamatosabbak. Fogyaszd el a lehető leghamarabb a vásárlás után.

Ha dobozolva vásárolsz szamócát, ellenőrizd a csomagot, hogy biztos nem penészes-e. Ha csak egy rohadt szem van benne, ne vedd meg. A kutatások kimutatták, hogy a penész egészségügyi problémákhoz, sőt rákhoz vezethet.

Hogyan tárold a földiepret
A legjobb, ha a szamócát rögtön elfogyasztod, miután megvásároltad vagy leszedted. A hűtőszekrényben való tárolás nem javítja a minőségét.

Az antocianin, amely felelős a szamóca piros színéért, hőérzékeny. Ez az oka annak, hogy megbarnul magasabb hőmérsékleten. A szamócát lazán, lefedve kell tárolni, és a hűtőszekrény leghidegebb részében. Legfeljebb két napig tárold, mert gyorsan elveszíti a tápanyagokat.

Csak akkor mosd meg a szamócát, ha fogyasztani akarod, mivel könnyen tönkremegy. Mosd meg vagy tedd egy szűrőbe és öblítsd le hideg vízzel. Ne áztasd, mert elveszíti a színét és az ízét.

Forrás: care2
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: franciaországban, hűtőszekrényben, torokfertőzések, afrodiziákumnak, különböztetünk, tápanyagdúsabb, rovarírtószert, megvásároltad, fogyasztottak, legízletesebb, gazdálkodókat, hőmérsékleten, problémákhoz, földieperrel, hűtőszekrény, tápanyagokat, zamatosabbak, wimbledonban, istennőjének, gyógyították, egészségügyi, elfogyasztod, családjához, leghidegebb, betegségeit, enyhítették, termelésből, gyümölcsnek, fogyasztani, leghamarabb, permetezzék, helyezkedik, szimbóluma, szolgálták, kimutatták, ellenőrizd, dupla szamócát, ellenkező neművel, szilva családjához, málnának belül, szamócán kívül, ifjú párnak, földieperrel enyhítették, köszvény tüneteit, tenisz mérkőzések, szamócán található, lehető leghamarabb, vásárlás után, rohadt szem, kutatások kimutatták, penész egészségügyi, szamócát rögtön, Szerelem Istennőjének,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vannak emberek  Esterházy Péterre emlékezünk  Tavaszi este  Spenót fasírttal  Martin Buber, A haszidim meséi  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Pitypang szökőkút  Tanmese  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  A sorsod  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Robert Merle tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szeretem ujjad karcsuságait,  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Hamvas Béla  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Szívek  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Töröld le  Csend  Vito Giaquinto gondolata  Kertem  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Walter Chrysler mondta  Különleges  Tanmese  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Vannak emberek  Borzasztó  Facebookon kaptam  Csend  Szép estét  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  James Allen  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Vidámság  Eduardo Sacheri gondolata  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
dupla szamócát, ellenkező neművel, szilva családjához, málnának belül, szamócán kívül, ifjú párnak, földieperrel enyhítették, köszvény tüneteit, tenisz mérkőzések, szamócán található, lehető leghamarabb, vásárlás után, rohadt szem, kutatások kimutatták, penész egészségügyi, szamócát rögtön, hűtőszekrényben való, szamóca piros, szamócát lazán, hűtőszekrény leghidegebb, franciaországban, hűtőszekrényben, torokfertőzések, afrodiziákumnak, különböztetünk, tápanyagdúsabb, rovarírtószert, megvásároltad, fogyasztottak, legízletesebb, gazdálkodókat, hőmérsékleten, problémákhoz, földieperrel, hűtőszekrény, tápanyagokat, zamatosabbak, wimbledonban, istennőjének, gyógyították, egészségügyi, elfogyasztod, családjához, leghidegebb, betegségeit, enyhítették, termelésből, gyümölcsnek, fogyasztani, leghamarabb, permetezzék, helyezkedik, szimbóluma, szolgálták, kimutatták, ellenőrizd, hőérzékeny, földiepret, szamócáról, legfeljebb, tönkremegy, antocianin, mennyiségű, mérkőzések, vesekövek, ellenkező, hamarosan, megbarnul, kutatások, organikus, különböző, leszedted, szerelmes, áfonyának, minőségét, dobozolva, keményebb, vásárolsz, található, elveszíti, levesként, földieper, tartották, édesebbek, megosztja, részében, színéért, mutattak, szamócát, fogyassz, szamócán, készteti, találtál, vásárolj, valamint, tüneteit, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1058
  • e Hét: 6196
  • e Hónap: 12579
  • e Év: 134452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.