Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
tudtad-e?
  2018-08-02 16:22:03, csütörtök
 
   
  KISOKOS Hát ezeket tudtad-e ?





A barna szem valójában a felszín alatt kék színű, ennek eredményeképpen léteznek olyan lézeres műtéti beavatkozások, amikkel a barna szemszínt véglegesen kékre lehet változtatni.

1990 óta áll a CIA főhadiszállása előtt egy szobor, amely egy olyan kódolást ábrázol, melyet máig nem sikerült teljesen megfejteni.

A világ legmagasabb épületének versenyében, a Chrysler Building építésze titokban az épület belsejébe építette a 39 méteres csúcsot, majd amikor akkori versenytársa befejezte épületét, a csúcsot kitolva az épület tetejére, 36 méterrel legyőzte ellenfelét.

Amikor John Lennon látott egy képet Yoko Ono dédapjáról, azt mondta:
"Ez én vagyok egy előző életemben." Erre Ono azt válaszolta: "Ne mondd ezt. Őt meggyilkolták."

A mesterséges málna íz alapanyagát a hódok bűzmirigyeiből nyerik ki.

Ha cukormentes üdítővel vegyítjük az alkoholt, jobban berúgunk. A normál frissítők cukra ugyanis akadályozza az alkohol véráramba kerülését, az édesítők viszont nem.

Egy olasz agysebésznek egy operáció kellős közepén szívinfarktusa volt, ám leküzdötte a fájdalmat és sikeresen elvégezte az operációt, mert végig arra gondolt, hogy páciensére biztos halál vár, ha félbeszakítja az operációt.

Csokitortát enni reggelire segít a lefogyásban.

A világon jelenleg több ember hal meg a túlsúlyosság miatt, mint az alultápláltság miatt.

Az 1850-es évekig a legtöbb helyen még nem volt külön "jobb és a bal" cipő, mind a kettő egyforma volt.

A világ összes pénzének csupán a 8%-a készpénz, a maradék 92% elektronikus.

A sebtapasz feltalálója találmányát a felesége miatt készítette, hogy gyorsabban gyógyuljanak és védve legyenek a sebei, mert az sokszor megvágta vagy megégette magát főzés közben.

Az Androméda galaxis 8x nagyobb látvány a holdnál az éjszakai égbolton, de szabad szemmel alig látjuk a fényszennyezés miatt.

A F.C. Barcelona stadionja a Nou Camp, jelenleg a világ legszélesebb focipályája, és egy magyar embernek (focistának) a tiszteletére építették, aki nem más mint Kubala László.


Stuart Anna angol királynő, akinek uralkodása 1702-től 1714-ig tartott, mert negyvenkilenc éves korában elhunyt, de így is túlélte mind a tizenhét gyermekét.

Annak a háznak a helyén, ahol az amerikai Thomas Jefferson megírta a Függetlenségi Nyilatkozatot, jelenleg hamburgerárusító üzlet működik.

Tanulmányok szerint napjainkban a Föld kevesebb hőt sugároz a világűrbe, mint az ipari forradalom idején.

A "Hong Kong" szavakat úgy is ki tudod ejteni, hogy közben nem mozgatod az ajkaidat!

1918-ban olyan hideg tél volt, hogy az egész Niagara vízesés megfagyott.

Majdnem minden labirintus megoldható a "jobb kezes szabállyal", ami annyiból áll, hogy jobb kezünket az elején a falra tesszük és végig követjük a célig.

Egy süket és vak férfi visszanyerte a hallását és látását, miután belecsapott egy villám. Még a hajritkulása is megszűnt.

Egy tanulmány szerint mindössze egy másodperc ötödrésze elég, hogy szerelembe essünk..

Egy 200 éves periódus alatt történt, hogy 3 hajó süllyedt el ugyanazon a helyen Wales partjainál, mind a három ugyan azon a napon (december 5) és mind a három esetnek csak egy túlélője volt. Mind a három túlélő neve ez volt: Hugh Williams.

Dél-Korea lakossága 21%-ának Kim a vezetékneve.

1960-ban, a Titanic keresése valójában egy fedőakció volt két nukleáris tengeralattjáró megtalálására.

A doktorok hanyag kézírása miatt évente 7000-en halnak meg a világon.

Egy kísérletben átlagos emberek szemére szemüveget raktak, ami egy olyan prizmából állt, mely megfordítja a képet. Pár nap múltán az agyuk alkalmazkodott és újra rendesen láttak (még síelni is könnyedén tudtak így). Ám amikor levették a szemüveget, újabb pár napig fejjel lefelé kellett látniuk a világot.

Amíg a világ népességének kb. 10%-a balkezes, addig ez az érték az ikreknél 20%.

Egy átlagos ember 1460-2190-szer álmodik évente.

A macskáknak nincsenek édes íz-receptoraik, ezért egyáltalán nem éreznek semmi édeset.

Minden ember, akinek kék a szeme, egy ősre vezethető vissza, aki 6.000-10.000 évvel ezelőtt születhetett és a barna szemszíne mutálódott.

A varjak memorizálni tudják az emberek arcát és egy már ismerős veszélyes arc felismerése után figyelmeztetik is társaikat. Szóval ne húzzatok ujjat a varjakkal.

Egyes tanulmányok szerint aki késő éjjel fekszik le, intelligensebb, mint az, aki időben fekszik és kel.

A papagájhal alvás közben egy nyálkás hártyát von maga köré, ami elrejti a szagát a ragadozók elől és távol tartja a parazitákat.

Amikor felriadsz egy álomból és még egy óriásit rántasz magadon közben, az attól van, mert az agyad azt hiszi, hogy haldokolsz.

Él Angliában egy ember, aki a 80-as évek óta 30 másodperces memóriával rendelkezik. Minden napja azzal az érzéssel telik el, hogy "először ébred fel". Az egyetlen személy, akit felismer, a saját felesége.

Az embernek 10 alvás nélküli nap már elég a halálhoz, míg éhezni több hétig is képes egy egészséges személy.

A lábunk délután nagyobb, mint a többi napszakban.

Az elmúlt 3500 év alatt körülbelül csupán 230 évnyi béke volt a civilizált világunkban!

Az alkohol évente 2,5 millió ember halálát okozza. A marihuánánál ez az érték 0.

A zeller negatív mennyiségű kalóriát tartalmaz, azaz több energiát éget el evés közben az, aki megeszi, mint amennyi energiát tartalmaz a zeller maga.

Gyomrunk 2 hetente új nyálkahártyát termel, máskülönben megemésztené saját magát.






 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Címkék: hamburgerárusító, eredményeképpen, tengeralattjáró, alkalmazkodott, fényszennyezés, szívinfarktusa, főhadiszállása, intelligensebb, alultápláltság, figyelmeztetik, bűzmirigyeiből, meggyilkolták, nyilatkozatot, függetlenségi, negyvenkilenc, beavatkozások, nyálkahártyát, félbeszakítja, megtalálására, gyógyuljanak, agysebésznek, elektronikus, megemésztené, tiszteletére, versenytársa, születhetett, marihuánánál, legszélesebb, népességének, visszanyerte, hajritkulása, túlsúlyosság, memorizálni, felismerése, belecsapott, legmagasabb, barna szem, felszín alatt, barna szemszínt, olyan kódolást, világ legmagasabb, épület belsejébe, csúcsot kitolva, épület tetejére, képet Yoko, előző életemben, mesterséges málna, hódok bűzmirigyeiből, normál frissítők, alkohol véráramba, édesítők viszont, olasz agysebésznek, KISOKOS Hát, Chrysler Building, Amikor John Lennon, Yoko Ono, Erre Ono, Kubala László, Stuart Anna, Thomas Jefferson, Függetlenségi Nyilatkozatot, Hong Kong, Hugh Williams,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden tavaszból őrizz..  Robert Merle tollából  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Robin Wight pitypang szobra  A pitypang legendája  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Anyámról való emlékek  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Bornyi Veronika haiku verse  Jó éjszakát  Minden tavaszból őrizz..  40 felett  Zilahy Lajos gondolata  IGEN így  Facebookon kaptam  Szép estét  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Vito Giaquinto gondolata  Mindent de mindent visszakap  Walter Chrysler mondta  Minden tavaszból őrizz..  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Gebhardt Nóra versei II.  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Csend  Hamvas Béla  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó éjszakát  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Müller Péter tollából  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó kislány  Zilahy Lajos gondolata  A hagyma antibakteriális hatás...  jó reggelt  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Ott van  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Különleges  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul David Tripp Április 13  Vidámság  Csend  Anyák napjára  Borzasztó  Egy gondolat  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Különleges  Andrássy Réka - A bolond Böske  Zilahy Lajos mondta  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
barna szem, felszín alatt, barna szemszínt, olyan kódolást, világ legmagasabb, épület belsejébe, csúcsot kitolva, épület tetejére, képet Yoko, előző életemben, mesterséges málna, hódok bűzmirigyeiből, normál frissítők, alkohol véráramba, édesítők viszont, olasz agysebésznek, operáció kellős, világon jelenleg, túlsúlyosság miatt, alultápláltság miatt, 1850-es évekig, legtöbb helyen, kettő egyforma, világ összes, 8%-a készpénz, sebtapasz feltalálója, felesége miatt, sokszor megvágta, éjszakai égbolton, fényszennyezés miatt, világ legszélesebb, magyar embernek, tiszteletére építették, tizenhét gyermekét, amerikai Thomas, ipari forradalom, egész Niagara, falra tesszük, tanulmány szerint, másodperc ötödrésze, helyen Wales, három ugyan, három esetnek, túlélője volt, három túlélő, fedőakció volt, doktorok hanyag, kísérletben átlagos, olyan prizmából, agyuk alkalmazkodott, világ népességének, átlagos ember, macskáknak nincsenek, ősre vezethető, barna szemszíne, varjak memorizálni, emberek arcát, papagájhal alvás, nyálkás hártyát, ragadozók elől, óriásit rántasz, 80-as évek, érzéssel telik, egyetlen személy, saját felesége, egészséges személy, lábunk délután, többi napszakban, elmúlt 3500, civilizált világunkban, alkohol évente, zeller negatív, zeller maga, hamburgerárusító, eredményeképpen, tengeralattjáró, alkalmazkodott, fényszennyezés, szívinfarktusa, főhadiszállása, intelligensebb, alultápláltság, figyelmeztetik, bűzmirigyeiből, meggyilkolták, nyilatkozatot, függetlenségi, negyvenkilenc, beavatkozások, nyálkahártyát, félbeszakítja, megtalálására, gyógyuljanak, agysebésznek, elektronikus, megemésztené, tiszteletére, versenytársa, születhetett, marihuánánál, legszélesebb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1785
  • e Hét: 5090
  • e Hónap: 11473
  • e Év: 133346
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.